Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Ολα έρχονται . Σωστά ψαχνόμαστε με τον τρόπο αλλά το point είναι ο χρόνος.

Σε μήνες η σε 1-2 χρόνια δεν γίνονται θαύματα άμα γυμνάζεσαι-τρέφεσαι φυσικά.

Εξαρταται ποσο focused εισαι! Δεν λεω οτι θα γινεις τερας αλλα και 6 μηνες μπορεις να δεις μεγαλη διαφορα αν κανεις σωστη προπονηση/διατροφη, ειδικα αν εισαι νεος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ερωτηση σχετικα με "deload"

τον τελευταιο καιρο αισθανομαι πολυ κουρασμενος στις προπονησεις μου και δε βγαινουν οπως θα ηθελα. Εχω πανω απο χρονο που παιζω δυνατα (για τα δικα μου δεδομενα παντα) κ σκεφτομουν αυτη την εβδομαδα να παω 3 φορες συνολικα και να κανω μονο μηχανηματα με πολυ λιγα κιλα και κανα κοιλιακο. Θα ηταν καλυτερα να κατσω τελειως μια βδομαδα ξερω γω? πώς πρεπει τελος παντων να γινει ενα "σωστο" deload?

Ντεβιλ καλα σου τα λενε για την προπονηση αλλα διορθωσε την διατροφη σου,μην φοβασαι να φας. Φαε παρα πολυ . Αν το χειμωνα εισαι ετσι, το καλοκαιρι γινεσαι ακτινογραφία;

Θα βαλεις λιπος θα χαθουν τα μπρατσα, αλλα οταν κοψεις δεν θα πιστευεις στην διαφορα.

Μην κοιτας τι κανει ο σπεκτ,ο μαους. Αυτα τα προγραμματα δεν πανε για πολυ. Φοβασαι λες τις κηλες και θα πας να κανεις δισετ απο το ενα μηχανημα στο αλλο. Κανε μια ασκηση, σωστα με διαλλειματα σωστα. Μην φοβασαι το κιλα, οποτε δεν τα φοβηθηκα τα σηκωνα, οποτε πηγαινα να τα σηκωσω λεγοντας ειναι πολλα την πατουσα.

Με βοηθησε παρα πολυ το προγραμμα δύναμης που εκανα, τωρα περίπου ξέρω ποσες επαναλήψεις με παιρνει να κανω βασει των κιλων. Μην φοβασαι να την μπαρα αν δεν κανεις βλακεια δεν την τρως στην μαπα.

Παντα βλεπω ανθρωπους να πηγαινουν στον διαδρομο για ζεσταμα, μετα φορτωνουν την μπαρα στο μεγιστο βαρος που κανουν. Σπανια θα δω καποιον να κανεις μερικα σετ προθερμανσης,μερικες καμψεις δικεφαλλων. Σε αυτο δεν φταιμε μονο εμεις, καποιος μας εδειξε πως δουλευει ο διαδρομος για να ζεσταθουμε αλλα ξεχασε κατι πιο σημαντικο

τον τελευταιο καιρο αισθανομαι πολυ κουρασμενος στις προπονησεις μου και δε βγαινουν οπως θα ηθελα. Εχω πανω απο χρονο που παιζω δυνατα (για τα δικα μου δεδομενα παντα) κ σκεφτομουν αυτη την εβδομαδα να παω 3 φορες συνολικα και να κανω μονο μηχανηματα με πολυ λιγα κιλα και κανα κοιλιακο. Θα ηταν καλυτερα να κατσω τελειως μια βδομαδα ξερω γω? πώς πρεπει τελος παντων να γινει ενα "σωστο" deload?

Ενα deload ειναι να πας να κανεις το προγραμμα που θα εκανες καθε φορα αλλα με τα μισα κιλα. Απλα να παιρναει η ωρα.

Απλα η κοπωση μπορει να οφειλεται στο λιγο φαγητό, καποια ιωση

Εξαρταται ποσο focused εισαι! Δεν λεω οτι θα γινεις τερας αλλα και 6 μηνες μπορεις να δεις μεγαλη διαφορα αν κανεις σωστη προπονηση/διατροφη, ειδικα αν εισαι νεος

Συνήθως όλη αυτή η αγωνία και το άγχος να κάνω αυτήν την άσκηση έτσι ,να φορτώσω πόσα κιλά πότε, να βάλω το ρολόι για να φάω τότε,δίνει την θέση της στην κούραση και βαρεμάρα μέχρι που τα παρατάς η γυμνάζεσαι κατα περιόδους.

Αν το focus είναι ότι θα γυμνάζομαι και θα τρώω σωστά για όλη μου την ζωή πια ,τα αποτελέσματα θα έρθουν και θα είναι για πάντα.

------

Χτες το βράδυ δώσαμε χειραψία με έναν πελάτη Έλληνα που ζει στο Βέλγιο. Γυμνάζεται από πάντα. Είναι 78 χρόνων τώρα.

Πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου. Μεγάλο boost η γνωριμία μαζί του. Δεν θα ξαναβαρεθώ ποτέ να πάω γυμ αν δεν υπάρχουν άλλα κολυματα.

• Like 3

Εγώ σου προτείνω πιό απλή προσέγγιση. Ό,τι κάνεις τώρα στο πρόγραμμά σου, μείωσε τον αριθμό των σετ στα μισά και τα κιλά ένα 70-80% για τις ίδιες επαναλήψεις. 

Το πιό σημαντικό είναι να ξέρεις ότι θα πας εκείνη τη βδομάδα γυμναστήριο και δεν παίζεις στο κόκκινο. Θα κάνεις ουσιαστικά ένα active recovery. 

• Moderators

Τεκοος δεν λεω για περιοδικη προπονηση απλα ακομη και για καποιον που κανει χρονια οταν κανει focus μπορει να δει μεγαλη διαφορα. Αυτα που πανε για ενα διαστημα και μετα σταματανε ειτε το πανε σιγα ειτε γρηγορα ειναι τι ιδιο και το αυτο

• Like 1

Εγώ σου προτείνω πιό απλή προσέγγιση. Ό,τι κάνεις τώρα στο πρόγραμμά σου, μείωσε τον αριθμό των σετ στα μισά και τα κιλά ένα 70-80% για τις ίδιες επαναλήψεις. 

Το πιό σημαντικό είναι να ξέρεις ότι θα πας εκείνη τη βδομάδα γυμναστήριο και δεν παίζεις στο κόκκινο. Θα κάνεις ουσιαστικά ένα active recovery. 

70-80%των κιλων που παιζω κανονικα ή των maximum που μπορω?

Λιβε όχι ρε φιλε .... δεν χάνω κιλά το καλοκαιρι. Γενικα σε αυτή τη φάση ή θα μεινω όπως είμαι (αν ηταν καλοκαιρι) ή θα πηγαινα για να βάλω. Δεν είμαι για να χάνω άλλα εννοείται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιβε όχι ρε φιλε .... δεν χάνω κιλά το καλοκαιρι. Γενικα σε αυτή τη φάση ή θα μεινω όπως είμαι (αν ηταν καλοκαιρι) ή θα πηγαινα για να βάλω. Δεν είμαι για να χάνω άλλα εννοείται.

Ο live σου λέει να φορτώσεις κάνα κιλό και να τρως όσο μπορείς, και μετά ξεκινάς κόψιμο.. Δεν έθεσε αν χάνεις κιλά γενικά το καλοκαίρι.

πάντως και εγώ παλεύω με τα χερούλια γύρω από τη κοιλιά στη μέση, αν και έχω φτιάξει λίγο. 

Γενικά ευχαριστημένος είμαι για πρωτη φορά που έχω αρχίσει να δουλεύω το πάνω. Σίγουρα θέλω να χάσω BF αλλα σιγά σιγά γίνονται τα πράγματα.

Επεξ/σία από γροσερισοπ
  • Like 1

Συν δέκα κιλά στον πάγκο ίσον μείον 3 επαναλήψεις !

Από της έξι πας στις τρεις .

Ναι οκ να ανεβεις αλλα τι κερδος θα εχεις αν κανεις συνεχως 3 επαναληψεις? Εγω "νιωθω" απο τις 6 και πανω ας πουμε και γιαυτο δεν εχω πεσει ποτε κατω απο τοσες.

Μαξιμουμ κανω 1 φορα το διμηνο και αν.

EDIT: "Συνεχως" εννοω π.χ αν το κανεις για τελευταιο σετ καθε φορα, οχι να παιζεις μονο 3 επαναληψεις.

• Like 1

Μια χαρα εισαι γρος, θα φτιαξουν ολα, αν θες ανεβασε μια χαλαρος να μην ειναι τραβηγμένα. Ειναι το τελευταιο που θα φυγει

θα σηκσωσω.

με τρελένει γιατί τα πόδια είναι πολύ πολύ καλά. και από πάνω θέλει ΤΡΕΛΟ αγώνα.

αύριο ξανά ξεκινάμε κανονικά, αυτό το week ήταν λίγο ότι νανε/προσαρμοστικό μετά την ίωση.

2μηνο κόλαση 

Ναι οκ να ανεβεις αλλα τι κερδος θα εχεις αν κανεις συνεχως 3 επαναληψεις? Εγω "νιωθω" απο τις 6 και πανω ας πουμε και γιαυτο δεν εχω πεσει ποτε κατω απο τοσες.

Μαξιμουμ κανω 1 φορα το διμηνο και αν.

EDIT: "Συνεχως" εννοω π.χ αν το κανεις για τελευταιο σετ καθε φορα, οχι να παιζεις μονο 3 επαναληψεις.

Έτσι,συνηθίζει ο μυς και μετά από κάποιο διάστημα,θα βγάζεις περισσότερες επαναλήψεις.

Μπορείς να κάνεις 5-6 σετ των 3 επαναλήψεων.

θα σηκσωσω.

με τρελένει γιατί τα πόδια είναι πολύ πολύ καλά. και από πάνω θέλει ΤΡΕΛΟ αγώνα.

Τα ποδια ειναι πολυ καλα επειδη κανεις ποδηλατο, ειδικα εξω.

Εισαι απο τους τυχερους, σκεψου να χες και τα ποδια αδυναμα που ναι το μισο μας σωμα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...