Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έριξα μία βουτιά σήμερα θάλασσα. Ένα 2λεπτο max. Είχα ένα 5λεπτο μέχρι να κρυφτεί ο ήλιος από σύννεφα. Φυσούσε κιόλας, δε με έπαιρνε.

Πρώτο μπάνιο στο χειμώνα. Κατευθείαν στα δύσκολα, αλλά αυτό το κάψιμο ανεκτίμητο.

• Like 4
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μην τα κάνεις απότομα αυτά. Δεν είναι καλά για τον οργανισμο.

Μην σε πιάσει καμια ταχυπαλμια από το πουθενα.

• Like 1
Δημοσ.

Ήταν λίγο risky, αλλά γενικά τα πάω καλά με το κρύο. Βράχηκα κιόλας με κρύο νερό πριν μπω εκεί γύρω στην καρδιά, οπότε ήταν ΟΚ. Απλά καθόλου αντοχή στο κρύο στην παρούσα φάση. Αν πετύχω καλύτερο καιρό θα καθήσω και λίγο περισσότερο.

Δημοσ.

Οι χειμερινοι συνεχιζουν από Φθινοπωρο και το πάνε σταδιακά και μολις βγεις από τη θάλασσα απευθειας πετσέτα χοντρη!

Είναι ωραιο το χειμερινο μπάνιο και εγω έκανα παλιοτερα αλλα μετα το σταματησα.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να ρίξεις κρύο νερό γύρω απ'την καρδιά για να εξοικειωθεί με την θερμοκρασία. Η καρδιά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να στείλει αίμα σε ολόκληρο το σώμα όταν κρυώνεις και αν είναι αδύναμη ή εχει πρόβλημα τότε υπάρχει κίνδυνος.

• Like 2
Δημοσ.

Έριξα μία βουτιά σήμερα θάλασσα. Ένα 2λεπτο max. Είχα ένα 5λεπτο μέχρι να κρυφτεί ο ήλιος από σύννεφα. Φυσούσε κιόλας, δε με έπαιρνε.

Πρώτο μπάνιο στο χειμώνα. Κατευθείαν στα δύσκολα, αλλά αυτό το κάψιμο ανεκτίμητο.

Το 2006-2007 έκανα χειμερινά μπάνια στα ούτως ή άλλως κρύα νερά της Μυτιλήνης...φοβερό αίσθημα αλλά θέλει συνέχεια έντονη κίνηση και πάλι πολύ γρήγορα τα άκρα μουδιάζουν...

...οι παλιοί χειμερινοί κολυμβητές με τους οποίους πήγαινα κάνανε πρώτα προθέρμανση, λίγο επιτόπιο τροχάδην ή στο μικρό χώρο της πλατφόρμας απ' όπου βουτούσαμε...

Τότε ήμουν πιο νιος και δεν ένιωθα, τώρα οπωσδήποτε θα το έκανα πιο μεθοδευμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Το κρυο απο μονο του δεν ειναι επικινδυνο  με την προυποθεση πως εισαι ντυμενος καταλληλα..Για κρυο μιλαμε τωρα οχι αυτα τα παιδικα που κανει εδω.

Ο συνδυασμος  αερας- κρυο το chilling factor  ειναι που κανει ολη την ζημια και αυξανει δραματικα τις επιπτωσεις του, τοτε ειναι που καταληγει θανατηφορο .

Για να το αντιμετωπισουμε περα απο τα προφανη  ειναι απαραιτητο να  βρισκομαστε σε κινηση να κραταμε ψηλα τους καρδιακους ρυθμους και το σωμα σε εγρηγορση ωστε να αποφυγουμε την υποθερμια .

Σε πολυ δυσκολες και οριακες  καταστασεις  ειναι αλλοι οι ενδεδειγμενοι τροποι αλλα δεν  ειναι της παρουσης .

Ενα ατομο με καλη φυσικη κατασταση  και σωστο εξοπλισμο /ρουχισμο /τροφη μπορει να αντεξει για παρατεταμενο διαστημα σε εξαιρετικα χαμηλες  θερμοκρασιες για  τον ανθρωπινο οργανισμο ολα αυτα μεχρι και τα 7400 υψομετρο .

Γιατι πανω απο εκει αρχιζει το dead zone  ο οργανισμος φθινει, στην ουσια αρχιζει και πεθαινει δεν ειναι φτιαγμενος για να ζει σε τετοια ατμοσφαιρικη πιεση και συνθηκες .Οποτε η παραμονη περιοριζεται κατα πολυ χρονικα .

• Like 5
Δημοσ.

Δν μας λες πανω κατω τα ακριβη χρονικα διαστηματα παραμονης ανθρωπινου οργανισμου σε ακραιες συνθηκες για να χουμε πιο σαφη εικονα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δν μας λες πανω κατω τα ακριβη χρονικα διαστηματα παραμονης ανθρωπινου οργανισμου σε ακραιες συνθηκες για να χουμε πιο σαφη εικονα

Δεν υπαρχουν ορια παραμονης καθορισμενα με αυτη την εννοια .

Διοτι εχουν να κανουν με το ατομο .Αλλος εμφανιζει τα συμπτωματα της νοσου του υψομετρου απο τα 3400  αλλος στα 6000  και παθαινει πνευμονικο οιδημα εξαιτιας αυτου και πεθαινει .Αλλος  στα 7000 κοκ .

Το σιγουρο ειναι πως ειναι ανεξαρτητο απο την φυσικη κατασταση αυτο , ειναι θεμα οργανισμου αλλοι το σηκωνουν αλλοι οχι .Πανω απο τα 7400 θα παρουσιασεις συμπτωματα   οπως και να εχει ,το θεμα ειναι η ενταση καθως αρχιζει   και  η υποξια  λογω πολυ χαμηλου βαρομετρικου .

Ο μονος τροπος να γνωριζεις αν μπορεις να αντεξεις ¨ψηλα"¨ ειναι να πας ,δεν μπορεις να το γνωριζεις απο πριν  για αυτο και εχουμε μετρητες  οξυγονου μαζι μας και μετραμε την απορροφηση που εχει ο οργανισμος μας  σε τακτα διαστηματα γιατι απο εκει μπορεις να δεις  μια ενδειξη σχετικα με το πως κινεισαι  αν εχεις  μικρο ποσοστο  δεν επιτρεπεται να πας παραπανω και θα πρεπει να κατεβεις αμεσα  σε χαμηλοτερο υψομετρο .

Το ιδιο ακριβως γινεται και αν εχεις ηδη συμπτωματα υψομετρου με το που κατεβεις  εξαφανιζονται αν παραμεινεις  η' η καθοδος καθυστερει πολυ  η'  ειναι αδυνατη, τοτε πεθαινεις .Ετσι πεθαινουν οι περισσοτεροι αλπινιστες  και απο χιονοστιβαδες ,οχι απο πτωσεις οπως πολλοι φανταζονται.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

Το 2006-2007 έκανα χειμερινά μπάνια στα ούτως ή άλλως κρύα νερά της Μυτιλήνης...φοβερό αίσθημα αλλά θέλει συνέχεια έντονη κίνηση και πάλι πολύ γρήγορα τα άκρα μουδιάζουν...

...οι παλιοί χειμερινοί κολυμβητές με τους οποίους πήγαινα κάνανε πρώτα προθέρμανση, λίγο επιτόπιο τροχάδην ή στο μικρό χώρο της πλατφόρμας απ' όπου βουτούσαμε...

Τότε ήμουν πιο νιος και δεν ένιωθα, τώρα οπωσδήποτε θα το έκανα πιο μεθοδευμένα.

εγω κανω 20 λεπτα για να μπω στην θαλασσα στις αρχες ιουνιου επειδη εχει κρυο και εσεις μου μιλατε για χειμωνα.....

Και δεν εχω και κακη σχεση με το κρυο λογο μηχανης (εννοωντας οτι στην μηχανη δεν ντυνομαι σαν το κρεμμυδι αλλα ελαφρια χειμωνα καλοκαιρι)

Δημοσ.

εγώ μόνο με στολή δύτη μπαίνω θάλασσα, είμαι πολύ κρυουλιάρα 

η τοπ γυμναστική είναι όμως το κολύμπι (άνευ εποχών) οπότε όποιος το κάνει τον θαυμάζω 

Δημοσ.

εγώ μόνο με στολή δύτη μπαίνω θάλασσα, είμαι πολύ κρυουλιάρα 

η τοπ γυμναστική είναι όμως το κολύμπι (άνευ εποχών) οπότε όποιος το κάνει τον θαυμάζω 

θα συμφωνησω μαζι σου αλλα σε εσωτερικη και θερμαινομενη πισινα τους αλλους τους βλεπω και παθαινω κρυοπαγημα

Δημοσ.

Χαχαχα κι οχι αδικα.

Μ αυτον τον καιρο βγαινω απ τη πισινα τρεχοντας και μπαινω στη σαουνα. Κι οταν κοντευω να σκασω πια στη σαουνα, τρεχω κατω στ αποδυτηρια με κινδυνο σαβουρας αλλα πραγματικα κρυωνω :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...