Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις δυο βδομάδων προπόνησης Krav Maga.

Θετικά....

-Full αεροβική. Ότι ήθελα για συμπλήρωμα του γυμναστηρίου. Ότι αεροβικό εκεί το βαριέμαι του θανατά .

-Full δύναμη σε κλοτσομπουνίδι vs μεγάλων στόχων(ασπίδες). Ψυχοθεραπευτικό....

-Δύσκολο να τραυματισθείς

Αρνητικά....

-Πάσχει από την ίδια ασθένεια της αρπαχτής όπως όλος ο κόσμος των μαχητικών αθλημάτων και πολεμικών τεχνών.

Με το καλημέρα ζητάνε 45 ευρώ για γάντια,μπλουζάκι,σπασουάρ .

Με το καλησπέρα 60 ευρώ για παντελόνι και δελτίο στην I.K.M.F

Και μετά κάθε τόσο 40 ευρώ για εξετάσεις σε P1,P2,G κ.λ.π

(Μου θύμισε πριν αρκετά χρόνια στο kick boxing που δεν έκανες sparring άμα δεν φόραγες τις στολές με το λογότυπο των fighters. Σε βάζανε και βάραγες τον σάκο.)

- Δεν είναι competitive. Tώρα τι αυτοάμυνα και μπαρμπούτσαλα θα κάνεις άμα δεν εκπαιδευτείς να διαχειρίζεσαι την αδρεναλίνη και την ψυχραιμία σου δεν ξέρω.

- Δεν έχει την πλάκα και διαςκέδαςη του full contact η έστω του semi contact

- Δεν με αγγίζει η φιλοσοφία της αυτοάμυνας. Έχω προσωπικά καταλήξει ότι η καλύτερη αυτοάμυνα είναι προπόνηση στο 400άρι και ένα σπρέι πιπεριού άμα κυκλοφορείς περίεργα.

Ευτυχώς τέτοια φαινόμενα αρπαχτής δεν είχαμε στη σχολή Κραβ Μαγκά που πήγαινα εγώ στα Γιάννενα (δεν ανήκε στη διεθνή ομοσπονδία βέβαια, ο δάσκαλος είχε πιστοποίηση και αγωνιστική εμπειρία σε άλλες π.τέχνες και ήταν αστυνομικός...ήταν ίσως περισσότερο "fusion" τεχνικών αυτοάμυνας με/χωρίς όπλο).

Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε κανονικό sparring, μάλλον περισσότερο "play-fighting" για την αφομοίωση συγκεκριμένων κινήσεων, καθώς και ενσωμάτωση διαφόρων τεχνικών...

...το πιο σοβαρό "contact" που είχαμε μεταξύ μας οι μαθητευόμενοι ήταν όταν προσπαθούσε να μας κάνει να καταλάβουμε την έννοια της "μηχανικής υπεροχής" / "μηχανικού πλεονεκτήματος"  ας πούμε ορισμένων κινήσεων, δλδ γενικότερα της μηχανικής του σώματος για αποδοτικότερη άσκηση δύναμης...

...το συγκεκριμένο "drill" αποτελούσε περισσότερο μια προσομοίωση σύγκρουσης αστυνομικών/διαδηλωτή στην ουσία, με τους μεν να χρησιμοποιούν τα pads ως ασπίδες και έναν κάθε φορά να προσπαθεί να τους σπρώξει, χρησιμοποιώντας σωστά τη γωνία "ώμου/αγκώνα" και ισορροπία σώματος και να διασχίσει έτσι την αίθουσα...5-6 προς 1 ήταν...

....ήταν κι η μόνη φορά που "διέπρεψα" καθώς ερχόμουν υπερασκημένος τότε από τις΄συνεχείς πραγματικές διαδηλώσεις και μικροσυγκρούσεις με τα ΜΑΤ/ΥΜΕΤ και τους πήρα παραμάζωμα : )

Μου άρεσε πολύ, ήθελα να συνεχίσω, αλλά εδώ Θεσσαλονίκη δεν βρήκα σχολή κοντά στο σπίτι μου ενώ και το χωριστό κόστος ήταν αρκετά ανεβασμένο, παρότι έχουμε γεμίσει και διάφορες σχολές Κραβ Μαγκά τελευταία

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Οσοι κανετε upper/lower τις lower μερες πως τις εχετε χωρισει;;

Έστω ότι ξεκινάς Δευτέρα. Πάει lower-upper-off-lower-upper -off-off-repeat. Εγώ το κάνω έτσι. Αρχίζω με lower την δευτέρα για να μην χρειάζεται να θέλω πάγκο μιάς και σχεδόν όλοι κάνουν στήθος τότε. Επίσης θέλω το ΣΚ ελεύθερο. 

Μπορεί να πάρει και άλλες μορφές εννοείται.

• Like 2

Οχι για τις ασκησεις εννοουσα.Ας πουμε την μια κανεις τετρακεφαλους και την αλλη μηριαιους πχ;;; η τα κανεις ολα μαζι την μια μερα ας πουμε με λιγες επαναληψεις και πολλα κιλα ενω την επομενη το αντιστροφο;

Μιας και αρχισα πρακτικη και ειναι αδυνατον να πηγαινω γυμ το πρωι ,το βραδυ αφου γυρισω ενα σκουπ ειναι ενταξει πριν τον υπνο η χρειαζεται να φαω κατι;;

Σκουπ + υδατανθρακα

Και στο στερεογευμα που ακολουθει πληρες γευμα με τρια μακροθρεπτικα.

Για κατω κορμο οι περισσοτεροι διαχωριζουν μπροστα κ πισω ποδια. Εγω δν το επικροτω. κανεις καθολικη εκγυμναση με διαφορετικες ασκησεις για να επιτυχεις το μεγιστο δυνατο της εκγυμνασης του καθε μυ

Οχι για τις ασκησεις εννοουσα.Ας πουμε την μια κανεις τετρακεφαλους και την αλλη μηριαιους πχ;;; η τα κανεις ολα μαζι την μια μερα ας πουμε με λιγες επαναληψεις και πολλα κιλα ενω την επομενη το αντιστροφο;

Μιας και αρχισα πρακτικη και ειναι αδυνατον να πηγαινω γυμ το πρωι ,το βραδυ αφου γυρισω ενα σκουπ ειναι ενταξει πριν τον υπνο η χρειαζεται να φαω κατι;;

Γίνεται κι έτσι αλλά δεν το θεωρώ ιδανικό. Χάνεις τα οφέλη της αυξημένης συχνότητας άμα κάνεις μία το ένα μία το άλλο. Καταλήγεις να κάνεις το καθένα μία φορά την βδομάδα.

Εφόσον κάνεις όλο τον κάτω κορμό την ίδια μέρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε κάθε μέρα. Ανάλογα τον στόχο σου και (αν και δεν νομίζω είναι applicable εδώ) τον στόχο του κάθε block/μεσόκυκλου. Ένας καλός μπούσουλας όμως είναι την μία μέρα βαριά και την άλλη μέρα περισσότερες reps. Υπάρχουν όμως πολύ τρόποι, αλλά εξαρτώνται από πολλά πράγματα. 

Για το γεύμα, αν αντέχεις με ένα scoop και έχεις φροντίσει για τις υπόλοιπες θερμίδες μέσα στην ημέρα οκ. Αλλά επειδή δεν νομίζω να την παλέψεις καλύτερα κάνε τις κατάλληλες αλλαγές έτσι ώστε να χωρέσεις ένα μεγαλύτερο, κανονικό γεύμα.

Την μια ημερα λεω να βαλω τα σκουωτ και τις αρσεις δινοντας εμφαση στα κιλα και την αλλη μερα σε Front σκουωτ και προβολες δυνοντας έμφαση στις επαναληψεις

Τωρα για το γευμα επειδη θα πηγαινω κατευθιαν για υπνο μετα το γυμ ελεγα πως ενα σκουπ θα αρκουσε

σχεδον καθε φορα που χτυπαω σακο δυνατα η ριχνω καμια μπουνια ετσι στον αερα με ενταση
βγαζω μια κοκκινιλα στ ματι...ξερερε αγγειακι... παθενει κανεις κατι παρομοιο?

Εγω είχα ελιές το Σάββατο που μας πέρασε, έχασα και το μπάνιο γι αυτές. Μου φάνηκε χρήσιμο το farmers walk καθώς χρειάστηκε αρκετές φορες να μεταφέρω 40 κιλά τσουβάλια αρκετά μέτρα απόσταση.

το farmers walk  είναι φοβερό :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: 

βάρεσα τατουάζ γαμώτο αναγκαστικά 1 εβδομάδα off. θα το ρίξω στη περισυλλογή γκρρ

Καλό είναι το farmers walk αλλά μετά από κάποιες μέρες αρχίζω και βαράω μπιέλα γιατί είναι μεγάλη και καθημερινή καταπόνηση. Συν την μέρα που βγαίνει το λάδι έχει έξτρα κουβάλημα. Τι τα γράφω, τα γνωρίζετε απ' ότι βλέπω...

• Moderators

το farmers walk  είναι φοβερό :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: 

βάρεσα τατουάζ γαμώτο αναγκαστικά 1 εβδομάδα off. θα το ρίξω στη περισυλλογή γκρρ

Αναλογα το σημειο δεν χρειαζεται να κοψεις τελειως προπονηση. Εγω ακομη και οταν ειχα ολο το σωμα χτυπημενο πηγαινα. Εκανα συγκεκριμενες ασκησεις και δεν πιεζομουν γενικα αλλα πηγαινα

Αναλογα το σημειο δεν χρειαζεται να κοψεις τελειως προπονηση. Εγω ακομη και οταν ειχα ολο το σωμα χτυπημενο πηγαινα. Εκανα συγκεκριμενες ασκησεις και δεν πιεζομουν γενικα αλλα πηγαινα

στήθος αλλα ψιλό όλο. δλδ όχι ένα σημείο του. βρε δίκιο έχεις αλλα είμαι λίγο "προστατευτικός" σε αυτά.. :P 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...