Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρε ας μην τις επιβραβεύει, τουλάχιστον μπορεί να μην ασχολείται ξέρω γω.  :P Τους κυνηγάω εγώ να μην τρώνε βλακείες; Ίσα ίσα. Τους είπα τίποτε που κρέμονται οι κοιλιές; Όχι βέβαια, γούστα είναι αυτά. Be like Toxo ένα πράγμα. Το πολύ πολύ αν μου διαμαρτυρηθεί κάποιος ότι πονάει το σώμα του να γυρίσω να πω "κάνε λίγη γυμναστική" και that's all. 

Τώρα ότι έπρηζε να φας, οκ, το καταλαβαίνω. Υπάρχουν οι άνθρωποι που κοιτάνε το καλύτερο και θέλουν να του μοιάσουν και άλλοι που προσπαθούν να το ρίξουν στο δικό τους επίπεδο γιατί έχουν κόμπλεξ. Καλά η φάση με τις φωτογραφίες είναι πλέον σε άλλο σύμπαν.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

εχω μια ερωτηση που ισως αξιζει να απαντηθει δημοσιως. Τι διαχωριζει τον εθισμο στο φαγητο απο την λαιμαργια (αν γνωριζεις φυσικα);

Οι διατροφικές διαταραχές ειναι σύνθετο ζήτημα. Οι όροι που αναφέρεις χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους οποτε δεν ξέρω τι εννοείς με τον καθένα.

Για ευκολία, κανε τον εξής διαχωρισμό: ο εθισμός στην τροφη αναφέρεται στην ανάγκη του ατόμου να υπερκαταναλωσει τροφη ακόμα κι αν δεν ειναι η αγαπημένη του η/και δεν πεινάει. Συνήθως το φαγητο καλύπτει συναισθηματικές ανάγκες. Ειναι σταθερή και διαρκής κατάσταση.

Η λαιμαργία αναφέρεται συνήθως σε υπερκατανάλωση τροφής οταν ειναι η αγαπημένη μας ´η πεινάμε παρά πολύ. Δεν ειναι διαταραχή αλλα μια παροδική κατάσταση και το έχουμε ζήσει όλοι μας κατα καιρούς. Θα βρεις πολλούς λαιμαργους στο αντιφιτνες θρεντ.

-------------------

Που λετε, είπα να δοκιμαςω στις διακοπές την κλαςςικη high carb διατροφή. Ψωμί για πρωινό, βρώση του συνοδευτικού (πατάτες, ρύζι, κτλ) με το κρέας στο κυρίως γεύμα, κτλ. Το αποτέλεσμα; Αίσθηση αδυναμίας, χαμηλό αίσθημα κορεσμού και ταυτόχρονα αυξηση κιλών μέσω λίπους αποκλειστικά. Με μόλις τέσσερις μέρες ρε παιδια! Αν είχα 1% αμφιβολία, τώρα δεν εχω καμια για το τι τροφες μου κάνουν καλο και ποιες οχι.

• Like 1

Οι διατροφικές διαταραχές ειναι σύνθετο ζήτημα. Οι όροι που αναφέρεις χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους οποτε δεν ξέρω τι εννοείς με τον καθένα.

Για ευκολία, κανε τον εξής διαχωρισμό: ο εθισμός στην τροφη αναφέρεται στην ανάγκη του ατόμου να υπερκαταναλωσει τροφη ακόμα κι αν δεν ειναι η αγαπημένη του η/και δεν πεινάει. Συνήθως το φαγητο καλύπτει συναισθηματικές ανάγκες. Ειναι σταθερή και διαρκής κατάσταση.

Η λαιμαργία αναφέρεται συνήθως σε υπερκατανάλωση τροφής οταν ειναι η αγαπημένη μας ´η πεινάμε παρά πολύ. Δεν ειναι διαταραχή αλλα μια παροδική κατάσταση και το έχουμε ζήσει όλοι μας κατα καιρούς. Θα βρεις πολλούς λαιμαργους στο αντιφιτνες θρεντ.

-------------------

Που λετε, είπα να δοκιμαςω στις διακοπές την κλαςςικη high carb διατροφή. Ψωμί για πρωινό, βρώση του συνοδευτικού (πατάτες, ρύζι, κτλ) με το κρέας στο κυρίως γεύμα, κτλ. Το αποτέλεσμα; Αίσθηση αδυναμίας, χαμηλό αίσθημα κορεσμού και ταυτόχρονα αυξηση κιλών μέσω λίπους αποκλειστικά. Με μόλις τέσσερις μέρες ρε παιδια! Αν είχα 1% αμφιβολία, τώρα δεν εχω καμια για το τι τροφες μου κάνουν καλο και ποιες οχι.

High carb διατροφη μεσα στις θερμιδες που πρεπει και οχι παραπανω δεν παχαινει αλλα ειναι για ατομα που κανουν εντονη αεροβικη ασκηση ,οποτε εξαρταται τον βαθμο κινητικοτητας σου και τι ασκησεις κανεις και τι σωματοτυπο θελεις να εχεις. :) Οι Γιαπωνεζοι θα πρεπει να ειναι ο λαος στον κοσμο με την περισσοτερη καταναλωση carbs ειδικα ρυζι. Μεχρι και σακε που ειναι ρυζοκρασο πινουν αλλα δεν καταναλώνουν πολλα λιπαρα,μονο υγιεινα φυτικα και ψαρι.Στην χωρα δεν υπαρχει η παχυσαρκια που εχουμε εδω.Μαλλον δεν εχουν καθολου παχυσαρκους για να ειμαι ακριβης και την μεγαλυτερη μακροβιοτητα.

Να ρωτησω, επειδη εχουν ανεβει πολυ οι τιμες,που μπορω να βρω τονο κονσερβα σε νερο στις καλυτερες τιμες,εχει προσεξει κανεις καποιο σουπερμαρκετ? Δεν με νοιαζει η μαρκα και χωρα προελευσης.Thanks. :)

• Like 1

Διατροφή γελοία και γυμναστικη μηδέν αλλα ατελείωτο περπάτημα. Ωραία ήταν.

Περσι το καλοκαιρι ιδια φαση, αλλα γυρισα στο γυμναστηριο δυνατοτερος :-D

Τι εννοείς; Πως ήσουν σε low carb (ή keto) για κάποιο καιρό και ξαφνικά έφαγες 3 - 4 μέρες μπόλικο υδατάνθρακα (στα όρια της συντήρησης ή και παραπάνω) και παρατήρησες αύξηση του λίπους (έτρωγες παράλληλα και μεγάλες ποσότητες λιπαρών);

Όλα τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι φυσιολογικά παρατηρήσιμα από άνθρωπο σε άνθρωπο, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως γίνεσαι πιο αδύναμος, ίσα ίσα, στην προπόνηση θα νιώθεις superhuman για μερικές μέρες λόγω της έξτρα λίπανσης που οδήγησες στις αρθρώσεις απ' το πραγματικά έξτρα νερό και λίπος και φυσικά λόγω της αυξημένης "άμεσης" διαθέσιμης ενέργειας. Μπορεί να νιώθεις sleepy αλλά οι προπονήσεις σου μετά την ξεκούραση των διακοπών θα είναι κολοσσιαίες. Και δεν νομίζω στην πραγματικότητα να κατάφερες να παρατηρήσεις αύξηση (αρκετών;;;  ) κιλών λίπους μέσα σε 4 ημέρες αποκλειστικα απ' την αύξηση θερμίδων μέσω high carb διατροφής. (Πολύ) περισσότερο νερό και θα τολμήσω να πω και μυϊκή μάζα (που μπορεί να είχε flatάρει/ατροφήσει μέσω μιας συνεχόμενης διατροφής με χαμηλή ποσότητα υδατάνθρακα).

Ναι φυσικά, σε κάποια σώματα "ταιριάζει" η τροφοδότηση με ενέργεια από τη λήψη λίπους και σε καποιους άλλους, το αντίστοιχο με υδατάνθρακα και οι αναλογίες αποθήκευσης ιστού (μυϊκού/αδιπώδους) είναι σχεδόν πάντα εντελώς ανόμοιες από άτομο σε άτομο αλλά οι βασικές αρχές παραμένουν πάντα οι ίδιες.

ΥΓ: Δεν έχω διαβάσει απ' την αρχή το νήμα, συγγνώμη!!! Μπήκα σφήνα :) :)

Ζυγιστηκα σήμερα και προς μεγάλη μου χαρά και έκπληξη δεν έχω πάρει βάρος σε σχέση με ένα μήνα πριν (είχα σταματήσει τα πάντα λόγω φόρτου το εργασίας) ξαναρχιζω λοιπόν δυναμικά. Τα δύο χαμένα μου κιλά παρέμειναν χαμένα. Έχω μία ερώτηση περί αερόβιας άσκησης. Στο γυμναστήριο εδώ έχει ελλειπτικά, ποδήλατα και διαδρόμους αλλά εγώ κάνω μόνο ελλειπτικό γιατί στο ποδήλατο πονάει ο πισινός μου και στο διάδρομο τρανταζονται τα πάντα. Δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;

• Moderators

Οχι, το θεμα ειναι να κανεις τωρα αν θα ειναι ελλειπτικο, διαδρομος ή ποδηλατο δεν εχει διαφορα (εχει δηλαδη ως προς τους μυς που δυναμωνεις αλλα δεν ειναι το ζητουμενο οποτε ας πουμε οτι δεν εχει).

TIP: επειδη κανονστας βαρη μπορει να δεις τη ζυγαρια να πηγαινει πανω 1) μην κοιτας τι λεει η ζυγαρια, ειναι πολυ ευκολο να "πειραξεις" τι δειχνει και 2) μετρα μεση κλπ και να εχεις αυτο σα μπουσουλα για την προοδο σου

Οχι, το θεμα ειναι να κανεις τωρα αν θα ειναι ελλειπτικο, διαδρομος ή ποδηλατο δεν εχει διαφορα (εχει δηλαδη ως προς τους μυς που δυναμωνεις αλλα δεν ειναι το ζητουμενο οποτε ας πουμε οτι δεν εχει).

TIP: επειδη κανονστας βαρη μπορει να δεις τη ζυγαρια να πηγαινει πανω 1) μην κοιτας τι λεει η ζυγαρια, ειναι πολυ ευκολο να "πειραξεις" τι δειχνει και 2) μετρα μεση κλπ και να εχεις αυτο σα μπουσουλα για την προοδο σου

Λες να κρατώ πλήρες ημερολόγιο με μετρήσεις; κάθε πόσο πρέπει να μετριεμαι; ζυγιζομαι μία φορά την εβδομάδα. Το πρόβλημα με το μέτρημα διαστάσεων είναι ότι όταν έχω περίοδο πριζομαι πολύ και μετά απλά ξεφουσκωνω.

Αλήθεια μεταξύ αυτών των τριών για αεροβική δεν υπάρχει διαφορά; ενώ κάνω και τα τρία νιώθω πως το ποδήλατο έχει τα πιο καλά αποτέλεσματα, γιατί ιδρώνω και κουράζομαι πιο πολύ. Άρα είναι η ιδέα μου; μιας και κάνω πολύ πολύ αεροβική θα ήθελα μια γνώμη και τωρα που ζέστανε ο καιρός το γήπεδο δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αυτό με τις μετρήσεις το κάνω και εγώ και έχω δει διαφορές, μεγάλες κιόλας. Κρατάω σημειώσεις κάθε Δευτέρα πρωί με το που ξυπνάω (κιλά, μέση, στήθος). Οι διαφορές φαίνονται έντονα

Παντως διαβασα που λεγατε οτι εχει αραιωσει ο κοσμος κλπ και τις τελευταιες μερες το γυμναστηρι μου ειναι overcrowded σε σχεση με πριν και ξενερωνω  :lol:

γενικως ναι εχω δει πτωση και οχι μονο στο γυμναστηριο.απο την αλλη λογω οτι ο καιρος ειναι πολυ ζεστος ισως ο κοσμος πηγαινει πλεον πιο αργα gym πχ 22¨00 με 23:00 που αλλες φορες εκεινη την ωρα ειναι πιο ηρεμια.

Βρε ας μην τις επιβραβεύει, τουλάχιστον μπορεί να μην ασχολείται ξέρω γω.  :P Τους κυνηγάω εγώ να μην τρώνε βλακείες; Ίσα ίσα. Τους είπα τίποτε που κρέμονται οι κοιλιές; Όχι βέβαια, γούστα είναι αυτά. Be like Toxo ένα πράγμα. Το πολύ πολύ αν μου διαμαρτυρηθεί κάποιος ότι πονάει το σώμα του να γυρίσω να πω "κάνε λίγη γυμναστική" και that's all. 

Τώρα ότι έπρηζε να φας, οκ, το καταλαβαίνω. Υπάρχουν οι άνθρωποι που κοιτάνε το καλύτερο και θέλουν να του μοιάσουν και άλλοι που προσπαθούν να το ρίξουν στο δικό τους επίπεδο γιατί έχουν κόμπλεξ. Καλά η φάση με τις φωτογραφίες είναι πλέον σε άλλο σύμπαν.

μα η ασχολια του μισου κοσμου ειναι να ασχολειται με τους αλλους.αυτη ειναι η χαρα τους.

Να ρωτησω, επειδη εχουν ανεβει πολυ οι τιμες,που μπορω να βρω τονο κονσερβα σε νερο στις καλυτερες τιμες,εχει προσεξει κανεις καποιο σουπερμαρκετ? Δεν με νοιαζει η μαρκα και χωρα προελευσης.Thanks. :)

ειχα παρει καποια φτηνη αλλα δεν θυμαμαι που ηταν.μπορεις να δεις και στα lidl(σας βλεπω που γελατε).απο εκει και περα κοιτα και για προσφορες.δηλαδη πολλες φορες παιζουν πιο φτηνες τιμες σε μεγαλες συσκευασιες.η στα 4 τονακια το ενα δωρο.οποτε που λεει ο λογος μπορει να βρεις riomare και να ειναι σε εκτπωση.απλα θα πρεπει να stockareis λιγακι.

Ζυγιστηκα σήμερα και προς μεγάλη μου χαρά και έκπληξη δεν έχω πάρει βάρος σε σχέση με ένα μήνα πριν (είχα σταματήσει τα πάντα λόγω φόρτου το εργασίας) ξαναρχιζω λοιπόν δυναμικά. Τα δύο χαμένα μου κιλά παρέμειναν χαμένα. Έχω μία ερώτηση περί αερόβιας άσκησης. Στο γυμναστήριο εδώ έχει ελλειπτικά, ποδήλατα και διαδρόμους αλλά εγώ κάνω μόνο ελλειπτικό γιατί στο ποδήλατο πονάει ο πισινός μου και στο διάδρομο τρανταζονται τα πάντα. Δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;

α.ο ποπος συνηθιζει.γενικως ειτε λεγεται παλαμες πχ απο μονοζυγο ειτε ποπος απο ποδηλατο ειτε οποιοδηποτε σημειο το οποιο ταλεπωρειται σιγα σιγα θα αρχιζει να αντεχει περισσοτερο.στο διαδρομο αμα δεν θες να τρανταζεσαι λογω οτι τρεχεις ειτε καλυτερα παπουτσια ειτε ανεβασε την κλιση και μειωσε την ταχυτητα.

Αλήθεια μεταξύ αυτών των τριών για αεροβική δεν υπάρχει διαφορά; ενώ κάνω και τα τρία νιώθω πως το ποδήλατο έχει τα πιο καλά αποτέλεσματα, γιατί ιδρώνω και κουράζομαι πιο πολύ. Άρα είναι η ιδέα μου; μιας και κάνω πολύ πολύ αεροβική θα ήθελα μια γνώμη και τωρα που ζέστανε ο καιρός το γήπεδο δεν είναι και ότι καλύτερο.

εξαρτατε αν το βλεπεις σαν θερμιδες και σαν heart rate που θα ανεβασεις ή αν το βλεπεις και σαν γυμναστικη καποιων συγκεκριμενων μυων.αν σε νοιαζει το πρωτο ναι σε ολα μπορει να ανεβασεις το Heart rate που θες και να καψεις θερμιδες.αλλα διαφορεικα να κανεις ποδηλατο διαφορετικα νακανεις stepper διαφορετικα να κανεις ποδηλατο που βοηθας με τα χερια.δεν θα γυμνασουν ολα τους ιδιους μυς.

• Like 1

Τι σκατά σέλες έχουν τα ποδήλατα στο γυμναστήριό σου καλέ; :shock:  Έλεος να πονάτε στο στατικό του γυμναστηρίου λόγω της σέλας! Προσωπικά, όποτε κάθομαι σε στατικό, μου φαίνεται ότι ποδηλατώ σε πολυθρόνα! :mrgreen:  

Πάντως, γενικά, ισχύει κι αυτό που λέει πιο κάτω ο poulinos περί συνήθειας.

[...]

α.ο ποπος συνηθιζει.γενικως ειτε λεγεται παλαμες πχ απο μονοζυγο ειτε ποπος απο ποδηλατο ειτε οποιοδηποτε σημειο το οποιο ταλεπωρειται σιγα σιγα θα αρχιζει να αντεχει περισσοτερο.στο διαδρομο αμα δεν θες να τρανταζεσαι λογω οτι τρεχεις ειτε καλυτερα παπουτσια ειτε ανεβασε την κλιση και μειωσε την ταχυτητα.

[...]

Αρκεί να θες να συνηθίσεις. ;)

Τι σκατά σέλες έχουν τα ποδήλατα στο γυμναστήριό σου καλέ; :shock:  Έλεος να πονάτε στο στατικό του γυμναστηρίου λόγω της σέλας! Προσωπικά, όποτε κάθομαι σε στατικό, μου φαίνεται ότι ποδηλατώ σε πολυθρόνα! :mrgreen:  

Πάντως, γενικά, ισχύει κι αυτό που λέει πιο κάτω ο poulinos περί συνήθειας.

Αρκεί να θες να συνηθίσεις. ;)

και γω το έχω αυτό με το στατικό ... πονάνε φουλ τα αποαυτά μου.... μόνο στο καθιστό που ποδηλατείς σε οριζόντια στάση απολαμβάνω την ποδηλασία 

• Like 1

και γω το έχω αυτό με το στατικό ... πονάνε φουλ τα αποαυτά μου.... μόνο στο καθιστό που ποδηλατείς σε οριζόντια στάση απολαμβάνω την ποδηλασία 

κι εγω το ιδιο, σημερα εκανα απο το καθιστο γιατι ολα τα ελλειπτικα ηταν πιασμενα. δοκιμασα διαδρομο και τα βυζια μου το μετανιωσαν κατευθειαν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...