Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην κιναισθητική ευφυία είμαι καθυστερημένος. Παρότι μουσικός

μου κάνει εντύπωση αυτό, οι μουσικοί συνήθως πιάνουν αρκετά καλά και την κίνηση του σώματος 

στο μόνο που μπορώ να αποδώσω αυτό σου το πρόβλημα είναι ότι έχεις μάθει να κινείσαι με συγκεκριμένο τρόπο σε ο,τι αφορά την άθληση και δυσκολεύεσαι να ξεμάθεις, αυτό πχ το έχω δει να συμβαίνει σε άτομα που κάνουν διάφορες τέχνες ή μαχητικά σπορ (για λίγο) και τα έχουν κάνει σαλάτα στο κεφάλι τους (ή κάνουν χρόνια κάτι και πάνε να μάθουν κάτι νέο) αλλά δεν αποκλείεται να το παθαίνει και κάποιος που κάνει γενικά γυμναστική και έχει αφιερώσει χρόνο για να  μάθει να στέκεται/περπατάει/τρέχει με συγκεκριμένο τρόπο (όλα αυτά ανάλογα το τι κάνεις απαιτούν κάποιου είδους τεχνική) 

σε σχέση με έναν τελείως πρωτάρη που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και μπαίνει να μάθει τα πάντα από την αρχή αυτός που ξέρει κάτι θα δυσκολευτεί ενδεχομένως αρκετά  περισσότερο 

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αλλά πολύ ακριβή. 32€ το κιλο

Προτιμώ να δώσω μερικά € παραπάνω αν έχει καλή διαφορά από άλλες, ειδικά στο θέμα ποιότητας. Είναι ακριβή πάντως δεν αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Δεν βρίσκω λογική στο τρίτο.

Θα σου πρότεινα το ρεπό να το βάζεις μετά από 3 προπονήσεις, δηλαδή έναν φουλ κύκλο.

Τα προγράμματα που λες θυμίζουν κλασικα ppl, δηλαδή push/pull/legs. Η λογική τους είναι να χτυπάς δύο φορές τη βδομάδα κάθε μυική ομάδα. Αρκετά καλό πρόγραμμα όμως απαιτεί 6 προπονήσεις. Αν κουράζεσαι πολύ από τις συνθέτες ασκήσεις μπορείς να βάλεις heavy και light day.

Δημοσ.

Λοιπόν 50 ώρες προπόνηση σε 5 μέρες.

Επικεντρώθηκα περισσότερο στους ώμους ( ραβδιστικό) - και dead lifts με squat σε συνδυασμό με farmer walking ( μεταφορά σάκων)

Όγκος προπόνησης 2.5 τόνους καρπό.

Η διατροφή καθαρά πρωτεϊνική . Κοκορέτσι ,προβατίνα και κοντοσούβλι ,καθημερινά με το που βράδιαζε.:P

Το γυμναστήριο χλίδα, το καλύτερο ever από όσα έχω δει ποτέ (photo)

Άντε και του χρόνου :)

post-68421-0-60247700-1510591363_thumb.jpg

• Like 8
Δημοσ.

μου κάνει εντύπωση αυτό, οι μουσικοί συνήθως πιάνουν αρκετά καλά και την κίνηση του σώματος

στο μόνο που μπορώ να αποδώσω αυτό σου το πρόβλημα είναι ότι έχεις μάθει να κινείσαι με συγκεκριμένο τρόπο σε ο,τι αφορά την άθληση και δυσκολεύεσαι να ξεμάθεις, αυτό πχ το έχω δει να συμβαίνει σε άτομα που κάνουν διάφορες τέχνες ή μαχητικά σπορ (για λίγο) και τα έχουν κάνει σαλάτα στο κεφάλι τους (ή κάνουν χρόνια κάτι και πάνε να μάθουν κάτι νέο) αλλά δεν αποκλείεται να το παθαίνει και κάποιος που κάνει γενικά γυμναστική και έχει αφιερώσει χρόνο για να μάθει να στέκεται/περπατάει/τρέχει με συγκεκριμένο τρόπο (όλα αυτά ανάλογα το τι κάνεις απαιτούν κάποιου είδους τεχνική)

σε σχέση με έναν τελείως πρωτάρη που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και μπαίνει να μάθει τα πάντα από την αρχή αυτός που ξέρει κάτι θα δυσκολευτεί ενδεχομένως αρκετά περισσότερο

τις περισσοτερες φορες ειναι πιο ευκολο να μαθεις καποιον πρωταρη να κανει κατι σωστα διοτι το μαθαινει τωρα παρα να του αλλαξεις κατι που εχει μαθει λαθος οποτε το κανει πλεον μηχανικα.για αυτο και σε διαφορα hobby καποιοι οργανισμοι πανε διαφορετικα απο αλλους.δηλαδη block building.μαθαινεις και σου προσθετω κατι ακομα ενω αλλοι σου μαθαινουν κατι μετα σου λενε δεν θα το χρειαστεις και μαθε το αλλιως το οποιο ειναι αστα να πανε
  • Like 4
Δημοσ.

Κρίκους κατ' ευθείαν δοκίμασα. Πολύ ζόρι, δεν βγαίνουν πολλές επαναλήψεις. 

Κι εσύ παιδί της ζούγκλας. 

Δημοσ.

Χαιρετώ άπαντες! Επιτέλους και εγώ σε αυτό το thread χαχα (ψεύτικο το γέλιο πονάω διαολεμένα >_< το πιάσιμο είναι next level)

Καινούριος στο γυμναστήριο και στις προπονήσεις...
30αρης , 175 , 94 κιλά. ΑΣΧΕΤΟΣ. 
Πρίν 20 μήνες ήμουν 182 κιλά. Αποφάσισα πως πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι με τον εαυτό μου αν θέλω να ζήσω... Οπότε ξεκίνησα τσάκα τσούκα να περπατάω όσο μπορώ... (αρχικά μέχρι την άκρη του τετραγώνου και με κράμπες...) κάθε μέρα και λίγα μέτρα παραπάνω. Μέχρι πριν 3 μέρες έφτασα τα 14χλμ power walking σε 110 λεπτά.(στο δρόμο φυσικά). 10 χρόνια πριν έπεσα στο τρυπάκι της κατάθλιψης... σε σημείο να μην βγαίνω καν απο το δωμάτιο μου. Τελείως αγύμναστος λοιπόν για 10 χρόνια (μέχρι και πριν 20 μήνες όποτε πήρα και την απόφαση να πάρω την ζωή μου στα χέρια μου). Την Δευτέρα λοιπόν καθώς γύριζα απο το περπάτημα μου , πήρα πρέφα οτι σχετικά κοντά στο σπίτι μου επιτέλους άνοιξε ένα γυμναστήριο... πήγα μέσα ρώτησα ωράρια , τιμές , προσφορές κτλ... και έκανα εγγραφή. Τρίτη έκανα την πρώτη μου προπόνηση... αλλα νιώθω πως οι γυμναστές πέραν του οτι δεν μου δώσανε πρόγραμμα δεν φαίνεται να πολυνοιάζονται κιόλας... καθώς σήμερα (βασικά .. χθες πλέον) που πήγα... ήταν άλλος γυμναστής... πήγα να τον ρωτήσω τι να κάνω? και μου λέει ότι σου είπαν και χθές... είχα την εντύπωση λοιπόν οτι βάρη κτλ δεν είναι σωστό να κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις σερί?

Έκανα 20 λεπτά ποδήλατο αρχικά στην 5η αντίσταση, μετά μου είπαν να κάνω κάποια μηχανήματα τα οποία ούτε και μπορώ να σας πω ποια είναι μιας και ούτε μου εξήγησαν ούτε ξέρω... στο ένα καθόμουν και έπιανα κάτι "χερούλια" και τα έσπρωχνα προς τα εμπρός (κάψιμο σε ώμους κυρίως και στήθος λιγότερο)... 3 σετ μου είπε 15 επαναλήψεις μου έβαλε 40 κιλά... στα μισά του 2ου σετ είχα κουραστεί... και τα χαμήλωσα μόνος μου γιατί ένιωθα πως πλέον και ζορίζομαι αλλα και κάνω και λάθος την άσκηση...
Επόμενο (όλα ίδια σετ ίδιες επαναλήψεις σε νούμερο κ αρχικά βάρη) ένα μηχάνημα οπου τα "Χερούλια" του είναι κάπως σταυρωτά και τα τραβαω προς τα πίσω... οι αγκώνες σε αυτή την άσκηση βρίσκονται σχεδόν στο ύψος των ώμων όταν τελειώσω το τράβηγμα. Πάλι μου έβαλαν παραπάνω κιλά απο όσα αντέχω... δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα δύναμης... αλλα έχω ξεκάθαρα πολύ μικρές αντοχές...
Επόμενο μηχάνημα πάλι κάθομαι και έχει 2 χέρουλάκια σχεδόν στο ύψος του κεφαλιού μου και τα τραβάω προς τα κάτω (έκαιγαν οι δικέφαλοι και απο πίσω , αν βοηθάει να καταλάβει κάποιος για πιο μηχάνημα μπορεί να λέω) πάλι τα ίδια με τα κιλά...
μετά κοιλιακούς , κανονικούς και χαμηλούς.. τους οποίους χαμηλούς στο 1ο σετ στην 10 επανάληψη τους ένιωθα να πονάνε γτ δεν μου είπε οτι πρέπει να σηκώνομαι κανα 15άρι εκατοστά ... και πήγαινα τέρμα πάνω..... (σόρι που είμαι βλάκας . αλλα ταυτόχρονα είμαι και άσχετος , και τους ενημέρωσα σχετικά)
Ραχιαίους τα ίδια σετ επαναλήψεις (όλα καλά εκεί)
Μετά αλτήρες 12κιλους που με ζόρισαν και τους έκανα 5κιλους για να βγάλω τα σετ και τις επαναλήψεις , χέρι τεντομένο κάτω και να φέρω την γροθιά μου στο ύψος του στήθους μου (ευθεία πάνω όμως η κίνηση )
Και τέλος άλλα 10 λεπτά ποδήλατο.... 

Και χθες πάλι ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα... είναι σωστό? Όποιος μπορεί να βοηθήσει ή να μου δώσει μερικά tips θα του είμαι ευγνώμον.

Σήμερα μπορώ να μπω οτι τα χέρια μου απο τον ώμο μέχρι το τέλος του πήχη είναι φουλ πιασμένα. οι κοιλιακοί είναι εντάξει ελάχιστο πιάσιμο , τετρακέφαλοι ψιλοπιασμένοι. τα χέρια ειναι ρημάδια όμως  :mrgreen:

post-268077-0-38624400-1510826179_thumb.png

post-268077-0-36731500-1510826213_thumb.jpg

• Like 16
Δημοσ.

Νομιζω οτι σε εχω ξαναδει. Στο φουμπου ισως;

Τεσπα. Στο θεμα σου.

1ον μιλα με τους γυμναστες και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να ερθουν και να σου δειξουν τις ασκησεις, την προπονηση, να σου εξηγησουν γιατι κανεις αυτες τις ασκησεις που κανεις, κτλ. (και) Γι αυτο πληρωνεις συνδρομη. Αλλιως, αλλαξε γυμναστηριο.

2ον θεσε στοχο. Θες να χασεις κιλα ή να βαλεις μυς; Αν θες το 1ο, δωσε βαση στη διατροφη. Αν θες το 2ο, χρειαζεσαι πιο στοχευμενη προπονηση. 

Σε καθε περιπτωση, μπραβο για την αλλαγη ζωης. Μονο κερδισμενος θα βγεις.

Δημοσ.

2ον θεσε στοχο. Θες να χασεις κιλα ή να βαλεις μυς; Αν θες το 1ο, δωσε βαση στη διατροφη. Αν θες το 2ο, χρειαζεσαι πιο στοχευμενη προπονηση. 

γιατί όχι στοχευμένη προπόνηση με σωστή τη διατροφή ?

Δημοσ.

Την διατροφή την άλλαξη άρδην για να φτάσω μέχρι εδώ, απλά μόνο η διατροφή απο ένα σημείο και μετά δεν φτάνει θέλω να κάνω και σωστή προπόνηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...