Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το καλοκαίρι μια οι άδειες,μια η ανεβασμένη διάθεση και η τσιμπημένη λίμπιντο σε σπρώχνουν στίς ηδονές και χαλάρωμα της διατροφής και της άσκησης.

Ακόμη και να γράφεις στα forum που λειτουργούν σαν κάποιο είδος motivation καθόλη την διάρκεια του χρόνου, σου φαίνεται ανούσιο μερικές φορές...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ρε πούστη μου, μια φορά να μην έχει κόντρα άνεμο στη διαδρομή εργασία-σπίτι, δεν γίνεται; Γκοντ νταμν ιτ, δηλαδή, έλιωσα σήμερα για να πάω σπίτι και γενικά δεν είμαι άνθρωπος που παραπονιέται. Άλλα με 40 βαθμούς Κελσίου και αντίθετο άνεμο τόσο δυνατό που να μην μου επιτρέπει να αναπτύξω ταχύτητα στις (λίγες) κατηφόρες που βρίσκω, ε, έσταξα το είναι μου στην άσφαλτο σήμερα. Ουφ!

Από ότι φαίνεται, η επιστροφή με κούρασε περισσότερο από όσο αντιλήφθηκα. ΟΚ, έτυχαν και κάποιες δουλειές το απόγευμα (πολύ περπάτημα...), οπότε δεν ξεκουράστηκα όσο κι όπως θα ήθελα. Σε κάποια φάση, όπως κάθομαι στον καναπέ, περιμένοντας να περάσει η ώρα για να ξεκινήσω την προπόνηση, έκλεισαν τα μάτια μου κι άνοιξαν 1,5 ώρα μετά... :-) ΟΚ, είπα, δεν έχει προπόνηση απόψε, οπότε έπεσα και κοιμήθηκα (κανονικά!) κι η προπόνηση πήρε αναβολή για σήμερα.

Καλημέρα παιδιά, είναι μάλλον η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το θέμα. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Προσπαθώ εδώ και 3 μήνες περίπου να χάσω κάποια κιλά (έχω μπόλικα) αλλά νομίζω ότι κάνω τα πάντα λάθος. Διάβασα το θέμα με τα fitness guides και ειδικά στο θέμα της άσκησης είμαι πεπεισμένη ότι κάνω κάτι λάθος. Θα μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει (σε πμ καλύτερα για να μην μονοπωλησω το νημα). Είμαι ήδη γραμμένη σε γυμναστήριο και πηγαίνω 4-5 φορές την εβδομάδα αλλά ψυχολογικά έχει αρχίσει να με παίρνει από κάτω εννοώντας ότι νιώθω ότι προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα χωρίς να ξέρω την μέθοδο (κάπως έτσι πρέπει να νιωθαν πολλοί στο σχολείο με τα μαθηματικά) και γενικά νιώθω ότι δεν μπορώ να επιβληθω στον εαυτό μου. Υπάρχει κάποια καλή ψυχή εδώ που προσφέρεται να δώσει μία χείρα βοηθείας σε μία απελπισμένη συμφορουμιτισα; ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση.

Εύα, το σημαντικότερο μέρος της προσπάθειάς σου είναι η διατροφή κι όχι η γυμναστική. Θα ήθελες να μας γράψεις τι και πότε τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να το πιάσουμε από εκεί.

Ασκήσεις τις οποίες θα μπορούσες να κάνεις στο γυμναστήριο υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι να βρεθεί ένα σύνολο που να ταιριάζει σε σένα, στους στόχους σου και - κυρίως - να ξεπεράσεις τον όποιο φόβο (εάν υπάρχει) του να σηκώνεις "πολλά" κιλά. Ο οργανισμός και το σώμα μας αλλάζουν μόνο όταν πιέζονται, οπότε εάν π.χ. κάνεις κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες 3 κιλών επί 3 μήνες, δεν πρόκειται να δεις διαφορά. Θα έβλεπες εάν αύξανες το βάρος σταδιακά κι ας μην συμπλήρωνες τον "απαιτούμενο" αριθμό επαναλήψεων.

• Like 1

ευα, επισης μην βλεπεις μονο το γυμναστηριο σαν εργαλειο να χασεις κιλα, δες το σαν χομπι,διασκεδαση, τροποσ ζωης, δοκιμασε και καποια ομαδικα προγραμματα εαν υπαρχουν, ποδηλατο, trx και λοιπα, και ολα θα γινουν..

υπομονη και επιμονη χρειαζεται

( και λιγο απο τα βασικα πολυ νερο,φρουτα,οχι ζαχαρη,οχι φαστ φουντ )

• Like 1

Όπως προανέφερε και ο wizzy το πιο βασικό σημείο είναι η διατροφή σε βάθος χρόνου. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η εκτίμηση των θερμίδων που καταναλώνουμε. 

Όσο για το γυμναστήριο αν δεν σε ψήνει τόσο να πηγαίνεις 4-5φορές θα μπορούσες να αλλάξεις το πρόγραμμα σου σε ένα 3 ημερών. 

Καλήμερα και πάλι. Όσο αφορά το γυμναστήριο δεν βαριέμαι γιατί αυτή την περίοδο δεν έχω απολύτως τίποτα άλλο να κάνω οπότε το βλέπω σαν βόλτα. Ο άντρας μου δουλεύει με πλήρες ωράριο κι εγώ είμαι ανεργη οπότε μένω μόνη στο σπίτι. Πηγαίνω γυμναστήριο και γιατί δεν θέλω να είμαι όλη μέρα σπίτι. Όσο αφορά την διατροφή αυτή την στιγμή τα έχω κάνει θάλασσα. Ήταν μία περίοδος πριν ένα μήνα περίπου όπου είχα μπει σε ένα μικρό πρόγραμμα και είχα χάσει δύο τρία κιλά αλλά μετά πλάκωσαν ιδιαίτερα και εξετάσεις και άστα να πάνε από θέμα διατροφής. Το πρωί τρώω δημητριακά τύπου Kelloggs fitness με κομματακια μαύρης σοκολάτας και γάλα αμυγδάλου (το κανονικό γάλα μου δημιουργεί προβλήματα)το μεσημέρι τρώω όσο πιο καθαρά γίνεται. Ψητό κρέας, σαλάτα με ελαιόλαδο και ψωμί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το βραδινό. Δεν ξέρω τι να τρώω και συνήθως ξεφεύγω (ο άντρας μου δεν είναι και η καλύτερη επιρροή). Προσπαθώ να μην αγοράζω γλυκά αλλά όλο και κάποια γρανιτα θα βοσκει στην κατάψυξη. Επίσης μεγάλο πρόβλημα μου είναι οι έξοδοι σε εστιατόρια. Συνήθως κάθε Σάββατο τρώμε έξω και μπορεί να γίνει και παραπάνω (πχ το σκ που μας πέρασε πήγαμε σινεμά την Παρασκευή και την Κυριακή με ότι συνεπάγεται αυτό και το Σάββατο σε εστιατόριο και το βράδυ ήμουν και καλεσμένη στα γενέθλια φίλης μου) γενικά οι κοινωνικές υποχρεώσεις ή η διασκέδαση με βγάζουν από την πορεία μου πολύ εύκολα. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Γενικά μου αρέσει το καλό φαγητό και θέλω να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και υπάρχουν τόσοι πολλοί πειρασμοί παντού.

Εύα σε καταλαβαίνω , κάποιοι εδω μέσα γουστάρουμε τρελά το φαγητό/γλυκό και τις νέες γεύσεις. Εγώ προσωπικά αν πω οτι δεν τρώω τίποτα για 4-5 μήνες τότε μου ειναι αδιάφορα στην κυριολεξία, δεν μπορώ να το εξηγήσω, ειναι σαν διακόπτης που τον κατεβάζω και γιαυτό ποτέ δεν μου ήταν δύσκολο να χάσω κιλά και να γραμμώσω γιατι όλη η ιστορία ειναι στο φαγητό. Φαντάσου οτι θα μπορούσα να τρώω μια φορά στις 10 μέρες καμια σαβούρα αλλα δεν το θυμάμαι καν.  Πρέπει να βρεις τον δικό σου τρόπο για να το αντιμετωπίσεις 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
κατεβαίνω απο προπόνηση και περνάγανε κάτι γυφτάκια (10++) , με κοιτάζουν όλα και λέει το ένα "τέτοιε .. ΚΟΙΤΑ ΧΕΡΙ ο_ο!!!" μου λέει το άλλο φίλε όταν πας σπίτι δεν μικραίνει το χέρι ? του λέει το άλλο ναι ρε, πρήζεσαι παραπάνω στη γυμναστική κ μετά που τρως φρούτο απ το γλυκογόνο 

με έπιασαν κάτι γέλια .. μικρά παιδάκια τώρα όχι τίποτα 15χρονα ... ακόμα αναρωτιέμαι μπας κ μπήκα για δευτερόλεπτα σε παράλληλο σύμπαν  :-D

• Like 2

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο. Έτυχε να το βρω χθες και αναφέρει αρκετά θέματα.

EDIT : Δεν χρειάζετε να αποκλίσεις τελίως τροφές από τη διατροφή σου αλλά πρέπει να είσαι σίγουρη ότι είσαι σε θερμιδικό έλλειμα κάθε μέρα.

Βεβαίως τα αποτελέσματα αν έτρωγες φαγητό μεγαλήτερης διατροφικής αξίας θα ήταν πιο γρήγορα/καλύτερα αλλά το θέμα είναι να φτιάξεις μια διατροφή που να μπορείς να την κρατίσεις σε βάθος χρόνου χωρίς να το σκέφτεσαι συνέχεια.

• Like 1

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο. Έτυχε να το βρω χθες και αναφέρει αρκετά θέματα.

Πολύ ωραίο άρθρο, μ'έβαλε σε σκέψεις. Τόσοι και τόσοι παράγοντες μας οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερη πρόσληψη τροφής.

και τι ειδους γυμναστικη πρεπει να κανω; δεν φοβαμαι να πιασω βαρη στα χερια μου ουτε να βαλω περισσοτερα απο την αλλη παιρνω ογκο παααααρα πολυ ευκολα.

Η γυμναστική που θα κάνεις θα πρέπει να αποσκοπεί στη μέγιστη καύση θερμίδων. Η μέγιστη καύση θερμίδων, συνήθως, επιτυγχάνεται με έναν συνδυασμό διαλειμματικής αεροβικής άσκησης υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) και ασκήσεων με βάρη.

Όσο για τον όγκο, μην ανησυχείς - ή καλύτερα, προσπάθησε να ξεφύγεις από τη νοοτροπία του "άμα σηκώσω 'πολλά' κιλά θα 'φουσκώσω'". Όχι, δεν θα "φουσκώσεις". Εκτός κι αν τα επίπεδα τεστοστερόνης σου είναι σε αντρικά επίπεδα κι άλλοι χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες άσχετοι με την περίπτωσή σου.

Ενας γολγοθας φτανει στο τελος του... Πτυχιαρα λοιπον!!! Οφειλομενα μαθηματα: 0

Επισης πλεον 1 μηνα μετα τη δυσκολοτερη μερα της ζωης μου, μπορω να ξεκινησω κολυμπι :)

Και μετρω αντιστροφα 1 μηνα ακομα για βαρη λαστιχα κλπ

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...