Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πιο πιθανό είναι ότι οι φωτογραφίες τραβιούνται ως χάδι στα μάτια τους και μετά τσιμπολογάνε ό,τι βρουν. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Η ξαδερφη του φιλου δεν ετρωγε γλυκα, και οντως δεν ημουν ολη μερα μαζι της αλλα καναμε παρεα πολυ συχνα και ξερω οτι δεν ετρωγε πολυ. Ηθελε πολυ να χασει βαρος και ηταν πανω απ το κεφαλι της και η μανα της πολυ αυστηρη και προσεχε τι την ταιζε. Δε κανανε count calories βεβαια αλλα και παλι. Αυτο γινοταν για χρονια, κοτα με σαλατα καθε βραδυ κτλ ηταν χοντρουλα απο μικρη μεχρι που εκανε σχεση και εμενε με το παιδι αυτο, μετα την ειδα κανα χρονο μετα και ηταν πολυ αδυνατη. Τωρα την ξαναειδα και ειναι οπως ηταν. Λογικα θα ετρωγε περισσοτερες θερμιδες γιατι δεν εξηγειτε αλλιως αλλα πραγματικα δε το νομιζω

και εγω ειχα μια στο μεταπτυχιακο ειχαμε ολοι ρέψει αυτη "εκανε" πως έτρωγε ελάχιστα αλλα στα ίδια κιλά, μέχρι που ανοιξα ενα συρτάρι της να παρω ενα στυλο και ηταν τιγκαρισμενο σε οτι γλυκο φανταστεις.

• Like 1

Hellaslover, μονος σου απαντας αλλα δεν το βλεπεις. Μονη της=παραπανω κιλα. Μαζι με καποιον που ηξερε απο διατροφη=λιγοτερα κιλα. Ξαναμονη της=παραπανω κιλα.

Το συμπερασμα βγαινει μονο του. Οταν δεν εχει καποιον να την ελεγχει, ειτε τρωει κρυφα ειτε τρωει λαθος.

• Like 1

Ένα αίτιο πρέπει να είναι και η άτιμη η κληρονομικότητα, οπότε αν στο dna σου έχουνε διαμορφωθεί antifitness γονίδια, όση προσπάθεια και να ρίχνει κάποιος, θα υπάρχουνε πενιχρά αποτελέσματα.

Και την όποια θετική προσπάθεια του σήμερα, θα την καρπωθούν οι μελλοντικές γενεές.

antifitness γονίδιο, πρώτη φορα ακούω αυτην την ορολογία!

Καλησπερα παιδες.

Τελικα κατι παραπανω σκεφτηκε γιατι του ερχονται παρα πολυ τουριστες και δεν θα το κλεισει.

Θετικο αυτο.

Δεν παρακολουθω το θεμα, αλλα απ οσο καταλαβαινω απο τον εαυτο μου κανω πραγματα που συζητουσαμε εδω. Στην διατροφη και την γυμναστικη. Εχω παρα πολυ καιρο να φαω γαλοπουλες τοστακια, τα αντικατέστησα με γευμα, εχω καλυτερα αποτελεσματα

@Hellaslover

-δεν υπάρχει σωστή εκτίμηση για το θερμιδικό κόστος αυτών που τρώει

-υπερεκτίμηση των θερμίδων που καίει, ή/και πεποίθηση πως δικαιούται να ξεφεύγει λίγο αφού γυμνάζεται

Αν τα βάλουμε κάτω είναι εύκολες οι εξηγήσεις, το βολικότερο όμως είναι να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να κρύψουμε την άγνοια και την αδυναμία θέλησης.

• Like 1

Εγώ θα εστίαζα στην αγνοια. Παράδειγμα από μια οικογένεια που ήμουν τις προάλλες και με ρωτούσαν γιατί έχουν παραπάνω κιλά ενώ τρώνε "υγιεινά". Τους ρώτησα ποια είναι η σχέση τους με το ελαιόλαδο. Ανακάλυψα:

1. Σε κάθε φαγητό κατσαρόλας (όσπρια, φασολάκια, κτλ) βάζανε 1 ποτήρι (!!!) ελαιόλαδο.

2. Στη σαλάτα άφθονο ελαιόλαδο και αυτό που έμενε όταν τελειώναν τα λαχανικά το έτρωγαν με ψωμί (ένας μάλιστα προτιμά να σηκώνει το πιάτο και να το πίνει...)

3. Είχαν πολύ καλή σχέση με τα τηγανητά. Ξαφνιάστηκαν όταν τους είπα ότι μια μερίδα σαρδέλες έχει 3 φορές περισσότερες θερμίδες τηγανητή από ψητή.

Το χειρότερο πρόβλημα στο ζήτημα της διατροφής δεν είναι η άγνοια αλλά η αίσθηση που έχει ο μέσος άνθρωπος ότι γνωρίζει πώς να τρώει σωστά.

Και εκτός αυτού, Γιάννη, η αίσθηση ή καλύτερα η ψευδαίσθηση ότι τρώει λίγο γιατί το πιάτο του είχε λίγη ποσότητα τροφής, αλλά μετά από μια ώρα άνοιξε το ψυγείο και έφαγε άλλο τόσο στα όρθια. 

Το έκανα κι εγώ αυτό παλιά.  :D

• Like 1

Παλι με νευριασε ο βλακας με το γυμναστήριο. Αυριο θα παω να ρωτησω σε αλλα δυο. Πηγα τον πληρωσα τον μηνα και μου ειπε οτι πλεον εχει μονο 6μηνη ή 12μηνη συνδρομη. Κατι που δεν με συμφερει γιατι καθε τρεις και λιγο θα χει δεμεμο τον γαιδαρο του και θα το κλεινει, δευτερον τα Οικονομικά δεν ειναι τοσο καλα, κανω που κανω οικονομια για να μπορω μα ειμαι εντεξει οταν ληγει ο μηνας, αλλα μαζεμενα δεν μου ειναι ευκολο και ειπα θα το σκεφτω

Παλι με νευριασε ο βλακας με το γυμναστήριο. Αυριο θα παω να ρωτησω σε αλλα δυο. Πηγα τον πληρωσα τον μηνα και μου ειπε οτι πλεον εχει μονο 6μηνη ή 12μηνη συνδρομη. Κατι που δεν με συμφερει γιατι καθε τρεις και λιγο θα χει δεμεμο τον γαιδαρο του και θα το κλεινει, δευτερον τα Οικονομικά δεν ειναι τοσο καλα, κανω που κανω οικονομια για να μπορω μα ειμαι εντεξει οταν ληγει ο μηνας, αλλα μαζεμενα δεν μου ειναι ευκολο και ειπα θα το σκεφτω

Αλλαξε ρε λιβε τι το κουραζεις το θεμα ?

Λες και σε υποχρεωνει κανεις να πας εκει. 

• Like 3

είχα μια κουβέντα με κάποιον απο τους παλιούς του χώρου πριν λίγες μέρες και μου εξηγούσε για το πως τα γονίδια που περνάνε απο γενιά σε γενιά επηρεάζουν την ανταπόκριση του καθενός μας σε συγκεκριμένες τροφές , οτι δηλαδή αν πχ οι προπροπροπροπαπούδες σου μέχρι και τη μάνα σου τρώνε πχ κυρίως φρούτα και ψάρια πως και εσύ θα ανταποκρίνεσαι καλύτερα σε αυτά απο κάθε άποψη. Makes sense , καλά έλεγε ο Γιάννης της προάλλες  

Σεντόνι σε spoiler για όποιον δε βαριέται αχχα

δοκίμασα κάτι για μήνες, να σταματήσω να τρώω οτιδήποτε υδατάνθρακα εκτός απο πράσινα λαχανικά , ντομάτες (που τις απέφευγα σε γράμμωση γιατι τις θεωρώ φρούτα) και φρούτα , πολλά φρούτα , όχι 1-2 , μιλάμε για 3-4 μικρές μπανάνες τη μέρα , πολύ καρπούζι (2-3kg τη μέρα χωρίς την φλούδα ζυγ) και διάφορα τύπου βανίλιες κτλ που μ αρέσουν 

Εκτός αυτού δοκίμασα ταυτόχρονα να τρώω και ΠΟΛΥ γιαούρτι 2% κάθε μέρα , ναι γιαούρτι που το αποφεύγουμε γιατι μας θολώνει σε γράμμωση .. που όντως θολώνει αλλα εμένα προσωπικά δεν με χάλασε , ακόμα κ αν έτρωγα 3 φορές τη μέρα σύνολο 1kg . Δεν ειναι μια και δυο η φορές που έφαγα αργά το βράδυ γιαούρτι με φρούτα, η 1kg καρπούζι = 300 θερμίδες σάκχαρα 

Το αποτέλεσμα ηταν lean bulk /->mind=blown . Βέβαια μπήκε και γλυκογόνο στη θέση του , αν είσαι flatαρισμένος δεν σημαίνει πως δεν έχεις το μυ. 

Οι θερμίδες μου 3000 χωρίς αερόβια , 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα εδώ κ 1 μήνα γιατι ειμαι σε φάση ξεκούρασης αφού δεν κάνω off ούτε 1 φορά το χρόνο , οπότε αραιώνω τις προπονήσεις μου βάζοντας σημεία μαζί. Επίσης τρελό κάψιμο στο pc , όλο το χειμώνα δεν προλάβαινα να κλάσω κ τώρα μ βγήκε η όρεξη να λιώσω , οπότε δεν με λες κ active την  υπόλοιπη μέρα  

Διαφορά μεταξύ φρούτων και βρώμης που έτρωγα τόσα χρόνια η μέρα με τη νύχτα. Η βρώμη αν και μ αρέσει πολύ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί 
1) ακόμα και 100γρ να έτρωγα (βγαίνει γαβάθα όταν φουσκώσει) δεν την καταλάβαινα, πάντα πεινούσα μετά απο 1-2 ώρες και ήμουν χειρότερα απο θέμα ενέργειας ακόμα και 4-5 ώρες μετά απότι αν δεν έτρωγα καν υδατάνθρακα.

Απ την άλλη σε όσους την πρότεινα τους έδωσε ενέργεια μέσα στη μέρα και την αίσθηση κορεσμού , το φυσιολογικό δηλαδή. 

ε τώρα κατάλαβα , προφανώς και δεν την χωνεύω , γιαυτό και εξαφανίστηκε και το πρήξιμο που ξεκινούσε απ τις 8-9 το πρωί συνήθως και χανόταν στις 8+ το βράδυ , που δεν υπήρχε όποτε έτρωγα low carb αλλα νόμιζα οτι είχα θέμα με τον υδατάνθρακα γενικότερα , όχι με τη συγκεκριμένη τροφή. 

οπότε πείραμα over , καλά πήγε , ανακάλυψα τι αλλαγές πρέπει να κάνω στη διατροφή μου , τι τροφές θα χρησιμοποιώ απο εδώ κ πέρα σε όγκο/cut και είδα πως

α και μια φωτογραφία απο σήμερα το πρωί στο θέμα της κοιλιάς που όπως ξέρετε αρκετοί ηταν το σημείο π έφτιαξε τελευταίο , έκανα μερικά tune up στη διατροφή μου σε carb cycling για να το πάω όσο μπορέσω ποιο cut τώρα π είμαι σε καλό σημείο και οι αλλαγές αρχίζουν απο αύριο. 

post-353959-0-57248800-1501758664_thumb.jpg

Αυτό^ χωρίς αερόβια , κ τροφές όπως 1kg γιαούρτι τη μέρα/400γρ+ carbs απο φρούτα οπότε υποθέτω πως θα καθαρίσω απο κάποια νερά τις επομενες 1-2 μέρες 

Οι υδατάνθρακες κ οι θερμίδες θα πέσουν τώρα όπως κ θα αλλάξουν οι τροφές για όσο ποιο dry look 
Συμπληρώματα 10γρ ταυρίνη 25 λεπτά preworkout , 5γρ DAA  και ω3 επειδή έχω κόψει τον τόνο , το μόνο ψάρι που τρώω 

και μια πλάτης #φίλτρα#φωτοσοπ !!  :-D 

post-353959-0-80621100-1501759474_thumb.jpg

τέλος να πω πως δεν προτείνω σε κανέναν να δοκιμάσει να φάει τέτοιες ποσότητες φρούτων , γιαουρτιού κλπ , ούτε να τρώει φρούτα το βράδυ , αυτό το έκανα επίτηδες επειδή ακριβώς ήθελα να δω τι αποτέλεσμα θα έχει άμεσα οπότε έπιασα τα άκρα.

αυτό που προτείνω όμως ειναι να πειραματίζεστε αν βλέπετε οτι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, αν πάλι λειτουργούν όλα ρολόι .. If it's not broke, don't fix it 

• Like 11

Κάνε μια dexa λιλι με την πρώτη ευκαιρία περισσότερο ακριβής εξέταση από όλες. Αν όντως τρως μετρημένα ζυγισμένα στα 1800 τότε με 6ημερο τρέξιμο (εδώ παίζουν ρόλο τα hr για να καταλάβεις πόσο καις/h) θα ανέβαινα στις 2200σταδικά. Μείνε στα 50/30/20 σε κατανομή macros. 

Ναι, μια dexa έχω υπόψιν μου να τη χτυπήσω άμεσα να δω λίγο που κινούμαι! Με πιάνει η χαζοφοβία μου μωρέ, ότι αν αυξήσω θα πάρω απότομα και θα καταστραφούν όλα μονομιάς :P Έχω ήδη ξεκινήσει να ανεβάζω θερμίδες πάντως γιατί πεινάω άπειρα τις τελευταίες μέρες με 2000. Το πρωί σκέψου, ξυπνάω νωρίτερα από την πείνα και τρέχω στο ψυγείο. Και περιέργως, είμαι στα 49.5 τώρα. Συνεχίζω τρέξιμο 5 φορές τη βδομάδα αλλά το κάνω πλέον διαλειμματικό τις περισσότερες φορές , υποθέτω πως αυτός είναι ο λόγος της απώλειας!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...