Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ο Μαους αντιδρα αν ξεκινησεις απο τοσα πολλα κιλα ωστε να μπορεις να κανεις μαξ 2-3 επαναληψεις. Αν εσυ κανεις τοσο καλο ζεσταμα και ταυτοχρονα βαζεις αυτα τα κιλα ωστε να κανεις 10 αριστες τεχνικα επαναληψεις, δεν εχεις προβλημα.

Αλλα μ' αυτες τις προυποθεσεις.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια δε ξερω αν καταλαβατε τι λεω στο τελευταιο μηνυμα.

Εχουμε απο την μια την πυραμιδα. 10-8-6-4 (πχ) ανεβαζοντας κιλα σε καθε σετ

Απο την αλλη εχουμε να παιζεις κοντα στην αποτυχια. Δλδ 1ο σετ 10 επαναληψεις (η 10η κοντα στην αποτυχια). 2ο σετ με τα ιδια κιλα 8 επαναληψεις (κοντα στην αποτυχια) μετα 6 μετα 4 κλπ κλπ

τι προσφερει ας πουμε ο ενας τροπος προπονησης και τι ο αλλος; εχω κανει τα παντα και ψαχνομαι λιγο πιο τεχνικα, σε μικρο λεπτομερειες

καλο ζεσταμα, σωστες επαναληψεις κλπ εννοουνται σε οτι και να αναφερομαστε ( εχω δοκιμασει βεβαια και κατι drop set εκβιαστικες που λεμε δλδ οσο αντεχεις και εκει που νιωθεις οτι δε βγαινει αλλη σωστη επαναληψης κανεις μία αντε δύο ακομα κλεφτες)

Ρε παιδια δε ξερω αν καταλαβατε τι λεω στο τελευταιο μηνυμα.

Εχουμε απο την μια την πυραμιδα. 10-8-6-4 (πχ) ανεβαζοντας κιλα σε καθε σετ

Απο την αλλη εχουμε να παιζεις κοντα στην αποτυχια. Δλδ 1ο σετ 10 επαναληψεις (η 10η κοντα στην αποτυχια). 2ο σετ με τα ιδια κιλα 8 επαναληψεις (κοντα στην αποτυχια) μετα 6 μετα 4 κλπ κλπ

τι προσφερει ας πουμε ο ενας τροπος προπονησης και τι ο αλλος; εχω κανει τα παντα και ψαχνομαι λιγο πιο τεχνικα, σε μικρο λεπτομερειες

καλο ζεσταμα, σωστες επαναληψεις κλπ εννοουνται σε οτι και να αναφερομαστε ( εχω δοκιμασει βεβαια και κατι drop set εκβιαστικες που λεμε δλδ οσο αντεχεις και εκει που νιωθεις οτι δε βγαινει αλλη σωστη επαναληψης κανεις μία αντε δύο ακομα κλεφτες)

Είναι άλλο το να μπεις πρώτο σετ στα Μαξ κιλά σου για μια δυο επαναλήψεις και άλλο το να μπεις πρώτο σετ δεκάρες και να μείνεις σε αυτά τα κιλά σε όλα τα σετ, καμία σχέση!

Το πρώτο έχει μια λογική για να δεις πόσα είναι τα περισσότερα κιλά που σηκώνεις ξεκούραστος, το δεύτερο δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα!

Άσε που για να πέσεις από τις δέκα επαναλήψεις στις τέσσερις όπως λες (χωρίς να ανεβάσεις βάρος) πρέπει να κάνεις 20 σετ όχι 3!

Την κανονική πυραμίδα να κάνεις και όταν φτάσεις τα περισσότερα κιλά σου να τα παίζεις 5/6 φορές, ανέβασε 10 κιλά, τότε οι 5/6 επαναλήψεις θα γίνουν 2/3 και μείνε σε αυτά τα κιλά μέχρι να τα τις κάνεις τις επαναλήψεις 5/6! Τότε ξανά ανεβάζεις.

Δωρεάν μαθήματα στο Ινσομνια.

• Like 3

τωρα αυτο κανω (πυραμιδα).

απλα παγκο πχ, μπορω να βαλω 1ο σετ 80 κιλα και να κανω 10 ( αλλα 9η και 10η θα ειναι ζορικες, δε τις βγαζω αερα). Μετα αν μπω μετα απο 60-90 δευτερα παλι με 80 κιλα θα βγαλω 7-8. μετα απο αλλα 60-90 δευτερολεπτα παλι με 80 κιλα θα βγαλω 5-6(με ζορι).  Αυτο δεν εχει καποιο νοημα μακροπροθεσμα;

τετοιες συζητησεις καλο ειναι να γινονται κατα τη γνωμη μου γιατι βοηθανε γενικα οποιον μπορει να ειναι απλα αναγνωστης του thread και να μη συμμετεχει στη συζητηση (και οχι ποια γευση monster ειναι η καλυτερη... )

• Like 1

Ναι καλή συζήτηση. Εγώ νομίζω αφού παίζεις failure σε κάθε set έχει νόημα.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Τα pull-up πιάνουν κυρίως πλάτη,τα chin-up πολύ δικέφαλα. Τα άλλα με αντικριστές παλάμες τι πιάνουν περισσότερο ;

Απ ότι ξέρω στις μεγάλες ασκήσεις όπως πάγκο καλό είναι να κάνεις μεγαλύτερα διαλείμματα έως 5 λεπτά για να καταφέρεις να βγάλεις τις επαναλήψεις. Ειδικά αν κάνεις αρκετά κιλά.

16 μέρες μετά το εντατικό πρόγραμμα που ξεκίνησα έπεσα από τα 110 κιλά στα 105.6 και ήδη αισθάνομαι "άλλος άνθρωπος". Συνεχίζω προφανώς το μεγάλο δρόμο.

Έχω βάλει ένα καθημερινό αυστηρό πρόγραμμα στη ζωή μου καθημερινά κυρίως στη διατροφή αλλά και στην άσκηση. Ανέφερα πως μετράω όλες τις θερμίδες στο Samsung Health όπως και την άσκηση μου. Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα. 

Πρώτον όσον αφορά την άσκηση θέλω να ρωτήσω εάν ο τρόπος που ασκούμαι είναι σωστός. Κάνω τρέξιμο - έντονο περπάτημα 5-6 φορές την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν κάθε μέρα. Τα 2/3 των φορών αυτών έτρεχα βάσει του προγράμματος της Samsung : 30 λεπτά σύνολο - 5 λεπτά ζέσταμα, 20 τρέξιμο σε πολύ χαλαρό ρυθμό της τάξης των 6 χλμ/ώρα και 5 λεπτά χαλάρωση στο τέλος. 

Διαβάζοντας τον οδηγό του das fitness και από προσωπική εμπειρία μου είχαν προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης - πιο αποτελεσματικό για απώλεια βάρους. Αυτό έκανα το 1/3 των τελευταίων φορών που πήγα για τρέξιμο. 30 λεπτά σύνολο - 5 λεπτά έντονο περπάτημα στα 6.5-7 χλμ/ωρα, 20 λεπτά εναλλαγές με 1 λεπτό έντονο τρέξιμο με ταχύτητα 9.5-10 χλμ/ώρα και 1 λεπτό πολύ χαλαρού περπατήματος 5 χλμ/ωρα. Δηλαδή 10 λεπτά τρέξιμο σπαστά και 10 λεπτά χαλαρό περπάτημα.

Πράγματι με αυτό τον τρόπο γίνομαι μούσκεμα και κουράζομαι πολύ περισσότερο από τον πρώτο τρόπο. Μου φαίνεται όμως πιο ενδιαφέρον παρόλο που οι θερμίδες που καίω είναι λιγότερες. 

Παραθέτω στοιχεία από τη σημερινή άσκηση με τον 2ο τρόπο https://drive.google.com/file/d/1xqiEK0Y_RJ_q_pzZ_gT7qPJvr9Tj2OBmIw/view?usp=sharing 

Δεύτερον όσον αφορά τη διατροφή. Ακολουθώ πρόγραμμα με μαξ 1500 - 1600 θερμίδες καθημερινά. Σήμερα π.χ. το πρωί βρισκόμουν εκτός σπιτιού μέχρι το μεσημέρι και έφαγα απ' έξω ένα κουλούρι και ένα κρύο σάντουιτς ολικής με γαλοπούλα, κασέρι, σως.

Προφανώς τα θρεπτικά συστατικά στο S Health όταν τα καταχώρησα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Αρκετά λιπαρά και ξέφυγα από αυτά που τρώω καθημερινά.

Το μεσημέρι μαγείρεψα σπίτι ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και τώρα το βράδυ παρόλο που δεν πεινούσα τόσο έφαγα δημητριακά βρώμης fitness με γάλα, μια κουταλιά μέλι και μια μπανάνα. Οι θερμίδες έφτασαν στις 1951 όμως τα θρεπτικά συστατικά στον επιθυμητό αριθμό αναλογιών.

Τι θα ήταν καλύτερο; Να μην κατανάλωνα το βραδινό κρατώντας τις θερμίδες χαμηλά όμως με δυσαναλογία βιταμινών/λιπαρών κλπ ή αυτό που έκανα εν τέλει;

Δεν ειναι φυσιολογικό να πέφτεις τρεις επαναλήψεις μετα απο 1'30 λεπτο ξεκούραση στα ιδια κιλα  !

3 επαναλήψεις στον παγκο πέφτουμε καθε 10 κιλα που ανεβάζουμε

Εγώ πχ αν κάνω 8 φορές τα 100 κιλά , τοτε τα 110 τα εχω 5 , τα 120 τα έχω 2 φορές και ούτω καθεξής.

\

Άλλαξε την προπόνηση σου , παίξε προπόνηση ταχυδυναμης και δώσε περισσότερο βάση στην αερόβιο άσκηση -που φαντάζομαι δεν θα κάνεις καθόλου- για να βελτιώσεις την αντοχή σου !

Το μεσημέρι μαγείρεψα σπίτι ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και τώρα το βράδυ παρόλο που δεν πεινούσα τόσο έφαγα δημητριακά βρώμης fitness με γάλα, μια κουταλιά μέλι και μια μπανάνα. Οι θερμίδες έφτασαν στις 1951 όμως τα θρεπτικά συστατικά στον επιθυμητό αριθμό αναλογιών.

Για το τρέξιμο ας πει κάποιος άλλος που ξέρει καλύτερα, αλλά 1ον τα fitness που λες έχουν ζάχαρη, αρκετή ζάχαρη και δεν σε βοηθούν στο στόχο σου, το δε μέλι και η μπανάνα μαζί έχουν άλλη τόση ζάχαρη και 2ον οι 1500 θερμίδες είναι για άνθρωπο με το μισό σου βάρος, δηλαδή τόσες τρώω εγώ, μου φαίνεται ότι έχεις ρίξει υπερβολικά τις θερμίδες σου... 

Έχεις υπολογίσει πόσες καις; 

• Like 2

Δεν ειναι φυσιολογικό να πέφτεις τρεις επαναλήψεις μετα απο 1'30 λεπτο ξεκούραση στα ιδια κιλα  !

3 επαναλήψεις στον παγκο πέφτουμε καθε 10 κιλα που ανεβάζουμε

Εγώ πχ αν κάνω 8 φορές τα 100 κιλά , τοτε τα 110 τα εχω 5 , τα 120 τα έχω 2 φορές και ούτω καθεξής.

\

Άλλαξε την προπόνηση σου , παίξε προπόνηση ταχυδυναμης και δώσε περισσότερο βάση στην αερόβιο άσκηση -που φαντάζομαι δεν θα κάνεις καθόλου- για να βελτιώσεις την αντοχή σου !

αυτο που λες ειναι εμπειρικος κανονας ή δικη σου διαπιστωση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...