Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1


Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Spect~

    3615

  • yannis27gr

    3354

  • Liverpool89

    3202

  • bosei

    3183

Θέλω ιδέες για μέρη μοσχαριού που να θεωρούνται οκ για σωστή bodybuilding διατροφή (δηλαδή όχι να γράψει ο καθένας τι του αρέσει να τρώει). Κανονικά έτρωγα νουα αλλα θέλω κάτι ποιο προσιτό αυτή την περίοδο , να το βρίσκω σε προσφορά 6, 6 κάτι ξέρω γω κ να παίρνω για το μήνα. Έχω βρει σπάλα κ ελιά , η σπάλα νομίζω ειναι οκ , η ελιά? 

ξέρει κανείς macro για ωμή: 
μοσχαρίσια σπάλα 
μοσχαρίσια ελιά 

για σπάλα βρήκα αυτό , είναι σωστό ? 

ξεκαθαρίζω πως το θέλω για κάθε μέρα κ γιαυτό το ψάχνω , δε θα τρώω 1-2 φορές την εβδομάδα).

Τώρα θα μπω σε ισοθερμιδική/recomp (με carb cycling) για κανα 5 μηνο να δω πως δουλεύει , λογικά θα ρίξω κ άλλο το λίπος , μετά θα ρίξω ένα γερό cut για καλοκαίρι. Ναι φέτος το είπα κ το εννοούσα πως δε θα κάνω όγκο όπως έκανα , δεν υπάρχει λόγος να φορτωθώ λίπος   :-D 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σπαλομύτα. Γενικά είναι δύσκολο να μετρήσεις μάκρος στο συγκεκριμένο κρέας, γιατί μεταβάλλεται το ποσοστό από νεαρό μοσχάρι σε βόδι. εγώ που τρώω τρεις φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας λέω στον κρεοπώλη να μου βάλει το πιο άπαχο κομμάτι που έχει και να το καθαρίσει γύρω γύρω 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποντίκι ειναι φθηνότερο, μπορείς να το κανεις ψητό.

 

Ελιά δε συνιστώ έχει πολυ λίπος

 

ναι κ εγώ αυτό έλεγα, μ φάνηκε πολύ λιπαρό κρέας 

 

σπαλομύτα. Γενικά είναι δύσκολο να μετρήσεις μάκρος στο συγκεκριμένο κρέας, γιατί μεταβάλλεται το ποσοστό από νεαρό μοσχάρι σε βόδι. εγώ που τρώω τρεις φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας λέω στον κρεοπώλη να μου βάλει το πιο άπαχο κομμάτι που έχει και να το καθαρίσει γύρω γύρω 

κανα 150γρ τη μέρα θα τρώω οπότε νταξυ δε με ενοχλεί αν έχει 10 ή 15γρ λίπος γιατι συνήθως θεωρώ δεδομένο το "κακό σενάριο" οπότε ρυθμίζω τις θερμίδες μου αναλόγως. Δηλαδή θα θεωρήσω πως έχει 15γρ κ ας έχει 10  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι κ εγώ αυτό έλεγα, μ φάνηκε πολύ λιπαρό κρέας 

 

κανα 150γρ τη μέρα θα τρώω οπότε νταξυ δε με ενοχλεί αν έχει 10 ή 15γρ λίπος γιατι συνήθως θεωρώ δεδομένο το "κακό σενάριο" οπότε ρυθμίζω τις θερμίδες μου αναλόγως. Δηλαδή θα θεωρήσω πως έχει 15γρ κ ας έχει 10  :-D

τότε φάε χοιρινές πανσέτες :D 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τότε φάε χοιρινές πανσέτες :D

το γ@μησες κ ψόφησε  :-D  :-D χαχα

πλάκα πλάκα την πανσέτα δεν την τρώω ούτε για σαβούρα , με διαφορά το ποιο ελεεινό κρέας , σε γιορτές τους απαγορεύω να μπει σπίτι , γουστάρω χοιρινή σπάλα στα κάρβουνα 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το γ@μησες κ ψόφησε  :-D  :-D χαχα

πλάκα πλάκα την πανσέτα δεν την τρώω ούτε για σαβούρα , με διαφορά το ποιο ελεεινό κρέας , σε γιορτές τους απαγορεύω να μπει σπίτι , γουστάρω χοιρινή σπάλα στα κάρβουνα 

 

εγώ αγριογούρουνο στο φούρνο και σουβλάκια στη σχάρα :P Παϊδάκια τότε φάε, χαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ αγριογούρουνο στο φούρνο και σουβλάκια στη σχάρα :P Παϊδάκια τότε φάε, χαχαχα

οχι χωρίς πλάκα , μια φορά έφαγα 2 κομμάτια πανσέτα κ γέμισα σπυράκια λες κ είμαι 18 χρονών με αγαμίες χαχαχ

Παϊδάκια δεν τρώω επίσης , θέλω καθαρό κρέας . κάτι άλλο που συχαίνομαι είναι το αρνί/κατσίκι/προβατίνα  

Νικόλα κοίτα και εδώ

http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_27.html

ωραίος ρε Τεο  thx  B)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω ιδέες για μέρη μοσχαριού που να θεωρούνται οκ για σωστή bodybuilding διατροφή (δηλαδή όχι να γράψει ο καθένας τι του αρέσει να τρώει). Κανονικά έτρωγα νουα αλλα θέλω κάτι ποιο προσιτό αυτή την περίοδο , να το βρίσκω σε προσφορά 6, 6 κάτι ξέρω γω κ να παίρνω για το μήνα. Έχω βρει σπάλα κ ελιά , η σπάλα νομίζω ειναι οκ , η ελιά? 

 

ξέρει κανείς macro για ωμή: 

μοσχαρίσια σπάλα 

μοσχαρίσια ελιά 

 

για σπάλα βρήκα αυτό , είναι σωστό ? 

 

ξεκαθαρίζω πως το θέλω για κάθε μέρα κ γιαυτό το ψάχνω , δε θα τρώω 1-2 φορές την εβδομάδα).

 

Τώρα θα μπω σε ισοθερμιδική/recomp (με carb cycling) για κανα 5 μηνο να δω πως δουλεύει , λογικά θα ρίξω κ άλλο το λίπος , μετά θα ρίξω ένα γερό cut για καλοκαίρι. Ναι φέτος το είπα κ το εννοούσα πως δε θα κάνω όγκο όπως έκανα , δεν υπάρχει λόγος να φορτωθώ λίπος   :-D

Σπάλα (ώμος στην ουσία, προέκταση της ελιάς) - ελιά (λαιμός) μόσχου, έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ (εντάξει κάποιες εβδομάδες διαφέρουν ελάχιστα) τα ίδια μακροθρεπτικά συστατικά όταν είναι μαγειρεμένα (ή ψημένα). Ισχύουν τα παρακάτω για την εβδομάδα που μας πέρασε (για κάθε εβδομαδιαία παραλαβή μοσχαρίσιου κρέατος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχονται μαζί και οι πίνακες ανάλυσης θρεπτικών συστατικών ωμού και ψημένου κρέατος από αναλυτικά εργαστήρια για να μπορεί να γίνει σωστή εξαγωγή από τη χώρα προέλευσης στη χώρα παράδοσης, όπως ορίζει ο νόμος):

Ανά 100 γρ μαγειρεμένου κρέατος (ξέρω πως ζήτησες ωμό, αλλά ποτέ δεν ζυγίζουμε το κρέας μας ωμό, πάντα μαγειρεμένο για να ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το τελικό ζύγι στο προϊόν που καταναλώνουμε κι όχι να υπολογίζουμε το αίμα και τα νερά που έχει μέσα του ένα ωμό κομμάτι το οποίο ΠΟΤΕ δεν θα έχει αποστραγγιστεί εντελώς), 27 γρ πρωτεϊνης, 6 γρ λίπους...υδατάνθρακες για αυτή την εβδομάδα, ίχνη. Γενικά δεν σε αφορούν στο μοσχαρίσιο κρέας γιατί παίζουν από 0 - 0,5 γρ.

Ελπίζω να μην το μπέρδεψα περισσότερο :) :)

 

Το ποντίκι ειναι φθηνότερο, μπορείς να το κανεις ψητό.

 

Ελιά δε συνιστώ έχει πολυ λίπος

Η ελιά έχει πολύ λίπος; Σε ποιο μοσχάρι συγκεκριμένα; Απ' τα καθαρότερα κομμάτια μπροστινής μοσχαρίσιας πλάτης (ορολογία κρεοπολών).

 

σπαλομύτα. Γενικά είναι δύσκολο να μετρήσεις μάκρος στο συγκεκριμένο κρέας, γιατί μεταβάλλεται το ποσοστό από νεαρό μοσχάρι σε βόδι. εγώ που τρώω τρεις φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας λέω στον κρεοπώλη να μου βάλει το πιο άπαχο κομμάτι που έχει και να το καθαρίσει γύρω γύρω 

Η σπαλομύτα είναι εξαιρετική επιλογή, όπως και το χτένι της σπάλας.

 

Παραθέτω έναν πίνακα που βρηκα τωρα πρόχειρα σε βιβλίο μου

 

IMG_2110.jpg

 

Δεν είναι ακριβής ο πίνακας.

ναι κ εγώ αυτό έλεγα, μ φάνηκε πολύ λιπαρό κρέας 

 

κανα 150γρ τη μέρα θα τρώω οπότε νταξυ δε με ενοχλεί αν έχει 10 ή 15γρ λίπος γιατι συνήθως θεωρώ δεδομένο το "κακό σενάριο" οπότε ρυθμίζω τις θερμίδες μου αναλόγως. Δηλαδή θα θεωρήσω πως έχει 15γρ κ ας έχει 10  :-D

Αν το δεις με τις εξωτερικές ίνες, τότε ναι, είναι λιπαρό, γιατί και οι συνδέσεις που κάνει στο λαιμό και στον ώμο καλύπτονται με λίπος. Γενικά όμως προτίμησέ το. Αυτά τα κομμάτια κρέατος, συνήθως αφήνονται στις βιτρίνες των κρεοπωλίων καθαρισμένα κι όμορφα, δεν ξέρω γιατί σου φάνηκε κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έγραφε άλλο το ταμπελάκι κι άλλο έβλεπες τελικά (δεν είμαι σίγουρος αν ξέρεις να ξεχωρίζεις τα κομμάτια του μοσχαριού αν τα δεις ωμά αλλά υποθέτω, όπως ο περισσότερος κόσμος πως όχι).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aφού το λένε οι χασάπηδες κατι παραπάνω θα ξέρουν!

 

Στο μοσχάρι τον Μπαμπη, ο Μητςος δεν είχε που είδα

Σαν να λέμε, αφού οι γεωργοί λένε πως τα φρούτα κάνουν καλό, τότε είναι καλό για την περίπτωσή μας, κάτι παραπάνω θα ξέρουν φάτε άφοβα τα πάντα. Η γιαγιά μας (για όσους είναι από Κρήτη) που μας έλεγε τρώτε συνέχεια σταφύλι όλη μέρα θα είχε δίκιο. Να μην αναφερθώ για τους μελισσοκόμους και το "νέκταρ" τους και ξεφύγω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...