javavall Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Εχω πολλαπλούς στόχους που ισως είναι και αντικρουομενοι όπως να αύξηση μυϊκή μάζα και να χάσω λίπος . Το 1ο επιτυγχάνεται μόνο με βάρη προφανώς. Το 2o επιτυγχάνεται με βάρη πάλι ´η με ΗΙΙΤ γυμναστική; Ένα ενδιαφέρον άρθρο: http://scoobysworkshop.com/gain-muscle-lose-fat/ ps:Ο τύπος στο βίντεο δεν πουλάει τίποτα. Ούτε βιβλία,dvd..τίποτα. Ό,τι κάνει είναι από την αγάπη του για γυμναστική. Δεν θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις με διαλειμματική προπόνηση εάν δεν γυμνάζεσαι ήδη αρκετό καιρό. Είναι πιθανό να τραυματιστείς, εάν δεν κάνεις καλό ζέσταμα, διαθέτεις σωστά παπούτσια και σωστό χώρο εκγύμνασης. (ακατάλληλα παπούτσια θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα, ταχύτητες σε τσιμέντο θα επιβαρύνουν τα πόδια σου ή ταχύτητες σε χώμα πιθανόν να οδηγήσουν σε τραυματισμό εάν γλιστρήσεις) Τα ίδια αποτελέσματα σε κάψιμο λίπους θα έχεις εάν κάνεις κάθε μέρα 30(ή παραπάνω) λεπτά τρέξιμο με ελεγχόμενο ρυθμό. Δεν κινδυνεύεις να τραυματιστείς επιπλέον. Και φυσικά προϋπόθεση για να δουλέψουν όλα τα παραπάνω όπως προείπαν και τα παιδιά είναι η σωστή διατροφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3c0r1z Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Εχω πολλαπλούς στόχους που ισως είναι και αντικρουομενοι όπως να αύξηση μυϊκή μάζα και να χάσω λίπος . Το 1ο επιτυγχάνεται μόνο με βάρη προφανώς. Το 2o επιτυγχάνεται με βάρη πάλι ´η με ΗΙΙΤ γυμναστική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Χμ, το θέμα έγινε λίγο προσωπικό. Εγώ μιλάω γενικά, αλλά ας πάμε πρώτα ειδικά και μετά γενικά. Γυμνάζομαι λίγο καιρό και μπορώ να πω ότι είμαι σε beginner-->intermediate αναφορικά με ΗΙΙΤ αεροβική (βγάζω πλήρες πρόγραμμα αν και μου βγαίνει η ψυχή) και το ίδιο σε βαρη. Στην παρούσα φάση 3 φορές τη βδομάδα κάνω ΗΙΙΤ Tabata κι άλλες τόσες βάρη. 3 εικοσάλεπτα διαλειμματικής προπόνησης, 3 50λεπτα βάρη και μια μέρα ξεκούρασης. Αυτό που ρωτάω είναι το εξής: Να συνεχίσω ως έχω ή να αυξήσω τις μέρες που κάνω βάρη έναντι της αεροβικής; Δυστυχως, δεν έχω χρόνο να κάνω και τα δύο -και δεν ξέρω αν είναι και σωστό, αλλά ας μην πάει η συζήτηση εκεί. Στόχος: να φύγει η εναπομείνουσσα κοιλιά + γεινκότερο λίπος. Υ.Γ. Μη συζητάτε για διατροφή, δεν τρώω καθόλου σκουπίδια -μόνο που για μένα σκουπίδια είναι και το κρέας+ψάρι οπότε υπάρχει ζήτημα πρωτείνης και ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω ιδιαίτερα φουσκωμένους μυς. Παίρνω άφθονη φυτική πρωτείνη αλλά απ' ότι έχω διαβάσει, μάλλον δεν αρκεί. Πάντως κορεσμένο λίπος δεν υπάρχει στη διατροφή, παρά ελάχιστο! Ακόρεστο ναι, αλλά κι αυτό όχι πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Καλά πάρε καμιά Whey πρωτεινούλα. Γαλατάκι είναι δεν είναι κρέας. Οι ώρες σου μια χαρά μου φαίνονται. Μη βάλεις ούτε να βγάλεις. Αν δεν δεις διαφορά με τόσα, τότε κάνεις λάθος προπόνηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
javavall Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Στόχος: να φύγει η εναπομείνουσσα κοιλιά + γεινκότερο λίπος. Τότε είναι μονόδρομος η αερόβια άσκηση.( και η σωστή διατροφή) Στην θέση σου θα προτιμούσα αντί για 3 φορές Tabata να έκανα κάθε μέρα 30-40 λεπτά τρέξιμο. (άντε 6 φορές την εβδομάδα...μία ρεπό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Επισης η φυτικη πρωτεινη δεν ειναι ιδιας διατροφικης αξιας με την πρωτεινη που παιρνουμε απο κρεας-ψαρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Πάμε ανάποδα: @Fotis13: Αυτό είναι αμφισβητήσιμο φίλε μου. Δεν υπάρχουν αμινοξέα που δεν μπορείς να πάρει με φυτική διατροφή. Αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα. Είναι αδύνατο να πάρεις με φυτική τροφή την πρωτεινη που παίρνεις με κρέας. Αν λοιπόν θες να "φουσκώσεις" τότε χρειάζεσαι συμπλήρωμα. Αλλιώς, δεν υπάρχει καμία έλλειψη. @javavall: Δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει η διαλλειματική προπόνηση είναι πολύ πολύ ανώτερη από το τρέξιμο σε όλα τα επίπεδα. @Dakonblackblade (τι όνομα είναι αυτό ρε φίλε ): Συμπλήρωμα δε θα πάρω γιατί δε με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση να φουσκώσω και γιατί αν μου ξεφύγει σε ποσότητα η πρωτείνη και πάρω περισσότερη απ' όσο χρειάζομαι, θα γίνει λίπος και δε θέλω να ρισκάρω να πάρω λίπος. Κάτσε μια να φύγει το περίσσεμα που ήδη έχω. Στο 2ο, της ίδια άποψης είμαι κι εγώ. Το πρόγραμμα μου φαίνεται καλό, ήθελα ωστόσο να ακούσω και μια 2η άποψη, γι αυτό και πόσταρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Φίλε εφόσον θες να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα και να χάσεις παράλληλα λίπος είναι μονόδρομος πιστεύω η προσεγμένη διατροφή. Και όταν λέω προσεγμένη διατροφή δεν λέω κομένα τηγανητά κομένα γλύκα και τα συναφή. Βγάλε χαρτί μολύβι και υπολόγισε τις θερμίδες συντήρησής σου και μείνε ισοθερμιδικά (Αν δεν ξέρεις να υπολογίσεις πες μου να γράψω τον τύπο). Ειδικά εσύ που κάνεις 3 φορές την βδομάδα διαλειματική χρειάζεσαι πολύ προσοχή γιατί αν δεν έχεις σωστή διατροφή εύκολα καταβολίζεσαι. Θα χάνεις το λίπος ωραία και καλά και θα μένεις στάσιμος μυϊκά. Επίσης φίλε δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει αλλά δεν ισχύει ότι η HIIT είναι "πολύ πολύ ανώτερη από το τρέξιμο". Το καθένα έχεις τα θετικά και τα αρνητικά του. Το καλύτετερο είναι να μην απορίπτεις κανένα από τα δύο και να τα συνδυάζεις. Τέλος φαίνεται ότι έχεις στο μυαλό σου αρκετά εύκολο να "φουσκώσεις". Πίστεψε με αν είσαι σε νορμαλ κιλά δεν γίνεται να ξεφύγεις (στην πραγματικότητα θα ψάχνεσαι από που αλλού μπορείς να κόψεις για να βρεις να χωρέσει η πρωτεΐνη). Με 24 gr που έχουν οι περισσότερες whey δεν φουσκώνεις. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2013 από bosei 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 @Dakonblackblade (τι όνομα είναι αυτό ρε φίλε ): Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Από που φαίνεται οτι θεωρώ εύκολο να φουσκώσεις; Επίσης, όταν μιλάς για τρέξιμο αναφέρεσαι στο τρέξιμο με σταθερό ρυθμό για 30-40 λεπτά; Αν ναι, σε τι πλεονεκτεί της εικοσάλεπτης διαλειμματικής προπόνησης; Τέλος, καλό είναι να μην μαντεύεις την σκέψη του άλλου. Ο γραπτός λόγος σε ξεγελάει εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Από που φαίνεται οτι θεωρώ εύκολο να φουσκώσεις; Επίσης, όταν μιλάς για τρέξιμο αναφέρεσαι στο τρέξιμο με σταθερό ρυθμό για 30-40 λεπτά; Αν ναι, σε τι πλεονεκτεί της εικοσάλεπτης διαλειμματικής προπόνησης; Τέλος, καλό είναι να μην μαντεύεις την σκέψη του άλλου. Ο γραπτός λόγος σε ξεγελάει εύκολα. Φίλε όταν λες ότι δεν θες να πάρεις συμπλήρωμα γιατί δεν θες να φουσκώσεις αυτό δηλώνει άγνοια. Λες ότι αν πάρεις περισσότερη απ' όση χρειάζεσαι θα αποθηκευτεί σαν λίπος. Δηλαδή έχεις κάτσει να υπολογίσεις πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι και σου βγαίνει ότι με 24 γρ. επιπλέον θα γίνει λίπος? (αν και αυτό είναι μία διαδικασία που δεν γίνεται τόσο εύκολα). Το τρέξιμο με σταθερό ρυθμό έχει το πλεονέκτημα ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά στην καύση λίπους. Φυσικά παίζει ρόλο η ώρα που το κάνεις και πως το κάνεις. Υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η μία αντικρούει την άλλη γι αυτό και το καλύτερο είναι συνδασμός και των δύο μεθόδων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Εγώ θα το ξαναπώ πάλι μπας και. Αν βαριέσαι το τρέξιμο, κάνε barbell complex. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Το τρέξιμο επικεντρώνεται στην καύση λίπους ενώ η διαλειμματική δεν...; Δηλαδή 40 λεπτά τρέξιμο προκαλούν μεγαλύτερη καύση λίπους από 20 λεπτά διαλειμματικής; Ό,τι έχω διαβάσει λέει ότι ισχύει ακριβώς το ανάποδο, και μάλιστα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυτής καθ αυτής αλλά κι επιπλέον ότι η ΗΙΙΤ συνεχίζει να καίει λίπος ακόμα και μετά από 24 ώρες. Το ίδιο και στον από πάνω. Το barbell complex προκαλεί μεγαλύτερη καύση λίπους από 20 λεπτά διαλειμματικής; Γιατί βάρη κάνω ούτως ή αλλως, 3 φορές τη βδομάδα. Το -αρχικό- μου ερώτημα ήταν αν θα κάνω και 3 φορές διαλειμματική ή αν θα τη μειώσω για να αυξήσω τα βάρη. Πρωταρχικός στόχος η καύση λίπους. Παραπάνω πρωτείνη δε χρειάζομαι. Πρώτα απ' όλα, είμαι εξαιρετικά καχύποπτος σε κάθε είδους σκευάσματα. Έπειτα, παίρνω άφθονη φυτική. Τέλος, βλέπω ότι το σώμα μου έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει. Αν φτάσω σε τέλμα τότε θα δω αν κάνω κάτι λάθος. Αλλά προς το παρον φαίνεται ότι παίρνω όση πρωτείνη χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Έχεις πέσει στην κλασική λούπα που πουλάνε εκεί έξω. Μέγιστη καύση λίπους δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να τη μετρήσουμε. Δουλεύουν όλες οι μέθοδοι. Διάλεξε αυτή που σου αρέσει. ΗΙΙΤ, barbell complex, τρέξιμο, περπάτημα το πρωί (ειδικά το τελευταίο ακούω τα καλύτερα). Τώρα για το φούσκωμα, μπροστά μου μπορεί να είσαι τσίχλας και μπροστά στη μάνα σου να γίνεσαι ντουλάπα. Ειδικά ο όρος φούσκωμα μου είναι αντιπαθής.Και το ''πρήξιμο''. Αν ο στόχος σου είναι να χάσεις λίπος , εύκολο είναι. Και είσαι σε καλό δρόμο. Τα barbell complex για μένα πλεονεκτούν του HIIT γιατί προκαλούν τους μυς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Το τρέξιμο επικεντρώνεται στην καύση λίπους ενώ η διαλειμματική δεν...; Δηλαδή 40 λεπτά τρέξιμο προκαλούν μεγαλύτερη καύση λίπους από 20 λεπτά διαλειμματικής; Ό,τι έχω διαβάσει λέει ότι ισχύει ακριβώς το ανάποδο, και μάλιστα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυτής καθ αυτής αλλά κι επιπλέον ότι η ΗΙΙΤ συνεχίζει να καίει λίπος ακόμα και μετά από 24 ώρες. Το ίδιο και στον από πάνω. Το barbell complex προκαλεί μεγαλύτερη καύση λίπους από 20 λεπτά διαλειμματικής; Γιατί βάρη κάνω ούτως ή αλλως, 3 φορές τη βδομάδα. Το -αρχικό- μου ερώτημα ήταν αν θα κάνω και 3 φορές διαλειμματική ή αν θα τη μειώσω για να αυξήσω τα βάρη. Πρωταρχικός στόχος η καύση λίπους. Παραπάνω πρωτείνη δε χρειάζομαι. Πρώτα απ' όλα, είμαι εξαιρετικά καχύποπτος σε κάθε είδους σκευάσματα. Έπειτα, παίρνω άφθονη φυτική. Τέλος, βλέπω ότι το σώμα μου έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει. Αν φτάσω σε τέλμα τότε θα δω αν κάνω κάτι λάθος. Αλλά προς το παρον φαίνεται ότι παίρνω όση πρωτείνη χρειάζεται. Διάβαζε καλύτερα. Δεν λέω επικεντρώνεται στην καύση λίπους ενώ η διαλειμματική όχι. Είπα ότι το κλασικό τρεξιμο (σε συγκεκριμένο εύρος καρδιακής συχνότητας) επικεντρώνεται αποκλειστικά στην καύση λίπους(όχι 100% φυσικά, αλλά παίρνει ενέργεια σε μεγάλο βαθμό από το λίπος και ελάχιστη από γλυκογόνο), σε αντίθεση με την HIIT όπου παίρνει και από υδατάνθρακα και αργότερα από μυϊκό ιστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις