Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρες πηγα να την κανω και κουνηθηκε ολος να μην τον χεσω..

Αυτος στο βιντεο εχει καλο, ενιαιο, με σταθερη βαση γι αυτο μπορει και το κανει.. Θα το επιχειρησω το σαββατο που κανω αεροβια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Σημερα προγραμμα Α. 50 λεπτα γυμναστικης.

3 σετ κοιλιακους/3 σετ ραχαιους.

Λιγο επιτοπιο τροχαδιν και ζεσταμα ωμων.

Σε ολες τις ασκησεις ζεσταμα κανονικα.

Σκουου: 37.5 κιλα

Πιεσεις στηθους: 47,5 κιλα

Αρσεις θανατου: 45 κιλα.

Βοηθητικη.

Ελξεις στην τροχαλια: 37.5 3 σετ*10 επαναληψεις.

Στο τελος 300 επαναληψεις σχοινακι.

Υ.Γ: @δημητρα δοκιμασα να κανω τους κοιλιακους που μου προτεινες.. Αλλα ο παγκος δεν με βοηθησε.. Ειπα να κανω τις κανονικας μην γινει τιποτα και δεν βγει η προπονηση..

Κανε μωρε τους κανονικους .Πατε και κανετε περιεργες ασκησεις λες και δεν σας πιανουν οι αλλες.Δεν λεω ,κανε οτι γουσταρεις,αλλα ειναι και λιγο αστειο οταν βλεπω αρχαριους να κανουν περιεργες ασκησεις.Λες και δεν υπαρχουν οι απλες ασκησεις και πρεπει να αρχισουν τα ακροβατικα για να σε πιασει.

• Like 6

Σωκρατη αυτο εκανα..

Απλα για δοκιμη ειπα να δω τι γινεται..

Δεν τραβηξε το πραμα..

Πιο πολυ θα τραυματιζομουν..

Αλλωστε μονο για ζεσταμα κανω κοιλιακους..

Στην αεροβιο που κανω καθε σαββατο, επιλεγω καμψεις. Καλα το πριξιμο που νιωθω στον τρικεφαλλο μου οταν της κανω ειναι αλλο πραγμα.

Μεχρι να ανεβω στα κιλα, ωστε να μην χασω αυτο που εκανα..

ε εντάξει δεν τον έβαλα να κάνει και τον χιμπατζή πάνω στο μονόζυγο, απλά είναι ωραίο να δοκιμάζεις νεα πράγματα, να δεις μέχρι που φτάνεις

• Like 1

Η πρωτείνη έχει 4 θερμίδες, το ίδιο οι υδατάνθρακες και το λίπος 9

Όταν οι συνολικές θερμίδες είναι περισσότερες απότι χρειάζεσαι ο οργανισμός τις αποθηκεύει ως λίπος

Αν δεν ιδρώσεις δεν χτίζεις σώμα!

Ο ιδρωτας δεν πρεπει να ναι κριτηριο.

Το χειμωνα δεν ιδρωνεις οσο το καλοκαιρι..

Τις αποθηκευει σαν λιπος.. Αναλογα την τροφη.

Γι αυτο πρεπει να ξερεις τα επιπεδα των θερμιδων σου που πρεπει να κινησε..

Μην λιωνεις συο γυμναστηριο και λες α τωρα θα παω να φαω μια κατσαρολα μακαρονια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μετα το γυμναστήριο πάντα τρώω μια κατσαρόλα μακαρόνια :P

Οσο για τους κοιλιακούς ο κόσμος έχει μια περίεργη αναίτια διαίσθηση ότι για να γυμνάσει δικέφαλους πχ πρέπει να λιώνει στα curls με 30 κιλα και  chinups με κρεμασμένα βάρη και τις μπάρες κτλ,  ενώ για κοιλιακούς αρκούν κάτι "30 crunches" και δεν ξέρω γω τι ..

Οι κοιλιακοί θέλουν αντίσταση και progreessive overload όπως κάθε άλλος μυς. Στο μηχάνημα με πυρηνικά κιλά η crunch αλλά με αλτήρα στο στήθος 20 - 30  - 40 κιλά όσο πάει για 8 - 15 επαναλήψεις ότι βολεύει στον καθένα όπως οποιαδήποτε άλλη μυική ομάδα.

Οι κοιλιακοί δεν χρειάζεται να γυμνάζονται πάνω απο μια φορά την εβδομάδα γιατί συμμετέχουν πολύ σε  squats deadlifts, barbel rows κτλ αλλά αυτή η μια φορά όταν γίνεται σωστά έχει καλά αποτελέσματα. 

Τα ίδια για ραχιαίους.

Επεξ/σία από alex_000

Αγόρασα λάστιχα προπόνησης για διακοπές business trips κτλ, απομίμηση αυτών. 

http://www.bodylastics.com/

Έκανα την πρώτη προπόνηση χτες. Το μόνο που δεν κατάφερα να γυμνάσω είναι γάμπες.

alex_000, για τις γάμπες μαζί με το link για ασκήσεις με λάστιχα που έδωσε η Δήμητρα πιο κάτω

δες και αυτό το video.

Η πρωτείνη έχει 4 θερμίδες, το ίδιο οι υδατάνθρακες και το λίπος 9

Όταν οι συνολικές θερμίδες είναι περισσότερες απότι χρειάζεσαι ο οργανισμός τις αποθηκεύει ως λίπος

Αν δεν ιδρώσεις δεν χτίζεις σώμα!

Να συμπληρώσουμε ότι το αλκοόλ έχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο αλκοόλης. Φυσικά έχουν και πολλούς υδατάνθρακες και λίπη τα cocktail κλπ οπότε κόφτε τα πολλά ποτά  :D

Να σας ρωτήσω κάτι, μιας και είδα ότι κάποια παιδιά αναφέρθηκαν στη γυμναστική με λάστιχα και σκεφτόμουν να πάρω τώρα κι εγώ λάστιχα αλλά είδα και το trx και πολλοί λένε ότι είναι πολύ καλύτερο. Έχει κάποιος συγκριτική εμπειρία, ποιο θα προτιμούσατε, πού υπερτερεί η μία μέθοδος έναντι της άλλης;
Σας ευχαριστώ.
http://www.youtube.com/watch?v=mQ4dQzblEHQ

Και εγώ το ίδιο δίλημμα είχα και αποφάσισα να πάρω λάστιχα. Δεν ειναι και τόσο σωστό να τα συγκρίνεις είναι τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες αλλά θα το προσπαθήσω. Το trx είναι ένα εργαλείο που βοηθάει να κάνεις σωστότερη bodyweight προπόνηση. Τα λάστιχα προσεγγίζουν πολύ περισσότερο την άσκηση με βάρη παρά την bodyweight φιλοσοφία (δεν γουστάρω καθόλου bodyweight) .  Είμαι σίγουρος οτι δουλεύουν εξίσου καλά αλλά το TRX εχει κάποια μειονεκτήματα που με απέτρεψαν στην αγορά. 

1. Θέλει να κρεμαστεί πολύ ψηλά και παίρνει περισσότερο χώρο (και σπαει νευρα)

2. Είναι πολύ πιο ακριβό απο λάστιχα (περίπου τριπλή τιμή)

3. Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να κάνεις progressive overload. Με τα λάστιχα όσο δυναμώνεις η ανάλογα πόσες επαναλήψεις θες να κάνεις αυξάνεις αντίσταση που είναι και το πιο ευκολο και λογικό να κάνεις. Με bodyweight και trx φαντάζομαι αλλάζεις ασκήσεις η αλλάζεις τεμπο το οποίο δεν γουστάρω εγώ προσωπικά. 

4. Με λάστιχα κάνεις ακριβώς τις ίδιες ασκήσεις που κάνεις με βάρη και ανάλογα σε πιο ύψος της πόρτας θα κρεμάσεις το λάστιχο μπορείς να δουλέψεις διαφορετική άσκηση η λαβή κτλ, όπως σε βολεύει. Το τρχ έχει δική του φιλοσοφία ο τρόπος που κάνεις bicep curl πχ δεν έχει σχέση με τον τρόπο που κάνεις bicep curl με βάρη. 

γιαυτό πήρα λάστιχα, με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχω δοκιμάσει το TRX

• Like 1

Τι ωραίες ασκήσεις με τα λάστιχα και τα σχοινιά. Εντωμεταξύ, κάπου κάτω από την μπάρα.....

Squat 1+

Squat : 5x82,5, 3x95, 6x110

Squat: 3x8x72,5

SLDL:3x8x62,5

Cable Crunch: 3x15-20x 66

Rear delt flyes, russian curls tries. 

• Like 1

Και εγώ το ίδιο δίλημμα είχα και αποφάσισα να πάρω λάστιχα. Δεν ειναι και τόσο σωστό να τα συγκρίνεις είναι τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες αλλά θα το προσπαθήσω. Το trx είναι ένα εργαλείο που βοηθάει να κάνεις σωστότερη bodyweight προπόνηση. Τα λάστιχα προσεγγίζουν πολύ περισσότερο την άσκηση με βάρη παρά την bodyweight φιλοσοφία (δεν γουστάρω καθόλου bodyweight) .  Είμαι σίγουρος οτι δουλεύουν εξίσου καλά αλλά το TRX εχει κάποια μειονεκτήματα που με απέτρεψαν στην αγορά. 

1. Θέλει να κρεμαστεί πολύ ψηλά και παίρνει περισσότερο χώρο (και σπαει νευρα)

2. Είναι πολύ πιο ακριβό απο λάστιχα (περίπου τριπλή τιμή)

3. Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να κάνεις progressive overload. Με τα λάστιχα όσο δυναμώνεις η ανάλογα πόσες επαναλήψεις θες να κάνεις αυξάνεις αντίσταση που είναι και το πιο ευκολο και λογικό να κάνεις. Με bodyweight και trx φαντάζομαι αλλάζεις ασκήσεις η αλλάζεις τεμπο το οποίο δεν γουστάρω εγώ προσωπικά. 

4. Με λάστιχα κάνεις ακριβώς τις ίδιες ασκήσεις που κάνεις με βάρη και ανάλογα σε πιο ύψος της πόρτας θα κρεμάσεις το λάστιχο μπορείς να δουλέψεις διαφορετική άσκηση η λαβή κτλ, όπως σε βολεύει. Το τρχ έχει δική του φιλοσοφία ο τρόπος που κάνεις bicep curl πχ δεν έχει σχέση με τον τρόπο που κάνεις bicep curl με βάρη. 

γιαυτό πήρα λάστιχα, με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχω δοκιμάσει το TRX

Καλα οι αλλοι Esy Alex  γιατι να κανεις λαστιχα ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...