Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

DDvel υπαρχει μια διαφορα στις προπονησεις καφε και τρεξιμο ναι η καρδια θα σου παει στα υψη ενω στα βαρη δεν ανεβαζεις τους παλμους σε εψηλα επιπεδα οποτε σε συνδυασμο με την αυξηση απο την καφεινη παραμένεις σε νορμαλ επιπεδα!

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντα το πρωι πινω καφε  και για τρεξιμο οταν παω που παω πολυ πρωι , παλι θα πιω καφε  πριν γιατι αν δεν πιω και μου μιλησει κανεις θα κανω φονο :P

Eπισης και στα μεγαλα υψομετρα παλι καφε θα πιω πριν ξεκινησω την μετακινηση ,carry ktlp  και δεν υπαρχει τιποτα στον κοσμο και κανενα απολυτως αλλο σπορ που να στρεσαρει την καρδια   περισσοτερο .

Επομενως σε  ενα ατομο που ειναι υγιες  και αθλειται  δεν  εχει καμια  δυσμενη επιδραση  η καφεινη σε λογικες ποσοτητες οτι και να κανει .

Και αυτο μου το εχουν πει εξειδικευμενοι αθλιατροι  και ενας εκ των οποιων ειναι κορυφαιος στον κοσμο και αλπινιστης και τον ειχα συναντησει εξω σε ενα base camp .

Τωρα υπαρχουν καποια ατομα που ειναι ευαισθητα στην καφεινη και με το που πιουν λιγο νομιζουν πως πηραν 1 κιλο κοκα η' δεν ξερω εγω τι αλλο  και κανουν να κοιμηθουν μια μερα .

Νομιζω οτι ειναι προφανες πως αυτοι  ειναι οι εξαιρεσεις ,εδω μιλαμε για νορμαλ οργανισμους .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

Υγιής και νορμάλ! Αυτό που είπες, υγιής οργανισμός κ νορμάλ ποσότητες..

Επίσης εδώ δεν μιλάμε μόνο για καφεΐνη, αλλά για ένα σορό άλλες μαλακιες που έχουν αυτές οι ενεργειακές παπάριες μέσα μαζί με την καφεΐνη!

Κάτι άλλο που λέει ο Φώτης και είναι σωστό είναι πως οι οργανισμοί δεν είναι ίδιοι, εγώ πίνω καφέ κ είναι σαν να πίνω νερό, άλλος πίνει καφέ και κάνει να κοιμηθεί δυο μέρες, την επικινδυνότητα της καφεΐνης σε οργανισμούς που δεν την αντέχουν εγώ την ξέρω, το άρθρο το ανέβασα γιατί είναι απολύτως σωστό και γιατί είναι έρευνα από γαλλικό πανεπιστήμιο και όχι ότι ναναι αμπελοφιλοσοφία του καθενός που το παίζει επιστήμονας στο ίντερνετ!

• Like 5
Δημοσ.

Το τρίτο το έχω δοκιμάσει. Γεύση απορυπαντικού. Έχει αρκετή καφεΐνη μέσα και το kick in είναι πιο άμεσο απ'ότι με έναν καφέ.

Δημοσ.

Στο μηχάνημα chest press επεσήμανα τις προάλλες κατι σημαντικό. Βασικα ρώτησα μια γυμνάστρια και μου το ειπε , στο κατέβασμα της άσκησης δεν πρέπει να γινεται υπερέκταση να φεύγει δηλαδή το χέρι προς τα πισω! Θέλει μέχρι το υψος των ώμων. Αυτό για το στήθος για τους ώμους (πιέσεις ωμων σε μηχάνημα) μου ειπε ότι οσο σε βολευει.

Προχθες έκανα καθίσματα και προβολές με αλτήρες πολύ ωραια άσκηση , τα χέρια στο πλαϊ στα καθίσματα η μέση πρεπει να είναι ευθεια (όχι κάθετη στο δάπεδο) και αν κάποιος θελει να την δυσκολέψει και άλλο μπορει να κάτσει 2-3 δευτερόλεπτα στο κατέβασμα και μετα να σηκωθεί ξανα! Στις προβολές ευθεια και πάλι ο κορμος (αυτή τη φορά καθετα στο δάπεδο) και η κνήμη στο κατέβασμα να σχηματιζει ορθη γωνια με το γονατο.

Σπέκτ εγω επιδιώκω σε κάποιες ασκησεις να ιδρώνω. Πχ στα καθίσματα καις περισσοτερο λίπος από ότι σε μια άσκηση μεμονωμένα για ποδια διοτι ενεργοποιεί περισσοτερους μυς. Σε πρώτη φάση ενεργοποιείς χέρια (κρατάνε τους αλτήρες σταθερούς) μετά κοιλιακούς και φυσικα στα ποδια. Ένας λογος που θα παρατούσα το γυμναστηριο (αν και δεν σκέφτομαι να το κάνω τώρα θα πληρώσω και 2ο μήνα συνδρομη) θα ηταν για κάποιο μαχητικό άθλημα όπως έκανα και παλιοτερα.

Δημοσ.

Γιατι ο ιδρωτας ειναι μοναδα μετρησης της προπονησης?

Χρόνια τώρα. Γι αυτό αν έχεις δει στα γυμναστήρια κάτι τύπους που κάνουν κυκλικό λες και τους κυνηγάνε ή τίποτα complex χαζων ασκήσεων είναι αυτοί με τα καλύτερα αποτελέσματα. Λόγω ιδρώτα :)

• Like 3
Δημοσ.

DDvel υπαρχει μια διαφορα στις προπονησεις καφε και τρεξιμο ναι η καρδια θα σου παει στα υψη ενω στα βαρη δεν ανεβαζεις τους παλμους σε εψηλα επιπεδα οποτε σε συνδυασμο με την αυξηση απο την καφεινη παραμένεις σε νορμαλ επιπεδα!

Το μήνυμα του Ντέβιλ ήταν απάντηση σε αυτό το μήνυμα του σπεκτ και εννοούσε πως και με προπόνηση με βάρη μπορείς να κάνεις τους παλμούς της καρδιάς να φτάσουν στα ύψη, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου λάθος.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Το μήνυμα του Ντέβιλ ήταν απάντηση σε αυτό το μήνυμα του σπεκτ και εννοούσε πως και με προπόνηση με βάρη μπορείς να κάνεις τους παλμούς της καρδιάς να φτάσουν στα ύψη, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου λάθος.

Αν κανεις crossfit η αν κανεις παγκο-πλατη-διαδρομο-κοιλιακους σουπερ σετ τοτε ναι θα φτασεις τους παλμους σε υψηλους αριθμους αλλα σε νορμαλ προπονηση με βαρη οχι και ακομη αν το κανεις θα ειναι για μερικα δευτερολπετα και οχι για καμια ωρα οπως ειναι το τρεξιμο 

• Like 2
Δημοσ.

Εγω σπανια ιδρωνω, εχω χολινεργικη κνιδωση, μεγαλη μαλακια. Μολις ζεσταινομαι πρεπει να βγαλω ρουχα, νιωθω οτι θα πεθανω απο τη φαγουρα.

Με αυτο το κρυο και γυμναζομαι εξω με παντελονακι και φανελακι (μετα απο λιγο βγαζω και το φανελακι...). Κι απ οτι διαβασα, λυση δεν υπαρχει. Δε γαμεις. Αυτα να ναι τα προβληματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα κραζει ο Μαου οτι ετρεχα στ καπακια με καφε (δικαιολογημενα ετσι οπως το ειχα γραψει) :P
|
Φετος ηταν η πρωτη φορα που το κανα και επειδη δεν ημουν συνηθισμενος ενιωσα οτι με πειραξε...
Περυσι πηγαινα καθε μερα με τον καφε στο gym και στα καπακια μια ωρα διαδρομο
και δεν ενιωθα τιποτα κακο....αντιθετα με βοηθουσε τρελα σε σχεση αμα πηγαινα χωρις καφε..

Ειναι στον καθε οργανισμο διαφορετικο..και κυριως η καφεινη ειναι θεμα συνηθειας..
Αμα πινεις 1 καφε το μηηνα λογικο να σε πανε στο κοκκινο τα παντα...

Ακομα παιζει ρολο πως ''χρησιμοποιει'' την καφεινη καθε οργανισμος...αλλοι πινουν καφε και για αρκετες ωρες νιωθουν επιδραση..αλλοι για 2-3 ωρες εχουν τρελλο boost και μετα ειναι σαν να μην ηπιαν τιποτα

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα, παιδιά, με πιάνει και ο decaf.  :P Με κανονικό καφέ ξεκινάω και τρέμω. Αντίστοιχα έχω και μηδενική αντοχή σε κατανάλωση αλκοόλ. Με μισό ποτήρι κρασί ζαλίζομαι. 

Ένα βράδυ που δοκίμασα redbull πάντως (πρώτο και τελευταίο, μου φάνηκε άθλιο), δεν κατάλαβα τίποτα. Σε δύο ώρες είχα πέσει για ύπνο. Άβυσσος ο κάθε άνθρωπος.

• Like 4
Δημοσ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ και γαμάτο :-D :-D

Δημοσ.

Αν κανεις crossfit η αν κανεις παγκο-πλατη-διαδρομο-κοιλιακους σουπερ σετ τοτε ναι θα φτασεις τους παλμους σε υψηλους αριθμους αλλα σε νορμαλ προπονηση με βαρη οχι και ακομη αν το κανεις θα ειναι για μερικα δευτερολπετα και οχι για καμια ωρα οπως ειναι το τρεξιμο

Καλά ναι, δεν είπα ότι αυτό το είδος της προπόνησης με βάρη είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση!

Αν φορτωθείς σαν το γαϊδούρι για να κάνεις max 4/6 καθίσματα προφανώς και δεν θα ανεβάσεις παλμούς, όταν όμως τους χώνω πιο λίγα κιλά και τους βάζω να κάνουν 15συν επαναλήψεις ~λίγο πιο γρήγορες αλλά σωστές Επαναλήψεις με εμένα από πίσω~ τότε οι περισσότεροι έχουν θέμα με την ανάσα και όχι με την δύναμη!

Σχετικά είναι όλα, γενικότερα εμένα η ταχύδυναμική προπόνηση και οι ταχύδυναμικές ασκήσεις (όταν πρέπει δηλαδή ο μυς να παράγει όσο δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στον μικρότερο δυνατό χρόνο) μου αρέσει πολύ!

Είναι προπόνηση που την κάνουν κυρίως αθλητές στίβου μπορείς όμως να την προσαρμόσεις παντού φτάνει να ξέρεις τον τρόπο και φτάνει να την κάνεις σωστά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...