Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Κόψε αυτές τις κωλοασκησεις ρε Γιαννη μόνο να σου σακατέψουν μέση, γόνατα, αρθρώσεις κ τένοντες μπορούν!

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά πραγματικά το έχω απορία. Γιατί μπλέκετε με ασκήσεις και φορτία τα οποία έχουν αντικειμενικά υψηλό ρίσκο;

Υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις και συνδυασμοί , αποκλείεται να χρειάζεστε να φορτώνετε ενα καρό κιλά ή να κάνετε επικίνδυνες εκτελέσεις , για να δείτε αποτέλεσμα.

Να το κάνει κάποιος επαγγελματίας να πω οκ έχει ενα όφελος απο αυτο οικονομικό. Τωρα το να ζορίζει τοςο το σωμα του ένας ερασιτέχνης που αθλείται για ΥΓΕΙΑ , πραγματικά το θεωρώ ανούσιο.

Η καταπόνηση δηλαδή που συσσωρεύεται , και τα προβλήματα που θα επιφέρει , δε νομίζω οτι γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της, σε σχέση με το τι παραπάνω θα δώσει -αν δώσει- σε εικόνα.

• Like 4
Δημοσ.

ερωτηση λιγο εδω και κανενα μηνα και λιγο παραπανω οταν σηκωνω πλαγια τα βαρακια(δεν ξερω πως λεγεται η ασκηση) ποναω πολυ σε αυτο το σημειο της πρωτης εικονας (μονο απο το δεξι χερι)

Deltoid-Divisions1.jpg

Το αφησα να ξεκουραστει αρκετες μερες δοκιμασα αλλα παλι πονος αρκετος ειπα θα το ζορισα πολυ το αφησα μια εβδομαδα και εριξα τα κιλα αλλα παλι τα ιδια ,χρειαζεται να του δειξω καποια ιδιαιτερη προσοχη ή απλα να κανω με λιγοτερα κιλα και να το ξεκουραζω μεχρι να περασει

Eκτασεις ωμων με αλτηρες? ποσα κιλα έβαλες? ειχες κανει ζέσταμα προηγουμένως με αλτηράκια των 2-3 κιλών? διατασεις κάνεις μετα το τέλος των προπονήσεων?

δοξα το θεο μετα από 1.5 μηνα γυμναστηριο δεν μπορω να πώ ότι έχω κάποια ενοχληση.

Στις εκτάσεις ώμων σηκώνεις τον αλτηρα μέχρι το υψος του ώμου , ελαφρως λυγισμένα ποδια , ανοιγμα στο υψος των ώμων , ωμοι ευθεια , τεντωμένο προς τα έξω το στηθος. Τα ιδια και στα "σφυρια" για δικέφαλους. Ως προς την στάση του σώματος.

Στις στρατιωτικές πιέσεις ένας κουνουσε την λέκάνη του σαν να κάνει τραμπάλα. Δεν νομιζω να επιτρεπεται αυτό.

Δημοσ.

Ρε παιδιά πραγματικά το έχω απορία. Γιατί μπλέκετε με ασκήσεις και φορτία τα οποία έχουν αντικειμενικά υψηλό ρίσκο;

Υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις και συνδυασμοί , αποκλείεται να χρειάζεστε να φορτώνετε ενα καρό κιλά ή να κάνετε επικίνδυνες εκτελέσεις , για να δείτε αποτέλεσμα.

Να το κάνει κάποιος επαγγελματίας να πω οκ έχει ενα όφελος απο αυτο οικονομικό. Τωρα το να ζορίζει τοςο το σωμα του ένας ερασιτέχνης που αθλείται για ΥΓΕΙΑ , πραγματικά το θεωρώ ανούσιο.

Η καταπόνηση δηλαδή που συσσωρεύεται , και τα προβλήματα που θα επιφέρει , δε νομίζω οτι γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της, σε σχέση με το τι παραπάνω θα δώσει -αν δώσει- σε εικόνα.

Υπαρχει ομως και η προοδος που θελεις να βλεπεις, οχι τοσο σωματικα αλλα και στη δυναμη.

@chrisxkar, δοκιμασε να κανεις πισω ωμους οταν σε ποναει ο μπροστα και δες αν εχεις καποια διαφορα. Σε μενα δουλεψε αυτο, δε ξερω γιατι, imbalance στους μυς maybe.

Δημοσ.

2 χρόνια δεν έχω τραυματιστεί ποτέ,μόνο κάτι ψιλοενοχλήσεις της 1 μέρας και αυτές πολύ σπάνια.

Δημοσ.

Eκτασεις ωμων με αλτηρες? ποσα κιλα έβαλες? ειχες κανει ζέσταμα προηγουμένως με αλτηράκια των 2-3 κιλών? διατασεις κάνεις μετα το τέλος των προπονήσεων?

δοξα το θεο μετα από 1.5 μηνα γυμναστηριο δεν μπορω να πώ ότι έχω κάποια ενοχληση.

Στις εκτάσεις ώμων σηκώνεις τον αλτηρα μέχρι το υψος του ώμου , ελαφρως λυγισμένα ποδια , ανοιγμα στο υψος των ώμων , ωμοι ευθεια , τεντωμένο προς τα έξω το στηθος. Τα ιδια και στα "σφυρια" για δικέφαλους. Ως προς την στάση του σώματος.

Στις στρατιωτικές πιέσεις ένας κουνουσε την λέκάνη του σαν να κάνει τραμπάλα. Δεν νομιζω να επιτρεπεται αυτό.

με δεκαπεντακιλα αλλα αντι για ζεσταμα με λιγα κιλα κανω ενα σετακι με 4-5 επαναληψεις ισα ισα να ζεσταθει και αλλο ενα 4-5 στο τελος.

Και συνηθως δεν την κανω σαν πρωτη ασκηση κανω διαφορα πρωτα να ζεσταθω καλα και την αφηνω καπου στη μεση

υγ Πρωτο δευτερο σετ με δεκα και μετα με δεκαπεντε

@chrisxkar, δοκιμασε να κανεις πισω ωμους οταν σε ποναει ο μπροστα και δες αν εχεις καποια διαφορα. Σε μενα δουλεψε αυτο, δε ξερω γιατι, imbalance στους μυς maybe.

με παραξενεψε στο οτι το δεξι ειναι το δυνατο χερι και σε αυτην την ασκηση το αριστερο αποδιδει πολυ καλυτερα απο το δεξι περα οτι δεν εχω πιαστει η πονεσει ποτε στο αριστερο απο αυτην την ασκηση

Δημοσ.

καταλαβαίνω τη πρόοδο που θες να δεις. Η ένσταση μου ειναι στο οτι η πρόοδος αφενός επιτυγχάνεται και με λιγότερο ρίσκο, και αφετέρου οτι δε πρέπει να έρχεται πανω απο την υγεία.

Μπορεί να φορτώνεις πολλα κιλά, να κανεις άρσεις θανάτου, οπισθολεμιες ελξεις κλπ και να μην έχεις ενοχλήσεις.

Όταν σε δέκα χρονια ομως απόκτησεις το χ χρόνιο πρόβλημα, ε εκει μην αναρωτηθείς γιατί ;)

Δυστυχώς η ματαιοδοξία επηρεάζει πολυ τις κινήσεις μας... θελουμε να νιώσουμε γαμαουά σηκώνοντας χ κιλά , παίρνουμε ευχαρίστηση εκεινη την ωρα αλλα δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε στο σωμα μας μακροχρόνια.

(Το β ενικό αναφέρεται γενικά στον χ αθλούμενους)

• Like 3
Δημοσ.

Μα δεν είναι ζέσταμα αυτό. Να βάζεις δηλαδή τα κανονικά κιλά και απλα να κανεις 3-4 επαναλήψεις.

Εγω πχ τωρα που θα πάω για στηθος στη μπάρα το τελικο μου σετ είναι με 60 κιλά θα ξεκινησω με 20 και 10 επαναλήψεις.

(Την μπάρα μονη της δηλαδή) και μετα θα βάλω 40 και τέλος θα πάω στα 50 και μετά 60. Πάω κλιμακωτά δηλαδή.

Και επισης νομιζω ότι η κάθε μυϊκη ομάδα δεν έχει σχέση δηλαδή επειδή ζέστανες πριν τους δικέφαλους δεν σημαινει ότι μετα θα μπεις για πλάτη και θα δώσεις απευθειας πονο.

Αυτό που κάνεις εσυ εγω μπορει να το κανω για αναπτυξη ως εξής -> αρχικα κανω το ζέσταμα με λιγα κιλα μετα παιζω με τα κανονικά και τέλος θα σκεφτω μηπως ηρθε η ώρα την επομενη φορά να ανέβουμε ένα επιπεδο? ωραια. Βάλε 10 κιλα παραπανω και παιξε με 3-4 επαναλήψεις ισα ισα να βάλεις σιγα σιγα ΤΟ σωμα σου στο τρυπάκι ότι στην επομενη προπονηση θα ανέβει. Δεν ξερω αν είναι σωστο ή λαθος αυτό λογικά μου φαινεται σωστο.

Δημοσ.

με δεκαπεντακιλα αλλα αντι για ζεσταμα με λιγα κιλα κανω ενα σετακι με 4-5 επαναληψεις ισα ισα να ζεσταθει και αλλο ενα 4-5 στο τελος.

Και συνηθως δεν την κανω σαν πρωτη ασκηση κανω διαφορα πρωτα να ζεσταθω καλα και την αφηνω καπου στη μεση

υγ Πρωτο δευτερο σετ με δεκα και μετα με δεκαπεντε

Ti 15 κιλά ρε σε εκτάσεις ώμων?

Εγώ χρησιμοποιώ 5-7,5kg και πάλι είναι πολλά.

• Like 2
Δημοσ.

καταλαβαίνω τη πρόοδο που θες να δεις. Η ένσταση μου ειναι στο οτι η πρόοδος αφενός επιτυγχάνεται και με λιγότερο ρίσκο, και αφετέρου οτι δε πρέπει να έρχεται πανω απο την υγεία.

Μπορεί να φορτώνεις πολλα κιλά, να κανεις άρσεις θανάτου, οπισθολεμιες ελξεις κλπ και να μην έχεις ενοχλήσεις.

Όταν σε δέκα χρονια ομως απόκτησεις το χ χρόνιο πρόβλημα, ε εκει μην αναρωτηθείς γιατί ;)

Δυστυχώς η ματαιοδοξία επηρεάζει πολυ τις κινήσεις μας... θελουμε να νιώσουμε γαμαουά σηκώνοντας χ κιλά , παίρνουμε ευχαρίστηση εκεινη την ωρα αλλα δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε στο σωμα μας μακροχρόνια.

Εννοειται προοδος και φορτωμα κιλων με σωστη εκτελεση εφοσον εισαι ετοιμος. Νομιζα αναφεροσουν σε θεματα αρθρωσεων κλπ.

με παραξενεψε στο οτι το δεξι ειναι το δυνατο χερι και σε αυτην την ασκηση το αριστερο αποδιδει πολυ καλυτερα απο το δεξι περα οτι δεν εχω πιαστει η πονεσει ποτε στο αριστερο απο αυτην την ασκηση

Κανεις περισσοτερη δουλεια με το δεξι τοτε και δεν το καταλαβαινεις, επειδη εισαι δεξιοχειρας και τρωει περισσοτερο ζορι.

Δημοσ.

ενταξει μου λυσατε την απορια εκανα μαλακια που πηγα σε τοσα κιλα θα ξαναπεσω στα δεκα και στο μελλον βλεπουμε θα αρχισω να κανω και ανθρωπινο ζεσταμα και αν εχω κατι νεοτερο θα ενημερωσω

• Like 2
Δημοσ.

Ένας χθες μου κανει σε 2-3 μηνες μπορεις να δεις αποτελέσματα. 2-3 χρονια εννοεις του κάνω. Κάτσε να μάθουμε τις ασκησεις και την διατροφή πρώτα. Βιάζονται πολύ γενικοτερα , ανυπομονησια.

• Like 1
Δημοσ.

Και χωρις ζέσταμα.

Ρε κοίταζα από περιέργεια τι βάρη χρησιμοποιούν αυτοί που κατεβαίνουν σε αγώνες στα lateral raises και πολύ λίγοι χρησιμοποιούν άνω των 13 κιλών.

Και βλέπω εδώ 15 kg   :shock:

BTW 

Η είσαι υπερβολικά δυνατός ή χάνεις πολύ στο form,

Αν ισχύει το δέυτερο

μείωσε κιλά,βελτίωσε το form σου και τις επαναλήψεις σου :)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...