Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

Eιδα σοκολατουχο γάλα σογιας σημερα και ειπα να το τσιμπήσω να δοκιμάσω αλλα δεν το πηρα τελικά.

Ειναι ωραιο και επισης βοηθαει στο να παρεις τη δοση σοκολατας που χρειαζεσαι συνηθως χωρις να φας σοκολατα :P

Φάτε σόγια ρε yolo :P

Ασε ρε! :P

• Like 1
Δημοσ.

Πινω σημερα ενα εσπρεσσο κανα 10-15 λεπτο πριν το τρεξιμο και ενω ξεκιναω φουλ κομπλε
στη μεση περιπου αρχιζω να νιωθω ενα βαρος στο στηθος αλλο πραγμα...
Βαρεσαν κοκκινο οι σφιγμοι...ενω απο ανασες ενιωθα σχετικα καλα...

Λογικα θα τον πινω 1-1,5 ωρα πριν....

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι και η πιο έξυπνη ιδέα να πίνεις κάτι που σου ανεβάζει τους παλμους ο ταν πας για προπόνηση που σου ανεβάζει παλμους από μόνη της

Άσε που θα χεστεις καμία μέρα

• Like 1
Δημοσ.

Καθόλου μην πίνεις πριν!

Ανεβάζεις με το τρέξιμο τους παλμούς, στους πάει και το εσπρέσο στον θεό, κοίτα μην έχεις άλλα..

Σπεκτ πιάσε κόκκινο ρε

• Like 2
Δημοσ.

Απλα τις μερες που εχω σχολη και πινω ενα διπλο στις 9 το πρωι και παω για προπονηση 3-4ωρες μετα 
βγαινει πολυ πιο δυνατη προπονηση σε σχεση με χωρις καφε.... και απλα κανονιστηκε κατι για βραδυ 
και αναγκαστηκα να παω στ καπακια μετα τον καφε σημερα και κοντεψα να φτασω 300 σφιγμους να πουμε
Δεν το ξανακανω με τιποτα...μην εχουμε τπτ περιεργα...

Δημοσ.

Εγώ πάλι χώρος καφεΐνη στη κατάσταση που ειμαι δε μπορω να κουνηθώ. Πίνω ενα hell 1.5 ωρα πριν περίπου, θεμα με παλμούς δεν ειχα ποτέ. Δε το επικροτώ απλά λέω οτι στη περίπτωση μου δε μου κάνει κακό

Δημοσ.

Ήμουν σίγουρος για τη σόγια, απλά ήθελα να βεβαιωθώ. Δε μαζεύεται τόση πρωτείνη αλλιώς. Κι αμφιβάλλω πολύ αν υγιεινά είναι καλή επιλογή, 1000 φορές κρέας/ψάρι.

Δημοσ.

Ήμουν σίγουρος για τη σόγια, απλά ήθελα να βεβαιωθώ. Δε μαζεύεται τόση πρωτείνη αλλιώς. Κι αμφιβάλλω πολύ αν υγιεινά είναι καλή επιλογή, 1000 φορές κρέας/ψάρι.

Eξαρταται τι ταϊζουν και τα κρέατα/ψάρια φιλε. Άστο καλυτερα να μην το σκεφτόμαστε πολύ και ότι είναι να γινει ας γινει.

Δημοσ.

Teo γιατί όχι διατάσεις πριν την προπόνηση, τόσα χρόνια το αντίθετο κάνω. Ίσα ίσα νομίζω το muai thai με έχει γονατίσει γιατί κάνουν μεν καλό ζέσταμα αλλά καθόλου διατάσεις πριν την προπόνηση και η μέση την ακούσει

Καθαρά εμπειρικά τα λέω. Χάσιμο χρόνου οι διατάσεις της μέσης πριν,απαραίτητες μετά.

Πάντα για την κάτω πλάτη-μέση μιλάμε.Ανοίγματα στα πόδια κ.λ.π φυσικά πριν την προπόνηση κάνουμε.

Δοκίμασε τα όλα. Σε μια προπόνηση όμως κάνε πολύ καλό ζέσταμα της μέσης με ισομετρικές ,κοιλιακούς και ραχιαίους και ίσως σε βοηθήσει όπως εμένα

---------

Χτές πήγα σε προπόνηση kyokushin. Δεν με παίρνει. Πολύ βάρβαρο. Χωρίς γάντια full contact.(όχι κεφάλι)

Εντάξει το είδαμε και αυτό

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Γιάννη και τα δύο τα ίδια; το σκατα είναι στην τελική. Ούτε το ένα θεωρώ υγιεινο ούτε το άλλο. Αν δεν το παρακάνεις δεν έχεις θέματα.

Δημοσ.

Εγώ σε ότι σχολή πήγα στο παρελθόν κάναμε πάντα mix στατικών και δυναμικών πριν το μάθημα. 

Οι στατικές διατάσεις χρησιμοποιούνται για αποφυγή τραυματισμών. Αν έχει γίνει η μυική έκταση που λες πριν την άσκηση θα αποφύγεις τα τραβήγματα και τις θλάσεις σε δυναμικά αθλήματα. Οκ για τα βάρη δεν έχει σημασία αλλά για πολεμικές τέχνες έχει. 

Στα χρόνια που έκανα εγώ αντισφαίριση κάναμε πρώτα καλή προθέρμανση, έπειτα δυναμικές διατάσεις και λίγες στατικές, αλλά με πολύ σύντομο κράτημα στην έκταση

...στις κανονικές στατικές διατάσεις για αποκατάσταση, μπορεί να κρατάς την έκταση για 30-40 δευτερόλεπτα, ακόμη και να επαναλαμβάνεις την άσκηση για 2-3 σετ.

Και το τένις περιλαμβάνει πολύ δυναμικές κινήσεις, σε πλήρη έκταση, με καταβολή του συνόλου της μηχανικά διαθέσιμης δύναμης, με εκρηκτικές και γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης και κινητοποίηση πολλων ομάδων μυών ταυτόχρονα.

Δεν έχω κάνει kick boxing όπως εσύ (μιλωντας για πολ.τέχνες) κι ενώ ασφαλώς φαίνεται από κάποιες απόψεις πιο αθλητικό από το Krav Maga που έκανα εγώ -για σύντομο χρονικό διάστημα βέβαια- αλλα ό,τι κι ασκήσεις και να κάναμε εκεί τίποτα δεν πλησίασε καν στο επίπεδο -κυριολεκτικού- τεντώματος που μπορεί να υποστείς πχ 

...κάνοντας full sprint κυνηγώντας μια μπάλα σε running forehand, υποχρεούμενος σε σπαγκάτο σχεδόν στο τελικό βήμα και μόλις κάνεις "plant" το πόδι σου εκεί αμέσως να πρέπει να σταματήσεις και να αντιστρέψεις τη φορά όλου του βάρους που μεταφέρεις μπροστά ώστε να καλύψεις το γήπεδο που άφησες ανοιχτό από την άλλη μεριά.

...χωρίς εξάσκηση και διατάσεις είναι συνταγή για τραυματισμό προσαγωγών και γλουτιαίων...

...παρόλαυτά κανονικό σετ στατικών διατάσεων δεν κάναμε ποτέ ακριβώς πριν την προπόνηση...η εισαγωγή στην άσκηση βέβαια ήταν προοδευτική, ξεκινώνας με αργό ρυθμό και σε μισό γήπεδο πχ και μετά σε μεγαλύτερη δυσκολία και σ' όλο το γήπεδο (όταν μας "τάϊζε" μπάλες ο προπονητής) και έπειτα ματσάκια ή ασκήσεις στο πλήρες γήπεδο ανά ζευγάρια...

...μετά τη προπόνηση κάναμε πιο πλήρεις διατάσεις...

ΕΔΙΤ

Πρόσφατα έφτιαξα λοιπόν μια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (για να περιοριστούν οι άχρηστοι υδατάνθακες) και χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποιώντας αντ' αυτού φρέσκο πολτό 3 μήλων

Υλικά

1.8 κιλά κολοκύθα - μετά τη μετατροπή σε πουρέ (από 2.3 κιλά κολοκύθας butternut)

3 μήλα Golden πολτοποιημένα

150γρ ξανθές σταφίδες (αφήστε κανά 10λεπτο σε νερό να μαλακώσουν)

100γρ καρύδια σε κομμάτια

80γρ καβουρδισμένο και ελαφρώς χτυπημένο σουσάμι (για να βγάλει περισσότερες μυρωδιές και γεύση)

100γρ αλευροποιημένος λιναρόσπορος ως "συνδετικό"

Σουσάμι για κάλυψη του πάνω μέρους (δεν το ζύγισα)

50 λεπτά στους 180 βαθμούς

Ιδού το αποτέλεσμα...μετά το ψυγείο έχει ακόμη καλυτερη γεύση...ωστόσο η butternut (μακρόστενη) κολοκύθα δεν είναι τόσο εύγευστη όσο η στρογγυλή...

IMG_20161112_092323.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Γιάννη και τα δύο τα ίδια; το σκατα είναι στην τελική. Ούτε το ένα θεωρώ υγιεινο ούτε το άλλο. Αν δεν το παρακάνεις δεν έχεις θέματα.

Με το να τρως καθε μερα σογια δεν το παρακανεις;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...