Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και όταν ενα ζώο ειναι άρρωστο θα παρει αντιβιοτικά. Φυσικά επισης οσο καιρό παίρνει αντιβιοτικά δε χρησιμοποιείται το γάλα του πχ. Κανενα πρόβλημα για σένα.

Δεν υπάρχει λογική. Υπάρχει η επιστήμη των τροφίμων , υπάρχει και η νομοθεσία. Τα υπόλοιπα ειναι υποθέσεις και αυθαίρετες γενικεύσεις περι καθαρών διατροφών , χωριών και καρκίνων. Ιστορίες αντίστοιχου επιπέδου με το "μας ψεκάζουν"

• Like 4
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει 0,8γρ πρωτείνης / κιλό σωματικου βάρους. Αυτό το νούμερο ανεβαίνει στο 1,3 για αθλητές. Άρα τα 90γρ είναι ένα καλό νούμερο για κάποιον 70 κιλά που γυμναζεται (εκτός κι ο ΠΟΥ αποτελείται από άσχετους επιστήμονες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και βγάζουν ένα νούμερο στην τύχη). Αυτή είναι η φιτνες προσέγγιση.

Η bb προσέγγιση μιλά για 200+γρ πρωτεινης τη μέρα, για κρεατίνες, για bcaa και τόσα άλλα καλούδια. Νομίζω όμως ότι είμαστε στο das fitness thread κι όχι στο bodybuilding.com. Αν έχει αλλάξει κάτι, ενημερώστε.

Η μεγάλη ποσότητα πρωτείνης μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά (εξαρταται από τον οργανισμό). Μπορεί επίσης, σε συνδυασμό με τη σωστή προπόνηση, να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υπερτροφία. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει σωστό, πρέπει όμως να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους προτού αποφασίσει (informed decision που λένε και στο χωριό μου).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12639078

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10578207

Και μια για τα κόκαλα

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12936953

Συζήτηση να γίνεται :)

Φυσικά και όταν ενα ζώο ειναι άρρωστο θα παρει αντιβιοτικά. Φυσικά επισης οσο καιρό παίρνει αντιβιοτικά δε χρησιμοποιείται το γάλα του πχ. Κανενα πρόβλημα για σένα.

Δεν υπάρχει λογική. Υπάρχει η επιστήμη των τροφίμων , υπάρχει και η νομοθεσία. Τα υπόλοιπα ειναι υποθέσεις και αυθαίρετες γενικεύσεις περι καθαρών διατροφών , χωριών και καρκίνων. Ιστορίες αντίστοιχου επιπέδου με το "μας ψεκάζουν"

Πιο σωστά δεν λέγονται. Εσυ είσαι όμως και επιστήμονας άνθρωπος :P
  • Like 3
Δημοσ.

υπάρχει το τρόφιμο που θα το φας και θα καταλάβεις ότι έφαγες π.χ. ντομάτα,κοτόπουλο,χοιρινό

και υπάρχει το τρόφιμο που θα το μασάς και δε θα καταλαβαινεις τι είναι

υπάρχει το τρόφιμο που θα σε θρέψει

και υπάρχει το τρόφιμο που θα σε δηλητηριάσει 

Δημοσ.

Αν αφαιρέσεις τη λογική και βασιστείς μόνο στην επιστήμη τροφίμων την έβαψες.

πχ δες εδώ έρευνα. Αυτοί οι φοβεροί επιστήμονες κατέληξαν  στο συμπέρασμα οτι οι κότες που ζουν στοιβαγμένες στα κλουβιά είναι πιο ευτυχισμένες απο τις κότες που ζουν ελεύθερες.Γιατί δεν πανε να ζήσουν και οι ίδιοι σε κλουβιά αφού είναι τόσο ωραία;

"According to researchers, hens kept indoors in cages lead happier lives."

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2504766/Free-range-ISNT-better-factory-farmed-Why-caged-chickens-stressed-lives-outdoor-counterparts.html

• Like 1
Δημοσ.

Πιο σωστά δεν λέγονται. Εσυ είσαι όμως και επιστήμονας άνθρωπος :P

καταλαβαίνεις ότι ουσιαστικά είπε πως δε μπορεί να πουλήσει κάποιος σκάρτο προϊόν επειδή υπάρχουν νόμοι

δλδ,πέρα από τα σκάνδαλα και τις απάτες με τις εισαγωγές αγνώστου προελεύσεως κρεάτων,και σκέψου πως ελάχιστα αποκαλύπτονται,

ρίξε μια ματιά σε τρόφιμα που κυκλοφορούν νόμιμα,δες fast food mcdonalds,τηρεί όλους τους κανονισμούς της επιστήμης τροφίμων

είναι νόμιμο,είναι σε όλο τον κόσμο

είναι όμως υγιεινό και θρεπτικό το κάθε τι που πουλάει?

δες όλα τα fast food,όλα τα ενεργειακά ποτά που καταναλώνεται αφειδώς στα γυμναστήρια,και πληρούν τους ποιοτικούς κανόνες,

είναι υγιεινά?(αναφέρομαι σε αυτά που έχουν ζάχαρη και καφεΐνη,και χρωστικές) 

• Like 1
Δημοσ.

Στην Αμερική δίνεται μικρη ποσότητα αντιβίωσης σταθερά μαζί με την τροφη απο την πρώτη σχεδόν μερα ζωης του ζώου. Στην Ευρώπη αυτό απαγορεύεται. ΑΛΛΑ: επιτρέπεται να δοθεί προληπτικά σε ολα τα ζώα αντιβίωση οταν αρρωστήσει το ενα κι έτσι πολλοί το κάνουν αυτό καθώς η αντιβίωση οδηγεί σε αυξηση της παραγωγής. Επίσης, πολλοί δίνουν αντιβίωση κρυφά καθώς οι έλεγχοι δεν ειναι εκτεταμένοι.

Υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στη νομοθεσία και στην πραγματικότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως μεγαλο χασμα υπαρχει απο τα ακαδημαικη γνωση/ερευνα και ελεγχομενα συμπερασματα σε σχεση με τι γινεται πραγματικα.

Καλο ειναι να διαχωριζουμε.

Δεν καταργω τους ακαδημαικους, αλλα οποιος εχειπερασει τουλαχιστον απο ενα msc/ma καταλαβαινει τι λεω.

Δημοσ.

Χίλιες φορές κοτόπουλο εμπορίου παρα "χωριάτικο" απο γνωστό που το κάνει σαν επάγγελμα. Να χατε τον γείτονα που χαμε εμείς να δω αν θα ξανατρωγατε "ελευθέρας" βοσκής.

Υγ τον πήγε αυτόφωρο το υγειονομικό γιατι έσφαζε τις κότες εκεί που ΤΡΩΓΑΝΕ οι υπόλοιπες.

• Like 2
Δημοσ.

Υγ τον πήγε αυτόφωρο το υγειονομικό γιατι έσφαζε τις κότες εκεί που ΤΡΩΓΑΝΕ οι υπόλοιπες.

και ?

είχανε ψυχολογικά προβλήματα οι κότες μετά?

έτσι εξηγείται η πιο πάνω έρευνα για τις χαρούμενες κότες του πτηνοτροφείου 

εσύ μπορείς να τρως kfc

εγώ θα συνεχίσω να αγοράζω από παραγωγούς

Δημοσ.

Νικο ποσα κιλα εισαι τωρα ?

δεν έχω ζυγιστεί τελευταία αλλα πρέπει να ήμουν γύρω στα 75 με 77 με σκαμπανευάσματα 1-2 κιλά νερό λόγο carb cycling , τώρα θα κρατήσω σε συντήρηση γιατι όπως είπα δεν κάνω όγκο φέτος να μη φορτώσω τζάμπα λίπος και μετά τις γιορτές κάποια στιγμή θα αρχίσω σιγά σιγά το κόψιμο. 

Εντομεταξύ πριν κανα μήνα έτυχε σε έξοδο να πιω 3-4 ποτά, άντε να πίνω 1-2 φορές το χρόνο αλκοόλ αλλα έτυχε  . Κοιμάμαι 6 το πρωί , ξυπνάω αναγκαστικά για να κατέβω Πάτρα για κάτι δουλειές κ πήγα για προπόνηση πλάτης κατα τις 12 με 3-4 ώρες ύπνο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό  

duBL768.jpg

και θυμήθηκα οτι κάποιος pro έλεγε πως χρησιμοποιούσε αλκοόλ πριν τα show , λολ... τελος πάντων , την έβαλα just for the lols 

• Like 8
Δημοσ.

Με τζινακι προπο; μια χαρα.

Αν σε επιανε πονοκέφαλος δεν θα μπορουσες ουτε κιλό να σηκωσεις.

Μετα νομιζω θα σουν ξαπλα στο κρεβατι για ολο το βραδυ.

Εγω ξεκινησα push pull leg. Να δω πως θα πάει πρωτη φορα δοκιμαζω τετοιο σπλιτ.

Κόψιμο για μενα δεν εχει, τουλάχιστον ουτε φέτος. Του χρονου το καλοκαιρι μπορει. Κοψιμο κανει πχ ο φωτης νικος, μαους που εχουν φτασει το σωμα τους σε ενα επιπεδο εγω πχ ακομα χτιζω το σωμα μου, αν καθε τρεις μηνες κοβω δεν κανω κατι.

Δημοσ.

Την Κυριακή, προχθές, πήγαμε με έναν φίλο για ποδηλασία 60χλμ. Ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 45 λεπτά, σχεδόν 21χλμ/ώρα μέση ταχύτητα. Προσωπικά, θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή "επίδοση" μετά από τόσο καιρό προπονήσεων, όχι τόσο με κριτήριο τη μέση ταχύτητα, αλλά από ένα γεγονός το οποίο δεν είναι πρωτίστως εμφανές.

Βασικά, η διαδρομή προέβλεπε ανάβαση σε ένα χωριό στην ορεινή επαρχία Λευκωσίας, η οποία ανάβαση είχε μήκος 7χλμ. Οι κλίσεις της ανηφόρας ήταν αρκετά υψηλές (μέσος όρος 5% ενώ είχε κομμάτια που έφτασε 9% και 10%). Η ανάβαση ξεκινούσε κάπου στο μέσο της διαδρομής, αφού είχε προηγηθεί πορεία σε διαφόρων κλίσεων κι υψομέτρων δρόμους. Το "κέρδος" μου από τις προπονήσεις που προηγήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η αύξηση της αντοχής και της αερόβιας ικανότητας. Πώς το συμπέρανα αυτό; Παρατήρησα τους παλμούς μου σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης και σε κανένα σημείο δεν ξεπέρασαν τους 165 με 167 παλμούς. Αυτό "μεταφράστηκε" αφενός σε ανεβασμένη ψυχολογία (αναλογιζόμενος ότι οι προπονήσεις του προγράμματος Climbing ήταν τόσο πιεστικές που οι παλμοί μου συχνά ξεπερνούσαν τους 174 παλμούς, σκεφτόμουν ότι 'έχω ακόμα κάτι να δώσω') κι αφετέρου στο γεγονός ότι τελειώνοντας την ανάβαση δεν ένιωθα "διαλυμένος". Χάρηκα που είχαν αποτέλεσμα οι προπονήσεις (και τα λίτρα ιδρώτα που έριξα!) των τελευταίων μηνών.

Και μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, συνεχίζω τις προπονήσεις!

• Like 3
Δημοσ.

Με τζινακι προπο; μια χαρα.

Αν σε επιανε πονοκέφαλος δεν θα μπορουσες ουτε κιλό να σηκωσεις.

Μετα νομιζω θα σουν ξαπλα στο κρεβατι για ολο το βραδυ.

Εγω ξεκινησα push pull leg. Να δω πως θα πάει πρωτη φορα δοκιμαζω τετοιο σπλιτ.

Κόψιμο για μενα δεν εχει, τουλάχιστον ουτε φέτος. Του χρονου το καλοκαιρι μπορει. Κοψιμο κανει πχ ο φωτης νικος, μαους που εχουν φτασει το σωμα τους σε ενα επιπεδο εγω πχ ακομα χτιζω το σωμα μου, αν καθε τρεις μηνες κοβω δεν κανω κατι.

και εγώ push pull legs κάνω

γαμάει!

Δημοσ.

δεν έχω ζυγιστεί τελευταία αλλα πρέπει να ήμουν γύρω στα 75 με 77 με σκαμπανευάσματα 1-2 κιλά νερό λόγο carb cycling , τώρα θα κρατήσω σε συντήρηση γιατι όπως είπα δεν κάνω όγκο φέτος να μη φορτώσω τζάμπα λίπος και μετά τις γιορτές κάποια στιγμή θα αρχίσω σιγά σιγά το κόψιμο. 

Εντομεταξύ πριν κανα μήνα έτυχε σε έξοδο να πιω 3-4 ποτά, άντε να πίνω 1-2 φορές το χρόνο αλκοόλ αλλα έτυχε  . Κοιμάμαι 6 το πρωί , ξυπνάω αναγκαστικά για να κατέβω Πάτρα για κάτι δουλειές κ πήγα για προπόνηση πλάτης κατα τις 12 με 3-4 ώρες ύπνο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό  

duBL768.jpg

και θυμήθηκα οτι κάποιος pro έλεγε πως χρησιμοποιούσε αλκοόλ πριν τα show , λολ... τελος πάντων , την έβαλα just for the lols 

Ελα ρε νομιζα πως ησουν παραπανω .Εγω τωρα ειμαι 85 αλλα  θα φτασω 81 σε 5 μηνες και ιδανικα 80 .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...