Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

με ζόρι βγαίνουν δεν λέω και σήμερα έβαλα πρώτα τα OP επείτηδες..

μπαίνω σιγά σιγά στο τέταρτο με υπομονή ήρθε το νούμερο δλδ πολύ fail πάντα. είναι  μέρες που παλεύω τα 37

ΟΠΑ ΡΕ 42.5 .. τι 52.5..

λάθος γράψιμο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Τι δε τάιζαν μικρό και σε 2-3 μήνες έχεις 4*8 σε στρατιωτικές με 52,5 ?

Εγω στους πρωτους μηνες που ξεκινησα την ασκηση εφτασα 60χ8 με ανεση :huh:

Πηγα μεχρι 70χ6 και το αφησα εκει, δεν ανεβηκα αλλο.Μετα αλλαξα προγραμμα.

Νταξει δεν ειμαι αδυνατος ομως :P

απόδειξη, επιστημονική που να στηρίζεται σε πειράματα..περικαλώ 

δεκτά phd, papers κτλ κτλ 

Αμα περικαλείς εντάξει...παρότι τα'χω παραθέσει και στο παρελθόν και απ' ότι φαίνεται δεν τα διάβασες.

...γιατί συνήθως κάποιοι παραπονιούνται (ή μοιράζουν like σε όσους το κάνουν) για τη τεκμηρίωση λεγομενων με επιστημονικά ιατρικά άρθρα, αναφερόμενοι αόριστα σε "άρθρα στο διαδίκτυο"

Μήπως και διαβαστούν αυτή τη φορά, μερικά παραδείγματα

The Effects of Carbohydrate, Unsaturated Fat, and Protein Intake on Measures of Insulin Sensitivity

Dietary treatment of the metabolic syndrome--the optimal diet.

Effects of unsaturated fatty acids on weight loss, body composition and obesity related biomarkers

Effect of a High-Protein, High–Monounsaturated Fat Weight Loss Diet on Glycemic Control and Lipid Levels in Type 2 Diabetes

Reduced adipose 18∶3ω3 with weight loss by very low calorie dieting

Beneficial effects of increasing monounsaturated fat intake in adolescents with type 1 diabetes

Effects of moderate-fat (from monounsaturated fat) and low-fat weight-loss diets on the serum lipid profile in overweight and obese men and women

Unsaturated Fatty Acids Revert Diet-Induced Hypothalamic Inflammation in Obesity

- Substituting dietary monounsaturated fat for saturated fat is associated with increased daily physical activity and resting energy expenditure and with changes in mood

Αν βρει κανείς άγλυκα / μη-γλυκασμένα cranberries/μύρτιλλα, ας ρίξει μια ειδοποίηση...

αυτα που αγοραζω χυμα απο μαγαζι με βιολογικα δεν εχουν ζαχαρη

Είσαι σίγουρος; Επειδή είναι χύμα και δεν έχουν πίνακα συστατικών, δεν σημαίνει πως δεν είναι γλυκασμένα, αλλα απλά πως μπορεί να μην ξέρεις τί τρως.

Σου ακούγεται δηλαδή φυσιολογικό αυτό να μην ανησυχώ;

Δεν κουράζομαι όταν τρέχω δηλαδή κουράζομαι με την έννοια ότι αρχίζω να ιδρώνω παίρνω πιο έντονες αναπνοές κτλ αλλά μπορώ και συνεχίζω ούτε είμαι εντελώς άσχετος στο τρέξιμο έχω συγκεκριμένο ρυθμό αναπνοής και τρεξίματος και δεν χαλάω τις αρθρώσεις μου απλά αυτό που με προβληματίζει ειναι το πόσο χάλια αισθάνομαι ΑΚΡΙΒΩΣ την στιγμή που σταματάω να τρέχω και για μερικά δεύτερα έως λεπτό μετα απο αυτή την στιγμή... πραγματικά μερικές φορές απλά θέλω να ξαπλώσω κάτω απο τον φόβο μου και να σηκώσω τα πόδια ψηλά για να αιματώνομαι καλύτερα... (και περνάει και πιο γρήγορα έτσι)

Αλλά το έχω πάθει αρκετές φορές αυτό και πάντα μετά απο εκείνα τα δευτερόλεπτα είμαι κομπλέ και σε κανένα άλλο πράγμα της ζωής μου δεν φαίνεται να έχω θέμα με την καρδιά μου... :S 

Oσο για το "wall" έχω διαβάσει ότι μπορεί να συμβεί και μέσα στο πρώτο μίλι ειναι τυχαία η εμφάνιση τους για τα αίτια δεν ξέρω μου ακούγονται λογικά αυτά που ανέφερες πάντως. 

Μπορεις να βγάλεις 1 χιλιομετρο τρέξιμο (άσχετα την ενταση) χωρις να σταματήσεις ; ποσο μπορεις να βγάλεις ;

δεν σταματάς ποτέ απότομα μετα από ένα μακρύ τρέξιμο .... σταδιακά μονο και εντος 3-5 λεπτών.

Πριν την γυμναστική πέρνα και από έναν καρδιολογο να σου κάνει μια εξεταση ρουτίνας.

και σε ποιό από όλα αυτά εντόπισες ότι τα "καλά λιπαρά, ανεβάζουν την ινσουλίνη";
νομίζω η έκφραση σου είναι αδόκιμη

γενικά ινσουλίνη (σε αδρές γραμμές) είναι η ορμόνη ρυθμιστής της γλυκόζης στο αίμα. 
δεν υπάρχει δείκτης μέτρησης ινσουλίνης. 
οι ΣΔ 1/2 ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυτά επηρεάζουν την εκροή ινσουλίνης (υπο/υπεργλυκαιμία) 

δεν το παίζω γνώστρια, αλλά το ΣΔ 1/2 με απασχολεί, για προσωπικούς λόγους, ιδιαίτερα. 

• Like 1

οποιοσδηποτε πριν ξεκινησει γυμναστικη πρεπει να επισκεφθει γιατρο και να κανει τις απαραιτητες εξετασεις.

θεωρητικά χαρτί από γιατρό σου ζητάν κατά την εγγραφή και στο γυμναστήριο. στη πράξη ποτέ δε γίνεται

έκανα μια ωραία σαλάτα με λάχανο καρότο βραστή πατάτα ξυδάκι λευκο πιπεράκι αλατάκι λαδι βγήκε σπέσιαλ, πάλι καλά γιατί έχω βαρεθεί να βράζω μπρόκολα και κουνουπίδια...

αύριο θα παίξουν γιουβαρλάκια... πάνε με την μουντίλα της Θεσσαλονίκης.

Screen_Shot_2017_01_18_at_20_12_36.png

• Like 3

το ξερω ή απλα δε πανε, ή πανε απο καναν γνωστο χωρις εξεταση χωρις τιποτα.

αυτο ειναι εγκληματικο και το ανεφερα με αφορμη τον φιλο παραπανω που ρωταγε τι μπορει να κανει....

ρε γροσερι με τι καθαριζεις το πληκτρολογιο??

• Like 1

πωωωωωωωωωω τι φιλετάρα ψημένη είναι αυτή; ? ! 

πήρα μια ψησταριά της ντελόνγκι κάνει άψογη δούλεια ψήνει άψογα γρήγορα 

ρε γροσερι με τι καθαριζεις το πληκτρολογιο??

ντετόλ..σπρέι σε πανάκι όχι πολύ.

και καμια μπατονέτα τα γύρω γύρω αν τα δω πολύ βρώμια 

αν και έχω καθαρά χέρια συνήθως.

• Like 1

πήρα μια ψησταριά της ντελόνγκι κάνει άψογη δούλεια ψήνει άψογα γρήγορα 

και πολύ σωστά έπραξες, my man 

να πάρεις και κανέναν ατμομάγειρα για τα υπόλοιπα 

και σε ποιό από όλα αυτά εντόπισες ότι τα "καλά λιπαρά, ανεβάζουν την ινσουλίνη";

νομίζω η έκφραση σου είναι αδόκιμη

γενικά ινσουλίνη (σε αδρές γραμμές) είναι η ορμόνη ρυθμιστής της γλυκόζης στο αίμα. 

δεν υπάρχει δείκτης μέτρησης ινσουλίνης. 

οι ΣΔ 1/2 ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυτά επηρεάζουν την εκροή ινσουλίνης (υπο/υπεργλυκαιμία) 

δεν το παίζω γνώστρια, αλλά το ΣΔ 1/2 με απασχολεί, για προσωπικούς λόγους, ιδιαίτερα. 

Ούτε παραθέτεις την απάντησή μου σωστά (ίσως δεν τη κατάλαβες), ούτε μάλλον έκανες τον κόπο να διαβάσεις κάτι από αυτά που παρέθεσα, ώστε ακόμη κι αν εγώ έγραφα κάτι αδόκιμο, να ωφεληθείς ως προς αυτό που σε απασχολεί.

Εγώ έγραψα:

"Καλά λιπαρά, που αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη"  

Και τα άρθρα που παρέθεσα αφορούν την ευαισθησία στην ινσουλίνη (insulin sensitivity) / την αντίσταση στην ινσουλίνη (insulin resistance), καθώς και ονομαστικά δείκτες / τρόπους ποσοτικοποίησης και μέτρησης τους, με έμφαση στο τρόπο που η διατροφή επηρεάζει αυτές τις χημικές διαδικασίες σε σχέση με ευρύτερα θέματα υγείας.

Για τη μέτρηση της ινσουλίνης θα ξέρεις υπάρχουν διάφοροι τρόποι συναγωγής της (αναφέρονται και ρητά στα άρθρα, στη μεθοδολογία τους)

https://en.wikipedia.org/wiki/Glucose_clamp_technique

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3037167/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9794728

Τους συνδέσμους εγώ τους δίνω,

- αφενός για να δείξω πόσο εύκολο είναι κανείς να βρε ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες για ένα θέμα

- αφετέρου (και συμπληρωματικά) για να μην εξαρτάται από τα λόγια του καθενός σε φόρουμ ή σε "εκλαϊκευμένα" άρθρα σε περιοδικά κοκ 

Αν κάνεις το κόπο να διαβάσεις, θα βρεις πώς συνδέονται αυτό που έγραψα με το περιεχόμενο των άρθρων...αν βαριέσαι (κακώς αν σε ενδιαφέρει) εγώ δεν πρόκειται να κάτσω να σου κάνω σύνοψη για κάτι η τεκμηρίωση του οποίου πάλι υπάρχει στα ανωτέρω άρθρα (φαυλος κύκλος)...για να το καταλάβεις εξ άλλου με τα ιατρικά άρθρα και την ορολογία τους πρέπει να "παλέψεις"...αν αρκείσαι στους τίτλους και προσπαθείς να το ταιριάξεις με ό,τι μπορεί να ξέρεις, δεν θα βοηθηθείς σίγουρα...

ναι σημείωσε λάθος δεν παρέθεσα επακριβώς τα γραπτά σου και σφάλμα ύψιστο, δεν θα επαναληφθεί.

συγγνώμη κίολας, μεσιε, που σου ζήτησα να τεκμηριώσεις την αναφορά σου στην συσχέτιση ινσουλίνης - καλών λιπαρών που ανέφερες. 

δεν σου ζήτησα βιβλιογραφία, παρά κάποιες παραπομπές. 
συνήθως παραπέμπουμε στο άρθρο και στη σελίδα αυτού για να τεκμηριώσει μια πρότασή του. 
και ΟΧΙ κάτσε διάβασε όλη τη βιβλογραφία. θαρρώ σε μια παρουσίαση δεν θα γυρίσεις να το πεις αυτό σε κάποιον εξεταστή σου
και μου θύμισες τον Γεώργιο Τουλιάτο σε κάθε ερώτηση ακροατή να απαντάει "το γράφω στο βιβλίο μου" 

Btw 
οκ, κρατάω το ότι δεν έχεις γνώση τις βιβλιογραφίας που παραθέτεις και προσπαθείς με τυπολατρίες τις υπεκφυγές. 

σεβαστό. σ' αγαπώ και γώ. 

ps: για τα αποξηραμένα που ζητάς, ρίξε μια ματιά "στο ελληνικό" νομίζω ότι τα είδα 

• Like 1

Σε αυτο με τα βραστα αβραστα, ψημμενα αψητα ακομα ούτε εγω εχω καταληξει.

Πχ ενα φιλετο κοτοπουλο οταν ψηνεται στεγνωνει, αρα μειώνονται τα μακροσυστατικα του ανα 100γρ, τωρα τα μακαρονια/ρυζι/βρωμη ρουφανε νερο . Απο τι θυμαμαι μονο τα μακαρονια ολικής του λιντ αναφερουν θρεπτικα συστατικα/100γρ βρασμενου προϊόντος(μπορει να μην θυμαμαι καλα).

Γρος αλλαξε προγραμμα. Παλι δυναμης αλλα καθε κυρια ασκηση δυναμης ανα μερα.

Βρες ενα ποστ του ντακον να δεις τι προγραμμα εκανε.

Πχ δευτερα σκουοτ 3*5 ή 5/3/1 μετα sldl 3*15 προβολες 5*10 εκτάσεις δικεφαλων στο μηχανημα γαμπες.

Εκανα ενα ποστ για το becel proactive, εχει κανεις καποια γνωμη; πχ να φτιαξω πραλινα φυστικοβουτυρου βαζωντας αυτο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...