Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ντακον δεν σε κανει εντύπωση οτι δινουν μεγαλύτερη εμφαση στις πιεσεις στηθους και σκουοτ. Ποτε μου δεν είδα πχ αυτος εχει το οαγκοσμιο ρεκορ στις στρατιωτικές ή κωπιλατικη.

Μπορει να μην το χω ψαξει και γω καλυτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Υπάρχουν μέχρι και ομοσπονδίες για δικέφαλους με μπάρα. Απλά στις τρεις αυτές ασκήσεις επιτυγχάνονται μεγάλα νούμερα και είναι"παραδοσιακές". Επίσης το κάθισμα και οι άρσεις είναι ένα σοβαρό κριτήριο δύναμης.

Όσο για τον πάγκο είναι το παγκόσμιο άθλημα του γυμναστηρίου

Όπως ο φυσιοθεραπευτής σε βλέπει σάν ολόκληρο σώμα, έτσι πρέπει να βλέπουμε και εμείς τη γυμναστική ακόμα και σε ευαίσθητους πληθυσμούς. Το powerlifting είναι αγώνισμα σε τρείς ασκήσεις, δε σημαίνει πώς αυτές οι ασκήσεις είναι μόνο για powerlifting. Η δικιά μου προπόνηση είναι προπόνηση γενικής δύναμης απλά έχει συγκεκριμένη δομή που δε βλέπεις στα γυμναστήρια. Η προπόνηση powerlifting είναι πολύ πιο εξειδικευμένη.

Επίσης όπως και στο φαγητό αλλά και στη χημεία, η ποσότητα κάνει το δηλητήριο. Αν πονάς και συνεχίζεις να κάνεις μία άσκηση, προφανώς κανείς κάτι λάθος.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε ειδικούς

τι εννοείς γενικής δύναμης?

Μια χαρα τα λεει ο Dakon +1 απο μενα σε ολα

Squat, deadlift Και bench (θα ελεγα και Overhead Press - πιεσεις πανω) ειναι βασικοτατες ασκησεις ειτε κανεις powerlifting ειτε bodybuilding ειτε strength training γενικοτερα

Επισης περι τραυματισμων υπαρχει μια συχνη παρεξηγηση , πολλοι λενε οτι τα deadlift και τα squat δεν ειναι καλα για τη μεση κλπ. Αυτο ειναι λαθος, αυτες οι ασκησεις δυναμωνουν την μεση και ολο τον κορμο οταν γινονται σωστα. Περα απο αυτο, αυτες οι ασκησεις οταν γινονται σωστα βοηθανε γενικοτερα στο να χεις σωστη σταση σωματος που ειναι πολυ,πολυ σημαντικο για τον οποιονδηποτε.

Dakon βλεπω τα στατς σου εισαι δυνατος παιχτης ( υποθετω οταν εννοεις 5χ140 πχ εννοεις ενα σετ των 5 επανεληψεων ε?)! Ποσα κιλα εισαι?

• Like 1

Είμαι 190 και 115κιλα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα τρόπο ζωής των 115κιλων. Για να κατέβω πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν το βλέπω σύντομα.

Δεν είμαι δυνατός παίχτης για τα κιλά μου , θέλω να πάω παραπάνω.

Σε τρείς μήνες θα ποσταρω τα νέα μου πενταρια

• Like 3

Είμαι 190 και 115κιλα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα τρόπο ζωής των 115κιλων. Για να κατέβω πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν το βλέπω σύντομα.

μακαρι να ειχα τα Stats σου :P

Kαι για τα κιλα σου καλα νουμερα ειναι αυτα ενταξει.

Εγω ειμαι 1,86 στα 86 κιλα και σε 2 βδομαδες που θα μαξαρω θα μπω ( κανω βαρη/strengh training 1,5 χρονο περιπου)

back squat 90kg 3x6

front squat 65kg 3x6

deadlift 130 3x4

bench press 90kg 3x6

OH push press ~65+ 3x6

Ναι το back squat ειναι λιγο χαμηλο, και το bench μου αρκετα υψηλο, σε OH press γενικα παιζω λιτα επειδη ειχα στο παρελθον 4 εξαρθρωσεις ωμου (πριν αρχισω τα βαρη) οποτε δεν το ζοριζω πολυ

όταν ξεκινήσατε γυμναστήριο με πόσα κιλά αρχίσατε squat ,deadlift?

squat ξεκινας απο μπαρα (20κιλα και βλεπωντας μπορεις να φορτσεις λιγο) deadlift λιγο παραπανω (30 κιλα) ωστε να ναι λιγο πιο ψηλα γιατι η αδεια μπαρα ειναι αρκετα πιο χαμηλα στο εδαφος

Σε κάθε προπόνηση θα ανεβάζεις λίγο τα κιλά οπότε μπορείς να πεις πως θα βλέπεις αποτελέσματα για τους επόμενους 6 μήνες.

back squat,front squat,deadlift τι γυμνάζουν?

και σε πόσο καιρό μπορεί να δει αποτελέσματα κάποιος αρχάριος?

Αποτελεσματα αν κανεις συστηματικα θα δεις αμεσα (εντος λιγων μηνων)

αυτες οι ασκησεις πιανουν πολλα σημεια. Γυμναζουν ολο τον κορμο (μεση,κοιλιακους) , τα squat γυμναζουν πιο πολυ τα τετρακεφαλα, ενω τα deadlift πιο πολυ τα δικεφαλα ποδιου (hamstrings) και μεση, πλατη, φτερα, τραπεζοειδεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...