Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάλι ακριβώς επειδή δίνει το κάτι της η μουσική τώρα τελευταία την αποφεύγω και ακούω podcasts αντίθετα.

Η λογική μου είναι να "μάθω" να βγάζω ό,τι έχω να κάνω χωρίς τσίτες χωρίς τίποτα και όταν έρθει η ώρα για κανά pr ή αν είναι όντως μέρα που δεν "ξυπνάω" αλλιώς τότε βάζω. 

Επίσης, ειδικά στον πάγκο που τον κάνω με παύση σε κάθε rep όταν έχω μουσική είναι τελείως inconsistent η διάρκεια των παύσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Eγω σημερα πηγα για αεροβιο ... 30 λεπτά στον διαδρομο .... 10 λεπτά 7.5 ταχυτητα ζέσταμα. Τα επομενα 10 λεπτά 11 ταχυτητα και τα τελευταια 10 λεπτά 7.5 ταχυτητα και ανα 2λεπτο ανέβαζα την κλιση στο μηχάνημα 2 - 4 - 6 - 8 εφτασα μέχρι το 10.

5 λεπτά διατάσεις κάπου στην άκρη 5 λεπτά κοιλιακους ραχιαιους και δρομο. 45 λεπτά συνολικά.

Αναμεσα στα 10λεπτα στο διαδρομο εκανα 2 λεπτά περπατημα στο 5-6 ταχυτητα. Προ λιγου γεμισα το πιάτο με κουνουπιδι πατάτα βραστη λιγο μίλνερ 23% 3 καλαμάκια κοτοπουλο λεμονι και ένα μικρο παξιμάδι.

Στο φαγητο δεν εβαλα καθολου λάδι. Αυτά για σημερα! Νιωθω μια χαρά. Θα κοιμηθώ σα πουλάκι σε λιγο.

Παίζει τρελός πόνος lower back μετά από έντονη προπόνηση στο Thai. Αν εχει κανένας κανένα tip σε πιο μεγάλο βάθος από "stretching και ραχιαίους" ακούω. Κάνα video καμιά πηγή κτλ. 

p.s κοιλιακοί είναι ήδη σχεδόν έξω 2-3 μήνες το πολύ με βλέπω τελείως φέτες. 

τι podcasts ακους μπος?

Physiotherapy και exercise science related. Είχα ποστάρει πριν κανά μήνα τη playlist από exercise science για όποιον ήθελε

Εδώ:  https://goo.gl/ni4Ohw

• Like 1

Ρε τώρα που σταμάτησε να με νοιάζει έρχονται, έτσι είναι αυτά...

π.ς ανεξάρτητα τι λέει ο καθένας (και εγώ μέσα) για όποιον θέλει 6 πακ η αερόβια βοηθάει απίστευτα ακόμα και αν το βάρος μένει ίδιο χωρίς να χάνονται κιλά. Γενικά λένε χαμηλή ένταση αλλά η σκληρή αερόβια βοηθάει ακόμα πιο πολύ. Διαφορά κάθε εβδομάδα αν συνδυάζεται με διατροφή. 

• Like 2

Αλεξ αν εχεις πονο στη μεση δε θα κανεις ραχιαιους!! Διατασεις ναι και ζεστα επιθεματα θελει.... Ασκησουλες συγκεκριμενες αρχιζεις και βαζεις μετα, κατσε να μπει ο δασκαλος και θα σου πει

Περαστικα!!!

• Like 2

Είναι κάποιου είδους νευρικός πόνος. Περνάει μετά από μερικές μέρες αλλά μία προπόνηση και ξαναέρχεται. Κάνω διατάσεις πριν την προπόνηση όσο προλαβαίνω, νομίζω καλύτερα να πηγαίνω μισή ώρα νωρίτερα να κάνω παραπάνω. 

Είναι κάποιου είδους νευρικός πόνος. Περνάει μετά από μερικές μέρες αλλά μία προπόνηση και ξαναέρχεται. Κάνω διατάσεις πριν την προπόνηση όσο προλαβαίνω, νομίζω καλύτερα να πηγαίνω μισή ώρα νωρίτερα να κάνω παραπάνω. 

Άλεξ δεν θες να πας να επισκεφτείς κάποιον physio ? Έχετε και ωραίο MSc εκεί για sports physiotherapy, όλο και κάποιον αξιόλογο θα βρεις. 

Μέχρι τότε κοιμάσαι η σε εμβρυακή στάση ή ανάσκελα με κάνα δυο μαξιλάρια κάτω από τα πόδια για να είναι λίγο ψηλά!
Ποτέ και για κανέναν λόγο μπρούμυτα..

• Like 3

Μπρουμυτα κοιμάμαι συνήθως και ξέρω ότι είναι κακό πρέπει να αλλάξω συνήθεια. 

Άλεξ δεν θες να πας να επισκεφτείς κάποιον physio ? Έχετε και ωραίο MSc εκεί για sports physiotherapy, όλο και κάποιον αξιόλογο θα βρεις. 

κάνα μασαζάκι θα είναι αρκετό πιστεύω

• Like 1

Παίζει τρελός πόνος lower back μετά από έντονη προπόνηση στο Thai. Αν εχει κανένας κανένα tip σε πιο μεγάλο βάθος από "stretching και ραχιαίους" ακούω. Κάνα video καμιά πηγή κτλ. 

p.s κοιλιακοί είναι ήδη σχεδόν έξω 2-3 μήνες το πολύ με βλέπω τελείως φέτες. 

Η συνεισφορά ενός επαγγελματία μερικές φορές είναι ανεκτίμητη.

Όταν ξανάρχισα γυμναστική μετά από πολύ μεγάλη αποχή λόγω προβλημάτων στην σπονδυλική στήλη ,το πάλευα είτε μόνος είτε με τα προγράμματα που μου έβγαζαν οι πιτσιρικάδες αδιάφοροι γυμναστές στο γυμναστήριό μου.

18 μήνες και όλο είχα μικροτραυματισμούς και ενοχλήσεις στην μέση.

Στο τέλος τα πήρα. Βρήκα επαγγελματία σε ένα εργονομικό κέντρο με ειδίκευση στους αθλητικούς τραυματισμούς και αποκατάσταση.

Τον πλήρωσα,μου έβγαλε πρόγραμμα και έκανα 4 ιδιαίτερα να μάθω σωστά τις ασκήσεις και τώρα πια κανά δίμηνο όλα καλά.

Ένα απλό πράγμα που μου έμαθε είναι να ξεκινάω την προπόνηση με κοιλιακούς,ραχιαίους.

Έτσι πάντα στο γυμναστήριο πάντα τα πρώτα 30 λεπτά τα αφιερώνω σε αυτές τις ασκήσεις.

Ακόμη και στο Krav Maga πηγαίνω πάντα μισή ώρα νωρίτερα για αυτόν τον λόγο.

Αλεξ όχι διατάσεις πριν την προπόνηση .Ζέστανε την περιοχή με planks,κοιλιακούς,ραχιαίους

Foam roller λέω για αποκατάσταση

Eλπίζω να μην είναι σπόνδυλος.

Περαστικά

• Like 2

Για την περίπτωση που ο Jason δεν ειναι τρολλ αλλά και για το διαολο που ενδιαφέρεται για bw ασκήσεις, δεστε στο παρακάτω ινφογράφημα πώς λειτουργεί το progression σε αυτές τις ασκήσεις.

POSTER+FINAL-page-001.jpg

• Like 2

Δεν είναι σπόνδυλος είμαι σίγουρος. Πιστεύω είναι μυς και συγκεκριμένα o Quadratus Lumborum. Με τα βάρη και την κακή στάση ύπνου έχω αναπτύξει και μια ανισομέρεια όπου ο δεξής είναι πιο tight από τον αριστερό. Όταν κάνω upright barbel row η λεκάνη μου δεν κάθεται ευθεία, κάνει tilt στο πλάι. 

quadratus-lumborum-300x226.jpg\

Το τιπ του maus να πω την αλήθεια βοήθησε πολύ. Κοιμήθηκα χτες σε εναλλαγή εμβρυακής στάσης (με την μεριά που είναι tight να είναι από κάτω) και ανάσκελα αντί για μπρούμητα με μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και σήμερα είμαι πολύ καλύτερα με τον πόνο να έχει μειωθεί πάρα πολύ. Συνήθως όταν ξυπνούσα ήμουν χειρότερα. 

Νομίζω με το στρώσιμο της στάσης του ύπνου, περισσότερους ραχιαίους και διατάσεις του συγκεκριμένου μυ θα είμαι οκ. 

-------------------------

Teo γιατί όχι διατάσεις πριν την προπόνηση, τόσα χρόνια το αντίθετο κάνω. Ίσα ίσα νομίζω το muai thai με έχει γονατίσει γιατί κάνουν μεν καλό ζέσταμα αλλά καθόλου διατάσεις πριν την προπόνηση και η μέση την ακούσει πολύ. 

Για την περίπτωση που ο Jason δεν ειναι τρολλ αλλά και για το διαολο που ενδιαφέρεται για bw ασκήσεις, δεστε στο παρακάτω ινφογράφημα πώς λειτουργεί το progression σε αυτές τις ασκήσεις.

Ωραίο πάρτο και σε size που δεν είναι για μυρμήγκια 

4LeMVAW.jpg

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...