Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλα μπορεις να κανεις. Αν θυμαμαι καλα πολλοι υποστηριζουν οτι οι λιγες επαναληψεις θα δωσουν μεγαλυτερο ογκο εναντι των πολλων επαναληψεων. Εγω γενικα παιζω δισετ 20 επαναληψεις στην καθε ασκησει και εχω και καποια σετ που παιζω πιο πολλα κιλα αλλα λιγοτερες επαναληψεις. ΓΙα να σου δωσω να καταλαβεις πχ 

Στηθος

Επικλινη (50κιλα) - Cross over(25κιλα) (απο πανω) 4χ20+20

Πρέσα(50-60 κιλα) - Cross over (15κιλα) (απο κατω) 4χ20+20

Επικλινη παγκο με αλτηρες (30-35 κιλα) 4χ10 ή 8 οσες βγουν

Χερια

Αλτηρες (14κιλα) (παραληλα τα χερια) + Τρικεφαλο με αλτηρα πισω απο το κεφαλι ενα ενα(14 κιλα) 4χ20+20

Αλτηρες σφυριά (18-20 κιλα) + Τρικεφαλο σχοινι (40-50 κιλα σε αυτο παιζει ρολο το μηχανημα) 4χ20+20

Ειτε ελξεις +10 κιλα δεμενα πανω μου ειτε στραβομπαρα (40-45κιλα) + βυθισεις (25 κιλα πανω μου) 4χ10(αν βγουν) + 10

το θεμα ειναι να κανεις τους μυς σου να χρειαστει να πιεστουν λιγο παραπανω το πως θα το καταφερεις αυτο δεν παιζει τοσο θεμα

Δηλαδή εσυ κάνεις επικλινή 20 κιλά και καπάκι πάς για cross over 20 κιλά αυτό είναι το super set ή το drop?

επικλινή με αλτήρες βάζω 25 κιλά προς το παρόν και προσέχω να μη φεύγει το χέρι κατω από το ύψος των ώμων για να μην κάνω υπερέκταση και εμφανιστεί από καμια γωνία ο Στουραΐτης και μου πει για τα συμπιεστικά φορτία. :cry:

Στα τρικέφαλα με αλτήρα πισω από το κεφάλι προσέχω να μένει ο αγκώνας σταθερός.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

Επικλινη 15 σε καθε μερια + 20 η μπαρα αρα βγαινουν 50 στο συνολο. 

Κανω το σετ στον επικλινη και καπακι κανω το σετ στο cross over

Δισετ = Δυο ασκησεις της ιδιας μυικης ομαδας χωρις διάλειμμα (μεταξυ των σετ) πχ Επικλινη + Ισιο παγκο

Superset = Δυο ασκησεις διαφορετικης ομαδας χωρις διάλειμμα (μεταξυ των σετ) πχ Επικλινη στηθος + ελξεις

Τυχαια παραδειγματα

• Like 1
Δημοσ.

Σωπα τοσα λιγα βάζεις? εγω με 60 έπαιζα στον πάγκο. Και μετά έκανα το εξης .... σηκωνομουν γρηγορα ... έβγαζα τα 20 και έκανα με τα 40 οσες επαναλήψεις μπορούσα. Μια φορά ειχα τραβηξει και κάμψεις μετα .... δεν εβγαλα πανω από 7 όμως. Εκει να δεις πιεση.

εντάξει τα 50 κιλά δεν είναι τίποτα. Από άποψη τραυματισμου εννοω δεν φορτώνεσαι σαν γαϊδουρι. Το cross over δεν το ξέρω ... καμια άλλη επιλογή? πχ πιέσεις στήθους σε μηχάνημα? ή καπάκι στον επικληνή με τους αλτηρες?

• Moderators
Δημοσ.

Εχω παιξει και 130 σε ισιο και 90 ισως και παραπανω σε επικλινη αλλα δοκιμασε να βγαλεις 4χ20 + 20 με 50 κιλα και μετα ξανα γραψε :)

Λογικα στο 2ο σετ δεν θα καταφερεις να το τελειωσεις

Δημοσ.

Ωραια, Αύριο έχω στηθος. Θα παιξω 50 κιλά πάγκο. Και καπάκι 25 στις πιέσεις στο μηχάνημα ... αλλα θα κάνω 10 επαναλήψεις. :cry:

4 x 10 + 10 .... πειράζει ;

• Moderators
Δημοσ.

Οπως θες καντο το θεμα ειναι να πιεσεις τους μυς σου αν αυτο ειναι 10 + 10, 20+20 , 40 κιλα ή 80 κιλα δεν μας πολυ απασχολει

• Like 1
Δημοσ.

Οπως θες καντο το θεμα ειναι να πιεσεις τους μυς σου αν αυτο ειναι 10 + 10, 20+20 , 40 κιλα ή 80 κιλα δεν μας πολυ απασχολει

Στο drop set που ειπε ο άλεξ απλά διαφοροποιείς τα κιλά στην ιδια άσκηση ; ενώ στο δισετ κάνεις απλα μια δεύτερη; αυτή είναι η διαφορά τους ;

Με το δισετ κάνεις 2 .... συνολικα για στηθος ποσες ασκησεις πρέπει να κανει κάποιος ; αμα πχ κάνει 2 δισετ είναι καλυμένος για αυτή την μυϊκη ομάδα σε ημερησια βάση ;

• Moderators
Δημοσ.

Το ποσα και τι θα κανεις εξαρταται απο σενα και τι θες να κανεις. Περιμενε να μπει ο bosei αν εξηγησει περι volume :P

Στο Drop setκανεις οσες επανληψειςμπορεις μεχρι να μην μπορεις αλλη οποτε παιρνεις λιγοτερα κιλα και συνεχιζεις

Δημοσ.

Το ποσα και τι θα κανεις εξαρταται απο σενα και τι θες να κανεις. Περιμενε να μπει ο bosei αν εξηγησει περι volume :P

Στο Drop setκανεις οσες επανληψειςμπορεις μεχρι να μην μπορεις αλλη οποτε παιρνεις λιγοτερα κιλα και συνεχιζεις

Προς το παρον να μη χάσω ότι έχω. Και απλά να διώξω το λίπος οπου υπάρχει. Δεν είμαι σε φάση ογκου. Πιο πολύ ανασύστασης είμαι.

Επειδή δεν ξέρω ανα μυϊκη ομάδα ποσες ασκήσεις να κάνω .... εγω λέω 3 αλλα είναι σωστο αυτό? ως τωρα 3 έλεγα να κάνω. Πχ για στηθος εκανα πάγκο - πιέσεις σε μηχανημα - πιέσεις με αλτηρα και πρέσα ... 3-4 έβγαιναν πές. Αλλα είναι σωστο αυτό? αρκει? δεν ξερω φιλε σου λεω αμα δεν μπεις στη διαδικασια να ψάξεις μονος σου δεν σου λεει κανεις εκει μέσα τιποτα. Αυτή τη γνωμη ειχα και για το γυμναστηριο πριν πάω. Επειδή μου λέγατε τι κάνεις στη φύση κτλπ ..... απλα το γυμναστηριο έχει την ευκολια λογω πολλών οργάνων αλλα δεν ασχολειται κανεις.

Και δεν ειπαμε περσοναλ ..... δεν έχω την απαιτηση να είναι συνεχως από πάνω μου ο άλλος ενώ δεν τον πληρώνω .... αλλα εντάξει να πηγαίνεις τωρα να κάνεις ασκησεις και να μην ξέρεις ουτε τα βασικά? και εγω πες έχω την ανησυχια να ψάξω ... άλλοι δεν θα μπυον καν στο κοπο φιλε απλα θα διακοψουν το γυμναστηριο θα πάρουν ένα ποδηλατάκι .... ή ένα σχοινάκι και θα πάνε στο πάρκο και θα γλιτώσουν και τις συνδρομες. Αυτά τα γράφω γιατι εντάξει θρεντ γυμναστικής και γυμναστηριου ειμαστε που και που ριχνουν καμια ματιά και γυμναστές ή ατομα που έχουν γυμναστήρια.... καλο είναι να ξέρουν τι γινεται και γιατι θα φυγει κάποιος αμα φυγει.

• Moderators
Δημοσ.

Καλα κανεις δεν θα αφησει το γυμναστηριο για να τρεχει να κανει σχοινακι και καθισαματα στη φυση αυτο στο υπογραφω. Εσυ κρατας αρνητικη σταση προς τους γυμναστες και το εχεις πει αρκετες φορες οποτε δεν σε βοηθαει στο να μαθεις. Οσο και αν σου σπανε τα νευρα πηγαινε σε ενα γυμναστη καντου ερωτηση και θα σου πει επιτοπου. Τοσο απλα.

Ως προς τον αριθμο σου ειπα και πριν αυτο το κανονιζεις εσυ αν οι 3 ειναι αρκετες και πιεζεσαι οπως πρεπει τοτε ειναι κομπλε αν θες παραπανω κανεις παραπανω. 

Εγω στη θεση σου θα επαιζα παγκο (ισιο και επικλινη) cross over και  πιεσεις με αλτηρες σε επικληνη. Ουτε μηχανηματα τιποτα

Δημοσ.

Ναι θα σου δειξει .... οι μισοι ουτε καν θα σηκωθούν από την καρέκλα. Δεν είμαι τρελος να κρατάω αρνητική στάση σε άτομα που δειχνουν θέληση και ενδιαφέρον. Από εκει μέσα που πάω από τους 7 οι 2 θα ενδιαφερθούν. Και αυτοι δεν είναι κάθε μέρα να τους ρωτάω.

Παράδειγμα .... για πλάτη. Υπάρχει ένα μηχάνημα που προσομειώνει τον τροχαλιά που κάναμε τις οπισθολαιμιες παλιά ή τις μπροστά. τωρα έχει απλα χερουλια στα πλάγια και τα πιάνεις. Από το βιντεάκι του Στουραϊτη που το εξηγει ωραια ήταν η μέρα με την νυχτα με την εξηγηση που μου έδωσε μια εκει. Απλα μου ειπε ναι ναι κρατάς από εδώ και τραβάς.

Χαιρω πολύ .... κάθεσαι ετσι και τραβας .... εκανα να της πω τραβάω ... τραβάω .... και οδεύω προς την δοξα!!!! Και να της κάνω και με την παλάμη το σχήμα της μαλακιας χαχαχα ε ρε φιλε εντάξει μερικοί και μερικές δειχνουν τοσο φανερά ότι βαριούνται. Και στην ουσια βαριούνται τη δουλειά τους .... αποτυχια πλήρης σαν άνθρωπος να βαριέσα τη δουλειά σου. Μια ζωη στάσιμος θα μεινεις και θα παιρνεις ψίχουλα. Οποτε θα ζεις και μέτρια.

Σε αντιθεση η εξηγηση του στουραϊτη στο βιντεάκι λέει ότι δεν επιτρέπονται ταλαντώσεις ... η μέση σε ευθεια θέση .... και βέβαια όχι λόρδωση και ευθεια όπως ειπαμε και τραβάς. Αυτό αυτή δεν μου το ειπε ποτέ με λιγα λογια δηλαδή δεν μου εξήγησε σωστά την άσκηση.

Και σε ρωταω τωρα εγω τι να ξαναρωτησω? έχει νοημα? για μενα δεν έχει. Οποτε θα ψάξω μονος μου. Και μην σου πω ότι αμα είναι έτσι να μην πηγαίνουμε καν σε γυμναστηριο που έχει γυμναστες να πάμε σε ένα σιδεράδικο εξαρχής και αντι για 40 να δινουμε 20. Γιατι να πληρώνω εγω τον γυμναστη? για να κάθεται και να χαζευει στο φβ πχ? και όταν τον φωνάζεις κιολας να σου πει κατι να μη σηκώνεται από την καρέκλα ή να στα εξηγει μισά?

Δημοσ.

DDevil μου δινεις την εντυπωση οτι τα χεις κανει ολα σαλατα στο μυαλο σου και το κυριοτερο δεν εχει σωστη προσεγγιση στο θεμα της καταπονησης και της εντασης που πρεπει να βγαλεις στο γυμναστηριο.Οπως εγραψε και καποιος παραπανω οι τραυματισμοι ερχονται απο την λαθος τεχνικη (και την χαλαροτητα να προσθεσω εγω) και οχι τα πολλα κιλα.Τα πολλα κιλα το πολυ να μην τα βγαλεις και να διακοψει την ασκηση, το σωμα μας δεν ειναι χαζο...

Δημοσ.

"Your body can do anything. It's just your brain you have to convince"

Κάποιοι το συνειδητοποιούν αυτό την 1η βδομάδα. Άλλοι χρονια μετά. Οταν ομως συμβεί τότε ξεκινά η πραγματική προπόνηση.

• Moderators
Δημοσ.

"Your body can do anything. It's just your brain you have to convince"

Κάποιοι το συνειδητοποιούν αυτό την 1η βδομάδα. Άλλοι χρονια μετά. Οταν ομως συμβεί τότε ξεκινά η πραγματική προπόνηση.

Αλλοι ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τα πολλα κιλα χαλαει το φορμ ομως και ενας που κανει 2 μηνες γυμναστικη δε θα μπορεσει να καταλαβει για ποτε θα ερθει ο τραυματισμος απο λανθασμενο φορμ αν δεν τον βλεπει κανενας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...