Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι κατάλαβα. Τα βρασμένα "φουσκώνουν". 350 θερμιδες στα 100γρ είναι πολλές ρε γαμωτο.  Αυτό σημαινει πως ένα πιάτο μακαρονια σκέτα (καλο πιάτο 200γρ) δινει 700 θερμιδες. + το λάδι πατημένες 800. Τέσπα. Επειδή ακομα ζυγαριά δεν έχω πάρει :-D  αμα τα χώσω μέσα στον δοσομετρητή και κοιτάξω στην ένδειξη για στερεά αν φτάνουν στο υψος των 200γρ είναι αξιοπιστη αυτή η μέτρηση ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Πω ρε με μπερδεψατε.. τη μετραμε τα βρασμενα η τα αβραστα μακαρονια/ρυζια ας απαντησει καποιος απλα μου καψατε το κεφαλι..

Kατάλαβα...... πρέπει να πάρω ζυγαριά :cry:

ένα πιάτο χοντρικά ρηχό ... γεμάτο πρέπει να είναι 200γραμμάρια πάντως ή βαζω πολλά ;

Παιζει να ειναι παραπανω

Πω ρε με μπερδεψατε.. τη μετραμε τα βρασμενα η τα αβραστα μακαρονια/ρυζια ας απαντησει καποιος απλα μου καψατε το κεφαλι..

Παιζει να ειναι παραπανω

H συσκευασια δινει τα μακροσυστατικα στα 100γρ οποτε αυτό είναι σταθερό και ισχυει.

Τα μακαρονια και γενικά τα οσπρια όταν βράζουν "φουσκώνουν" επειδή από ότι καταλαβα παιρνουν και νερο μέσα. Το νερο όμως δεν έχει μακροσυστατικα.

Ισως μια καλη λυση είναι να τα μετρήσεις πριν τα βράσεις .... και μετα αυτά που θα βγουν στην κατσαρολα ξέρεις ότι σε κάθε περιπτωση δινουν τα μακροσυστατικα που γράφει στο πακετο σου. Ασχετα αν αυτά μετα το βράσιμο ζυγιζουν 300γρ ... λογω και του νερου που έχουν απορροφησει. Νομιζω αυτό εννοει ο Σπέκτ.

Ουτε ζυγαριά θέλουν ... βάζεις μισο πακέτο στην κατσαρολα .... οποτε ξέρεις ότι έβαλες 200γρ ξερω γω. Αμα φας την μιση κατσαρολα στο πιάτο σου τοτε έχεις βάλει μακροσυστατικα ισοδυναμα με 100γρ μακαρονια. Υπερ σου βγαινει σε κάθε περιπτωση :cry:

Αμα θες να τα ζυγισεις βρασμένα απλα θα δεις ποσο νερο έχουν βάλει.

EDIT: Bασικά δεν έχουν σχέση τα μακαρονια με τα οσπρια .... νομιζω τα οσπρια απλα γινονται διπλάσια με το βράσιμο. Τα μακαρονια παιρνουν νερο δεν διπλασιάζονται.

λοιπόν έκοψα το τσιγάρο και την καθιστική ζωή πρόσφατα και θέλω να γυμναστώ για να έρθω σε φόρμα.. 

θέλω να ξεκινήσω τρέξιμο... απλά έχω αρκετό λίπος (δεν είμαι φάλαινα αλλά μια μπάκα την έχω ευτυχώς δεν έχω manboobs αλλά έχω λίπος και στα πόδια αρκετό) και λαχανιάζω άνετα 

Δεν έχω πρόβλημα με την κούραση απλά δεν ξέρω πότε ειναι ανησυχητικό δηλαδή αν λαχανιάσω πολύ μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου να συνεχίσει απλά δεν αισθάνομαι καλά όταν σταματάω για λιγα δευτερόλεπτα έως κάνα λεπτό (απο την στιγμή που σταματήσω) αισθάνομαι χάλια βασικά σχεδόν ζαλίζομαι περίεργη αίσθηση στο στήθος ταχυκαρδία στο φούλ αλλά όλα αυτά περνάνε όπως είπα και ειμαι κομπλέ μετά.

Επίσης έχω ακούσει για το wall/τοίχος αυτών που τρέχουν και πως δεν ειναι κάτι απλά αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τρέξεις άλλο αλλά αν το ξεπεράσεις αυτό μετά αισθάνεσαι ευφορία... 

Εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα στο να τρέχω ή να κουράζουμε απλά κυριολεκτικά φοβάμαι μην πεθάνω :P πχ απο ανακοπή...

Οπότε πως μπορώ να ξέρω πότε να σταματάω και πότε είμαι στα πρόθυρα του καρδιακού και όχι του "wall" ? 

Παρακαλώ όχι bro science κτλ αν κάποιος ειναι γιατρός ακόμη καλύτερα... 

Δεν θέλω να αναλάβετε κάποια ευθύνη γενικά δεν είχα ποτέ θέμα με την καρδιά μου απλά φοβάμαι μην την ζορίσω γιατι κυριολεκτικά δεν κουνιόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα η παραμικρή γυμναστική (πχ ανέβασμα σκαλοπατιών 3 ορόφων) με κάνει να λαχανιάζω λιγάκι.. ίσως και να βγάλω λίγο ιδρώτα . 

Μακαρόνια χωρίς κόκκινη σάλτσα=γυναίκα δίχως βαμμένο νύχι :P

Οk υπερβάλλω λίγο, η γυναίκα αν όλα τα άλλα είναι καλά τρώγεται, τα μακαρόνια όμως;; γλιστρούν πολύ καλύτερα με τη σαλτσούλα :P

λοιπόν έκοψα το τσιγάρο και την καθιστική ζωή πρόσφατα και θέλω να γυμναστώ για να έρθω σε φόρμα..

θέλω να ξεκινήσω τρέξιμο... απλά έχω αρκετό λίπος (δεν είμαι φάλαινα αλλά μια μπάκα την έχω ευτυχώς δεν έχω manboobs αλλά έχω λίπος και στα πόδια αρκετό) και λαχανιάζω άνετα

Δεν έχω πρόβλημα με την κούραση απλά δεν ξέρω πότε ειναι ανησυχητικό δηλαδή αν λαχανιάσω πολύ μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου να συνεχίσει απλά δεν αισθάνομαι καλά όταν σταματάω για λιγα δευτερόλεπτα έως κάνα λεπτό (απο την στιγμή που σταματήσω) αισθάνομαι χάλια βασικά σχεδόν ζαλίζομαι περίεργη αίσθηση στο στήθος ταχυκαρδία στο φούλ αλλά όλα αυτά περνάνε όπως είπα και ειμαι κομπλέ μετά.

Επίσης έχω ακούσει για το wall/τοίχος αυτών που τρέχουν και πως δεν ειναι κάτι απλά αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τρέξεις άλλο αλλά αν το ξεπεράσεις αυτό μετά αισθάνεσαι ευφορία...

Εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα στο να τρέχω ή να κουράζουμε απλά κυριολεκτικά φοβάμαι μην πεθάνω :P πχ απο ανακοπή...

Οπότε πως μπορώ να ξέρω πότε να σταματάω και πότε είμαι στα πρόθυρα του καρδιακού και όχι του "wall" ?

Δεν θέλω να αναλάβετε κάποια ευθύνη γενικά δεν είχα ποτέ θέμα με την καρδιά μου απλά φοβάμαι μην την ζορίσω γιατι κυριολεκτικά δεν κουνιόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα η παραμικρή γυμναστική (πχ ανέβασμα σκαλοπατιών 3 ορόφων) με κάνει να λαχανιάζω λιγάκι.. ίσως και να βγάλω λίγο ιδρώτα .

Κάτι παρόμοιο κάνω

https://www.google.gr/amp/www.faysbook.gr/fitness/askisi/poso-prepei-na-trexw-sto-diadromo/amp/?client=safari

• Like 1

• Moderators

H συσκευασια δινει τα μακροσυστατικα στα 100γρ οποτε αυτό είναι σταθερό και ισχυει.

Τα μακαρονια και γενικά τα οσπρια όταν βράζουν "φουσκώνουν" επειδή από ότι καταλαβα παιρνουν και νερο μέσα. Το νερο όμως δεν έχει μακροσυστατικα.

Ισως μια καλη λυση είναι να τα μετρήσεις πριν τα βράσεις .... και μετα αυτά που θα βγουν στην κατσαρολα ξέρεις ότι σε κάθε περιπτωση δινουν τα μακροσυστατικα που γράφει στο πακετο σου. Ασχετα αν αυτά μετα το βράσιμο ζυγιζουν 300γρ ... λογω και του νερου που έχουν απορροφησει. Νομιζω αυτό εννοει ο Σπέκτ.

Ουτε ζυγαριά θέλουν ... βάζεις μισο πακέτο στην κατσαρολα .... οποτε ξέρεις ότι έβαλες 200γρ ξερω γω. Αμα φας την μιση κατσαρολα στο πιάτο σου τοτε έχεις βάλει μακροσυστατικα ισοδυναμα με 100γρ μακαρονια. Υπερ σου βγαινει σε κάθε περιπτωση :cry:

Αμα θες να τα ζυγισεις βρασμένα απλα θα δεις ποσο νερο έχουν βάλει.

EDIT: Bασικά δεν έχουν σχέση τα μακαρονια με τα οσπρια .... νομιζω τα οσπρια απλα γινονται διπλάσια με το βράσιμο. Τα μακαρονια παιρνουν νερο δεν διπλασιάζονται.

Αυτο, γενικα πρεπει να γραφει πανω αν η μετρησ που γραφει ειναι για βρασμενο ή αβραστο αλλα συνηθως σε ρυζια, μακαρονια κτλ αναφέρεται πριν το βρασιμο οποτε κανεις τη μετρηση πριν το βραζεις και το τρως και ξερεις ποσα εχεις παρει ακριβως,  με μια αναζητηση βρηκα ενα θεμα που ενας τυποτα ρωτουσε το ιδιο και ελεγε οτι τα 75γρ ρυζι πριν το βρασιμο μετα ηταν κοντα 200+ μετα και η διαφορα ειναι 200+ θερμιδες με 700 θερμιδες πριν και μετα.

Ο τοιχος που νοιωθυν οι δρομεις ερχεται μετα απο πολλα χιλιομετρα οταν εχεις καψει ολα τα αποθεματα ενεργειας που ειχες και τοτε οοργανισμος παθαινει ενα σοκ, εσενα απλα ειναι αγυμνασια. ΓΙα μενα μην το παρακανεις στην αρχη, μην τρεχεις οσο πιο γρηγορα μπορεις βρες ενα τεμπο και πηγαινε με αυτο και αν σε καποια στιγμη δεν μπορεις να τρεξεις περπατα αλλα μην σταματας

• Like 1

Μακαρόνια χωρίς κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας Μπαρίλα προσωπικά δεν ακουμπάω καν. Εντάξει όχι να τα πνίξεις αλλα σκέτα δε τρώγονται με τίποτα.

Κατα τ αλλα σήμερα εκανα αλλα 5χλμ ποδήλατο, με καποια σπριντ οπου ένιωσα πραγματικά τα πόδια μου μέσα βαθιά, να παίρνουν φωτιά. Η απόσταση δεν ειναι μεγάλη, αλλα το πάω σιγά σιγά όπως πρέπει, να συνηθίσουν τά γόνατα και η μέση για να ειμαι κομπλέ.

Αναφερομαι στο όρθιο ποδήλατο.

Άντε και μόλις συνηθίσουν τα γόνατα και δυναμώσουν οι τετρακέφαλοι (σημαντικό αυτό), πιάσε την άσκηση που πρότεινα στο thread και κάνει ο Γιάννης ο γέρος :mrgreen:  :mrgreen: (όχι ο Mau-Maus, ο άλλος). Θα δεις - σύμφωνα με τον ίδιο - πολύ καλά αποτελέσματα.

• Like 3

Για μένα μερίδα ειναι 150γρ αβραστα μακαρόνια (δε με νοιάζει ποσο βγαίνουν βρασμένα) + 100γρ τριμμένο κεφαλοτύρι.

Γιώργο, φαντάζομαι έκανες λάθος στον τονισμό της λέξης γερος, σωστά;

• Like 1

• Moderators

Για μένα μερίδα ειναι 150γρ αβραστα μακαρόνια (δε με νοιάζει ποσο βγαίνουν βρασμένα) + 100γρ τριμμένο κεφαλοτύρι.

Γιώργο, φαντάζομαι έκανες λάθος στον τονισμό της λέξης γερος, σωστά;

Ε ναι για αυτο μετρας πριν και το ποσα βγουν μετα δεν σε απασχολει ειτε ειναι 150 ειτε ειναι 400

• Like 1

Εγω εφυγα χωρις να φαω πρωινο γαμω δεν προλαβα ,αργησε να ξυπνησω,συμβαινει σπανια κοιμηθηκα  πολυ αργα   .Ποοοοο εχω ξενερωσει και σημερα  δεν παω gym εχω πολυ δουλεια και το απογευμα .

Αυτες ειναι οι αδικιες της ζωης ,ενω αν ημουν Γιαννης θα τα προλαβαινα ολα .

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...