Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βάρη πάντως χρησιμοποιείς και με το bodyweitght. Απλά είναι πάνω σου.

Μπορείς να κάνεις και functional ασκήσεις με έξτρα βάρη πάντως (αλλά δε νομίζω να συγκρίνονται με τις BW), όπως και οι απομόνωσης BW δε συγκρίνονται με τα βάρη.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

http://www.bodybuilding.com/fun/matt20.htm

με πολυ γρηγορη αναζητηση.

Άρα η μόνη εναλλακτική είναι το κροσοβερ; Γιατί και το πεκ ντεκ από την ίδια γωνία δεν ζορίζει ;

Βάρη πάντως χρησιμοποιείς και με το bodyweitght. Απλά είναι πάνω σου.

Μπορείς να κάνεις και functional ασκήσεις με έξτρα βάρη πάντως (αλλά δε νομίζω να συγκρίνονται με τις BW), όπως και οι απομόνωσης BW δε συγκρίνονται με τα βάρη.

Πάντως οι BW δεν είναι για όλους. Πολυαρθρικές και οι λιγάκι προχωρημένες,αδύνατες αν έχουν περάσει τα χρόνια.

Με τα βάρη βλέπει οφέλη και ο ανάπηρος.

• Like 1

Διάβολε, θα μπορείς να πας στο επόμενο επίπεδο στις ελξεις οταν κανεις 2 σετ των 10 επαναλήψεων με διάλειμμα όχι μεγαλύτερο του 1 λεπτού ανάμεσα.

Αυτό που σου λέω να προσεχεις στα μηχανήματα δεν ειναι τοςο το ποσα κιλά θα βάλεις όσο τη σωστή θέση του σώματος. Απο κεί μπορεί να τσιμπήσεις τραυματισμό.

Θοδωρη, κανεις μεγάλο λάθος (απορώ που κι ο συνονόματος συμφώνησε σ´ αυτό μαζί σου). Υπάρχουν πολύ εύκολες παραλαγες των bw ασκήσεων (π.χ. καμψεις όρθιος σε τοίχο) που απευθύνονται στους ολότελα αγύμναστους η/και τραυματισμένους που ομως έχουν μια κάποια κινητικότητα και θέλουν σιγά σιγά να δυναμώσουν. Έκανα σχετική προπόνηση σε ηλικιωμένο άτομο με αναπηρία επιλέγοντας τέτοιες ασκησεις και είδαμε μεγάλη βελτίωση (δεν είμαι προπονητής αλλα ήταν συγγενικό πρόσωπο και μου ζήτησε βοήθεια).

• Like 3

Για αυτό Γιάννη τόνισα το λιγάκι προχωρημένες. Βασικές κάνουν και οι τελείως αρχάριοι υπερήλικες στα γυμναστήρια π.χ push ups με γόνατα.

Μετά βέβαια οι γυμναστές τους βάζουν ασκήσεις με βάρη.

Ποτέ δεν περνάνε σε level 2 BW.

• Like 1

εχω κανα 2 μηνο που κανω rolls για κοιλιακους ,όποτε κανω κοιλιακους, και εχω ενα πιασιμο χαμηλα στην πλατη-μεση καμια βδομαδα  τωρα που δε λεει να φυγει και σημερα συνειδητοποιησα οτι ειναι απο κακη εκτελεση αυτης της ασκησης. Πηγαινα πολυ μακρυα με αποτελεσμα να λυγιζω-σπαω τη μεση οταν τερματιζα. Εκτος του οτι δε θα ξανακανω αυτη την ασκηση μεχρι να μου περασει τελειως τι να κανω για να επισπευσω την αναρρωση?? Διατάσεις κ κανα μασαζ?

Δε χρειάζεται κάτι αφεντικό. Ξεκούραση και θα περάσει.

Τεο, οι καμψεις με γόνατα ειναι το στάδιο 4, όχι το 1. Ο εντελώς αρχάριος/υπερήλικας ξεκινά με καμψεις όρθιος στον τοίχο, οταν καταφέρει να κανει 2 σετ των 30 επαναλήψεων παει σε ελαφρώς κεκλιμένη επιφάνεια, έπειτα σε ακόμα πιο χαμηλή και μετά στα γόνατα (έπειτα στην κλαςςικη στάση κι έπονται οι πιο προχωρημένες βερςιον).

Οταν τον ξεκινάς απο το 4 ειναι λογικό να ζοριστεί και ίσως να μείνει στάσιμος. Όποτε παίρνει τα μονοκιλα, εν δυο εν δυο, αυτός νομίζει οτι γυμναζεται, ο γυμναστής δε ρισκάρει κι ειναι όλοι ευχαριστημένοι.

Χωρίς progressive overload ομως ουσιαστική δουλειά δε γίνεται. Καθόλου παράξενο που μετά απο λίγο καιρό βαριούνται και τα παρατάνε. Οτιδήποτε δεν εχει κάποια πρόκληση τελικά το παρατάμε.

Επίσης διαφωνώ οτι δεν ειναι οι ζόρικες καλισθενικες για πιο προχωρημένη ηλικία. Δεν εχω πρόχειρο το βίντεο με τον παππού κάπου στα 80 που έκανε muscle ups. Το πρόβλημα ειναι οτι οταν κάποιος ξεκινά δεν ξεκινά απο το αρχικό στάδιο ωςτε να δυναμώσουν οι μικροί μύες. Παει κατευθείαν στο λίγο πριν το προχωρημένο στάδιο και μένει στάσιμος εκεί.

• Like 2

Το Yava στο Ιπποκράτειο ειναι άθλιο, στην περιοχή τα καλύτερα ειναι το Elixir στην Β. Γεωργίου και ο Αρμαγος. Τα βλέπεις και τα δυο απο κοντα και αποφασίζεις ποιο σου ταιριάζει. Το Elixir εχει full πρόγραμμα ομαδικών αν σε ενδιαφέρουν και αυτά χωρις επιπλέον χρέωση.

πιο πολυ με ενδιαφερη η τιμη γιατι δεν παιζουν χρηματα,τα ομαδικα δεν με διαφερουν αυτην την στιγμη

Σήμερα το πρωί που πήγα γυμναστήριο είχαν κάνει αλλαγές το Σ/Κ. Έφτιαξαν ειδικό χώρο για άρση βαρών. Δάπεδο από κάτι σαν καουτσούκ και από κάτω σαν σκληρός φελλός . Γαμάτο είναι!

......

Αύριο που θα πήγαινα στο άλλο γυμναστήριο για Krav Maga,δεν θα πάω γιατί προετοιμάζονται για εξετάσεις και θα έχει όλη την ώρα αυτές τις βλακείες της αυτόαμυνας με μαχαίρια και πιστόλια και βαρίεμαι αφάνταστα.

Λέω να τολμήσω να πάω σε μια προπόνηση kyokushin karate. Το μασελάκι μου έχει γίνει πέτρα από τα χρόνια. Καμία πρόταση για καλό μασελάκι και αν είναι δυνατόν όχι αυτά που τα φορμάρεις με βραστό νερό;

πιο πολυ με ενδιαφερη η τιμη γιατι δεν παιζουν χρηματα,τα ομαδικα δεν με διαφερουν αυτην την στιγμη

Αν κάνεις ετήσια ειναι γυρω στα 15-17€ το μηνα και στα δυο που ανέφερα και αξίζει περισσότερο συγκριτικά με το Yava. Μη βλέπεις μόνο την τιμή, γιατι γενικά οταν θα είσαι σε ενα γυμναστηριο που δεν θα βρίσκεις ελευθερο μηχάνημα, με ελλειπή καθαριότητα, με αδιάφορους γυμναστές, χωρίς καλό κλιματισμό/εξαερισμό, αργά ή γρήγορα θα μετανιώσεις για την επιλογή σου.

Γεια σου σπεκτ τουμπανιάρη,ωραίος!

~~~~~

Επειδή εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό το είχα πάει ασταμάτητα και σε αρκετά μεγάλη ένταση, έχω κάνα μήνα τώρα που κάνω προπόνηση σβηστός, σε πάρα πολύ χαμηλούς ρυθμούς δηλαδή για να ξεκουραστούμε και λίγο, δεν λέει..

Έκανα σήμερα λοιπόν πολύ δυνατή προπόνηση μετά από ένα μήνα δικέφαλα~ τρικέφαλα μόνο μαζί σούπερ σετ και τρόμαξα έτσι όπως έγιναν τα χέρια μου! Μιλάμε μια τρελό πρήξιμο όταν ξεκουραστείς καλά.. Δεν ανεβάζω φώτο μην τρομάξετε χαχα

• Like 2

Μιαμ μιαμ

Η σάλτσα στα μακαρονια ειναι το ελαιόλαδο το λεμόνι η ρίγανη και το πιπέρι που ειχα βάλει στο μπρόκολο,  η νοστιμιά δεν υπάρχει !!

• Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...