Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι Οκ απλά από το να φάω κανονική σοκολάτα που είναι μόνο ζάχαρη, ας φάω αυτήν να κοροϊδέψω τον εαυτό μου!

Σπάνια τρώω, από το καλαθάκι έχω φάει κάνα δυο και τις έχω αγοράσει περισσότερο από ένα μήνα πριν!

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Σοκολάτες με στέβια είναι μεγάλη απάτη γιατι ναι μεν γλιτώνεις τις θερμίδες από τη ζάχαρη αλλά δε γλιτώνεις τις θερμίδες/λιπαρά από τα βούτυρα.

Έχω βρει σιρόπι σοκολάτας, για παγωτό, με στέβια κι ήταν πραγματικά με ελάχιστες θερμίδες κι άπαιχτη γεύση.

όταν εντάσσονται στο θερμιδικό σου ισοζύγιο, στα macros της μέρας δλδ τι πρόβλημα υπάρχει; 

το όλο θέμα της ζάχαρης και των γλυκαντικών απευθύνονται καθαρά στην γλυκόζη και στον γλυκαιμικό δείκτη. 

τώρα που λέμε για γλυκαιμικό δείκτη, πρόσφατα διάβασα [αλλά δεν συγκράτησα την ακριβή έρευνα] πως σε πλήρη γεύμα, δλδ συνδυασμό τροφών των 3 βασικών πηγών σε ένα γεύμα ο γλυκαιμικός δείκτης δεν αυξάνεται τόσο όσο σε γεύμα με χαμηλή κατανάλωση πρωτεϊνης 

Ναι Οκ απλά από το να φάω κανονική σοκολάτα που είναι μόνο ζάχαρη, ας φάω αυτήν να κοροϊδέψω τον εαυτό μου!

Σπάνια τρώω, από το καλαθάκι έχω φάει κάνα δυο και τις έχω αγοράσει περισσότερο από ένα μήνα πριν!

συμπάσχω με τις no sugar, μια φορά τη βδομάδα την έχω στο πρωινό μου... την λιώνω σε μπεν μαρι και την αλείφω στο γερμανικό ψωμί μου ... 

• Like 1
Δημοσ.

130 θερμίδες διαφορά (περίπου, στα 100γρ) έχει η σοκολάτα στέβια από την κλασσική Μάους. Μη νομίζεις πώς γλυτώνεις κάτι. Όταν ένα γλυκισμα έχει βούτυρο, δεν κάνει η ζάχαρη μεγάλη διαφορά σε θερμίδες.

Δήμητρα, πώς μπορείς να εντάξεις 100γρ σοκολάτα σε μάκρος; Με τίποτα δε βγαίνουν τα νούμερα. Σε cheat meal, ναι. Αλλά σε "νορμάλ" μέρα, δε νομίζω.

Μια ερώτηση: Τώρα που είμαι bulking ξανά, με δεδομένο οτι καλύπτω τις ανάγκες σε πρωτεινη, οι επιπλέον θερμίδες παίζει ρόλο αν θα είναι υδατάνθρακες/λιπαρά/πρωτεινη;

Δημοσ.

δεν μιλάμε για 100γρ αλλά υποδιαίρεση αυτού ...

η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι μόνο 32γρμ 
ενδεικτικά:  

calories
kcal150 
Carbs 19g

Fat  10 g

Protein  3 g

Fiber 1 g

Sugar g

Δήμητρα, πώς μπορείς να εντάξεις 100γρ σοκολάτα σε μάκρος; Με τίποτα δε βγαίνουν τα νούμερα. Σε cheat meal, ναι. Αλλά σε "νορμάλ" μέρα, δε νομίζω.

άρα θες να μου πεις ακόμα και το φυστικοβούτυρο είναι χάλια;  :-D

Δημοσ.

Mau σ αυτο δε συμφωνώ φίλος! Αμα ειναι να φας σοκολάτα καλύτερα φάε την κανονική να το ευχαριστηθείς!

και ποιος σου εγγυάται ότι και με την συγκεκριμένη δεν το φχαριστιέται ... 

σίγουρα και με τα κανονικά ... βλέπε στο αντιφιτνεσάδικο 

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση: Τώρα που είμαι bulking ξανά, με δεδομένο οτι καλύπτω τις ανάγκες σε πρωτεινη, οι επιπλέον θερμίδες παίζει ρόλο αν θα είναι υδατάνθρακες/λιπαρά/πρωτεινη;

Γενικά οχι. Πιο ειδικά εξαρτάται. Αν ας πούμε είσαι σχετικά χαμηλά σε carbs ένα ανέβασμα θα σε βοηθήσει στη προπόνηση και επαγωγικά στο muscle building process. Επιπλέον παίζουν και τα personal preferences. Αν δεν πολύ γουστάρεις πολλούς υδατάνθρακες τότε η αύξηση λιπαρών είναι απαραίτητη

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε το εξής σενάριο Τζον. Τρώω 1 μπριζόλα με σαλάτα για μεσημεριανό. Έχω τη δυνατότητα, για να αυξήσω θερμίδες, είτε να συμπληρώσω με 2η μπριζόλα (πρωτείνες/λιπαρά) είτε με 1 πιάτο ρύζι/πατάτες (υδατάνθρακα). Τι είναι καλύτερο;

Δημοσ.

Πάρε το εξής σενάριο Τζον. Τρώω 1 μπριζόλα με σαλάτα για μεσημεριανό. Έχω τη δυνατότητα, για να αυξήσω θερμίδες, είτε να συμπληρώσω με 2η μπριζόλα (πρωτείνες/λιπαρά) είτε με 1 πιάτο ρύζι/πατάτες (υδατάνθρακα). Τι είναι καλύτερο;

Είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό Γιάννη, ανάλογα δλδ πως αντιδράει το κάθε σώμα με κάθε μακροσυστατικό. 

γενικά είθισται στα bulk αυτοί που παίρνουν δύσκολα βάρος να αυξάνουν υδατάνθρακα. Δοκίμασε ποια αναλογία δουλεύει καλύτερα. 

ενδεικτικά για διαχωρισμό των μάκρο ανάλογα με τις θερμίδες σου παραθέτω αυτό http://macronutrientcalculator.com/

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα ρύζι πατάτες γιατί 2η μπριζόλα μου φαίνεται overkill...too much protein (όχι ότι δεν θα απορροφηθεί και τέτοια απλά και από θέμα κόστους η πρωτείνη είναι πάντα ακριβότερη) + ρύζι πατάτες μπορούν να ωφελήσουν όπως είπα στην προπόνηση λόγω carbs + η πρωτείνη σου δίνει satiety effects πράγμα που καταλαβαίνεις μπορεί να είναι tricky "στον όγκο".

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς δεν είναι η μόνη λειτουργία των τροφών να παρέχουν θερμίδες, ούτε μπορούν να ταυτιστούν διαφορετικές πηγές υδατάνθρακα, όταν κάποιος εξετάζει τα μικροσυστατικά.

Προσωπικά θα προτιμούσα συμπληρωμα ρυζιού (ή φαγόπυρου), δεν βρίσκω το λόγο να αποκλείει κάποιος τους υδατάνθρακες συστηματικά από κάποιο γεύμα...μπορεί να τους περιορίσει στο βραδινό, αν το λαμβάνει αργά, κοντά στην ώρα του ύπνου.

Δημοσ.

Εγω παντως θα πηγαινα για την δευτερη  μπριζολα more protein   for me .

Αλλα γενικοτερα ισχυει αυτο που σου ειπε η Δημητρα.

Δημοσ.

παιδια ειδατε χθες στον αρναουτογλου ειχε τον γιώργο χαραλαμπόπουλο και στο τελος διαγωνιστηκαν

με μονοζυγο μπορω να εχω καλα αποτελεσματα η δεν συγκρινεται με το γυμναστηριο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...