Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά με μυς...

Εχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό διαιτολόγο κατά προτίμηση Αθήνα-Κέντρο που να δίνει βάση στο κομμάτι της ψυχολογίας?

Thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

ειμαι σε ΙΕΚ διατροφολογία , όχι οτι περιμένω να μάθω κάτι απο εκεί , καθαρά για να πάρω την πιστοποίηση και να μπορέσω να εργαστώ πάνω σε αυτό αφού ασχολούμαι απο μόνος μου τόσα χρόνια.

πάρτε μερικά cringe highlights  

καθηγήτρια χημείας ισχυρίζεται πως έχει να μπει φάρμακο στο σπίτι της 15 χρόνια (ούτε depon) επειδή παίρνει κάτι αυτοκόλλητα που τα κολλάνε στο δέρμα και θεραπεύουν με βελονισμό  :blink:  ακόμα και την κατάθλιψη :-)  :-D

την ρωτάει μια κοπελιά άσχετη "κάνει να παίρνω συμπλήρωμα πρωτεΐνης?"  και της λέει όχι θα κάνεις πέτρες στα νεφρά σου 

μα της λέει 1 κουταλάκι την εβδομάδα (lmao) τέσπα , της απαντάει το ίδιο

μετά μας έλεγε οτι δεν τρώει ψάρια γιατι έχουν βαρέα μέταλλα , ΟΛΑ τα ψάρια , δεν επικεντρώθηκε στον τόνο , είπε ξεκάθαρα οτι όλα τα ψάρια ειναι ακατάλληλα για να τα τρώμε  :-)  :-D , i mean ok .. ναι όλα γύρω μας ειναι μολυσμένα αλλα όχι και να κόψεις μια τόσο χρήσιμη τροφή επειδή ΙΣΩΣ επιβαρύνει τον οργανισμό μετά απο υπερκατανάλωση 

μέσα σε 20 άτομα πρέπει να είμαι εγώ , ένας άλλος και μια γκόμενα π έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ που νιώθουμε , όλοι οι άλλοι είναι σε φάση forum μαμάδων κλπ (για όποιον κατάλαβε) 

βέβαια δεν διαφώνησα , τα νταβαντούρια του fitness thread μου έκαναν καλό , έχω αποκτήσει ανοσία σε κάθε τι που ακούω, απλά δεν ασχολούμαι , παλιότερα θα την είχα κοντράρει ,τώρα , ΝΑ ΜΟΥ  

:-D  :-D 

Μπραβο Νικο καλα εκανες ,αφου ειναι κατι που σου αρεσει   κατι που ειναι βασικο ,αποκλειεται να μην πας καλα 

• Like 3

Εγώ έχω ξεκινήσει απο τωρα διεργασίες να τους ψησω να φτιάξουμε δίκη μας πρωτεΐνη όρου γάλακτος.. whey by Margaret :D Η πλάκα ειναι οτι ξερω πως γινεται, με τα συντηρητικά δε το έχω.

• Like 3

Το ξέρω.. αλλά παίρνω αυτό που έχει λιγότερη (έχει 2 διαφορετικά)

Θεωρώ για 1 φορά στα τόσα δεν κάνει κακό και λίγη ζάχαρη .

Πώς μπορώ να φτιάξω μπάρες πρωτεΐνης; Εννοείς με χρήση πρωτεινης ή με καθαρά φυσικό τρόπο ; (Πχ αμύγδαλα, βρώμη, αυγά κτλ ; )

το μπλε arla ειναι με παραπανω πρωτεινη και λιγοτερο ζαχαρη.το καφε ειναι με παραπανω ζαχαρη και λιγοτερη Πρωτεινη νομιζω.το milko free χωρις ζαχαρη αλλα με χαλια γευση:P

γενικως θα βρεις απειρες συνταγες στο ιντερνετ για κεικ πρωτεινης για μπαρες πρωτεινης και οτι αλλο θες.πχ για cake κατα καιρους εχουν γραψει και τα παιδια διαφορα εδωμεσα.απο εκει και περα ειναι θεμα γευσης.πχ καποια στιγμη μου ειχε περισεψει ασπραδι απο αυγο και απλα εριξα ασπραδι αυγου πρωτεινη και βρωμη τα ανακατεψα και στον φουρνο.ουτε κροκο αυγου ουτε ζαχαρη ουτε μελι.ηταν απλα χυμα στο κυμα.η γευση αδιαφορη.απο εκει και περα ναι μπορει να μπει λιγο μελι μπορει να μπουν ξηροι καρποι,αλευρι ολικης αναλογως τι θελει να φτιαξει ο καθενας.και πολλες συνταγες για μπαρες πρωτεινης

Επιτελους το ειπε καποιος :shifty:  :confused:

1.87 ειναι το παιδι.. μπορει ανετα να φτασει τα 105-110 κιλα με νορμαλ (15-20%) ποσοστο λιπους (link)

not!!! Εκτός αν έχεις τα μυικά κιλά του Arnold.

• Like 2

Πηγαίνω γυμναστήριο περίπου 1 το μεσημέρι. Μετά τα βάρη κάνω 10-15 λεπτά γρήγορο περπάτημα στον διάδρομο, και μετά περπατάω ακόμα 15 λεπτά περίπου (όχι γρήγορα) μέχρι να πάω σπίτι, και μεσολαβεί ακόμα κανα μισάωρο τουλάχιστον μέχρι να ετοιμάσω το φαΐ και να φάω.

Το ερώτημα είναι, μήπως είναι μεγάλο το διάστημα ανάμεσα στα βάρη και το φαΐ? Γιατί απότι διαβάζω εδώ πρέπει να είναι σχετικά κοντά

Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι πάντα σχετικό με το στόχο σου. Θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν όλα τα υπόλοιπα τα κάνεις ευλαβικά σωστά, κατά τα άλλα δεν θα πάθεις και τίποτα να φας μια ώρα αργότερα. 

Ναι, το ιδανικό είναι να φας γρήγορα αφομιώσιμη πρωτεΐνη χωρίς λίπος και με γρήγορο υδατάνθρακα (οι περισσότεροι whey+μπανάνα) και μετά να ξαναφάς κανονικό γεύμα. Όχι, δεν θα μείνεις ίδιος αν πορεύεσαι σωστά, αλλά αυτό το παράθυρο χρόνου για σένα είναι μεγαλύτερο. 

Βάζω ένα disclaimer μιας και φυσικά γνωρίζω λίγα πράγματα, απλώς αυτό με το γεύμα ούτε εγώ το τηρούσα πάντα και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα στάσιμη.

• Like 1

Πηγαίνω γυμναστήριο περίπου 1 το μεσημέρι. Μετά τα βάρη κάνω 10-15 λεπτά γρήγορο περπάτημα στον διάδρομο, και μετά περπατάω ακόμα 15 λεπτά περίπου (όχι γρήγορα) μέχρι να πάω σπίτι, και μεσολαβεί ακόμα κανα μισάωρο τουλάχιστον μέχρι να ετοιμάσω το φαΐ και να φάω.

Το ερώτημα είναι, μήπως είναι μεγάλο το διάστημα ανάμεσα στα βάρη και το φαΐ? Γιατί απότι διαβάζω εδώ πρέπει να είναι σχετικά κοντά

μπορεις ανετα να εχεις κατι μαζι σου οποτε να φας on the way back.απο μια μπανανα μεχρι το scoop πρωτεινης.καλλιστα μπορει να ειναι ηδη ετοιμο.
  • Like 1

αν τελειώνω προπόνηση (taekwondo) στις εννιάμιση το βράδυ και θέλω κατά τις εντακάμιση-δώδεκα να κοιμηθώ, τι κάνω με φαγητό; (δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου να αλλάξω τις ώρες).

το μπλε arla ειναι με παραπανω πρωτεινη και λιγοτερο ζαχαρη.το καφε ειναι με παραπανω ζαχαρη και λιγοτερη Πρωτεινη νομιζω.το milko free χωρις ζαχαρη αλλα με χαλια γευση:P

γενικως θα βρεις απειρες συνταγες στο ιντερνετ για κεικ πρωτεινης για μπαρες πρωτεινης και οτι αλλο θες.πχ για cake κατα καιρους εχουν γραψει και τα παιδια διαφορα εδωμεσα.απο εκει και περα ειναι θεμα γευσης.πχ καποια στιγμη μου ειχε περισεψει ασπραδι απο αυγο και απλα εριξα ασπραδι αυγου πρωτεινη και βρωμη τα ανακατεψα και στον φουρνο.ουτε κροκο αυγου ουτε ζαχαρη ουτε μελι.ηταν απλα χυμα στο κυμα.η γευση αδιαφορη.απο εκει και περα ναι μπορει να μπει λιγο μελι μπορει να μπουν ξηροι καρποι,αλευρι ολικης αναλογως τι θελει να φτιαξει ο καθενας.και πολλες συνταγες για μπαρες πρωτεινης

Οκ ευχαριστώ! Θα κάνω καμιά δοκιμή να δω τι θα βγει!

Ναι, το ιδανικό είναι να φας γρήγορα αφομιώσιμη πρωτεΐνη χωρίς λίπος και με γρήγορο υδατάνθρακα (οι περισσότεροι whey+μπανάνα) και μετά να ξαναφάς κανονικό γεύμα.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σόρυ, δεν μπόρεσα να κρατηθώ...συνεχίστε, συγγνώμη για τη διακοπή και το "offtopic"!!!

μπορεις ανετα να εχεις κατι μαζι σου οποτε να φας on the way back.απο μια μπανανα μεχρι το scoop πρωτεινης.καλλιστα μπορει να ειναι ηδη ετοιμο.

Στόχος μου είναι το αδυνάτισμα(κινούμαι υποθερμιδικά) αλλά κάνω και βάρη για να φτιάξει το σώμα(οκ, ξέρω δίαιτα και βάρη δεν είναι και το καλύτερο αλλά καλύτερα από το τίποτα) και η αλήθεια είναι ότι δυναμώνω εδώ και δυο βδομάδες που ξεκίνησα γυμναστήριο οπότε μάλον δεν βλάπτει το χρονικό περιθώριο μέχρι το φαγητό? Αλλιώς δεν θα δυνάμωνα? Για αρχή θέλω να μάθω ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει με το εν λόγω χρονικό κενό. Επίσης ο υδατάνθρακας τι προσφέρει μετά την γυμναστική; Νόμιζα πρωτείνη μόνο χρειάζεται

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σόρυ, δεν μπόρεσα να κρατηθώ...συνεχίστε, συγγνώμη για τη διακοπή και το "offtopic"!!!

Γιατί γελάς πουλάκι μου, όλοι το ίδιο δεν τρώνε;  :P

Γιάννη, αν θυμάμαι καλά έχεις πάρει home master στη διατροφολογία :-D

Δες λίγο την ερώτηση μου πιο κάτω σε παρακαλώ

αν τελειώνω προπόνηση (taekwondo) στις εννιάμιση το βράδυ και θέλω κατά τις εντακάμιση-δώδεκα να κοιμηθώ, τι κάνω με φαγητό; (δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου να αλλάξω τις ώρες).

Κανονικά θα έτρωγα τον άμπακο αλλά δεν θέλω να πέφτω για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Οπότε τι είδους τροφή και ποσότητα ενδείκνυται;

Στόχος μου είναι το αδυνάτισμα(κινούμαι υποθερμιδικά) αλλά κάνω και βάρη για να φτιάξει το σώμα(οκ, ξέρω δίαιτα και βάρη δεν είναι και το καλύτερο αλλά καλύτερα από το τίποτα) και η αλήθεια είναι ότι δυναμώνω εδώ και δυο βδομάδες που ξεκίνησα γυμναστήριο οπότε μάλον δεν βλάπτει το χρονικό περιθώριο μέχρι το φαγητό? Αλλιώς δεν θα δυνάμωνα? Για αρχή θέλω να μάθω ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει με το εν λόγω χρονικό κενό. Επίσης ο υδατάνθρακας τι προσφέρει μετά την γυμναστική; Νόμιζα πρωτείνη μόνο χρειάζεται

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είσαι μέτριος σωματικά, θα δεις βελτίωση με ό,τι κι αν κάνεις. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές για τη βέλτιστη διατροφή και το χρόνο της, όμως αφορούν άτομα που είναι στο 99 και πρέπει να φτάσουν στο 100. Όχι ότι είναι κακό να τις ακολουθείς κι εσύ π.χ. αν θες να οικοδομήσεις από τώρα καλές συνήθειες, αλλά στην παρούσα φάση είναι μάλλον μια αχρείαστη ταλαιπωρία που θα σε αποθαρρύνει να συνεχίσεις.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...