Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

γροσερι εσυ είσαι παράδειγμα των όσων γράψαμε πριν :P εύχομαι να τη βγάλεις καθαρή μ αυτές τις ταρζανιές!

με σωστή καθοδήγηση, διάβασμα και πρόγραμμα και τις σωστές pre-exercises πριν και μετά φτάνεις χωρίς τις παραμικρές παρενοχλήσεις.

το κορμί μου δεν το χω ξανανιώσει ποιο δυνατό φυσικά δεν έχω τη παραμικρή ενόχληση.

ιδίως στο ποδήλατο έχω μείνει άφωνος, ιδίως στα sprint τα πόδια τα τετρακέφαλα έχουν γίνει κοτρόνια. 

Για όλους.

Εκτός από 5χ5 (deadlifts, squats, overhead press, bench) έχω ξεκινήσει πλέον και super sets με διάφορες ασκήσεις όπως κρίκους/κάμψεις/pulls μαζί με τα squats. (Φυσικά εκεί κατεβαίνω κιλά και παίζω με διαφορετικά rep/sets), με διάφορες ασκήσεις, , front squats, +έξτρα βαράκια για σουλούπωμα χεριών/τρικέφαλα που είμαι λίγο αδύναμος..

Γενικώς το πρόγραμμα σαν βασικό κορμό έχει αυτό εδώ:

Τη μια μέρα επικεντρώνομαι σε squats/bench/dead

Δεύτερη μέρα deadlifts/op/front squats

Τρήτη μέρα squats με πολύ κιλό το πρώτο rep ώστε να συνηθήσει το νευρικό μου σύστημα και να πάρει το ερέθισμα..

και στις 3ς μέρες παίζουν pull ups.

Δημοσ.

Ti 15 κιλά ρε σε εκτάσεις ώμων?

Εγώ χρησιμοποιώ 5-7,5kg και πάλι είναι πολλά.

Εγώ τώρα αρχίζω και χρησιμοποιώ 10κιλα σε εμπρόσθιες εκτάσεις με αλτήρες, αλλά στις πλάγιες εκτάσεις σπάνια ανεβαίνω πάνω από 5κ....αυτά για 3 * 12...

...επειδή έχω μακρυά χέρια και αντίστοιχα μεγάλο άνοιγμα χεριών (10 εκ μεγαλύτερο του ύψους μου) κι επειδή εκείνους τους μύες των ώμων δεν τους έχω γυμνάσει επαρκώς, στις πλάγιες εκτάσεις δυσκολεύομαι αρκετά περισσότερο.

...είναι η μόνη άσκηση που νιώθω ένα "inhibition", μια αναστολή να εκτελέσω, ενώ αντίθετα σε άλλες ασκήσεις που με δυσκόλευαν περισσότερο είχα περισσότερη προθυμία να τις κάνω και να βελτιώνομαι...

...δεν ξέρω γιατί ψυχολογικά μου βγαίνει έτσι σ' αυτή την άσκηση...

Δημοσ.

Είναι άσκηση που θέλει λίγα κιλά!

Λίγα κιλά κ σωστή εκτέλεση, να παίζετε 10/12/ αργές επαναλήψεις με σωστή αναπνοή!

Εισπνοή στο κατέβασμα ~ εκπνοή στο ανέβασμα!

• Like 1
Δημοσ.

Στις εμπρόσθιες χρησιμοποιώ 20-25κιλά και για τα 2 χέρια αφού είναι πιο εύκολες. Οι lateral όμως (πλάγιες)

Seated_Lateral_Dumbbell_Raise-1.png

τουλάχιστον για μένα έχουν τον διπλό βαθμό δυσκολίας.Ειδικά με σωστό-αργό form .

Δημοσ.

Στις εμπρόσθιες χρησιμοποιώ 20-25κιλά και για τα 2 χέρια αφού είναι πιο εύκολες. Οι lateral όμως (πλάγιες)

Seated_Lateral_Dumbbell_Raise-1.png

τουλάχιστον για μένα έχουν τον διπλό βαθμό δυσκολίας.Ειδικά με σωστό-αργό form .

Αυτην κανω με λυγισμενα χερια ωστε να οδηγει ο αγκωνας.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτην κανω με λυγισμενα χερια ωστε να οδηγει ο αγκωνας.

Αν οδηγεί όμως ο αγκώνας, δεν αναγκάζεσαι σε πιο "κλειστή" λαβή, σε "pronation"; 

Γενικά επειδή πολύ συχνά συμβαίνει σε αυτή την άσκηση να τρίβονται οι μύες στις αρθρώσεις προκαλώντας "θορύβους" και μικροενοχλήσεις (λόγω κακής γεωμετρίας, δλδ, "rounded shoulders" που λένε εξαιτίας και των συνηθέστερων ασκήσεων στο γυμναστήριο, αλλά και τρόπου ζωής για όσους περνάμε πολλές ώρες σε γραφείο), έχω διαβάσει οδηγίες φυσιοθεραπευτή αυτή η άσκηση να εκτελείται

- με ανοικτή λαβή, δλδ σε "supination" 

- με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες

- με λίγο σκυφτό κορμό (εννοτείται και με λυγισμένα γόνατα), ώστε και πάλι η άσκηση να γίνεται κάθετα ως προς τους μεσαίους μύες των ώμων.

Δημοσ.

Εγώ με ελαφρώς λυγισμένος αγκώνες κάνω προτάσεις. Με τεντωμένα χέρια ειχα ενόχληση, έτσι ειναι οκ

ποτέ κλειδωμένες αρθρώσεις κατά την εκτέλεση ειδικά όσοι (ες) έχουν *ουμε πρόβλημα 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ με ελαφρώς λυγισμένος αγκώνες κάνω προτάσεις. Με τεντωμένα χέρια ειχα ενόχληση, έτσι ειναι οκ

Εσύ ξέρεις κ κάνεις σωστή προπόνηση

Η έχεις καλή γυμνάστρια η σε έχει αναλάβει ο Φώτης και μας το κρύβετε χαχα

• Like 2
Δημοσ.

Αν οδηγεί όμως ο αγκώνας, δεν αναγκάζεσαι σε πιο "κλειστή" λαβή, σε "pronation"; 

Γενικά επειδή πολύ συχνά συμβαίνει σε αυτή την άσκηση να τρίβονται οι μύες στις αρθρώσεις προκαλώντας "θορύβους" και μικροενοχλήσεις (λόγω κακής γεωμετρίας, δλδ, "rounded shoulders" που λένε εξαιτίας και των συνηθέστερων ασκήσεων στο γυμναστήριο, αλλά και τρόπου ζωής για όσους περνάμε πολλές ώρες σε γραφείο), έχω διαβάσει οδηγίες φυσιοθεραπευτή αυτή η άσκηση να εκτελείται

- με ανοικτή λαβή, δλδ σε "supination" 

- με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες

- με λίγο σκυφτό κορμό (εννοτείται και με λυγισμένα γόνατα), ώστε και πάλι η άσκηση να γίνεται κάθετα ως προς τους μεσαίους μύες των ώμων.

Κλειστη λαβη εννοεις να γερνει λιγο το χερι ? Σαν να ριχνεις νερο απο ενα ποτηρι π.χ ?

Δημοσ.

Εσύ ξέρεις κ κάνεις σωστή προπόνηση

Η έχεις καλή γυμνάστρια η σε έχει αναλάβει ο Φώτης και μας το κρύβετε χαχα

Χαχα!!! Έχω πολυ καλή γυμνάστρια φίλε μου ... πέρα του οτι ειναι και πολυ καλή φίλη και την αγαπώ πολυ. Με προσέχει και κάνουμε καλή δουλίτσα ;) Έχω πει μπροστά σε πολλούς στο τζιμ οτι ηταν ένας απο τους κυρίους λόγους που κόλλησα με τη γυμναστική. Ο κατάλληλος άνθρωπος τη κατάλληλη στιγμη.

• Like 2
Δημοσ.

Eγω πάλι δεν έχω περσοναλ. Θα προσπαθήσω να γινω αυτοδίδακτος.

Τις εκτάσεις ωμων τις έχω αντικαταστησει με πιέσεις ωμων σε μηχάνημα και με αλτηρες

και προτάσεις σε τροχαλια.

Δεν ξερω για αυτους που κλαιγονται οτι φαγαν πολυ και θα χαλασει το προγραμμα , γουρουνιες κτλ
Θα πω μια φραση που κυκλοφορει σχετικα... 
''Μια-δυο μερες κρεπαλης δεν θα σου χαλασουν το προγραμμα οπως μια-δυο μερες γυμναστηριο δεν θα σε κανουν τουμπανο''
Xαλαρωστε... δεν ειμαστε μηχανες... ανθρωποι ειμαστε χρειαζομαστε και το χαλαρωμα μας....ολη την χρονια την εχετε να χτυπιεστε ....
η μια βδομαδα που θα φατε λιγο παραπανω σας πειραξε?

Η παγιδα εδώ είναι ότι η μια-δυο μέρες στο ιδιο σου το ποστ έγιναν μια εβδομάδα χωρις να το πάρεις χαμπάρι.

Φαντασου και απλα το γράφεις ... δεν τρως.

Εγω όταν έκοψα το κάπνισμα ειχα βάλει αυστηρο πρόγραμμα από το οποιο δεν ξέφυγα ουτε μια μέρα. Δηλαδη επι ένα διάστημα ειχα αποφασισει μια Χ ποσοτητα τσιγάρων από την οποια δεν ξέφυγα ποτέ. Το ειχα συμφωνησει με τον εαυτο μου και οι συμφωνιες είναι συμφωνιες.

Επι ένα χρονο θυμαμαι πριν 6 χρονια δεν ξέφυγα ουτε μια μέρα από αυτό διοτι ηξερα πως αν ξεφυγω το πρόγραμμα θα καταρεύσει. Και μετα θα πεις ε δεν βαριεσαι τωρα μωρε αφου ξεφυγα που ξεφυγα..... δεν πάνε ετσι αυτά. Πιστευω αρκετοι ξεφευγουν ετσι αν το αφησεις και ξεφυγει πανω από 1-2 μερες μετα θα πεις .... ε θα ξεκινησω από τον άλλο μηνα .... ο άλλος μηνας θα γινει άλλος χρονος.

Μπαινεις που μπαινεις σε μια διαδικασια να αλλάξεις τον τροπο ζωής σου .... πέταξε μερικες σαβουρες μια και εξω να τελειώνεις. Γαριδάκια και πατατάκια εχω να φάω πάνω από 1 χρονο. Από τα goodys το ιδιο , μονο καμια κρεπα κανα καλο γλυκο και κανα σουβλάκι. Σουφλε επισης πανω από 1 χρονο γενικα μερικά φαγητά τα έχω ξεχασει εντελως και δεν μου λειπουν κιολας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...