Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

@Vapir είναι απίστευτη δεξιότητα να μπορείς να αγνοήσεις να απαντήσεις και στη μεγαλύτερη κουταμάρα που ακούς. Καλλιεργείται με τα χρόνια, ελπίζω να μη φτάσουμε στην πλήρη απάθεια βέβαια, αλλά είναι χρήσιμο σε απλές και σύνθετες καταστάσεις. Btw καλή αρχή. Ό,τι μαζεύεις σε χαρτιά πλέον είναι χρήσιμο.

κοίτα δεν έμεινα κ απαθής βέβαια , μετά της έριξα ένα παράδειγμα χρήσης t3 απο σχεδόν όσους αγωνιστικούς ξέρω και πήγε να καραφλιάσει ,γέλαγα κ πήρα το αίμα μου πίσω  :-D

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βέβαια μια φυσιολογική χρήση της είναι 1-2 scoop τη μέρα ανάλογα με τις ανάγκες σου , σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά φαγητό (πχ να βάλεις 3-4+ scoop μέσα στη μέρα )

Κοίτα προσωπικά δεν κάνω ελεύθερα βάρη. Πιο πολύ κολύμβηση και κάνα πρόγραμμα στυλ bodypump που έχει το γυμναστηριο.

Ως πρωτείνη πέρα από αυγά που το χω στάνταρ μετά την άθληση παίρνω και καμιά μπάρα πρωτεινης είτε κάνα γάλα πχ το Arla που ισχυρίζεται ότι έχει 25 gr. Scoop και τέτοια δεν έχω δοκιμάσει.

Κοίτα προσωπικά δεν κάνω ελεύθερα βάρη. Πιο πολύ κολύμβηση και κάνα πρόγραμμα στυλ bodypump που έχει το γυμναστηριο.

Ως πρωτείνη πέρα από αυγά που το χω στάνταρ μετά την άθληση παίρνω και καμιά μπάρα πρωτεινης είτε κάνα γάλα πχ το Arla που ισχυρίζεται ότι έχει 25 gr. Scoop και τέτοια δεν έχω δοκιμάσει.

scoop λέμε την μεζούρα που μετράμε πχ την whey πρωτεΐνη, που ειναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη . Δεν σου χρειάζεται οπωσδήποτε αλλα δεν κάνει και κακό. Βοηθάει σε διάφορα πράγματα , πχ η ευκολία να την έχεις μαζί σε σεικερ και η γρήγορη απορρόφηση μετά απο άθληση , η τιμή της σε σχέση με τις στέρεες τροφές καθώς η πρωτεΐνη σαν μακροσυστατικό ειναι ακριβή σε σχέση με υδατάνθρακα/λιπαρά. Οπότε αν κάποιος έχει αρκετή μυική μάζα και οι ανάγκες του ειναι υψηλές μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα γιατι η καθαρή διατροφή κοστίζει.

θέμα επιλογής καθαρά , ούτε κακό κάνει , ούτε απαραίτητη ειναι για όλους 

• Like 1

το αρλα δυστυxως εχει και ζαχαρη οσο θυμαμαι απλα εχει λιγοτερη ζαχαρη.πιο φτηνα θα σου βγει να φτιαξεις μπαρες πρωτεινης

Στο ξηροκαρπαδικο μου είπαν πως είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μουφα λες;

Τα γκοτζι μπερι ειναι χωρίς ζάχαρη (σαν τις σταφίδες). Τα κρανμπερι έχουν ζάχαρη γύρω στο 40%, τεράστιο νούμερο. Και να μην ξεχνάμε πώς ούτως ή αλλως τα αποξηραμένα φρούτα από μόνα τους είναι κατά βάση μια συμπυκνωμένη ζαχαρώδης τροφή. Σαφώς και έχουν σημαντικά οφέλη λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδοτικών που περιέχουν αλλά αφού ακολουθείς διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακα θα πρέπει να τρως περιορισμένες ποσότητες. Το ίδιο ισχύει και τη βρώμη και το μέλι (χρήσιμες τροφές αλλά υψηλό ποσοστό υδατανθρακα).

Οπότε αυτό που πας να φτιάξεις αν το φτιάξεις με τα συστατικά που ανέφερες προφανώς δε θα ανήκει στην low carb κατηγορία. Αν θες να μείνεις συνεπείς στο low carb, ψάξε στο νετ για low carb recipes, low carb snacks, κτλ. Έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές, αρκεί να έχεις χρόνο και διάθεση για πειραματισμό.

Υ.Γ. Αυτό που θές να φτιάξεις το φτιάχνω καμιά φορά κι εγώ. Αλλά βάζω μόνο ταχίνι και αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Δεν έχει και τόσο φοβερή γεύση αλλά είναι φοβερά θρεπτικό. Μπορείς να αγοράσεις σιρόπι με στέβια για να βάζεις από πάνω και να βελτιώνεις πολύ τη γεύση.

• Like 1

Τώρα τα έφτιαξα. Η αλήθεια είναι πως μετά που το έβαλα στο ψυγείο και έκανα τους υπολογισμούς, δεν μου άρεσαν και πολύ τα αποτελέσματα. Επίσης το ποπ κορν έχει πολύ υδατανθρακα. Για αρχή σκέφτομαι να το χωρίσω σε μικρότερα κομμάτια από ότι είχα κατά νου. Αν και πάλι βγουν υψηλά τα νούμερα θα τις μοιράσω. Αυτό που φτιάχνεις εσύ μοιάζει πιο πολύ με μπάρα ή παστέλι; Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και πάλι. Είμαι 1.91 και έχω φτάσει στα 90 κιλά, θα συνεχίσω το low carb αλλά θα τους ανεβάσω σιγά σιγά τους υδατάνθρακες ώστε να τους ισορροπησω για μια κανονική διατροφή ελέγχοντας τις θερμίδες. Θα ανεβάσω αποτελέσματα με αριθμούς από μεζούρα μέσα στην εβδομάδα.

Vapir ερώτηση.. η πρωτείνη δημιουργεί πέτρα στα νεφρά; Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε 1 κουταλάκι τη βδομάδα!

Βαρύ και δυνατό αναβολικό φαρμάκι...μην το δοκιμάσεις αν θέλεις να μείνεις "φυσικός". Το αυτό ισχύει και με την κρεατίνη...μακρυά. :-( :-( :-( :-(

Στο ξηροκαρπαδικο μου είπαν πως είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μουφα λες;

:lol: :lol: :lol: :lol:

Τα γκοτζι μπερι ειναι χωρίς ζάχαρη (σαν τις σταφίδες).

Ε; Τι εννοείς σαν τις σταφίδες; Πως οι σταφίδες δεν έχουν ζάχαρη; :fear: :whistle:   (75 - 80 γρ περίπου ανά 100 γρ προϊόντος). Φαντάζομαι πως ήταν εκ παραδρομής...

Διαβάζεις βιαστικά Ντέκερ κι εσύ φαίνεται να γνωρίζεις μερικά πράγματα οπότε έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Υπάρχει η ζάχαρη που έχουν από μόνες τους κάποιες τροφές και η ζάχαρη που προστίθεται. Αν ξαναδιαβιασεις το μνμ μου θα δεις ότι αναφέρομαι στα αποξηραμένα φρούτα ως "συμπυκνωμένες ζαχαρωδης τροφές" ακριβώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Τα κραμπερι όπως και κάποια άλλα αποξηραμένα φρούτα (ανανάς, και κάποια άλλα εξωτικά) έχουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ ζάχαρη ενώ τα γκοτζι μπερι και οι σταφίδες όχι.

Frozex, βάζω τόσους ξηρούς καρπούς ώστε να γίνει πολύ πηχτή η ζύμη και έπειτα τα ψήνω για 10-15' οπότε γίνονται στυλ μπάρας.

• Like 4

το αρλα δυστυxως εχει και ζαχαρη οσο θυμαμαι απλα εχει λιγοτερη ζαχαρη.πιο φτηνα θα σου βγει να φτιαξεις μπαρες πρωτεινης

Το ξέρω.. αλλά παίρνω αυτό που έχει λιγότερη (έχει 2 διαφορετικά)

Θεωρώ για 1 φορά στα τόσα δεν κάνει κακό και λίγη ζάχαρη .

Πώς μπορώ να φτιάξω μπάρες πρωτεΐνης; Εννοείς με χρήση πρωτεινης ή με καθαρά φυσικό τρόπο ; (Πχ αμύγδαλα, βρώμη, αυγά κτλ ; )

Το ξέρω.. αλλά παίρνω αυτό που έχει λιγότερη (έχει 2 διαφορετικά)

Θεωρώ για 1 φορά στα τόσα δεν κάνει κακό και λίγη ζάχαρη .

Πώς μπορώ να φτιάξω μπάρες πρωτεΐνης; Εννοείς με χρήση πρωτεινης ή με καθαρά φυσικό τρόπο ; (Πχ αμύγδαλα, βρώμη, αυγά κτλ ; )

Μπάρες και ψωμί (πρωτεΐνης) με αυγά, πως τα συντηρήτε; για πόσο καιρό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...