Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως εννοειται ο διαχωρισμος σε ινωδεις vs αμυλουχους υδατανθρακες;

Δεν είναι ευνόητο από τον τίτλο και από τη παράθεση των τροφών;

Τροφές υψηλές σε άμυλο, τροφές υψηλές σε ίνες;

Τα άμυλα είναι μακρές αλυσίδες μονοσακχαριδίων και καλό είναι να μην συνδυάζονται αμυλούχες τροφές στο ίδιο πιάτο, για λόγους ισορροπίας μικρο/μακρο-συστατικών.

Οι ινώδεις τροφές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη πέψη, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, της χοληστερόλης, αλλά και γενικότερα για τον έλεγχο του βάρους, γιατί "χορταίνουν" χωρίς να παχαίνουν...

Βέβαια δεν είναι γενικα κι όλες οι αμυλούχες τροφές ίδιες, κάποιες έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (πατάτες, καλαμπόκι, καρότα, ρύζι), κάποιες μέτριο (αρακάς, ολικής άλεσης) ή και χαμηλό (φασόλια, φακές, ρεβίθια)

...οπότε σκέτος ο διαχωρισμός σε αμυλούχες / ινώδεις τροφές δεν είναι επαρκής έως και παραπλανητικός, ανάλογα πώς θα τον ερμηνεύσεις/εφαρμόσεις.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αυτά που λες τα ξέρω. Το ζουμί ειναι αυτά που έγραψες στο τέλος, οτι ο διαχωρισμός ειναι έως και παραπλανητικός όποτε απευθυνόμουν στο συγγραφέα να μας πει πως το εννοεί αυτός.

Ο musclemar αν θυμάμαι καλά τον έφτιαξε, ας γράψει με ποιο κριτήριο τα χώρισε.

Δημοσ.

Αυτά που λες τα ξέρω. Το ζουμί ειναι αυτά που έγραψες στο τέλος, οτι ο διαχωρισμός ειναι έως και παραπλανητικός όποτε απευθυνόμουν στο συγγραφέα να μας πει πως το εννοεί αυτός.

Ο musclemar αν θυμάμαι καλά τον έφτιαξε, ας γράψει με ποιο κριτήριο τα χώρισε.

Ας μας πει, αλλά ο διαχωρισμός δεν είναι άκυρος αλλά αρκετά συνηθισμένος (ως "starchy foods" κατηγορία), ειδικά για όσους προσπαθούν να ακολουθήσουν μια πολύ περιορισμένη σε υδατάνθρακες διατροφή, κι έτσι πακετάρουν μαζί όλες τις αμυλούχες τροφές είτε είναι σιτηρά, είτε είναι λαχανικά, σαν τις πατάτες και το παντζάρι ακόμη.

Το πιο χρήσιμο για μένα είναι να μην συνδυάζονται υψηλές σε άμυλο τροφές στο ίδιο γεύμα και σε μεγάλες ποσότητες.

Δημοσ.

Σημερα πήγα μια βολτα από τα ΙΚΕΑ ..... έχω να κάνω μέρα ή γευμα σαβουρας κανα 2 εβδομάδες αν εξαιρέσουμε τις ποσοτητες του στυλ μέσα στην εβδομάδα 20-30γρ του στυλ ζηλεψα μισο μελομακάρονο ή ένα ή λιγη σοκολάτα κουβερτουρα. Μέχρι 30γρ όμως. Μπορει να κάνω αύριο αμα έχω ορεξη. Ποτε κανονικη ή μεγαλη ποσοτητα. Χθες σηκωθηκα να πάω γυμναστηριο και ειχαν φέρει σοκολάτες και επειδή τις ζηλεψα αρκετά έκοψα 3 τετραγωνάκια ισα ισα να με ξεγελάσω. Το γλυκο που μας κέρασαν χθες στη δουλεια το έβαλα σε κουτι και το εφερα σπιτι να το φάνε οι δικοι μου που είναι αυτή τη περιοδο εδώ για τις γιορτες.

Σημερα όμως πηγα μέσα στην έδρα των σκληρών αντιφιτνεσάκηδων και τους ξεφτυλισα!!!! Εκει στην καντινα του ΙΚΕΑ με τις πλαστικές πατάτες τις γαβαθες με κέτσαπ και τις πιτσες - παγωτα και τα πλαστικά χοτ ντογκ εγω ειχα αράξει στο πάσο εκει που έχει ειχα βγάλει το τοταλ 2% ειχα βγάλει και μελάκι και το τσάκισα εκει μπροστα σε όλους! Δεν μιλησε κανεις ένας κοιταζε περιεργα και άρχισα να τον κοιτάω και εγω αλλα υποχωρησε.

Εκει δεν είναι ινσομνια να μας τραμπουκιζουν οι οπερεϊτορ να μη κάνουμε σπάμιν εκει είναι ρίαλ λαϊφ!!! :cry:  :cry:

Πιο κατω μια μαμά επιπληξε το παιδι της επειδή πηρε μονο μια μεριδα πλαστικές πατάτες και χοτ ντογκ από τα ΙΚΕΑ. Το παιδι δυστυχως από την εφηβεια κιολας ειχε πάρει το σχημα της μπυροκοιλιας , αυτό θα ηταν ανεπίτρεπτο σε δικο μου μελος οικογενειας πάντως. Και έρχονται τωρα αυτοι να κράξουν εμας .... εκει μέσα στην έδρα τους σημερα εκανα πάρτι και θα το ξανακάνω! :shifty:  :shifty:

Εκει μέσα θα βγάλω τη σημαια του χοντρου που τρωει χοτ ντογκ και θα βάλω τη σημαια του ΚΟΥΑΚΕΡ!!!

Δημοσ.

Σημερα πήγα μια βολτα από τα ΙΚΕΑ .....  

Σημερα όμως πηγα μέσα στην έδρα των σκληρών αντιφιτνεσάκηδων και τους ξεφτυλισα!!!! Εκει στην καντινα του ΙΚΕΑ με τις πλαστικές πατάτες τις γαβαθες με κέτσαπ και τις πιτσες - παγωτα και τα πλαστικά χοτ ντογκ εγω ειχα αράξει στο πάσο εκει που έχει ειχα βγάλει το τοταλ 2% ειχα βγάλει και μελάκι και το τσάκισα εκει μπροστα σε όλους! Δεν μιλησε κανεις ένας κοιταζε περιεργα και άρχισα να τον κοιτάω και εγω αλλα υποχωρησε.

Εκει δεν είναι ινσομνια να μας τραμπουκιζουν οι οπερεϊτορ να μη κάνουμε σπάμιν εκει είναι ρίαλ λαϊφ!!! :cry:  :cry:

Πιο κατω μια μαμά επιπληξε το παιδι της επειδή πηρε μονο μια μεριδα πλαστικές πατάτες και χοτ ντογκ από τα ΙΚΕΑ. Το παιδι δυστυχως από την εφηβεια κιολας ειχε πάρει το σχημα της μπυροκοιλιας , αυτό θα ηταν ανεπίτρεπτο σε δικο μου μελος οικογενειας πάντως. Και έρχονται τωρα αυτοι να κράξουν εμας .... εκει μέσα στην έδρα τους σημερα εκανα πάρτι και θα το ξανακάνω! :shifty:  :shifty:

Εκει μέσα θα βγάλω τη σημαια του χοντρου που τρωει χοτ ντογκ και θα βάλω τη σημαια του ΚΟΥΑΚΕΡ!!!

γιατί σε απασχολεί τόσο πολύ τι κάνουν οι άλλοι ? έχω προσέξει μήνες τώρα που γράφεις , όσον αφορά οποιοδήποτε θέμα , γυμναστικής, διατροφής ή και άσχετο απο αυτά. Χαρά στην όρεξη σου , απλά μ κάνει εντύπωση γιατι προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι συνήθειες κ οι επιλογές των άλλων για θέματα που αφορούν την υγεία και την προσωπική τους διασκέδαση

ο μόνος λόγος για ν ασχοληθώ με τους άλλους είναι αν ασχοληθούν αυτοί μαζί μου  

• Like 9
Δημοσ.

Εσενα που δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι γιατι παρακολουθεις εμένα που παρακολουθώ τους άλλους? :cry:

τεσπα εγω για πλάκα το έγραψα αν ειναι να το πάρουμε και αυτο στα σοβαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Eδωσες μια γροθια στο κατεστημενο του ικεα τωρα....
Πολλοι θα το ξανασκεφτουν να πανε να φανε hotdog μετα το παγερο βλεμμα σ

• Like 5
Δημοσ.

Εσενα που δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι γιατι παρακολουθεις εμένα

Vapir  ..

ntentektib.jpg

:-D :-)

• Like 3
Δημοσ.

Απο τον πινακα που παραθεσε ο spect  η  κατηγορια που δεν τρωω τιποτα εκτος απο το λαδι ειναι τα λιπη.

Αφού τον διάβασες μπράβο σου ..

Δημοσ.

Στο γυμ που πηγαίνω ο τύπος τα δίνει όλα. Παλιό εργοστάσιο είχε ισόγειο και πρώτο όροφο. Τώρα παίρνει και το υπόγειο. Πολλά στρέμματα μιλάμε.

Θα φτιάξει αίθουσα " factional training" με ρόδες από μπουλντόζες και τέτοια. Θα κάνεις άρσεις με κιλά βαρβάτα και θα τα βροντάς κάτω να ακούγονται απέναντι.

Θα διαμορφώσει και γηπεδάκια για σκουός . Αυτό με τις ρακέτες.

Μπράβο του τέτοιες επενδύσεις σε καιρό τρελής οικονομικής κρίσης!!

Μακάρι να πάει καλά....

• Like 5
Δημοσ.

Μην ακούς κανέναν DDevil,εμένα μου αρέσουν αυτές οι καταθέσεις ψυχής,ειδικά όταν τις διαβάζω κάτι απογεύματα χειμώνα.

• Like 3
Δημοσ.

Στο γυμ που πηγαίνω ο τύπος τα δίνει όλα. Παλιό εργοστάσιο είχε ισόγειο και πρώτο όροφο. Τώρα παίρνει και το υπόγειο. Πολλά στρέμματα μιλάμε.

Θα φτιάξει αίθουσα " factional training" με ρόδες από μπουλντόζες και τέτοια. Θα κάνεις άρσεις με κιλά βαρβάτα και θα τα βροντάς κάτω να ακούγονται απέναντι.

Θα διαμορφώσει και γηπεδάκια για σκουός . Αυτό με τις ρακέτες.

Μπράβο του τέτοιες επενδύσεις σε καιρό τρελής οικονομικής κρίσης!!

Μακάρι να πάει καλά....

Και ποσο πληρωνεις?
Δημοσ.

Μην ακούς κανέναν DDevil,εμένα μου αρέσουν αυτές οι καταθέσεις ψυχής,ειδικά όταν τις διαβάζω κάτι απογεύματα χειμώνα.

Bασικα θα λέω και καμια αστεια ιστορια από το γυμναστηριο ... τις προαλλες στα αποδυτήρια ένας έβριζε. Ημουν μονο εγω και αυτος μέσα εγω άλλαζα να πάω για προπονηση και βγαινει εξω εξοργισμένος και φωναζε ... "Τα κωλοπαιδα πάλι το ιδιο εκαναν..." τον ρωτησα εγω τι έκαναν τα κωλοπαιδα και μου ειπε ότι μπαινουν μεσα με τις ωρες και τραβανε το ζεστο νερο και τωρα αυτος δεν ειχε να πλυθει :cry:

Επισης μια φορα ημουν με έναν γνωστο και είχαμε πάει να πάρουμε ένα στρωμα από μια αιθουσα μεσα και ηταν ένας που μουγκριζε σε έναν πάγκο και λέω εγω "Ποιος κανει σεξ στο γυμναστηριο???" :cry:  :cry:  μας ακουσε και αγριοκοιταξε λιγο -.-

Δημοσ.

κ εμένα μ αρέσουν αλλα

δεν τον ρώτησα γιατί μας τα γράφει , αλλα γιατί πραγματικά χαλάει χρόνο και σκέψη στο τι κάνουν οι άλλοι  σε τέτοιο βαθμό  , κάτι που προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο . Το πήρε στραβά αλλα δεν του την είπα , άλλωστε πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε τραγικότητες που συναντάμε κ δεν νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα να τα διαβάζει , ίσα ίσα που μερικές γυμναστηριακές ιστορίες έχουν και την πλάκα τους.

στο θέμα μας τώρα 

βάζω μια φωτογραφία σχετικά με την φλεβικότητα η οποία προς το παρών υπάρχει μόνο σε χέρια , πόδι-πατούσα και κάτι λίγα στους ώμους κ στο κεφάλι αλλα μόνο στην προπόνηση 

post-353959-0-67100800-1482015818_thumb.jpg

πιστεύω αν eventually κατέβω με τον καιρό (το πάω πολύ αργά) χαμηλά σε λίπος θα είναι σαν roadmap μερικά σημεία του σώματος 

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...