vgiozo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Να διαβάζεις τα μηνύματα μου, μην τα προσπερνάς Εχω αντιμετωπίσει άπειρους παρόμοιους τραυματισμούς, ξέρω ακριβώς τι έπαθες, δυστυχώς δεν εχω καθόλου χρόνο αυτον τον καιρό για να στο αναλύσω , λίγα μηνύματα στελνω κ αυτα στα κλεφτά ! Επιγραμματικά, το πρήξιμο προήλθε από την κακή εκτέλεση και από τα πολλά σετ, η στάση του σώματος σου ενεργοποίησε πολύ περισσότερο στους θωρακικούς από τους κοιλιακούς μύες και σε συνδυασμό με τα παρα πολλά σετ και τις πάρα πολες επαναλήψεις, όσο κουραζόσουν τόσο χειρότερα έκανες τα πράγματα! Το οτι σε έβαλε κάποιος γυμναστής κ σε κοιτούσε δεν μου λεει απολύτως τίποτα , εχω δει εγκλήματα.. Και μονο που σε άφησε να κάνεις 6επι12 σε άσκηση που δεν εχεις ξανακάνει ποτε , αυτο απο μονο του λεει πολλά .. Καθόλου δεν προσπερνώ τα μηνύματά σου. Αλλά ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι στις 2 σχετικές απαντήσεις σου (την παραπάνω στη παράθεση κι εδώ) την ίδια στιγμή που μου λες ότι ξέρεις ακριβώς τί είναι και το έχεις αντιμετωπίσει αρκετές φορές, δεν μου δίνεις κάποια αξιοποιήσιμη πληροφορία, για να σου απαντήσω περαιτέρω, σχετικά με 1) Το είδος και τη τάξη του τραυματισμού (πχ θλάση ά/β΄ βαθμού) ή τους συγκεκριμένους μύες που τραυματίστηκαν. Εγώ υποθέτω ότι πρόκειται για θλάση...ελπίζω Α΄ βαθμού, αν και το οίδημα που σχηματίστηκε στην αρχή με προβλημάτισε μήπως είχε επέλθει κάποια ρήξη κι επρόκειτο για Β΄ βαθμού Οι μύες που ένιωσα το πόνο είναι περιμετρικά, όπως είπα ήδη, είναι περιμετρικά του στήθους, από την άκρη (κοντά στη θηλή) και πάνω προς τη μασχάλη... 2) Πρακτικές θεραπείας και αποκατάστασης και τυχόν διάρκειά τους που θα μπορούσα να εφαρμόσω (κι είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή) Για παράδειγμα - συγκεκριμένες στατικές διατάσεις - δυναμικές διατάσεις - φαρμακευτική αγωγή - επιθέματα/εντριβές - πρακτικές σταδιακής επαναφοράς σε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής, τί ασκήσεις να κάνω, ποιές να αποφύγω, σε τί ένταση κτλ Στον αθλίατρο θέλω να πάω, για να μου δώσει ακριβώς και τεκμηριωμένη απάντηση στα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματα ή 3) Οδηγίες για την ορθή εκτέλεση της άσκησης, που εγώ δεν ήξερα κι ο γυμναστής παρέλειψε να μου δώσει (ή δεν ήξερε) Ακριβώς για να λάβω τυχόν διορθώσεις, έγραψα και πρωτύτερα ακριβώς (κι ειλικρινά) πώς εκτέλεσα την άσκηση...επαναλαμβάνω: - έκανα άρσεις γονάτων, κι όχι άρσεις (τεντωμένων) ποδιών, ακριβώς για να περιορίσω τις ταλαντώσεις στον οριζόντιο άξονα + για να μειώσω τη συμμετοχή των hip flexors - οι επαναλήψεις ήταν αργές κι ελεγχόμενες - πλάτη κολλημένη πίσω, για να αποφεύγονται μετακινήσεις - αγκώνες σε ορθή γωνία ...επισημαίνω ότι υπάρχει στο σημείο αυτό καθρέφτης στο γυμναστήριο και μπροστά και πλάϊ, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθεί την εκτέλεση της άσκησης. ...γιατί μπορεί ασφαλώς κανείς να έχει λανθασμένη αντίληψη για τον τρόπο που μπορεί να εκτελεί την άσκηση και η θέαση της εκτέλεσης να μην συμβαδίζει με την "αντίληψη" και την "επίγνωση" που μπορεί να έχει κάποιος για τις κινήσεις του. Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι η εκτέλεση της άσκησης ήταν "sub-optimal", κατώτερη της ενδεδειγμένης, γιατί δεν έχω κανένα λόγο (ή εγωϊσμό στο συγκεκριμένο θέμα) για να ισχυριστώ ή να αξιώσω συνολικά άρτια και άριστη εκτέλεση Για να έφταιγε όμως σε τέτοιο βαθμό η εκτέλεση της άσκησης για τον τραυματισμό - γιατί υπάρχει διαφορά διαχωριστική μεταξύ α) κακής/προβληματικής εκτέλεσης και β) κατώτερης της ενδεδειγμένης εκτέλεσης - θα έπρεπε οι μύες του θώρακος να αναγκάζονταν να αντισταθμίζουν απότομες ταλαντώσεις κυρίως στον οριζόντιο άξονα, ώστε να επιβαρύνονται έτι περαιτέρω - με μηχανικά μειονεκτικές κινήσεις σε σχέση με τον τρόπο που κινητοποιούνται και "δένουν" στον σκελετό - στις οποίες τυχόν θα καλούνταν/αναγκάζονταν να ανταπεξέλθουν με "σπασπούς" Επειδή, όποιες κι αν ήταν οι επιμέρους αποτυχίες στην εκτέλεση της άσκησης αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ότι έκανα προσεκτικά - έστω όχι στον βέλτιστο βαθμό, αλλά όχι στον κάκιστο - καλά ήταν η ελεγχόμενη εκτέλεση κι η αποφυγή οριζόντιων μετατοπίσεων Επιπλέον, χωρίς να αξιώνω καθόλου "γνώση" σαφώς δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσα την παραπάνω άσκηση, - τη τελευταία φορά που έκανα συστηματικά γυμναστήριο ήταν στο καθημερινό μου πρόγραμμα, για 2-3 μήνες 3-4 φορές τη βδομάδα, 3 σετ σε κάθε προπόνηση - όταν προπονούμουν αγωνιστικά στην αντισφαίριση, τις μέρες που έβρεχε και δεν μπορούσαμε να βγούμε στο γήπεδο κάναμε γυμναστική σε κλειστό γυμναστήριο και μια από τις ασκήσεις που κάναμε συστηματικά ήταν κι αυτή. ...δεν μου είχε προκαλέσει ποτέ άλλοτε πόνο ή ενόχληση αυτή η άσκηση, ωστόσο η τελευταία φορά που την έκανα συστηματικά ήταν πριν 2 χρόνια... Γι αυτό, αξιοποιώντας αυτό που είπες εσύ, τείνω να θεωρώ ως κυριότερο αίτιο - τις πολλές επαναλήψεις - το γεγονός ότι είχε καιρό να ασκηθεί / ενεργοποιηθεί, συνδυαστικά με το ότι - αναγκαζόταν να βαστάζει το βάρος μου σε μια συγκεκριμένη θέση. ...μ' αυτό θέλω να πω ότι μερικές φορές μπορεί να ταλαιπωρηθεί περισσότερο ένας μυς όταν του ασκείται μια σταθερή πίεση σε μια συγκεκριμένη θέση, παρά όταν εκτελεί μια κίνηση συστολής-διαστολής στο πλήρες εύρος του. πχ. μπορεί να κάνει κανείς ασκήσεις δικεφάλων με αλτήρες, αλλά να είναι πιο δύσκολο για τον μυ να κρατήσει ένα συγκεκριμένο βάρος σε μια συγκεκριμένη θέση γωνία... ...σε αυτή τη περίπτωση, αν δεν είναι γυμνασμένος ή/και φορμαρισμένος, μπορεί να αρχίσει να τρέμει ή να αντιδρά με μικρο-σπασμούς που να προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά, σε σύγκριση με τη δυναμική μετακίνηση του ίδιου βάρους για το ίδιο χρονικό διάστημα. ...κάτι τώρα σκέφτομαι ότι έκανα λάθος, και τουλάχιστον επιβάρυνε ενδεχομένως την κατάσταση ήταν πως κρατούσα πολύ σφιχτά τις λαβές του "μηχανήματος" κι ίσως αυτή η επιπλέον "criss - crossing" μυική ένταση, από το forearm μέχρι τον αγκώνα και τον τρικέφαλο να συνετέλεσε στον τραυματισμό. ...επειδή δεν είναι κάτι που είναι εύκολα παρατηρήσιμο, μπορεί να εξηγείται και γιατί δεν το παρατήρησε κι ο γυμναστής που με παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή. ...όσον αφορά για τα επαναλαμβανόμενα σετ, σαφώς ήταν λάθος - ήταν όμως πιασμένοι οι πάγκοι κι άλλα μηχανήματα εκείνη τη στιγμή - και σαφώς πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μάθουμε από τα λάθη μας, ακόμη κι εκείνα που δεν είναι πάντα τόσο εμφανή ή δεν τα υπολογίζουμε αναλόγως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Πάλι στο τζιμ μας η εθνική το πρωί, πάλι εγώ θα πάω βράδυ. Ααααα δε παει αλλο αυτο 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Άλεξ ωραίος ρε, δυνατός και εκρηκτικός, μπράβο! ~~~~ Φίλε θα πας στον αθλιατρο και θα στα εξηγήσει αναλυτικά όλα, εγώ από την δουλειά μπαίνω για λίγο και δεν έχω χρόνο όχι για να γράψω αλλά ούτε για να διαβάσω καν το μήνυμα σου. Έχω μεγάλη εμπειρία από τέτοιους τραυματισμούς ναι, πρόσφατα πχ ένα άτομο από λάθος εκτέλεση σε πουλ οβερ σούπερ σεφ με εκτάσεις στήθους πρήστηκε το αριστερό του βυζί και έγινε τριπλάσιο από το δεξί! Κυριολεκτικά τριπλάσιο όχι αστεία! Σε δύο βδομάδες πέρασε τελείως! Θα στο ξαναπώ,λάθος εκτέλεση συν (το κυριότερο) οι πολλές επαναλήψεις και τα πολλά σετ επιβαρύναν μύες που δεν είχες δουλέψει καθόλου για πολλά χρόνια! Κοιμόντουσαν οι μύες σου και τους ξύπνησες απότομα κ με λάθος τρόπο! Έπρεπε να μπεις στην άσκηση πολύ πιο συντηρητικά! 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Πρόσθεσα μέρα αεροβικής/δύναμης με strongman ασκήσεις, farmers walk, pull the rope, κτλ. Πολύ δυνατη προπόνηση. Μόνο μειονέκτημα ότι θέλει άπλετο χώρο (που τον έχω) και καλό καιρό (που προφανώς δεν μπορώ να ελέγξω). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arct1c Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 αυτο που λεει οτι το 95% οσων χανουν πολλα κιλα μεσα σε μια τριετια τα εχουν παρει πισω παιζει να ναι μεγαλη αληθεια.... Καταρχας για να χασεις τοσα κιλα πρεπει να εχεις χασει μεγαλο μερος μυικης μαζας και αρα ο μεταβολισμος σου θα εχει πεσει και με το που πας να φας οπως ετρωγες θα τα παρεις πιο γρηγορα... Και βεβαια το ψυχολογικο κομματι που σε πιανει υπερφαγια μετα απο μεγαλο διαστημα πεινας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δοκίμασα το παρακάτω. Πολύ ζόρικο. Θέλει σιγά - σιγά από ξαπλωτή θέση μέχρι να σηκωθεί ο κορμός και κάθε προπόνηση λιγάκι παραπάνω. Που είναι ο gon; Αυτός λογικά θα τα ξέρει αυτά. Φτιάχνεις απίστευτο grip. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 M αρέσει η άσκηση ! Κάτι χορεύτριες που έχω δει σε διάφορα κλαμπ να κάνουν τέτοια ακροβατικά ήταν σουπερ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Που πας ρε γέρος άνθρωπος σε τέτοια κλαμπ. Εσύ για τσαγάκι και κουβερτούλα φλις είσαι πια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Χθες στο μονοζυγο που έκανα παρατήρησα ένα τσιμπημα σαν βελονα στον τένοντα του δεξιού χεριού. Λιγο πάνω απο την παλάμη, οταν άλλαξα λαβή βεβαια δεν ειχα καμια ενοχληση (με την αναποδη δηλαδη ημουν οκ) τωρα λιγο σαν να με καιει , τι να κάνω για να αποτρέψω τραυματισμο? Κανεις καμια ιδέα? για γυμναστική θα ξαναπάω Δευτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Χθες στο μονοζυγο που έκανα παρατήρησα ένα τσιμπημα σαν βελονα στον τένοντα του δεξιού χεριού. Λιγο πάνω απο την παλάμη, οταν άλλαξα λαβή βεβαια δεν ειχα καμια ενοχληση (με την αναποδη δηλαδη ημουν οκ) τωρα λιγο σαν να με καιει , τι να κάνω για να αποτρέψω τραυματισμο? Κανεις καμια ιδέα? για γυμναστική θα ξαναπάω Δευτερα. Πάγο,αποχή από την άσκηση.Περικάρπιο ,στραπς καλής ποιότητας.(φωτό) Που πας ρε γέρος άνθρωπος σε τέτοια κλαμπ. Εσύ για τσαγάκι και κουβερτούλα φλις είσαι πια Άντε και καμία βραστή πατατάτα αχαχα!! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μήπως ξερουμε που μπορει να οφειλεται ? κάνω την άσκηση λάθος? γιατι μονοζυγο ειχα να κάνω απο την Τετάρτη την Πέμπτη επειδη ειχα πιαστει ελάφρά απο το πέκ ντέκ πήγα και έκανα καρδιο μονο διαδρομο μιση ώρα με κλιση και κοιλιακους - ραχαιους - διατασεις. Και χθες επειδη ακομα δεν μου βγάλανε προγραμμα βολευτηκα με κάμψεις - μονοζυγους κοιλιακους κτλπ τωρα αυτη τη στιγμη ειναι οκ δεν με καιει. ΥΓ Στο τέλος με βλέπω να βγάζω ασκησεις μονος μου καλα οχι πως δεν το ξέρω πως αμα δεν ψαχτεις μονος σου στο γυμναστηριο ακρη δεν βγάζεις αλλα τέσπα. Θα μάθω 5-10 βασικές και θα παιζω μπάλα με ασφάλεια με αυτές πχ για ώμους εκτάσεις με αλτήρες ελαφρά σπασμένη η μέση στήθος προς τα έξω και η κινηση μέχρι το υψος των ώμων. Μετα στήθος θα παιξουμε πάγκο κλειδωμένη μέσα η μέση και να ακουμπάει καλα στον πάγκο για να αποφυγουμε οσφυαλγίες κτλπ αυχένας σταθερος (για αυχενικά - ριζιτιδες κτλπ) και τιποτα πιέσεις για στήθος με αλτηρες πάλι. Δεν ξέρω βλεπω και μερικους στο γυμναστηριο μπορει να έχουν μπρατσα αλλα νομιζω κάνουν τις ασκησεις ΟΠΩΣ να ναι. Βάζουν παραπάνω βάρος απο εκεινο που τους επιτρέπει να την εκτελούν σωστά - αποτομες κινησεις κτλπ κτλπ χθες ενας άφησε τον τροχαλια και πηγε να γινει σεισμος στο γυμναστηριο με λιγα λογια εμμένω στην αποψη που ειχα εξαρχης και κάποιοι την ειχαν παρεξηγησει και εδω μεσα θεωρώντας οτι πουλάω μουρη ενω ειμαι αρχάριος ή κοιλαράς οτι δηλαδη δεν έχει σχέση ΠΑΝΤΑ η εμφάνιση για το άν ξέρεις μερικά πράγματα ή δεν ξέρεις. Επειδη κάποιοι ειχαν κλειδώσει στο γνωμικο οτι έχεις σώμα τελειωσε ξέρεις πράγματα και ασκησειολογιο και διατροφής. Για μενα αυτο δεν ειναι απόλυτο. Ειδικά μετα απο αυτα που πηγα και ειδα σε ενα γυμναστηριο διοτι παλιοτερα έκανα ομαδικά αθληματα πολεμικές τεχνες κτλπ. δεν ειχα εικονα απο ενα γυμναστηριο τι ακριβως παιζει ειχα χρονια να πάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Νομιζω απο ογκο ειμαι καλα ! Ηρθε η ωρα για cutting! 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ξεκίνησες γυμναστήριο? Μπράβο σου, καμία σχέση η δουλειά που θα κάνεις εκεί με την δουλειά στα πάρκα και τις πλατείες, θα σε βοηθήσουν πολύ τα μηχανήματα! Τώρα ξεκίνησες? Την πρώτη βδομάδα να τα κάνεις όλα, δουλεύουμε κάθε μέρα όλες τους μύες από λίγο, στο στήθος που πιάστηκες έπρεπε να ξανά μπεις την επόμενη καπακι πεκντεκ, κακώς που δεν στα είπε ο γυμναστής σου αυτά, πληρώνεις, πες του να σου βγάλει πρόγραμμα και να σε προσέχει. ~~ Σπεκτ έβαλες κιλά η μου φαίνεται? Χέρια~ώμοι μπόμπα, πλάτη~στήθος ρίξε δουλειά! Επίσης χάσε λίγο από την μέση. ~~~ Γιάννη, χαμομήλι παρακαλώ όχι τσάι μας προσβάλεις χαχα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ξεκίνησες γυμναστήριο? Μπράβο σου, καμία σχέση η δουλειά που θα κάνεις εκεί με την δουλειά στα πάρκα και τις πλατείες, θα σε βοηθήσουν πολύ τα μηχανήματα! Τώρα ξεκίνησες? Την πρώτη βδομάδα να τα κάνεις όλα κάθε μέρα όλες τους μύες από λίγο, πω στήθος που πιάστηκες έπρεπε να ξανά μπεις την επόμενη, κακώς που δεν στα είπε ο γυμναστής σου αυτά, πληρώνεις, πες του να σου βγάλει πρόγραμμα και να σε προσέχει. ~~ Σπεκτ έβαλες κιλά η μου φαίνεται? Χέρια~ώμοι μπόμπα, πλάτη~στήθος ρίξε δουλειά! Επίσης χάσε λίγο από την μέση. ~~~ Γιάννη, χαμομήλι παρακαλώ όχι τσάι μας προσβάλεις χαχα Ναι μωρε ειπα να πάω λιγο αλλα έχω δει πολλά ως τώρα. Τσέκαρε μια πάλι το προηγουμενο μηνυμα έκανα edit! Μερικά τα γράφω και μέσα. Τωρα οσο για τους γυμναστες ..... υπάρχουν 3-4 κοπελιτσες με κολάν οι οποιες δεν ξέρω καν αν ειναι πραγματικές γυμνάστριες η μια έδειξε κάποια πράγματα η άλλη δεν πολυσηκωνοταν. Χθες ειχε εναν τύπο γυμνασμενο κτλπ αλλα ειχε υφος και δεν μπηκα καν στην διαδικασια να τον ρωτησω κάτι απλα πηγαινε έκανε τις ασκησεις του και εφευγε πηγαινε και εμπαινε φβ. Πληρώνεις μεν αλλα μάλλον πληρώνεις τα μηχανήματα εκτος και αν αρχισεις να ζαλιζεις τους γυμναστες μπορει να το κανω και αυτο δεν ξέρω καποιες φορές θα ρωτάω βεβαια. Δεν ντρέπομαι. Εγω να φανταστεις πηγα τους ειπα οτι σημερα θα κάνω καρδιο και δεν μου ειπαν πχ οχι γιατι πιάστηκες κτλπ? οσο για το προγραμμα μου λεει την Πέμπτη θα στο βγάλουμε απο .... Δευτερα :cry: Νομιζω δεν πρεπει να έχω μεγάλες προσδοκιες! Πάντως η δουλεια στις πλατειες και με το βάρος του σώματος έχει βοηθησει αρκετά ο άλλος που πήγαμε μαζι δεν ξαναπηγε την επομενη πιάστηκε εντελώς (ακομα πιασμένος ειναι να φανταστεις) δεν μπορουσε να σηκώσει το χέρι εγω μπορουσα άνετα και την επομενη να κάνω βάρη αλλα δεν το ρισκάρισα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ναι γενικα πληρωνεις τον χωρο/μηχανηματα και βασικη βοηθεια με την λογικη οτι αν θες κατι πιο εξειδικευμένο πας σε personal 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις