Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Οχι

Αχαχα στριγγλα .

Ειναι δυσκολο  λογω των κοινωνικων υποχρεωσεων μας εφαγε ο Αγ.Δημητριος , αλλα πιστευω πως το εχω .

Ετσι  και αλλιως αναμενεται να χασω  6-7 κιλα εκει που θα παω .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχεδόν κανένας επαγγελματίας αθλητής στον χώρο των fighting sports σε αυτό το world class επίπεδο δεν κατεβαίνει σε αγώνα αν δεν είναι στο μέγιστο επιτρεπτό όριο της κατηγορίας βάρους. Στην κατηγορία middleweight που είναι στα 84 όλοι κατεβαίνουν στα 84 κιλά την ημέρα ζύγισης.

Η ημέρα ζύγισης είναι η 1.5 μέρα από την μέρα του αγώνα περίπου. Οι αθλητές χάνουν αρκετά κιλά σε υγρά κυρίως αλλά και δίαιτα πριν την ζύγιση τα οποία αναπληρώνουν από την ζύγιση μέχρι την ώρα του αγώνα.

Παράδειγμα ένας αθλητής στα 84 κιλά σε off season ζυγίζει κάπου 94, πέφτει κάπου 90 μια εβδομάδα πριν τον αγώνα και "κόβει" 3-6 κιλά για να κατέβει 84 στην ημέρα ζύγισης. Στον αγώνα 1.5 μέρα μετά κατεβαίνει 90 με όλα τα υγρά αναπληρωμένα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Weight_cutting

ετσι οπως το θετεις εχει λογικη

για τοσα κιλα δεν ξερω αλλα σιγουρα καποια τα αναπληρωνει απο υγρα

Εγω παντως θελω να χασω 2 κιλα  μεσα 1 βδομαδα ,θα τα καταφερω ?

Για να δουμε .

Εύκολα, κυκλοφορεί ιός γαστρεντερίτιδας, φρόντισε να κολλήσεις.  :P

• Like 3

Εύκολα, κυκλοφορεί ιός γαστρεντερίτιδας, φρόντισε να κολλήσεις.  :P

Eαν παθαινα κατι τετοιο τωρα θα ηταν καταστροφικο γιατι θα μεινω πολυ πισω σε προπονησεις και γενικοτερα .

Αν τελικα το παθω θα ερθω να σε βρω δεν την γλιτωνεις .

Ο χρήστης Expertr είπε:

Βαζει 6 κιλα σε 1.5 μερα;;; χχαχαχα

Εγω σου λεω το ΠΟΛΥ να βαζει 2

Και αυτα θα ειναι τα λιγα νερα εξτρα που θα βαλει.Τι νομιζετε οτι μετα την ζυγιση πλακωνονται στα κοψιδια; η διατροφη ειναι υπερβολικα προσεγμενη για τους αγωνες

Ελεος, 2 κιλά θα κόψω / βάλω εγώ με ένα κατούρημα και ένα καλό γεύμα, δεν είσαι σοβαρός.

Εδώ μιλάμε για ολόκληρη επιστήμη.. έχει αθλητές που κόβουν 20 pounds ψαξτο καλύτερα, εγώ ξέρω πολύ καλά τι είπα. Εδώ και γυναίκες στα 135 (60 κιλά) κόβουν 4.5 κιλά (10 pounds) για τον αγώνα

http://www.mensfitne...se-weight-weigh

"Fellow bantamweight Holly Holm notably trims 10 pounds on the day of weigh-ins. The decorated former boxer will walk around at 155 pounds, but fight at 135 pounds. It’s not the worst of weight cuts—former welterweight (who can weigh no more than 171 pounds on weigh-in day) champion Johny Hendricks walks around at upwards of 200 pounds—but for someone with such a low bodyfat ratio already, it can be particularly frightening. "

Συγκρινεις τον ευατο σου με εναν επαγγελματια αθλητη;
Εσυ θα τα χασεις πολυ πιο ευκολα γιατι εχεις περιττα σε αντιθεση με εκεινον που ολον τον χρονο η διατροφη του ειναι αψογη και δεν εχει τοσα περιττα .
Οσο πιο χαμηλο bf τοσο πιο δυσκολα κατεβαινεις σε κιλα

Τσιμπησα σημερα γλουταμινη και αμινοξεα (σε σκονη) απο μια κοπελα που θα τα πετουσε γιατι δεν τα ηθελε εν τελει.Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ξαναπαρει τετοια ποτε και ακομα δε ξερω αν θα τα χρησιμοποιησω, απλα σε περιπτωση που το κανω, πώς γινεται? Πριν το φαγητο, μετα ή κατα τη διαρκεια? Επισης, πριν την προπονηση ή μετα? Δεν εχω ιδεα απο τετοια και στο google λεει αλλα πραγματα για μορφες ταμπλετων, οχι σκονης.

Μεχρι στιγμης απ'οτι καταλαβα:

Γλουταμινη παιρνεις πριν και μετα την προπονηση.
Αμινοξεα το ιδιο και μπορεις και κατα τη διαρκεια του γευματος (???)

Τσιμπησα σημερα γλουταμινη και αμινοξεα (σε σκονη) απο μια κοπελα που θα τα πετουσε γιατι δεν τα ηθελε εν τελει.Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ξαναπαρει τετοια ποτε και ακομα δε ξερω αν θα τα χρησιμοποιησω, απλα σε περιπτωση που το κανω, πώς γινεται? Πριν το φαγητο, μετα ή κατα τη διαρκεια? Επισης, πριν την προπονηση ή μετα? Δεν εχω ιδεα απο τετοια και στο google λεει αλλα πραγματα για μορφες ταμπλετων, οχι σκονης.

Μεχρι στιγμης απ'οτι καταλαβα:

Γλουταμινη παιρνεις πριν και μετα την προπονηση.

Αμινοξεα το ιδιο και μπορεις και κατα τη διαρκεια του γευματος (???)

αμινοξέα κατά την διάρκεια της προπόνησης 

γλουταμίνη 5γρμ πριν και 5γρμ μετά 

• Like 1

Λοιπόν, δεν ξέρω αν θυμάστε την περίπτωση μου αλλά είχα ξανά γράψει πριν περίπου 45 μέρες όταν ξεκίνησα μια δίαιτα "low carb". Σήμερα είμαι εδώ για να σας ρωτήσω αν έχετε καμιά πρόταση να μου κάνετε για την περίοδο προσαρμογής στην ισορροπημένη διατροφή. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά θετικά προς το παρών, το πόσα κιλά έχασα θα σας το πω την Πέμπτη το πρωί που θα ζηγηστώ (Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα). Αυτό που με αγχώνει είναι να μην βάλω τα κιλά πίσω. Έχω διαβάσει αρκετά πως πρέπει να κινηθώ ειδικά τις πρώτες μέρες αλλά αν έχετε και εσείς καμιά εμπειρία θα ήθελα να με συμβουλέψετε. Επίσης σκέφτηκα να φτιάξω ένα ψωμί δική μου συνταγή, να το χωρίσω σε μερίδες και να το βάλω κατάψυξη. Αυτό το κάνω καθαρά για την προσαρμογή, έτσι κι αλλιώς δεν τρώω ψωμί απλώς σκέφτηκα αν το κάνω εγώ, μπορώ να υπολογίσω καλύτερα αυτά που περιέχει. 

Το ψωμί είναι της φιλοσοφίας "protein bread" αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει.

Αυτό με ασπράδια αυγού δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πετύχει.

EDIT: ξέχασα να γράψω πως θα βάλω μικρή ποσότητα σκόνη πρωτεινης, αλλιώς τι protein bread θα ήταν. Λέτε να χαλάσει όλο το ψωμί η σκόνη;

Τελικά το έφτιαξα το ψωμί, δυστηχώς σκόνη πρωτείνης χωρίς γεύση δεν βρήκα. Η συνταγή είναι η παρακάτω:

450γρ  Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής

100γρ  Αλεύρι Σκληρό (Ζυμωτό)

75γρ    αμύγδαλα (με την φλούδα)

75γρ    ηλιόσποροι (καθαρό βάρος, μόνο το μέσα)

75γρ    λιναρόσπορο

65γρ    βρώμη

8γρ      ξερή μαγιά

10γρ    αλάτι (μπορεί να έπερνε κι άλλο)

625γρ  νερό

λίγο λάδι

Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά και νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Αλέθουμε καλά υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα (μετά τις 12 ώρες). Ανακατέβουμε καλά και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 1-2 ώρες. Στην μία ώρα που περιμένουμε να ξανα φουσκώσει, βάζουμε μια κατσαρόλα (χωρίς πλαστικά χερούλια ή καπάκι) στο φούρνο μαζί με το καπάκι της ή μια γάστρα να προθερμένονται στους 230 βαθμούς. Όταν προθερμανθούν τα βγάζουμε, αλήφουμε το σκέυος με ελάχιστο λάδι (για να μην κολλήσει) και αδειάζουμε γρήγορα την ζύμη μας μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 230. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 230 (δοκιμάστε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, για να δείτε αν έχει ψηθεί η ζύμη, αλλά νομίζω μετά το 20λεπτο θα είναι μια χαρά). Αφαιρούμε από το φούρνο, το βγάζουμε από το σκέβος που το ψήναμε και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να μην πανιάσει από τους υδρατμούς η κάτω πλευρά του ψωμιού. Το ψωμί βγήκε αρκετά νόστιμο, το έχω κόψει σε φέτες (70-80 γραμμαρίων) και το έβαλα στην κατάψυξη να διατηρείται. Όλόκληρο το ψωμί ψημένο ήταν 1300 γραμμάρια

Γραμμάρια                 Θερμίδες          Πρωτείνες           Υδατάνθρακες           Λίπη

1300                            3598                  115                       431                     148

100                              277                    8,8                        33                      11,4

80                              221                    7                           27                        9

• Like 1

Τελικά το έφτιαξα το ψωμί, δυστηχώς σκόνη πρωτείνης χωρίς γεύση δεν βρήκα. Η συνταγή είναι η παρακάτω:

450γρ Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής

100γρ Αλεύρι Σκληρό (Ζυμωτό)

75γρ αμύγδαλα (με την φλούδα)

75γρ ηλιόσποροι (καθαρό βάρος, μόνο το μέσα)

75γρ λιναρόσπορο

65γρ βρώμη

8γρ ξερή μαγιά

10γρ αλάτι (μπορεί να έπερνε κι άλλο)

625γρ νερό

λίγο λάδι

Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά και νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Αλέθουμε καλά υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα (μετά τις 12 ώρες). Ανακατέβουμε καλά και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 1-2 ώρες. Στην μία ώρα που περιμένουμε να ξανα φουσκώσει, βάζουμε μια κατσαρόλα (χωρίς πλαστικά χερούλια ή καπάκι) στο φούρνο μαζί με το καπάκι της ή μια γάστρα να προθερμένονται στους 230 βαθμούς. Όταν προθερμανθούν τα βγάζουμε, αλήφουμε το σκέυος με ελάχιστο λάδι (για να μην κολλήσει) και αδειάζουμε γρήγορα την ζύμη μας μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 230. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 230 (δοκιμάστε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, για να δείτε αν έχει ψηθεί η ζύμη, αλλά νομίζω μετά το 20λεπτο θα είναι μια χαρά). Αφαιρούμε από το φούρνο, το βγάζουμε από το σκέβος που το ψήναμε και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να μην πανιάσει από τους υδρατμούς η κάτω πλευρά του ψωμιού. Το ψωμί βγήκε αρκετά νόστιμο, το έχω κόψει σε φέτες (70-80 γραμμαρίων) και το έβαλα στην κατάψυξη να διατηρείται. Όλόκληρο το ψωμί ψημένο ήταν 1300 γραμμάρια

Γραμμάρια Θερμίδες Πρωτείνες Υδατάνθρακες Λίπη

1300 3598 115 431 148

100 277 8,8 33 11,4

80 221 7 27 9

Ωραία συνταγή φίλε, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. Να σου κάνω μια πρόταση: την επόμενη φορά πρόσθεσε και σπιρουλίνα. Το ψωμί σου θα αποκτήσει ένα πρασινωπό χρώμα και θα αυξηθεί η περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.

• Like 1

Ωραία συνταγή φίλε, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. Να σου κάνω μια πρόταση: την επόμενη φορά πρόσθεσε και σπιρουλίνα. Το ψωμί σου θα αποκτήσει ένα πρασινωπό χρώμα και θα αυξηθεί η περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.

:eek:  :eek:  :eek:

• Like 4

όποιος θέλει σοβαρό αποτέλεσμα δεν τρώει ψωμιά , απλά τα πράγματα 
απο κει κ πέρα επειδή ούτε λόγος μ πέφτει αλλα κ εγώ δεν τρώω 100% καθαρά όλο το χρόνο άμα ειναι να φάω ψωμί προτιμώ χωριάτικο που φτιάχνει η μάνα μ ,τα αγοραστά δεν μ αρέσουν κ ειναι κ λες κ τρώω αέρα. Αλλα αυτά τα πράσινα ψωμιά με τους ξυρούς καρπούς και την whey δεν ξέρω γιατι τα λέτε καν ψωμιά , αυτά έχουν ποιο πολλά υλικά κ απο τούρτα γενεθλίων ΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑ  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...