Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Και ειναι υγιεινο πιστευεις το να χανεις 1 κιλο/βδομδα? Οτι θες κανεις απλα στο λεω να ξερεις οτι δεν κανεις καλο στον οργανισμο/σωμα σου οσο νομιζεις

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Σύμφωνα με το link υπολογισμού στο θέμα που με παρέμπεψες, τις ημέρες που δεν γυμνάζομαι (και κινούμαι ελάχιστα), απαιτούνται 2142 θερμίδες για να διατηρηθώ στα κιλά μου και 1142 για να χάνω το 1κιλο/εβδομάδα, όπως τώρα.

δεν ειμαι σιγουρος αλλα αν οντως φτασεις να χανεις 1 κιλο την εβδομαδα ποσοστο απο αυτο θα ειναι και μυς κατι που δεν θες

Σύμφωνα με το link υπολογισμού στο θέμα που με παρέμπεψες, τις ημέρες που δεν γυμνάζομαι (και κινούμαι ελάχιστα), απαιτούνται 2142 θερμίδες για να διατηρηθώ στα κιλά μου και 1142 για να χάνω το 1κιλο/εβδομάδα, όπως τώρα.

ακόμα κ έτσι να ηταν ποιος σου είπε οτι ειναι φυσιολογικό και υγειές να κόψεις 1000 θερμίδες? που εσύ με τις 1200 εισαι κανα 1400ρι υποθερμιδικά 

το 2142 που λες δεν είναι για τις μέρες που τρέχεις και πας και γυμναστήριο οπότε μιλάμε για συντήρηση στις 2600+ , οπότε αν έτρωγες 2000κάτι θα ήσουν υποθερμιδικά σε φυσιολογικά πλαίσια (-500-600 θερμίδες) .

Τις μέρες που κάθεσαι και δεν κουνιέσαι καν θα μπορούσες να τρως 1600 , αφαιρώντας μόνο απο υδατάνθρακα οπότε και πάλι να ήσουν -400-500 θερμίδες 

δεν μπορεί κανείς να σου πει στάνταρ πως χρειάζεσαι τόσες θερμίδες,  αυτό όμως που μπορούμε σίγουρα να σου πουμε ειναι πως οι 1200 θερμίδες που τρως ειναι οι θερμίδες που τρώνε φίλες μας 55-60 κιλά για να χάσουν κάποια κιλάκια , κοπέλες που δεν γυμνάζονται καν και χάνουν, οπότε όπως καταλαβαίνεις είσαι λάθος, γιατι δεν έχεις καν γρηγορότερο αποτέλεσμα με την ακρότητα που κάνεις , ο οργανισμός έχει άμυνες , προσαρμόζεται και ρίχνει τον μεταβολισμό σου στο άψε σβήσε. 

τώρα να σχολιάσω αυτό που λες

Τις ημέρες αυτές θα ήθελα να παίρνω παραπάνω υδατάνθρακες, λόγω της δίαιτας είναι λίγο δύσκολο αυτό όπως καταλαβαίνετε. Έχετε να προτείνετε κάτι; Υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα με πολλούς υδατάνθρακες;

Τι εννοείς πως λόγο της δίαιτας ειναι λιγο δύσκολο? έχεις την εντύπωση οτι οι υδατάνθρακες του συμπληρώματος ειναι χωρίς θερμίδες και θα σου δώσουν ενέργεια ? ζάχαρη ειναι , η χειρότερη πηγή για την περίπτωση σου , θα έπρεπε να τρως υδατάνθρακες απο πατάτες , βρώμη , λαχανικά και φρούτα (με μέτρο)  αλλα σε καμία περίπτωση συμπλήρωμα υδατανθράκων , θα καταλήξεις αν δεν είσαι ήδη skinny fat και μετά άντε να το συμμαζέψεις. Είναι βέβαιο πως ήδη έχεις κάψει αρκετή μυική μάζα με αυτό που κάνεις , θα σου πρότεινα να πας σε διατροφολόγο να σε βοηθήσει αν δεν βγάζεις άκρη με τους οδηγούς διατροφής.

• Like 5

• Moderators

4) επινα μονο νερο και γαλα (αρα κομμενοι οι καφεδες, ποτα, χυμοι, κοκα κολες)

Οκ για τα ποτα, χυμους και αναψυκτικα το αντιλαμβανομαι, αλλα ο καφες τι κακο εχει? Στο θεμα fitness παντα.

• Like 1

Καμιά φορά ο κόσμος πίνει ρόφημα-γαλακτομπούρεκο κι επειδή έχει ως συστατικό τον καφέ, το αποκαλεί καφέ. Έτσι όταν μπαίνει σε δίαιτα, σταματάει.  :P

• Like 3

Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι 45 ετών και κάνω (εντελώς) καθιστική ζωή. Εδώ και κάμποσο καιρό τρέχω και από τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισα να πηγαίνω γυμναστήριο. Πρωταρχικό μου μέλημα είναι το τρέξιμο, οπότε το γυμναστήριο το θέλω απλά ως ενδυνάμωση για αποφυγή τραυματισμών, αλλά και ως έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν έχω σκοπό δηλαδή να χτίσω μυς ή κάτι παρόμοιο.

Είμαι 180 ύψος και πρόσφατα έφτασα 93 κιλά (πιο παλιά ήμουν 105), οπότε θέλω να χάσω σταδιακά. Μετά από ενάμιση μήνα που προσέχω το φαγητό μου, είμαι 88. Αυτό που κάνω είνι να μετράω τις θερμίδες μου, να παίρνω 1200 τις καθημερινές και λίγο παραπάνω τις μέρες που γυμνάζομαι.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πηγαίνω άλλες μέρες γυμναστήριο και άλλες να τρέχω, οπότε, συνήθως τα κάνω μαζί: κατά μέσο όρο, 45 λεπτά τρέξιμο σε διάφορες εντάσεις και μετά άλλο τόσο γυμναστήριο.

Τις ημέρες αυτές θα ήθελα να παίρνω παραπάνω υδατάνθρακες, λόγω της δίαιτας είναι λίγο δύσκολο αυτό όπως καταλαβαίνετε. Έχετε να προτείνετε κάτι; Υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα με πολλούς υδατάνθρακες;

Αυτο που λες το εκανα (στα 21 μου βεβαια) οταν μια μερα νευριασα που ειχα παει 97 κιλα (1.75 υψος)  και αποφασισα να πεσω γυρω στις 1200 θερμιδες. Για 4 εβδομαδες ετρωγα 1000-1200 θερμιδες το πολυ και ετρεχα γυρω στα 4 χλμ μετα απο καθε προπονηση με βαρη (δηλαδη 4 φορες τη βδομαδα σιγουρα) και εχασα 17 κιλα μεσα σε αυτες τις 4 βδομαδες.Βεβαια ενιωθα πολυ χαλια απο αποψη ενεργειας και δεν προκειται να το ξανακανω αλλα #noregrets

Θα ελεγα να μην το κανεις, αντιθετως να εισαι νορμαλ στις θερμιδες (λιγο υποθερμιδικα δηλαδη) και να κοιταξεις τα μακρο.

• Like 3

Βιτσιόζο εγώ δεν σε έχω μπλοκάρει όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα, εγώ βλέπω τα μηνύματα σου απλά όταν είναι πολύ μεγάλα βαριέμαι να τα διαβάσω γι αυτό δεν σου απαντάω, με μικρά μηνύματα ρώτα ότι θέλεις!

Επειδή βλέπω αναφέρεσαι ξανά κ ξανά σε αυτό που έγραψα ότι δύο τρία κομμάτια μανιταροπιτα σε πάνε πίσω μια βδομάδα στο γυμναστήριο και επειδή καταλαβαίνω ότι σου φαίνεται τελείως άκυρο θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό!

Καταρχήν δεν μιλάω για σένα, εσύ όσο και να φας, ότι και να φας δεν θα καταλάβεις καμιά διαφορά! Εγώ μιλάω για κάποιους που κάνουν σοβαρή δουλειά και έχουν φτάσει σε κάποια καλά επίπεδα! Θα σου πω κάτι που δεν το ξέρεις για να μαθαίνεις και πέντε πράγματα, αυτοί λοιπόν που ασχολούνται σοβαρά καταλαβαίνουν διαφορά ακόμη και σε κάθε γεύμα ανάλογα με το τι τρώνε! Τι θέλω να πω?

Τρώνε ασπραδια, άσπρο κρέας χωρίς πολλούς υδατάνθρακες κτλ? Νιώθουν αμέσως στο σώμα τους αυτήν την 'καθαρότητα' αλλά νιώθουν να πεινάνε στο καπάκι, τρώνε κόκκινο κρέας με αίμα, συκώτια κτλ? Νιώθουν το χρώμα στο δέρμα τους, το πρήξιμο, το μύες είναι πιο σφιχτοι τούμπανο όχι μόνο στην διάρκεια της προπόνησης αλλά όλη την ημέρα, τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες νιώθουν περισσότερη ενέργεια αλλά βλέπουν αμέσως στο σώμα τους αυτήν την 'θαμπάδα' και χίλια δυο αλλά που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις κ δεν σε κατηγορώ γι αυτό!

Σκέψου τι επίδραση θα έχουν στον οργανισμό τους αν φάνε αυτές τις αηδίες!

Αυτό εννοούσα για το πόσο πίσω σε πάνε αυτά αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, κατανοώ ότι εσύ δεν το καταλαβαίνεις, αυτοί όμως που ασχολούνται ξέρουν πολύ καλά αν είναι έτσι η όχι!

Να διαβάζεις κ να μαθαίνεις από τον Νίκο που γράφει εδώ κ λέει σωστά πράγματα, άλλοι όπως ο Φώτης ή ο Γιάννης που επίσης πρέπει να διαβάζεις είτε σε έχουν μπλοκάρει είτε δεν ασχολούνται μαζί σου!

• Like 4

Δυο ερωτηματα:

1) πως ξερει καποιος ποσες θερμιδες καιει τη μερα πχ; Οι θερμιδες φευγουν μονο καψιμο λιπους και αεροβια; Οταν εισαι ολη μερα στο ποδι ή οταν σηκωνεις βαρη καις κατι σημαντικο, η πρεπει να σταξεις τελειως απο ιδρωτα;

2) Ειμαι αδυνατος αλλα απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου εχω κοιλια. Καπου στα 18 ειχα παρει αρκετα κιλα, τα εχασα και τωρα δεκα χρονια μετα το λιπος απο τη κοιλια δεν λεει να φυγει.

Ειμαι 1.73, 70 περιπου κιλα, με περιφερεια μεσης (τωρα μετρηθηκα) στο υψος του αφαλου 94cm. Η σπονδυληκη μου στυλη μπαινει μεσα στη πλατη οπως πολλοι άνθρωποι εχω πεταχτο κωλο, ισως να παιζει και αυτο ρολο.

Κανω ανα διαστηματα γυμναστικη με βασικες ασκησεις πους απς μονοζυγο και βαρη, καθισματα κπλ, και η καθημερινοτητα μου ειναι εντονη. Για το τελευταιο λογο δεν κανω καθολου τρεξιμο αεροβια καθως ιδρωνω αλλου.. Επισης κοιλιακους κλασσικους δεν κανω ποτε, εχω μηνες να αισθανθω το καψιμο στο 6pac, βαριεμαι.

Καθε πρωι τοστ, χυμό, κατα τις δεκα κανα κρουασαν η φρουτο, μεσιμεριανο κατα της τρεις, και βραδυνο στις 9, και 11 για υπνο.

Μου φαινεται παραξενο που ακομα και ο Μπο, στο survivor, αν και τον ελεγες χοντρο οταν μπηκε ειχε επιπεδη (καθετη) κοιλια.

Δεν ξερω αν θελω διαιτα η απλως αρκει το σφιξιμο στη κοιλια, με ασκήσεις που βαριεμαι να κανω.

Οσοι απο εσας εχετε κοιλιακους, κανετε καθε εβδομαδα; Ξερω πολλους που εχουν απλα επιπεδη κοιλια τρωνε τα παντα και δεν ειναι καθολου δικαιο. Θεμα γονιδιων ισως, αλλα φταιω και εγω που δεν προσπαθω ισως.

• Moderators

1) δες το αλλο θρεντ εχει οδηγο. Και ανασα να παρεις "καις" το θεμα ειναι ποσο καις στη μερα σου και τι βαζεις μεσα σου..

2) Αυτο που λες για το μπο, παιζει ρολο του οτι ενω ηταν χοντρος ειχε μυες να κρατανε το στομαχι προς τα μεσα για αυτο και δεν φαινεται πολυ. Θες συνδυασμο διαιτας και γυμναστικης. Οσο για την συχνοτητα μπορεις να μην κανεις και ποτε μπορεις να κανεις και καθε μερα. Το καθολου προυποθετει οτι κανεις αλλες ασκησεις οι οποιες σε αναγκαζουν να γυμναστεις οπως πχ καθισματα ή αρσεις.

Αυτο για καθισματα και αρσεις δεν το ξερα. Μονο τη γεφυρα εκανα με τους αγκωνες που καθεσαι ακινητος αλλα αυτη ειναι πιο πολυ για τους ραχαιους.

Οποτε στοχος ειναι χτυσιμο μυων γυρω απο τη κοιλια. Δεν με ενδιαφερει τοσο να φανουν οι κοιλιακοι οσο το να εχανα το λιπος, αλλα σιγουρα ειναι πιο ωραιο να εχεις επιπεδη κοιλια και ας σαβουριαζεις οτι θελεις.

Πινω και πολλα ζαχαρουχα ποτα οποτε το λιπος δεν παιζει ποτε να φυγει. Ψαχνω να βρω ενα μη ζαχαρουχο ποτο να πινω σε στιγμες που απλα καθομαι και αραζω, και εκτος απο το γαλα δεν βρισκω κατι. Καφεδες δεν πινω καθολου, τσαι επισης χωρις ζαχαρη ειναι σαν να πινεις νερο, φρουτοχυμοι εμποριου που τους βρισκεις παντου επισης εχουν γλυκαντικα και ζαχαρες, γενικα η ζαχαρη υπαρχει παντου οποτε δεν μπορω να αποφυγω αχρηστες θερμιδες.

Με πιανει πονοκέφαλος οποτε κανω κοιλιακούς, οποτε ασκησεις που τους γυμναζουν Και αυτους, ειναι το καλυτερο. Αλλα θα ναι και χρονοβορο μαλλον

Κανε χυμους δικους σου να πινεις ή αντικατεστησε τα "ποτά" με καποιο υγιεινο σνακ που δε θα ειναι λιπαρο για να μασουλας οταν καθεσαι.

Επισης, οσους κοιλιακους και να χτυπησεις δε θα δεις διαφορα αν δεν πεσει το λιπος στο σωμα σου. (δε λεω οτι δε χρειαζεται να γυμναζεις τον κορμο αν δε φαινονται οι κοιλιακοι) Οποτε πρεπει να το κοιταξεις απο εκει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...