Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πιασιμο δεν λεει κατι εκεινη την στιγμη. Τα ποδια μπορει να σε ρημαξουν ακομα και την δευτερη μερα αφου εχεις κανει προπονηση. Προτειμω να πριστουν την ωρα της προπονησης παρα να πιαστουν.

Να σε πιάσουν εννοώ,να μην βγαίνουν τα σετ αέρα χωρίς ζόρι.

Επεξήγηση γιατί καμία φορά με το γραπτό λόγο δεν....

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αυτο ειναι το ζορισμα εκεινης της στιγμης καψιμο. Να πρηστει ο μυς που πρεπει.

Εγω σε αυτο στοχευω πάντα. Μια συμβουλη μου εδωσε ο γυμναστής που παω, κανε τις ασκησεις που θες απλα το μυαλο σου να ναι στην μυικη ομαδα που γυμναζεις. Πχ κανεις πιεσεις στηθους μην δινεις 50/50 στηθος,τρικεφαλλο αλλα οσο το δυνατον περισσοτερο στην πρωτευον μυικη ομαδα σε ποσοστο 70/30 στηθος τρικεφαλλο. Ξερω οτι ειναι δυσκολο και γω ακομα το προσπαθω.

• Like 3
Δημοσ.

Το mind-muscle connection είναι από τα δυσκολότερα επιτεύγματα στο πεδίο της γυμναστικής - όποιο είδος άσκησης/εκγύμνασης και να κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

εγω χθές έκανα 15 επαναλήψεις για κάθε ποδι επι 5 σετ. Και ένιωσα ότι έκανα λιγες :cry:

βασικα βαρεθηκα να κανω περισσοτερες.... με κουρασε η ελλειψη ισορροπιας σε κάποιες φάσεις. Πιστευω 100-120 έβγαζα.

Δεν ημουν για φορειο. Την προηγουμενη μέρα ειχα κάνει 45 λεπτά στον διάδρομο και καμια 50αρια καθίσματα. Μετα πηγα να κάνω δικέφαλους! Αλλα μια χαρά νιωθω. Και σημερα και χθες.

Δε μου λες, προβολές κανεις για να δυναμωσεις τα πόδια ´η ως αεροβικη; 50 καθίσματα; wtf man;

Δημοσ.

Δε μου λες, προβολές κανεις για να δυναμωσεις τα πόδια ´η ως αεροβικη; 50 καθίσματα; wtf man;

Την μέρα της αεροβικης εκανα και μερικά καθίσματα μετά. Οι προβολες ηταν την επομενη που ειχα βάλει τα ποδια με δικέφαλους.

Απλα εκεινη την μέρα ειχα ζεσταθεί τοσο καλά με το τρέξιμο στο διαδρομο που ήμουν έτοιμος να απογειωθώ όταν κατέβηκα!!! Έκανα διατάσεις και η παλάμη επιανε το πέλμα και πιο πέρα :cry:  :cry: 45 λεπτά συνεχομενα έτρεξα συνολικά.... ξεκινησα με χαμηλές στροφές στα 7 χιλιόμετρα την ωρα για 15 λεπτά να ζεσταθώ καλά και να ανοιξουν τα πνευμονια και από τα 15 μέχρι τα 40 του έδωσα πόνο έπαιζα από 11-12 χλμ την ώρα ... και εντάξει στα τελευταια 5 λεπτά κατεβασα ρυθμο για αποθεραπεια ως είθισται. Δεν σταματας απότομα .... κατεβάζεις σταδιακά παλμους.

Υπο άλλες συνθηκες με δυσκολια ακουμπάω με την παλάμη το πέλμα. Οποτε έκανα και μερικά καθίσματα όχι πολλα 50. Τα 50 δεν είναι τιποτα για μενα φιλε .... στο κραβ μαγκα βαρουσα 200αρες και ο δάσκαλος ειχε εκπλαγει.

Έχω καλούς τετρακέφαλους και ετσι να μεινουν όπως είναι είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Κανε τουλάχιστον παραλλαγές, π.χ. βάλε το να πόδι πίσω σε σκαλοπάτι και κανε με το ενα πόδι. ´η με σχεδόν κλειστά τα πόδια (narrow squat).

• Like 1
Δημοσ.

Κανε τουλάχιστον παραλλαγές, π.χ. βάλε το να πόδι πίσω σε σκαλοπάτι και κανε με το ενα πόδι. ´η με σχεδόν κλειστά τα πόδια (narrow squat).

Θα το κοιτάξω! Κατά τα άλλα είμαι προς το παρον ικανοποιημένος από την σωματική μου κατασταση βλέπω αργη - μικρή αλλα σταθερή βελτιωση :

https://postimg.org/image/hd6vv5xih/

https://postimg.org/image/5kq45k3dz/

έχουμε δρομο ακομα βεβαια.... 2-3 χρονων μέσα στα οποια θα παρατηρήσω πιστευω αρκετά και θα μάθω ακομα περισσοτερα που τώρα δεν ξέρω. Επισης θα μάθω καλές ασκησεις στο γυμναστηριο σιγα σιγα ανεβάζοντας κιλά με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια. Δεν μπορεις να εξαναγκάσεις εξαρχής έναν μυ που δεν είναι για να σηκώνει πχ 80 κιλά να τον βάλεις να τα κανει... θα χάσεις σε σταθεροτητα θα δημιουργηθουν συμπιεστικά φορτια όπως λέει και ο Στουραΐτης και θα τραυματιστείς. Το γυμναστηριο δεν είναι ζούγκλα και εσυ δεν εισαι ο Ταρζάν ακομα και αν κανεις δεν ασχολειται γυρω σου από τους βασικους υπεύθυνους θα πρέπει εσυ ο ιδιος να διαφυλάξεις τον εαυτο σου.

Επισης θεαματικές αλλαγές δεν υπάρχουν από την μια μέρα στην άλλη .... εκτος και αν εισαι εφηβος και η τεστοστερονη σου βαράει κοκκινα. Αυτό για οσους ονειρεύονται μαγικά χαπάκια και τακτικές που θα τους κάνουν σωματαραδες σε 4-5 μήνες. Επειδή βαριούνται και δεν έχουν υπομονή να δουλέψουν σοβαρά και υπεύθυνα.

Άντε γιαννη βάλε και εσυ καμια .... ακομα περιμένουμε. Θα γινεις τουμπανο δεν θα σε χωράει η οθονη μετα :-D

σημερα το πρόγραμμα έχει φακές + σπανάκι.

• Moderators
Δημοσ.

@DD

Πρεπει να βαλεις βυζι ειναι χειροτερο και απο το δικο μου και πιστεψε με ποτε δεν ειχα βυζι! Επισης αν ξυριστείς θα παίσεις ενα κιλο :P

Περα απο την πλακα αν θες να δεις σοβαρες αλλαγες θα πρεπει να αλλαξεις λιγο την προσεγγιση της προπονησης και να πιεστεις παραπανω και οπως ειπαν το να πιεστεις δεν σημαινει κανεις ταρζανιες

• Like 4
Δημοσ.

@DD

Πρεπει να βαλεις βυζι ειναι χειροτερο και απο το δικο μου και πιστεψε με ποτε δεν ειχα βυζι! Επισης αν ξυριστείς θα παίσεις ενα κιλο :P

Περα απο την πλακα αν θες να δεις σοβαρες αλλαγες θα πρεπει να αλλαξεις λιγο την προσεγγιση της προπονησης και να πιεστεις παραπανω και οπως ειπαν το να πιεστεις δεν σημαινει κανεις ταρζανιες

Eννοειται στο βυζι θέλουμε δουλειά όπως και στους ώμους αλλα δεν είναι ακομα η ώρα τους. Αυτά θα τα δουμε στη φάση του ογκου. Τωρα απλα προσπαθω να χασω κανα κιλο(αμα δω ότι είμαι 78-79) την τελευταια φορά ημουν 80 θα σταματήσω και μετα λιγο συντηρηση recomposition που ειπε και ο άλεξ. Μολις δω ότι είμαι οκ θα σκεφτώ να ανέβω.

Η προσεγγιση δεν είναι τα drop sets? τα κάνω κανονικά.

εσυ πως και δεν έβαλες βυζι? ενταξει ρε φιλε δεν εισαι πολύ πρησμένος εκει αλλα καλο είναι ο καθενας εχει τα + και τα - πάνω του. Εχει πιο δυνατά και πιο αδύναμα ας πουμε σημεια.

Αλλα στο στηθος δεν εισαι και χάλια όπως νομιζεις ... γυμνασμένος εισαι.

Δημοσ.

Οχι. Σωστή προσέγγιση σημαίνει να φτάνεις στα όρια σου, μόνο έτσι ωθείς το σωμα σου να χτίσει μυς. Εσυ απο φόβο μην τραυματισθείς δε ζορίζεσαι αρκετά. Αλλα ο τραυματισμός συνήθως έρχεται απο κακή τεχνική, οχι απο τα κιλα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πολλα μπορεις να κανεις. Αν θυμαμαι καλα πολλοι υποστηριζουν οτι οι λιγες επαναληψεις θα δωσουν μεγαλυτερο ογκο εναντι των πολλων επαναληψεων. Εγω γενικα παιζω δισετ 20 επαναληψεις στην καθε ασκησει και εχω και καποια σετ που παιζω πιο πολλα κιλα αλλα λιγοτερες επαναληψεις. ΓΙα να σου δωσω να καταλαβεις πχ 

Στηθος

Επικλινη (50κιλα) - Cross over(25κιλα) (απο πανω) 4χ20+20

Πρέσα(50-60 κιλα) - Cross over (15κιλα) (απο κατω) 4χ20+20

Επικλινη παγκο με αλτηρες (30-35 κιλα) 4χ10 ή 8 οσες βγουν

Χερια

Αλτηρες (14κιλα) (παραληλα τα χερια) + Τρικεφαλο με αλτηρα πισω απο το κεφαλι ενα ενα(14 κιλα) 4χ20+20

Αλτηρες σφυριά (18-20 κιλα) + Τρικεφαλο σχοινι (40-50 κιλα σε αυτο παιζει ρολο το μηχανημα) 4χ20+20

Ειτε ελξεις +10 κιλα δεμενα πανω μου ειτε στραβομπαρα (40-45κιλα) + βυθισεις (25 κιλα πανω μου) 4χ10(αν βγουν) + 10

το θεμα ειναι να κανεις τους μυς σου να χρειαστει να πιεστουν λιγο παραπανω το πως θα το καταφερεις αυτο δεν παιζει τοσο θεμα

Δημοσ.

Έχω μια φοβια με τις κήλες γιατι ειχα πάθει παλιότερα βουβωνοκηλη (όχι από το γυμναστηριο βεβαια).

Ε ναι ρε φιλε αλλα αμα δεν ξέρεις 100% την τεχνική θα πάς να ζοριστείς υπερβολικα? αυτό σου λέω. Εγω 2 μήνες πηγαινω γυμναστηριο και ότι ψάχνω το βρισκω μονος μου + το συζητάμε και εδώ + καμια ερώτηση σε καμια γυμναστρια εκει.

Μου λεει ο άλλος κάνε άρσεις θανατου. Ε ρε φιλε αμα δεν έχεις από πάνω σου άτομο να σε βλέπει ... όχι απλα να σου λεει θα την κάνεις ετσι ... δεν μπορεις να φορτώσεις κιλά και να πάς για άρσεις θανάτου. Παράδειγμα έφερα.

Πιο παλιά ειχα κάνει στιβο... στο άλμα εις μηκος δεν πηγα να κάνω μονος μου προπονηση ειχα μαζι την γυμναστρια (20 ευρω την ώρα ιδιαιτερο) και με έβλεπε συνεχεια και μου έλεγε. Δεν μπορεις αμα δεν έχεις κάποιον να σε βλέπει να κάνεις εξειδικευμένες ασκησεις και αν το τολμήσεις θα το πάς σιγά σιγά μέχρι να μάθεις.

Διαδικασια μάθησης μονος σου όμως χωρις να φάς χρονο δεν υπάρχει. Εντάξει τι να κάνουμε τωρα θα βγούμε στην παραλια το καλοκαιρι όπως ειμαστε .... και οποια δεν γουστάρει δικο της θεμα δεν θα πάω εγω να σακατευτω για να βγω στην παραλια κομμάτια πχ. σιγά σιγά.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ε καλα και μεις (εγω) μονος μου εμαθα. Εκανα και αν ηθελα κατι ρωτουσα ή απο κουβεντες με αλλους που γυμναζοντουσαν δεν ειχα καποιον πανω απο το κεφαλι μου. 

Απλα μην φοβασαι και δοκιμασε το λιγο παρανω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...