Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μπα για ώμους προοριζεται. Απλά παντα, όπως και στο βίντεο πανω, δεν ξερουν να στοχεύσουν την πίσω μοίρα και χρησιμοποιείται πολύ πλάτη λόγω του retraction που γίνεται στις ωμοπλάτες.

• Like 2
Δημοσ.

Πόδια και Ώμους είχα και εγώ σήμερα το πρωί.

Για ώμους εκτάσεις με αλτήρες,προτάσεις με τροχαλία,ανυψώσεις με αλτήρες και πιέσεις στο παρακάτω μηχάνημα που φόρτωσα 3Χ10Χ(50-55-60) πρώτη μου φορά γιατί ένιωθα πολύ καλά .

Χαρά που έκανα ο κολόγερος :)

post-68421-0-47871300-1484815016_thumb.jpeg

Δημοσ.

^^ Τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι υψηλής ποιότητας αλλά βαριέμαι άπειρα να φορτώνω και να ξεφορτώνω δίσκους, ειδικά με τα drop set. 

-------

86,5 σε λίγο θα σας φάω όλους :D. Δεν ξανασχολούμαι με κοψίματα θα μείνω 85 και πάνω από εδώ και πέρα. Επίσης παίζει να κόψω την whey (η να την ελαττώσω πάρα πολύ) γιατί μου προκαλεί ακμή στο πρόσωπο. Να κάνουμε thread για χοντρούς να μπω εκεί. Κάνα δυο εβδομάδες ακόμα yolo και μετά θα την καθαρίσω διατροφή πάντως κρατώντας τις θερμίδες στο ίδιο επίπεδο αλλά με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακα

-------

Το πρόγραμμα προπόνησης είναι το αντίθετο από ότι λέμε τόσα χρόνια :D. Τρεις φορές την εβδομάδα πρώτα 20 λεπτά σάκο και μετά full body 2 σετ πολυαρθρικές ανα μυική ομάδα σύνολο περίπου 1 ώρα. Η αντοχή μου έχει βελτιωθεί πολύ τελευταία φορά έβγαλα 7 τρίλεπτους γύρους sparring. 

• Like 3
Δημοσ.

Πήγα σε δερματολόγο. Σχεδόν σίγουρα αλλά θα είμαι 100% σίγουρος μετά από κάνα 2 εβδομάδες, την σταμάτησα και περιμένω. 

Δημοσ.

Α οκ. Σου είπε μήπως κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που επηρέαζε ή η whey αυτή καθ' αυτή ?

Δημοσ.

Εξαρτάται απο το ποσο σκύβεις .... αν την κάνεις χαμηλά ή οχι .... αν σκυβεις λιγο με λυγισμένα τα ποδια πιάνει ωμοπλάτη .... οσο κάτω κατεβαινεις τοσο πιο κάτω κατεβαινει και η αντισταση.

Επειδη ουτε εγω την ηξερα ..... ρώτησα συγκεκριμενα τον γυμναστη και μου την εξηγησε με λεπτομέρειες ... μου την έδειξε κιολας κανονικα οποτε ειναι τσεκαρισμένο.

Δημοσ.

Α οκ. Σου είπε μήπως κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που επηρέαζε ή η whey αυτή καθ' αυτή ?

Δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για την whey αλλά έμαθα τι έχω, λέγεται rosacea είναι μια κατάσταση non treatable αλλά συνήθως είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελευταία χρόνια όμως έχω πολύ flaring up και αν και φεύγει εύκολα με φάρμακα επιστρέφει όταν τα σταματάω. Από απλό google search (whey protein acne) έχει πολλές πηγές που λένε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο η ακμή λόγω whey protein και ο λόγος είναι ότι στην ουσία είναι dairy product. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλου είδους πρωτεΐνη απλά θα τρώω 2 αυγά και λίγο στήθος παραπάνω αντί για το συμπλήρωμα. Το γάλα δεν το κόβω 

anyway με τέτοιου είδους καταστάσεις θέλει trial and error. 

Με γιατρούς δεν μιλάω για γυμναστήρια και πρωτεΐνες γιατί δεν θέλω να ακούσω ότι θα πεθάνω στα 45 από καρκίνο του AIDS 

• Like 5
Δημοσ.

Εξαρτάται απο το ποσο σκύβεις .... αν την κάνεις χαμηλά ή οχι .... αν σκυβεις λιγο με λυγισμένα τα ποδια πιάνει ωμοπλάτη .... οσο κάτω κατεβαινεις τοσο πιο κάτω κατεβαινει και η αντισταση.

Επειδη ουτε εγω την ηξερα ..... ρώτησα συγκεκριμενα τον γυμναστη και μου την εξηγησε με λεπτομέρειες ... μου την έδειξε κιολας κανονικα οποτε ειναι τσεκαρισμένο.

Όχι, αυτό που θες να πετύχεις με αυτή την άσκηση είναι οριζόντια απαγωγή του χεριού με όσο δυνατόν περισσότερο activation της οπίσθιας μοίρας.

Στο βίντεο όπως ξανά είπα παίζει παρά πολύ scapula retraction, δηλαδή ενεργοποίηση traps και ρομβοειδών. Υπάρχει τρόπος να γίνει η άσκηση χωρίς την ενεργοποίηση τους (ή τέλος πάντων λιγότερη) και άρα περισσότερο activation οπίσθιας μοίρας.

Δημοσ.

Για πλατη ειναι αλλα θα προτιμουσα αυτη 

hqdefault.jpg

Πώς αποκτάμε τις γάμπες του τύπου στη φωτογραφία; Θέλω κι εγώ τέτοιες γάμπες! :-D

Δημοσ.

Πώς αποκτάμε τις γάμπες του τύπου στη φωτογραφία; Θέλω κι εγώ τέτοιες γάμπες! :-D

Κανε ποδηλατο διχως φρενα !!!
Δημοσ.

bosei δεν καταλαβαινω τι λες φιλε μη με μπλέκεις με μοιρες και λεπτομέρειες .....  :-D

το ερωτημα ειναι ... η άσκηση αυτη ορθιιος με λυγισμένα τα ποδια και λιγο σκυφτος .... νομιζω πιάνει πλάτη γιατι για αυτο το σκοπο την έκανα χθες οπως μου ειπε και ο γυμναστης.

Δημοσ.

https://www.t-nation.com/training/no-weights-calf-training

Αυτο που προτείνει ο Waterbury, σε εμένα έκανε πολύ καλή δουλειά. 

Εν ολίγοις, πρωί μεσημέρι βράδυ κάνεις ένα σετ calf raises ενα-ενα πόδι αργά,  ελεγχόμενα και με squeeze στο τέλος της κίνησης.

Διάβασε το άρθρο αν σε ενδιαφέρει και το progression.

bosei δεν καταλαβαινω τι λες φιλε μη με μπλέκεις με μοιρες και λεπτομέρειες .....  :-D

το ερωτημα ειναι ... η άσκηση αυτη ορθιιος με λυγισμένα τα ποδια και λιγο σκυφτος .... νομιζω πιάνει πλάτη γιατι για αυτο το σκοπο την έκανα χθες οπως μου ειπε και ο γυμναστης.

Ή άσκηση αυτή πιάνει και πλάτη και ώμους, αναλόγως πως θα την εκτελέσει ο ασκούμενος.

Άν θες να την κάνεις για ώμους, μειώνεις τα κιλά και κάνεις την κίνηση προσπαθώντας να μην ενώνεις τις ωμοπλάτες (scapular retraction που είπε ο bosei) στο τέλος της κίνησης. Αυτό ελαχιστοποιεί τη συνεισφορά των τραπεζοειδών, με αποτέλεσμα να δουλεύεις την πίσω μοίρα του ώμου και τους έξω στροφείς του βραχιονίου.

Αν θες να την κάνεις για πλάτη, βάζεις παραπάνω κιλά (πάντα σε λογικά πλαίσια, δεν είναι άσκηση που φορτώνεις για να κάνεις 5άρες) και προσπαθείς να ενώνεις τις ωμοπλάτες σου στο τέλος της κίνησης.

Scapular Retraction = 

maxresdefault.jpg

• Like 2
Δημοσ.

https://www.t-nation.com/training/no-weights-calf-training

Αυτο που προτείνει ο Waterbury, σε εμένα έκανε πολύ καλή δουλειά. 

Εν ολίγοις, πρωί μεσημέρι βράδυ κάνεις ένα σετ calf raises ενα-ενα πόδι αργά,  ελεγχόμενα και με squeeze στο τέλος της κίνησης.

Διάβασε το άρθρο αν σε ενδιαφέρει και το progression.

Ωραίο άρθρο, γενικά αρχίζω και κάνω συλλογή ασκήσεων για το σπίτι, γιατί χάνω συνέχεια προπονήσεις λόγω φόρτου εργασίας και ενώ θα μπορούσα να κάνω ένα διάλειμμα 30 λεπτών για άσκηση μεταξύ διαβάσματος 2 ή και 3 φορές τη μέρα, το να χάσω 2 ώρες μαζεμένες δεν με παίρνει.

Ενα πολύ καλό ενημερωτικό βίντεο που βρήκα εγώ ήταν το ακόλουθο, το οποιο βρίθει και χρησιμότατων αναφορών στην επιστημονική βιβλιογραφία (για όποιον ενδιαφέρεται) σχετικά με τις μεταβλητές της μυικής ανάπτυξης των γαμπών.

Πολύ καλό βίντεο επίσης του Grage εδώ

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...