Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το κάρυ πηγαίνει πολύ στο κοτόπουλο και το καρίνο. Επίσης μπορείς να πάρεις μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο για να σπάσει η κοτοπουλίλα.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

alex_000 αν καταλαβα καλα ειπες στν ντεβιλ σε μια ασκηση πχ πιεσεις στηθους αντι να κανεις 4 σετ των 8 επαναληψεων ας πουμε κανει κανονικα τα 3 και μολις τελειωσεις το τριτο μπαινεις κατευθιαν στο τεταρτο με λιγοτερα κιλα και περισσοτερες επαναληψεις μεχρι να καεις;;

Δημοσ.

To drop set δεν θεωρείται ξεχωριστό σετ, μπορείς να κάνεις 3 σετ και να είναι όλα drop set (δηλαδή διπλά).

Η λογική του drop set είναι ότι κάνουμε τα κιλά και επαναλήψεις που λέει το set μας πχ 50x8 και μετά ρίχνουμε το βάρος περίπου στο μισό και κάνουμε όσες reps ακόμα μπορούμε χωρίς διάλειμμα πχ 30x10. Θεωρείται 1 σετ όλο αυτό. 

Στον DD είπα να κάνει το τελευταίο σετ της κάθε άσκησης σαν drop set. Έτσι είναι σίγουρο ότι pumpαρει η μυική ομάδα στο maximum. 

Δημοσ.

τι βαζετε στο κοτοπουλακι για να γινει νοστιμο και που να επιτρεπεται φυσικα, εχω δοκιμασει διαφορα γιατι δεν μπορω την κοτοπουλιλα συνεχεια αλλα συνηθως το κανω στο φουρνο ελαχιστα παναρισμενο(αυγο-λιγη γαλετα) τωρα σκεφτομαι να του βαλω καμια παπρικα or something να δοκιμασω

Εχω δοκιμασει (σε φιλετακια) παπρικα, λεμονι-μουσταρδα, μουσταρδα-μελι, κουκουναρι και καρυ -χωριστα ολα εννοειται, οχι μαζι αχταρμας- (ισως ξεχναω και κατι αλλο) και πιο πολυ μου αρεσαν με μουσταρδα και καρυ. Επισης, πηρα μια γλυκοξινη τσιλι η οποια δενει πολυ ωραια με κοτοπουλο και λουκανικο.

• Like 2
Δημοσ.

Πεθαινω της πεινας ... πριν λιγο γυρισα από τη δουλειά. Εχω κανα 10λεπτο που μπηκα σπιτι.

Έχω φτιαξει φακές πάω να πάρω και τονο!

Σημερα λεω να κάνω δικέφαλους - τρικέφαλους υπάρχει κάτι κτυπητο που θα πρέπει να αποφυγει κάποιος κατά την εκτελεση της άσκησης?

Για δικεφαλους λεω κάμψεις δικεφάλων με αλτηρες - κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης και "σφυρια"

Για τρικέφαλους λεω τροχαλια - πιέσεις σε πάγκο (κλειστη λαβη) και ισως κάμψεις αγκωνων. Στην τελευταια να κρατιεται ο αγκωνας σταθερος μου έχουν πει οι γυμναστες εκει.

Επειδή χθες ειχα μια ενοχλησουλα μετα τη προπονηση στο πισω μέρος του ωμου ... αν παρατηρησω τιποτα τέτοιο σημερα θα κοψω τους τρικέφαλους και θα βάλω ποδια. Και βλέπουμε. Αν γενικα νιώσω ενοχληση κοβω και τους δικέφαλους και κάνω αεροβιο - ποδια. Θα δουμε. Θα έχω το σκαν ανοιχτο αμα δώσει αλάρμ το γυριζω σε άλλο mode προπονησης. -.-

Δημοσ.

Στους τρικεφαλους γαμανε οι γαλλικές με στραβομπαρα και τα kick back.

Βέβαια αν έχεις θέμα με τον ώμο σου θα σου πρότεινα να μην κάνεις γαλλικές.

• Like 1
Δημοσ.

Πεθαινω της πεινας ... πριν λιγο γυρισα από τη δουλειά. Εχω κανα 10λεπτο που μπηκα σπιτι.

Έχω φτιαξει φακές πάω να πάρω και τονο!

Σημερα λεω να κάνω δικέφαλους - τρικέφαλους υπάρχει κάτι κτυπητο που θα πρέπει να αποφυγει κάποιος κατά την εκτελεση της άσκησης?

Για δικεφαλους λεω κάμψεις δικεφάλων με αλτηρες - κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης και "σφυρια"

Για τρικέφαλους λεω τροχαλια - πιέσεις σε πάγκο (κλειστη λαβη) και ισως κάμψεις αγκωνων. Στην τελευταια να κρατιεται ο αγκωνας σταθερος μου έχουν πει οι γυμναστες εκει.

Επειδή χθες ειχα μια ενοχλησουλα μετα τη προπονηση στο πισω μέρος του ωμου ... αν παρατηρησω τιποτα τέτοιο σημερα θα κοψω τους τρικέφαλους και θα βάλω ποδια. Και βλέπουμε. Αν γενικα νιώσω ενοχληση κοβω και τους δικέφαλους και κάνω αεροβιο - ποδια. Θα δουμε. Θα έχω το σκαν ανοιχτο αμα δώσει αλάρμ το γυριζω σε άλλο mode προπονησης. -.-

Καμψεις με αλτηρες σε επικλινη παγκο με τα ποδια πανω (ωστε να μην ακουμπανε στο πατωμα και σε βοηθανε) και κλειστα για να μην ανοιγουν τα χερια obviously.

Καμψεις αγκωνων εννοεις skullcrushers ακα γαλλικες? Αν τις κανεις, πανε τα χερια σου τερμα πισω, μην κανεις το κλασσικο που κανουν οι περισσοτεροι και φερνουν τη μπαρα στο κουτελο κ λενε μετα με ποναει ο αγκωνας και οι ωμοι. Η μπαρα να ερχεται κατω/πισω απο το κεφαλι σου οπως θα εισαι ξαπλωμενος, μεχρι κατω, αγκωνες κλειστοι και ωμοι σταθεροι.Τα λεω γιατι κ εγω εκανα λαθος την ασκηση για αρκετους μηνες με αποτελεσμα να με ενοχλει ο ωμος οταν την εκανα, αλλα οταν τα διορθωσα ημουν κομπλε.

Κανε επισης kickbacks οπως ειπε ο απο πανω και στο τελος κανε σκοινι με drop σε ολα τα κιλα στο τελευταιο set :D

^Εννοω, αν κανεις με 20 κιλα τελευταιο σετ πριν το drop κανε στα 15-10-5.

Δημοσ.

skullcrushers μεχρι το κουτελο τη φερνεις, αν ειχες ενοχληση ή δεν έκανες κάτι σωστά ή τα κιλά που είχες βάλει ήταν πολλά για να την κάνεις σωστά ή μπορεί απλά να σε χτυπάει περίεργα αυτή η άσκηση κ σωστά να την κάνεις, οπότε απλά δεν την κάνεις κ κάνεις κάποια άλλη. 

Δημοσ.

Στους τρικεφαλους γαμανε οι γαλλικές με στραβομπαρα και τα kick back.

Βέβαια αν έχεις θέμα με τον ώμο σου θα σου πρότεινα να μην κάνεις γαλλικές.

Ισχυει ,all time classic ασκηση ειναι .

Μονο το γατακι ο μαου δεν την κανει αλλα δεν ξερει αυτος  χοοχοχοχ.

• Like 3
Δημοσ.

skullcrushers μεχρι το κουτελο τη φερνεις, αν ειχες ενοχληση ή δεν έκανες κάτι σωστά ή τα κιλά που είχες βάλει ήταν πολλά για να την κάνεις σωστά ή μπορεί απλά να σε χτυπάει περίεργα αυτή η άσκηση κ σωστά να την κάνεις, οπότε απλά δεν την κάνεις κ κάνεις κάποια άλλη. 

Μεχρι το κουτελο εμενα παντως μου προκαλουσε θεμα και μολις το αλλαξα εστρωσε. Οπως και πολλοι απο το γυμναστηριο που το συζητουσαμε.

Ξερω οτι λεγονται skull-crushers και υποτιθεται οτι ετσι πρεπει να εκτελουνται, αλλα παρατηρησα οτι αν την κανω πισω απο το κεφαλι ο τρικεφαλος καιγεται πολυ περισσοτερο και η κινηση οταν κατεβαζω τη μπαρα ειναι πιο φυσιολογικη αποτι αν την φερω στο κουτελο γιατι πεφτει πολυ ζορι στον αγκωνα λογω της κλισης.

Τωρα οποιος την κανει στο κουτελο και δεν εχει θεματα οκ. Παντως τον πρωτο χρονο ουτε εγω ειχα ενοχλησεις.Μετα αρχισαν.

Δημοσ.

Καλημερα και καλη χρονια χωρις τραυματισμους! :)

Εβαλα σκοπο για τους επομενους 3 μηνες που εχω αρκετο ελευθερο να δωσω πολυ βαρος στην διατροφη μου, θα γραψω σχετικα σε αλλο ποστ προς το παρων θελω να χασω 3 κιλα. Ειμαι 36 χρονων, 80 kg,17% λιπος.

Πηγαινω 4-5 φορες γυμναστηριο, Δευτερα Τριτη Τεταρτη Παρασκευη και Σαββατο.

Πλατη - Δικεφαλο -Τρικεφαλο

Στηθους - Ωμους

Ποδια

Καθε μερα κανω 2 ασκησεις κοιλιακων η ραχιαιων.

Πλατη

Εμπροσθολαιμιες 10 10 8 8

Λαβη 10 10 8 8

Κωπηλατικη με αλτηρες 4x10

Δικεφαλος

"21" 3 σετ

Αλτηρες 4x10

Αυτοσυγκεντρωση 3x10

Τρικεφαλος

Τροχαλια με σχοινι 10 10 10 8

Κλειστες 10 10 8 8

Στηθος

Παγκος     10 10 8 8 5

Επικλινης  10 10 8 8

Landmine Press 4x10

Peck Deck 4x10

Ωμους

Πιεσεις Ωμων καθιστος 4x10

Shoulder Shrugs 3x15

Αλτηρας μπροστα 4x10

Single-arm landmine press 4x10

Ποδια

Leg Press (1 ποδι καθε φορα) 4x10

Δικεφαλοι 4x10

Γαμπες 4x15

Προβολες με μπαρα και βαρη 8x15m.

Cardio 2-3 φορες την εβδομαδα.

1) 20 λεπτα γρηγορο περπατημα 6km/h κλιση 6%

2) 20 λεπτα εναλλαξ περπατημα στα 5-6km και τρεξιμο 10-12km, κλιση 2%

Φτανω τους 175 παλμους στο δευτερο προγραμμα, ποσο ακριβεις μπορει να ναι οι αισθητηρες του διαδρομου?Δεν ειναι υπερβολικα υψηλοι οι παλμοι?Δεν νιωθω παντως δυσφορια η υπερβολικη κουραση.

Υπαρχει προβλημα αν κανω cardio την μερα των ποδιων?

Το βαλα χθες που γινοταν χαμος, αν μπορει καποιος να μου πει την γνωμη του θα το εκτιμουσα.Επισης, αν κανω 5 προπονησεις την εβδομαδα αντι να κανω το 3μερο προγραμμα και να ξαναρχιζω απο την αρχη την Παρασκευη, τι θα λεγατε για κατι τετοιο:

1. Δικεφαλο Τρικεφαλο

2. Πλατη

3. Ποδια

4. Ωμους

5. Στηθος

Θα βαλω μια ασκηση παραπανω σε καθε μυικη ομαδα μιας και θα μειωθει η καταπονηση και cardio 3-4 φορες 30 λεπτα αντι 20 που κανω τωρα.

Δημοσ.

Το βαλα χθες που γινοταν χαμος, αν μπορει καποιος να μου πει την γνωμη του θα το εκτιμουσα.Επισης, αν κανω 5 προπονησεις την εβδομαδα αντι να κανω το 3μερο προγραμμα και να ξαναρχιζω απο την αρχη την Παρασκευη, τι θα λεγατε για κατι τετοιο:

1. Δικεφαλο Τρικεφαλο

2. Πλατη

3. Ποδια

4. Ωμους

5. Στηθος

Θα βαλω μια ασκηση παραπανω σε καθε μυικη ομαδα μιας και θα μειωθει η καταπονηση και cardio 3-4 φορες 30 λεπτα αντι 20 που κανω τωρα.

Καλό θα ήταν να χτυπάς 2 φορές την εβδομάδα την ίδια μυική ομάδα για διάφορους λόγους
  • Like 4
Δημοσ.

Γενικα ειναι καλο να αλλαζουμε το προγραμμα που κανουμε καθε χ μηνες;Πχ τωρα κανω upper/lower και σκεφτομαι απο τον αλλο μηνα να ξεκινησω για κανα τριμηνο δυο μυικες ομαδες την ημερα (στηθος-τρικεφαλα πχ) με την λογικη να ''σοκαρετε'' το σωμα και να μην συνηθιζει στα ιδια.

Δημοσ.

1. Δικεφαλο Τρικεφαλο

2. Πλατη

3. Ποδια

4. Ωμους

5. Στηθος

Χίλλιες φορές να κάνεις αυτό που λες (να κάνεις repeat την 4η μέρα) παρά αυτό το 5ήμερο σπλιτ. 

Καλύτερα για μένα θα ήταν να κάνεις ένα απλό (από άποψη structure) upper-lower-off-upper-lower-off-off.

Επίσης κάτι που είδα. Όταν βάζουμε πόδια π.χ. δεν γίνεται τους ώμους να τους χτυπάς με 3 ασκήσεις (και συγκεκριμένα έχεις βάλει 3 ασκήσεις για την πρόσθια κεφαλή και καμία στις άλλες 2) που είναι μία σταλιά σαν τη γροθιά μου και στα πόδια να κάνεις από 2 ασκήσεις. 

Τέλος μπορείς να κρατήσεις το cardio, απλά να σου πω ότι αν  δεν το γουστάρεις και πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο, δεν είναι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...