Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Λίγο προσοχή μόνο στα προηγούμενα...σε κάθε προπόνηση με αντιστάσεις, στόχο έχουμε την αύξηση της (μυϊκής) μάζας...σε κάθε προπόνηση όμως. Αν έχουμε στόχο το κάψιμο του λίπους, το φροντίζουμε με τη δίαιτά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, άντε και με την αερόβιά μας (με ιδιαίτερες και μη τεχνικές), πάντα μα πάντα όμως ο στόχος, όταν κάνουμε βάρη, είναι ένας.

My 2 cents...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας και πάλι! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας στο ερώτημα που είχα κάνει για τη φίλη μου τις προάλλες. Έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα περίπου, με 1900 θερμίδες, οι προπονήσεις της βγαίνουν μια χαρά και ξεκίνησε να παίρνει και ταπερακι :P Σε 2 μερες θα ζυγιστει πάλι και θα δούμε αν θα χρειαστεί να προσαρμοσουμε τις θερμίδες.

Εγώ παρατήρησα το εξής περίεργο. Εδώ και 10 μερες περίπου έχω αυξήσει τις προπονήσεις, από 4 φορές τρέξιμο τη βδομάδα σε 6. Αύξησα όμως και το φαΐ, από 1800 θερμίδες σε 2000 και έχω χάσει 1.5 κιλό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον χρόνο, ήμουν σταθερή στα 51 κιλά και δεν μου φαίνεται λογικό με 2 επιπλέον προπονήσεις και σε τόσο σύντομο διάστημα να χάσω βάρος.

Με στρέτσινγκ στην αρχή με κρύους τους μυς που θα δουλέψεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τραβήξεις κάτι.

Επίσης, έρευνες (google it) έχουν δείξει πως η απόδοση μετά από διατάσεις των μυών πριν την προπόνηση με αντιστάσεις, πέφτει μέχρι και 30%...μόνο και μόνο επειδή έκανες διατάσεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την απόδοση, είναι να κάνεις διατάσεις σε ανταγωνιστές μυς κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Π.χ. διάταση στα μηριαία δικέφαλα μετά από σετ με κάμψεις τετρακεφάλων ή πρέσσας, διατάσεις "φτερών", μετά από πιέσεις πάγκου κλπ κλπ (προσοχή, όχι έντονες διατάσεις να σκίσεις κάτι).

Και φυσικά, υπερβολικά έντονες διατάσεις για 60 - 90 δευτερόλεπτα (ναι, να πονέσεις αρκετά) μετά το πέρας της προπόνησης για τους μυς που έχουμε δουλέψει ώστε στην πραγματικότητα να μπορέσουμε να δώσουμε και ένα ερέθισμα στην υπερτροφία με διάφορους μηχανισμούς (google it) του σώματος.

ΥΓ: Για την αρχή της προπόνησης, φυσικά προτείνω ελαφρύ ζέσταμα με την κίνηση που πρόκειται να αρχίσουμε πρώτα. 2 - 3 - 4 - 5 σετ (όσα χρειαστεί για να νιώθεις έτοιμος) ελαφριές πιέσεις πάγκου και μετά να μπαίνουμε στα μεγάλα βάρη για παράδειγμα.

επειδή το γκουγκλαρες και διάβασες έρευνες, μήπως σου ειναι εύκολο να μου επισυνάψεις τις έρευνες που λένε οτι στις διατάσεις πρεπει να πονάμε αρκετα ;

Παιδες τωρα που λετε πως με μυικη μαζα εισαι πιο βαρυς σε σχεση με το λιπος κλπ. Γιατι στανταρ λενε οτι ειμαι νορμαλ στα 80 κιλα;

Εγω πριν αρχισω ημουν 76-77 και ημουν κοκαλιαρης (180 υψος). Τωρα ειμαι 83, και παλι δεν με λεω άντρα.

Εδω φωτο (βασικα για το μαύρισμα που πετυχα σε 3 μερες την εβγαλα, αλλα ειναι η μονη ολοσωμη που χω)

post-216584-0-88316200-1500508428_thumb.jpg

Αδύνατος δεν είμαι; Ποσα πρεπει να παω; 100;

• Like 3

^Πρεπει να βαλεις περισσοτερη μυϊκη μαζα και να χαμηλωσεις λιγο το ποσοστο λιπους ωστε να αρχισουν να φαινονται τα κοψιματα

Εγω θα εδινα εμφαση σε lats-ωμους-στηθος-ποδια πρωτα

• Like 2

Παιδες τωρα που λετε πως με μυικη μαζα εισαι πιο βαρυς σε σχεση με το λιπος κλπ. Γιατι στανταρ λενε οτι ειμαι νορμαλ στα 80 κιλα;

Εγω πριν αρχισω ημουν 76-77 και ημουν κοκαλιαρης (180 υψος). Τωρα ειμαι 83, και παλι δεν με λεω άντρα.

Εδω φωτο (βασικα για το μαύρισμα που πετυχα σε 3 μερες την εβγαλα, αλλα ειναι η μονη ολοσωμη που χω)

Η τόξο είχε καλύτερη φωτογραφία...

επειδή το γκουγκλαρες και διάβασες έρευνες, μήπως σου ειναι εύκολο να μου επισυνάψεις τις έρευνες που λένε οτι στις διατάσεις πρεπει να πονάμε αρκετα ;

Όχι, δυστυχώς δεν μου είναι εύκολο (λόγω του ό,τι θεωρώ πως...χεράκια έχεις). Έδωσα το ερέθισμα, κάνε την υπόλοιπη δουλίτσα μόνος. Μην περιμένεις μασημένη τροφή. Αν πάλι δεν το βρίσκεις θα σε προτρέψω να ψάξεις περισσότερο ( γιατί εγώ το βρήκα άμεσα).

Και δεν ξέρω ακριβώς αν θέλεις να σου αναφέρω "μονάδες μέτρησης πόνου" συγκριτικά με την εγκυμοσύνη π.χ. ή κάτι άλλο. Προφανώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή είσαι.........."ακάτεχος".

Υγεία!!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται απλώς να απαντάτε αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές επιθέσεις (=μπηχτές) και χωρίς να ειρωνεύεστε τον άλλον;

Από όλο το πιο πάνω post, οι πρώτες 6 λέξεις ήταν αρκετές.

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 5

Ποδια σημερα   πρωτη φορα απο τοτε που γυρισα .

Ειμαι περιεργος να δω πως τα παω με τα κιλα σε σχεση με το σωματικο βαρος που εχασα .θα ειμαι ευχαριστημενος αν εχω μια πτωση 30% το οποιο ειναι πολυ βεβαια .

Τωρα αν εχω παραπανω θα ξενερωσω .

Ζυγιστικα χτες σε ζυγαρια ακριβειας στο gym   και τελικα απο 86,5 που ημουν οταν  εφυγα τωρα  ειμαι 80.

Καταστροφη ...

Μεχρι της 15 Αυγουστου πρεπει να παω 82-82.5  τουλαχιστον θα ειναι ευχαριστη η διαδικασια .

• Like 7

Έλα παπι άσε την αγωνία για το βάρος σου. Ότι έγραψε και ο Μάικ.

Μια χαρά είναι τα κιλά σου. Δώσε βάρος στην γυμναστική με βάρη. Είναι αδούλευτο το σώμα σου αλλά ότι πρέπει για να αρχίσεις να δημιουργείς.

Βασικά νομίζω τα ίδια θα σού πει και ο Μαους που είναι και η δουλειά του.

Ποδια σημερα πρωτη φορα απο τοτε που γυρισα .

Ειμαι περιεργος να δω πως τα παω με τα κιλα σε σχεση με το σωματικο βαρος που εχασα .θα ειμαι ευχαριστημενος αν εχω μια πτωση 30% το οποιο ειναι πολυ βεβαια .

Τωρα αν εχω παραπανω θα ξενερωσω .

Ζυγιστικα χτες σε ζυγαρια ακριβειας στο gym και τελικα απο 86,5 που ημουν οταν εφυγα τωρα ειμαι 80.

Καταστροφη ...

Μεχρι της 15 Αυγουστου πρεπει να παω 82-82.5 τουλαχιστον θα ειναι ευχαριστη η διαδικασια .

Σιγά την καταστροφή ρε συ. Τον Απρίλη-Μαη που θα γκρινιάζεις με τα χαρτιά κοτόπουλα θα αναπολείς το τώρα Χαχα !
  • Like 4

Εδώ και 10 μερες περίπου έχω αυξήσει τις προπονήσεις, από 4 φορές τρέξιμο τη βδομάδα σε 6. Αύξησα όμως και το φαΐ, από 1800 θερμίδες σε 2000 και έχω χάσει 1.5 κιλό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον χρόνο, ήμουν σταθερή στα 51 κιλά και δεν μου φαίνεται λογικό με 2 επιπλέον προπονήσεις και σε τόσο σύντομο διάστημα να χάσω βάρος.

Παρατήρησε λίγο την κατανομή του βάρους σε ένα μήνα και μετά έλα να το συζητήσουμε. Εμένα μου φαίνεται λογικό να έχεις απώλεια 750γρμ/βδομάδα με +2 προπονήσεις και αύξηση μόνο 200θερμίδες (προφανώς σε carbs). Πρέπει να χεις δυναμικό μεταβολικό ρυθμό αν θυμάμαι καλά από την εικόνα σου και το χαμηλό bf σου 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...