Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Τώρα πέρα από την πλάκα, η κίνηση επάνω στους κρίκους γίνεται εύκολα αν καταλάβεις ποιες μυϊκές ομάδες πρέπει να χρησιμοποιήσεις και με ποια σειρά. Αν δηλαδή αντιληφθείς πώς γίνεται η κίνηση, η τούμπα έρχεται φυσικά. 

Το να κρέμεσαι όμως από κάθε σου άκρο, να πηγαίνεις σε θέση βουνό και πάλι πίσω είναι μια πολύ απαιτητική άσκηση.  :ph34r:

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σε όλες τις γυμναστικές ασκήσεις το πας σιγά - σιγά . Το λεγόμενο progressive overload και στα ελληνικά :)

Στην αρχή να μπορείς να ισορροπείς στα 4 άκρα. Μετά χωρίζεις το σώμα σε 2 μέρη. Push ups για το πάνω ,απαγωγές για το κάτω.

Μόλις τάχεις ικανοποιητικά αυτά αρχίζεις τις άρσεις λεκάνης με μικρό εύρος στην αρχή μέχρι να φθάσεις στο επίπεδο του video.

Πάντως όλες αυτές οι ταρζανιές με το trx και τις body weight ασκήσεις είναι μια καλή και ασφαλής εισαγωγή στον κόσμο των πολυαρθρικών

Φτιάξαμε σήμερα με το μάστορα το πολύζυγο+δίζυγα. Όλο το πρωί κολλούσαμε σίδερα. Ετοίμασα και τις τρύπες στο έδαφος, σε λίγες μέρες (θα φύγω διακοπες μεθαυριο) θα το τοποθετήσω + το τσιμεντάρισμα + το βάψιμο κι έτοιμο το μωρο. Θα ανεβάσω και φώτο μόλις ολοκληρωθεί η δουλειά.

• Like 5

Μπράβο Τζον, αν βρεθούμε προς τα μέρη σου θα έχουμε και κάπου να κάνουμε προπονησουλα!!

~~~

Γαμησε η φώτο!!

Παίξε ρε τουμπανιαρη και λίγο πόδια, κρίμα είναι!!

• Like 4

Καλημέρα,

Αποφάσισα να δοκιμάσω το foam rolling μιας και ακούω διάφορα καλά γι αυτο και ήθελα να ζητήσω συμβουλές για την αγορά του. Απ'ότι κατάλαβα για αρχάριους είναι αυτά με τη λεία επιφάνεια και το μέγεθος απλά βοηθάει στο να μη σου φεύγει εύκολα (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Έριξα μια ματιά στο amazon και στα "dense rollers" έιχαν μερικά αρνητικά σχόλια σχετικά με τη σκληρότητα τους. Έχετε μήπως κάποια πρόταση ή απλά να δοκιμάσω ένα από αυτά;

Καλημέρα,

Αποφάσισα να δοκιμάσω το foam rolling μιας και ακούω διάφορα καλά γι αυτο και ήθελα να ζητήσω συμβουλές για την αγορά του. Απ'ότι κατάλαβα για αρχάριους είναι αυτά με τη λεία επιφάνεια και το μέγεθος απλά βοηθάει στο να μη σου φεύγει εύκολα (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Έριξα μια ματιά στο amazon και στα "dense rollers" έιχαν μερικά αρνητικά σχόλια σχετικά με τη σκληρότητα τους. Έχετε μήπως κάποια πρόταση ή απλά να δοκιμάσω ένα από αυτά;

Να δοκιμάσεις το foam rolling για ποιο σκοπό; Stretching, αποθεραπεία κτλ;

Άσχετο: Έκανα χτες την τρίτη προπόνηση της εβδομάδας, καλά πήγε. Μετά, έκατσα κι υπολόγισα τις ημερομηνίες μέχρι τις διακοπές και μένουν ακριβώς 7 εβδομάδες, όσες κι οι εβδομάδες προπονήσεων! "Κούμπωσε" μια χαρά! Θα στείλω κι ένα email στο customer support του software για να τους ρωτήσω τι να κάνω μετά την αποχή των 2 εβδομάδων πριν την έναρξη του τελευταίου block προπονήσεων.

Να δοκιμάσεις το foam rolling για ποιο σκοπό; Stretching, αποθεραπεία κτλ;

Ναι, κοιτούσα διάφορα προγράμματα για warmup/stretching και είδα σε αρκετά χρησιμοποιούν το foam rolling. Ένα αρκετά γνωστό που βρήκα και το έχει είναι το Limber 11.

Καλοκαίρι είναι, να μην πάνε σε καμιά παραλία τα παιδιά; 

Εγώ πάντως πήγα!

post-258415-0-47219800-1498409095_thumb.jpg

Οι δικές μου προπονήσεις (τύπου) καλά κρατούν, το φαγητό πάλι έχει πρόβλημα λόγω μαζεμένων εορτών.

Τα kettlebells έχουν γίνει οι πιο καλοί μου φίλοι καθώς η γυμνάστρια τους έχει μια αδυναμία και αγοράζει διαρκώς κι άλλα για να μπορεί να γίνει ανελέητη. Το γυμναστήριο από την άλλη όσο πάει και αδειάζει και είναι παράδεισος.

• Like 4

Καλοκαίρι είναι, να μην πάνε σε καμιά παραλία τα παιδιά;

Εγώ πάντως πήγα!

20170625_164126.jpg

Οι δικές μου προπονήσεις (τύπου) καλά κρατούν, το φαγητό πάλι έχει πρόβλημα λόγω μαζεμένων εορτών.

Τα kettlebells έχουν γίνει οι πιο καλοί μου φίλοι καθώς η γυμνάστρια τους έχει μια αδυναμία και αγοράζει διαρκώς κι άλλα για να μπορεί να γίνει ανελέητη. Το γυμναστήριο από την άλλη όσο πάει και αδειάζει και είναι παράδεισος.

γενικως ναι πεφτει η κινηση στα γυμναστηρια οποιουδηποτε ειδους.ο κοσμος παραλια πλεον πηγαινει .οτι εκαναν εκαναν καποιοι.αλλοι βεβεαια ειναι και εποχιακοι.ειδικα weekends πολυ νεκρα.για το φαγητο παντα θα υπαρχουν πειρασμοι οποτε θελει λιγο προσοχη.το κακο με τα gym ειναι οτι σε πολλα η θερμοκρασια δεν παλευεται λογω λιγων ac.

Ναι, κοιτούσα διάφορα προγράμματα για warmup/stretching και είδα σε αρκετά χρησιμοποιούν το foam rolling. Ένα αρκετά γνωστό που βρήκα και το έχει είναι το Limber 11.

εχω κανει 3 φορες streching με βαρη λαστιχα και roller foam και γενικως ηταν ωραια.ειναι πολυ λιγα για να πω κατι εμπεριστατωμενο αλλα δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.ειναι ωραια να τεντωνεις.δεν εχω κανει με το foam roller το απλο αλλα εχω κανει με αυτο της εικονας αλλα ενταξει δεν ειχα καποιο παραπονο.δεν μπορω να κανω συγκριση βεβαια με το απλο αφου δεν το εχω δοκιμασει ακομα

IMG_1185-1.jpg

Ακολουθεί ίσως δύσκολη ερώτηση.

Το (γρήγορο - δεν ξέρω αν έχει σημασία) περπάτημα στον διάδρομο σε σχέση με το κλασσικό περπάτημα σε έδαφος, έχει την παραμικρή διαφορά??

Όσον αφορά την ενδυνάμωση που κάνει και τον τρόπο που η κίνηση επιδρά στο σώμα και πιθανώς καταπόνηση ποδιών.

Υπήρξε αυτή η απορία μετά από μια κουβέντα με φυσικοθεραπευτή ο οποίος υποστήριξε ότι έχει σημαντική διαφορά (χωρίς να το αιτιολογήσει). Εμένα μου φάνηκε πολύ παράξενο και γιαυτό ρωτάω εδώ τους ειδικούς περί γυμναστικής, και ελπίζω να μου φύγει η απορία

• Moderators

Εχει, οταν περπατάς στο δρόμο ή γενικά σε έδαφος το οποίο μένει σταθερό αναγκάζεσαι να σπρώξεις το βάρος σου μπροστά ενώ στον διάδρομο αυτό δεν συμβαίνει (επειδή ο διάδρομος πάει προς τα πίσω) με αποτέλεσμα να βάζεις λιγότερη δύναμη

Πείτε μου μια συμβουλή βρε guys. Ξεκίνησα πάλι να κάνω γυμναστική πριν 1 βδομάδα. Περπάτημα 20~40 λεπτά την ημέρα, και βάρη 5 φορές την εβδομάδα. Έχω χάσει 3 κιλά σ αυτή την εβδομάδα.

Γενικά, παλιά ήμουν παχύσαρκος. Απο μια στιγμή και έπειτα όμως ξεκίνησα να γυμναζομαι και να αλλάζω διατροφικές συνήθειες. Καθε τόσο κάνω γυμναστική για ενα διάστημα, σταματάω, ξεκινάω ξανά..

Αυτό που παρατηρώ και φοβάμαι είναι ότι το δέρμα μου κάνει γραμμές που δε φαίνονται ωραία, λογο των κιλών που χάνω. Το λίπος που έχει απομείνει απ την άλλη για να κάψω, δεν είναι ομοιόμορφα σε όλο το κορμί αλλά σε μερικά σημεία. Έτσι αν και επιτέλους διαγράφεται ο θώρακας μου και τα κόκαλα, εχω σημεία αλλά που κρέμονται κομμάτια λίπος. Υπάρχουν κάποια ειδικά πράγματα που μπορώ να κάνω για αυτά τα 2 ;

Να πω οτι είμαι σε πολύ αυστηρό budget και λογο αυτού δεν ακολουθώ πιστά ούτε τη συνιστώμενη διατροφή, ούτε παίρνω όλα αυτά τα συμπληρώματα που παίρνουν οι άλλοι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...