Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένα μικρο poll

Για βάρη σε αρχάριο :

1-μικρά βάρη με πολλές επαναλήψεις;;;

ή

2-μεγάλα βάρη λίγες επαναλήψεις;;;

(εγώ κυρίως τρέξιμο και γενικά δεν κάνω βάρη αλλά το είχαμε πιάσει το θέμα κουβέντα και όλοι είχαν διαφορετική άποψη)

Με μικρά πάντως και αρκετή επανάληψη κατάφερα να δω αποτελέσματα.παιζει μεγάλο ρολο και ο τελικός στόχος που έχεις.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Με μικρά πάντως και αρκετή επανάληψη κατάφερα να δω αποτελέσματα.παιζει μεγάλο ρολο και ο τελικός στόχος που έχεις.

Παίζει ρόλο αν θες να μείνεις στάσιμος.

Είναι σαν να λες πως μπορώ να πάρω ένα σκουπόξυλο, να χτυπάω 400-1000 επαναλήψεις και να έχω καλά αποτελέσματα.

Ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις για τους σκληρά αποκτημένους μυς σου, είναι να τους κάψεις με μπόλικες επαναλήψεις και μικρά κιλά σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι, είτε γράμμωση, είτε όγκος (ειδιαιτεροτεροτεροτεροτερότερα στη γράμμωση...ναι καλά το γράφω).

Έχουν και οι πολλές επαναλήψεις τη θέση τους σε μία προπόνηση αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα κι όχι το παντεσπάνι.

Οπότε έχουμε και λέμε σαν γενικό κανόνα, μεγάλα βάρη (ΠΑΝΤΑ με σωστή τεχνική), επαναλήψεις από 4 - 6 για τις σύνθετες ασκήσεις και 7 - 12 για τις ασκήσεις απομόνωσης.(εννοώντας πως οι τελευταίες 1 - 2  επαναλήψεις να βγαίνουν πολύ δύσκολα, φυσικά επίσης με καλή τεχνική).

Δημοσ.

Πωπω, καλο αποτέλεσμα η κρεατινη. Τα σφυριά απο 13κιλα πηγαν στα 16 ασε που σηκώνω 5το σετ. Εχει και παρενεργειες, έβγαλα κάλους στη μεση της παλαμης, επίσης πονάνε παρεμφερή μύες που δεν τους δουλεύω. Απο ογκο δεν πηρα τίποτα, 1 κιλο ολο και ολο, αλλα εγώ πίνω και 4-5 καφέδες.

Το noob gain βλέπεις. 10 επαναλήψεις, 4 σετ και τα κιλά εκει όπου στο τέταρτο σετ θα βγαλεις 8-9 επαναλήψεις. (Σωστές εκτελέσεις)

Δημοσ.

Παίζει ρόλο αν θες να μείνεις στάσιμος.

Είναι σαν να λες πως μπορώ να πάρω ένα σκουπόξυλο, να χτυπάω 400-1000 επαναλήψεις και να έχω καλά αποτελέσματα.

Ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις για τους σκληρά αποκτημένους μυς σου, είναι να τους κάψεις με μπόλικες επαναλήψεις και μικρά κιλά σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι, είτε γράμμωση, είτε όγκος (ειδιαιτεροτεροτεροτεροτερότερα στη γράμμωση...ναι καλά το γράφω).

Έχουν και οι πολλές επαναλήψεις τη θέση τους σε μία προπόνηση αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα κι όχι το παντεσπάνι.

Οπότε έχουμε και λέμε σαν γενικό κανόνα, μεγάλα βάρη (ΠΑΝΤΑ με σωστή τεχνική), επαναλήψεις από 4 - 6 για τις σύνθετες ασκήσεις και 7 - 12 για τις ασκήσεις απομόνωσης.(εννοώντας πως οι τελευταίες 1 - 2 επαναλήψεις να βγαίνουν πολύ δύσκολα, φυσικά επίσης με καλή τεχνική).

Ζητάει ο άλλος συμβουλή και επισημαίνει ότι είναι αρχάριος . Του απαντάει κοπέλα ότι κάνει πολλές επαναλήψεις και έχει δει διαφορά και εσυ τους προτείνεις ουσιαστικά προπόνηση δύναμης;

Χωρίς να έχουν ψηθεί ακόμη οι τένοντες και οι αρθρώσεις τους να πάνε να τους λιανίσουν;

Μάθε να συμβουλεύεις ανάλογα σε ποιον απευθύνεσαι ....

--------------------

Πούσε ρε Μαους;;;

• Like 4
Δημοσ.

Μιας και είμαστε σε αυτό το κλίμα, θέλω να πω και να ρωτήσω μερικά πράγματα. Έχω αλτήρες σπίτι μου με διάφορα βαρίδια και προσπαθώ να γυμνάσω τα χέρια. Για δικέφαλο κάνω 4 σετ των 12 επαναλήψεων σε 4 ασκήσεις (ονόματα δεν ξέρω). Παλαιότερα έκανα με παραπάνω κιλά αλλά παρατήρησα πως τις έκανα λάθος και γι αυτό κατέβηκα μερικά. Την τελευταία φορά τα σετ τα έβγαλα με άνεση και λέω να ανέβω λίγο. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνω αυτό; Πρώτο σετ με τα παλιά κιλά για προθέρμανση και τα υπόλοιπα με τα παραπάνω ή σε κάθε σετ ανεβαίνουν τα κιλά και ρίχνουμε τις επαναλήψεις;

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ο πιο συνηθισμένος είναι να κρατάς σταθερά τα κιλά και να πέφτεις σε επαναλήψεις. Κάνεις ας πούμε το 1ο σετ 10 επαναλήψεις, στο 2ο 8, στο 3ο 7.

Πολύ καλή άσκηση για δικέφαλους είναι το 21. Google it για βίντεο και λεπτομέρειες εκτέλεσης.

• Like 1
Δημοσ.

Τι χρήσιμο/θρεπτικό/υγιεινό μπορώ να προσθέσω στο γάλα για να αποκτήσει γεύση σοκολάτας;

πρωτεινη;;;;;; με γευση;
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν γραφω συνέχεια.

Ειμαι τις αποψης οτι πρεπει να υπαρχουν μερες heavy/light. Το κερασακι στην τουρτα δεν ειναι οι πολλες επαναληψεις ή λιγες. Ειναι οι τραυματισμοί που παθαινουμε μερικοι ή που θα πάθουμε μετα.

Οπως παλια γραφαμε εδω το σωμα συνηθίζει ευκολα. Εγω πχ αν δω οτι στις πιεσεις στηθους στον ισιο παγκο δεν ανεβηκα, την αλλη φορα θα ξεκινησω με αλτηρες. Εχω καταλαβει οτι η ιδια ασκηση εχει εντελως διαφορετικο καψιμο στον μυ αν γινει με αλτηρες ή μπαρα.

Ομως οταν καποιος κανει λιγες επαναληψεις και προσπαθει να ανεβει κιλα, επικεντρώνεται σε ασκησεις που γινονται με μπαρα

Δημοσ.

A, δε σας είπα. Θα πάρω μέρος σε μια διατροφική έρευνα (η γυναίκα μου λέει ότι θα γίνω πειραματόζωο -να ξέρετε, αν θέλετε να έχετε κάποιον δίπλα σας να σας λέει γλυκιές κουβέντες, να παντρευτείτε, εγγύηση :)). Δε θα κάνω και τίποτα φοβερό. Θα δώσω αίμα και δείγμα κοπράνων 2 φορές σε 5 μήνες. Το όφελος: Θα πάρω τα αποτελέσματα από πλήρη αιματολογική εξέταση και 1 δωρεάν συνεδρία με διατροφολόγο για πλήρες διατροφικό προφίλ, μέτρηση λίπους, συμβουλές, κτλ.

Καλό deal μου ακούγεται. 

• Like 8
Δημοσ.

Εφαγα μια μπαρα με τριμμένη καρυδα φράουλα και επαθα κοκομπλοκο. Εχει ασχοληθει κανεις; Πως θα κολλήσουμε την τριμμένη καρυδα ωστε να μας βγει μαλακη μπαρα, και πως θα βάλουμε γεύση;

Δημοσ.

"Προτελευταία στροφή" στο block προπονήσεων απόψε... Μπαίνω στην 6η εβδομάδα climbing προπονήσεων και μαζί με την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να απαιτήσουν ό,τι έχω και δεν έχω από δύναμη κι αντοχή. Η 8η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα αποκατάστασης, αλλά μέχρι τότε, ο "δρόμος" (=ο πόνος!) είναι "μακρύς" (=πολύς!).

Αρχίζω ήδη να προβληματίζομαι με ποιο πρόγραμμα θα συνεχίσω μετά από το τέλος αυτού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...