gon1332 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γιάννη ζηλεύω. Βάλε κι ένα δίζυγο αν ευκαιρήσεις. Επανήλθα με σωστό πρόγραμμα εδώ και 2 μήνες επιτέλους. Upper/Lower split. 4 μέρες τη βδομάδα. Άρχισα να φορτώνω κιλά σε κάποιες ασκήσεις (βγάζω καλές επαναλήψεις με +10kg pull ups) και επίσης έχω ενσωματώσει προπονήσεις για πιο δύσκολες ισομετρικές (front lever, planche). Παίρνω τα πάνω και νιώθω όμορφα. Μου είχε λείψει το εντατικό. 3
Mau/Maus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τούμπανο γεύμα πριν την προπόνηση...καταλαβαίνω πως εννοείς αρκετή ώρα πριν, αλλά και πάλι, ούτε που θα σε αγγίξει το συγκεκριμένο γεύμα. Πιο πολύ θα μετρήσει για την "αυριανή" προπόνηση (εκτός αν χρησιμοποιείς χημική υποστήριξη). . Όχι τίποτα σπουδαίο, δυο μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με γάλα, βρώμη, μέλι, λιναροσπορο, λίγη whey, προπόνηση μετά από δυόμιση ώρες σηκώσω 10 κιλά πάνω σε όλες τις ασκήσεις σε σχέση με το να είχα πάει νηστικός! Την ίδια μέρα όχι την επόμενη, 20+ χρόνια δοκιμασμένο. Για τα φάρμακά μην λέτε τα αυτονόητα, εδώ απλά κρεατίνη παίρνεις κ εάν έχεις παρθένο οργανισμό πετάς, από προπόνηση σε προπόνηση ανεβαίνεις τον πρώτο καιρό.
alex_000 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εγώ αν φάω 2.5 ώρες πριν από την προπόνηση θα μου έρχεται να ξεράσω και μάλλον θα φύγω στην μέση, δεν είναι όλοι ίδιοι πως να το κάνουμε. Καμιά μπανάνα με το ζόρι εντάξει αλλά δεν γίνεται παραπάνω 1
γροσερισοπ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τι θεωρείται proper να φάτε πριν την προπόνηση (1-2 ώρες πριν)δώστε μια περιγραφή γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος σε αυτό το κομμάτι (συγκεκριμένα πραγματ ααν θέλετε και δοκιμασμένα όχι μια πρωτεινα 1 υδαταθρανκα έτσι ξερά.)Ευχαριστώ. Εγώ αν φάω 2.5 ώρες πριν από την προπόνηση θα μου έρχεται να ξεράσω και μάλλον θα φύγω στην μέση, δεν είναι όλοι ίδιοι πως να το κάνουμε. Καμιά μπανάνα με το ζόρι εντάξει αλλά δεν γίνεται παραπάνω και εγώ αλλα το καταπολεμάω.. αυτή τη στιγμή πριν τη προπόνηση πίνω ένα σέικερ με γάλα βρώμη σκουπ και μια μπανάνα μεσα μπλενταρισμένα. καλά τα πάω αλλα ψιλοανακατευομαι το πρώτο μισάωρο.
Mau/Maus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Άλεξ αν φας πριν την προπόνηση τι? Αν φας δυο μπριζόλες εννοείται πως θα θέλεις περισσότερο χρόνο για να τις χωνέψεις όπως εννοείται πως το πεπτικό σύστημα δουλεύει διαφορετικά σε όλους σε διαφορετικές τροφές! Βρίσκεις λοιπόν σε πόση ώρα κάνεις πέψη ένα πλούσιο γεύμα σε υδατάνθρακα κ πρωτεΐνη κ πας για προπόνηση χωρίς να ξεράσεις! Ναι δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι Οκ το λέμε κ το ξανά λέμε, αν δεν μπορείς όμως να χωνέψεις δυο μπανάνες κ λίγο γάλα σε δυόμιση τρεις ώρες τότε πας Κ κοιτάς τον λόγο που σε εσένα δεν δουλεύει αυτό είτε γιατί σε πειράζει το γάλα πχ είτε γιατί δεν δουλεύει καλά το πεπτικό σου. Εν ολίγοις, το να φας ένα πλούσιο γεύμα, να το χωνέψεις καλά και να πας για προπόνηση μόνο τα καλύτερα κ τα πιο θετικά αποτελέσματα μπορείς να έχεις! Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα! ~~~ Γρος τι ακριβώς εννοείς 'πρέπει' ? Δεν υπάρχει πρέπει, αυτό που τρως εσύ πχ είναι μια χαρά γεύμα, το ότι σε ανακατεύει σημαίνει ότι χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να το χωνέψεις κ μετά να πας για προπόνηση! 1
γροσερισοπ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 ~~~ Γρος τι ακριβώς εννοείς 'πρέπει' ? Δεν υπάρχει πρέπει, αυτό που τρως εσύ πχ είναι μια χαρά γεύμα, το ότι σε ανακατεύει σημαίνει ότι χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να το χωνέψεις κ μετά να πας για προπόνηση! "πρέπει" τι θα ταν σωστό που λέει ο λόγος. ευχαριστώ για το approve ! 1
Mau/Maus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εσύ που δεν έχεις θέμα με τις θερμίδες μπορείς να ρίξεις στο μπλέντερ αυτά που βάζεις συν μια κουταλιά μέλι, μισό ή ένα μήλο, ακτινίδιο ή φράουλες κτλ να αφήσεις λίγη περισσότερη ώρα να χωνέψεις κ να πας! Επίσης από γεύση τα σπάει.
chrisxkar Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Ερώτηση: Όποιοι βγάζουν σπυριά στην πλάτη λόγω χρήσης πρωτεΐνης πως τα αντιμετωπιζεται? Υπάρχει καμια αλοιφή που βάζετε η απλώς σταματάτε την πρωτεΐνη? η δεχεσαι οτι θα εχεις ή σταματας η πρωτεινη χειροτερευει την ακμη στην πλατη για αρκετους λογους οποτε το να χρησιμοποιησεις καθαριστικα το πολυ πολυ να βελτιωσει την κατασταση δεν θα φυγουν 1
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Από τη πρωτεϊνη γίνεται ακμή; Πάντα πίστευα ότι γίνεται λόγω τεστοστερόνης Εκτός αν φταίει και η μπιχλα
solidsnake222 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μπιχλα δεν νομίζω να φταιει στην δικιά μου περίπτωση κάθε μέρα μπάνιο κανω μετά το gym οπότε δεν μένει ιδρώτας πάνω μου Όταν σταματάω την Πρωτεΐνη τα πιο πολλά φεύγουν και αυτά που μένουν δεν είναι τόσο κόκκινα. Το ζήτημα ειναι αν γνωρίζει κανένας αυτά αν μείνουν για αρκετό καιρό θα αφήσουν σημάδια στην πλάτη?
TEOKOS Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Από τη πρωτεϊνη γίνεται ακμή; Πάντα πίστευα ότι γίνεται λόγω τεστοστερόνης Εκτός αν φταίει και η μπιχλα Εάν δεν έχεις πρόβλημα ακμής με το γάλα δεν φταίει η πρωτείνη. Τα γλυκαντικά και τα συντηρητικά κάνουν την ζημιά. Άσχετο αλλά και σχετικό . Με την myprotein είχα φοβερά αέρια. Άλλαξα σε on και τέρμα το πρόβλημα... Το ότι πληρώνεις παίρνεις καμιά φορά ισχύει... 2
Mikeasdf Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Παντως προσωπικα κ εγω νιωθω πως δε μπορω να "λειτουργησω" χωρις φαγητο, ποσο μαλλον να ειμαι νηστικος και να παω να κανω βαρη. Εξουθενωνομαι κατευθειαν και δεν εχω δυναμη. Για μενα το καλυτερο ειναι να φαω ενα κανονικο γευμα 2μιση-3 ωρες πριν και φρουτα (αν εχω) μαζι με κανα 2 κουταλιες μελι + βρωμη. Επισης, δινω βαση στους υδατανθρακες πριν την προπονηση και μπορω να πω οτι εχω δει αρκετη διαφορα σε δυναμη αλλα κυριως σε αντοχη και ενταση. Επισης, πως την παλευετε να συγκεντρωνεστε στη γυμναστικη με το στομαχι να παιζει ταμπουρλο? 1
deker Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Αν θεωρείται γεύμα η whey πριν την προπόνηση, τότε η καλύτερη best of the best of the best of the best of the best επιλογή δεν θα ήταν 2 - 2,5 ώρες πριν, αλλά μισή ώρα πριν περίπου, μία δόση (γύρω στα 30 γρ πρωτεΐνης...προσοχή, όχι 30 γρ σκόνης του εκάστοτε προϊόντος) ούλτρα έξτρα χάιπερ απορροφήσιμης απομονωμένης/υδρολυμένης πρωτεΐνης μαζί με 25 - 30 γρ (για εξαιρετικά έντονες προπονήσεις με σύνθετες ασκήσεις και λίγο διάλλειμα θα πρότεινα και αρκετά παραπάνω) υπεργρήγορα απορροφήσιμου υδατάνθρακα (vitargo/hbcd με έμφαση στο δεύτερο και ΟΧΙ δεξτρόζες, μαλτοδεξτρίνες κλπ ζάχαρα ή ακόμα και waxy maize). Για μέσα στην προπόνηση, ακόμα 25 - 30 γρ γρήγορου υδατάνθρακα, μαζί με 8 - 10 γρ bcaa σε σκόνη (γραμμάρια αμινοξέων, όχι προϊόντος) μαζί με 10 - 15 γρ υδρολυμένη καζεΐνη (pepto pro), όλα σε μπουκάλι 1,5 lt για όλη τη διάρκεια της προπόνησης. 10 λεπτά πριν αρχίσεις το πρώτο σετ, όσο είσαι στο ζέσταμα, αρχίζεις και πίνεις σιγά σιγά τις πρώτες γουλιές. Μετά την προπόνηση, 30 - 50 γρ γρήγορου υδατάνθρακα, υδρολυμένη whey, κρεατινούλα 5 - 10 γρ (ναι, σωστοί είναι οι αριθμοί), γλουταμίνη 5 - 10 γρ και έξτρα λευκίνη 2 - 3 γρ. Ναι ξέρω, πολύ πρωτεΐνη, πολύς υδατάνθρακας, bloat και σουξουμουξου. Δεν παίζει τίποτα από αυτά (εκτός αν κάποιον τον πειράζει το vitargo/hbcd που είναι η εξαίρεση). Το πρήξιμο σε κάθε μέρος του σώματος είναι απίστευτο και η διαφορά στην απόδοση σε σύγκριση με απλό γεύμα (ή και "τούμπανο") 2 - 2,5 ώρες πριν την προπόνηση (όπου δεν σου δίνει πραγματικά κάτι σε σχέση με την απόδοση, αλλά περισσότερο σε γεμίζει ψυχολογικά πως δεν είσαι άδειος και δεν έχεις αυτούς τους κόμπους στο στομάχι όταν πεινάς) είναι χαώδης!!! 1 ώρα μετά την προπόνηση, κανονικό στέρεο γεύμα με σύνθετους υδατάνθρακες (όχι σε τεράστια ποσότητα), καλά λιπαρά και πρωτεΐνη σύμφωνα με τα υπόλοιπα των μακροθρεπτικών στοιχείων που έχει βγάλει ο καθένας για την ημέρα του. Γενικά ένα γεύμα που να περιέχει 30 - 35 γρ πρωτεΐνη, 30 - 50 γρ σύνθετο υδατάνθρακα και γύρω στα 20 γρ με καλά λιπαρά, είναι σούπερ. Οιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί λίγο σοβαρότερα με τη φυσική του κατάσταση (δεν μιλάω ούτε για αγώνες ούτε για επαγγελματισμό ούτε για τίποτα extreme) και δεν ακολουθεί το παραπάνω (αναφέρομαι στο pre/peri/post workout "γεύμα"), μάλλον σαμποτάρει την πρόοδό του. Το γιατί, αν θέλετε το αναλύουμε και σε διαφορετικό post. Το πως θα "πρέπει" να είναι κατανεμημένα τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, δεν είναι και τόοοοσο σημαντικά, αλλά παίζουν κι αυτά το ρόλο τους σε κάποιους που θέλουν να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο. Μπορούμε αν θέλετε να αναλύσουμε σε άλλο post κι αυτά. Και το πως και το γιατί. ΥΓ: Γνωρίζω πως αρκετοί θα διαφωνήσουν, αλλά ας το αιτιολογήσουν πρώτα. Μην αρχίσουμε τα "α είμαι γυμναστής 20 χρόνια, α το έχω δοκιμάσει 25 χρόνια, α εγώ είμαι γ...στερός με αυτό το πρωτόκολλο, α όχι έτσι κάνεις λάθος, α έχω πάει σε διατροφολόγο". ΥΓ2: Η διαφορά τιμών στα γρ που δίνω στα συμπληρώματα είναι για τους πιο "εύκολους" στην απόκτηση λίπους (όπου εκεί πάμε στην χαμηλότερη τιμή) κι αντίστοιχα γι' αυτούς που τείνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τον υδατάνθρακα (πλησιάζουμε την υψηλότερη τιμή). ΥΓ3: Διάφορα άλλα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω, μπορούν να αναλυθούν αν το επιθυμείτε.
yannis27gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δε θα έκανα ποτε αυτα που λέει ο ντεκερ. Ειναι εντελώς εκτός της δικης μου φιλοσοφίας για το τι εστι φιτνες. Ακόμα κι αυτή την ερμη την κρεατινη που πηρα γανιασα να την τελειώσω και δεν πρόκειται να ξαναπάρω (οχι πως είδα και καμμία διαφορα). Προφανώς δεν κάνω σοβαρή δουλειά σύμφωνα με την άποψη του, ´η ακόμα ακόμα σαμποταρω την πρόοδο μου. Ας ειναι έτσι. Για μένα η γυμναστικη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωης κι όλη αυτή η χημεία με τα συμπληρώματα δεν εχει θέση. 7
deker Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δε θα έκανα ποτε αυτα που λέει ο ντεκερ. Ειναι εντελώς εκτός της δικης μου φιλοσοφίας για το τι εστι φιτνες. Ακόμα κι αυτή την ερμη την κρεατινη που πηρα γανιασα να την τελειώσω και δεν πρόκειται να ξαναπάρω (οχι πως είδα και καμμία διαφορα). Προφανώς δεν κάνω σοβαρή δουλειά σύμφωνα με την άποψη του, ´η ακόμα ακόμα σαμποταρω την πρόοδο μου. Ας ειναι έτσι. Για μένα η γυμναστικη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωης κι όλη αυτή η χημεία με τα συμπληρώματα δεν εχει θέση. Ουπς, δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Εννοείται πως κι αν κάποιος δεν τα κάνει όπως τα περιγράφω, δεν θα τον μαλώσουμε κιόλας. Τώρα για το τι εστί φίτνες και τη χημεία δεν θα ήθελα να το σχολιάσω, αλλά όταν πίνουμε π.χ. πρωτεΐνη ή παίρνουμε τις πολυβιταμίνες μας, τι κάνουμε; Δηλαδή έχει σημασία η λίγο παραπανήσια ποσότητα της "χημείας" (η συγκεκριμένη σαφώς και επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία αλλά τέσπα) ή απλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε όοοοολο το παραπάνω; Απλές σκέψεις κι ερωτήματα. Καμία παρεξήγηση για κανέναν. Τώρα για το "σαμποτάρισμα", αν το πάρουμε σε "απόλυτους αριθμούς", ναι σαμποτάρεις την πρόοδό σου απ' τη στιγμή που δεν του δίνεις το καλύτερο boost. Φυσικά όμως απ' την άλλη και χωρίς όλο το παραπάνω "χημείο", μπορείς να έχεις απίστευτη πρόοδο με ένα διαφορετικό πρωτόκολλο. Όλα θα δουλέψουν σε ένα βαθμό. Εγώ απλά ανέφερα όλο το προηγούμενο, επειδή ένας χρήστης ρώτησε τι θα ήταν το ιδανικό για την προπόνηση. Τίποτα παραπάνω. Ευχές σε όλους και καλή καρδιά!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις