Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει δοκιμασει κανειε γλυκερινη πριν την προπονηση?

Exω δοκιμάσει νιτρογλυκερίνη και ειναι "μπόμπα" (συγνώμη δεν κρατήθηκα!)

• Like 3
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά ο wizzy δεν ρωτάει μέχρι πότε να την καταναλώσει αλλά αν υπάρχει ένας χρόνος που πρέπει να περιμένει και μετά να την πιεί. Either way η απάντησή είναι όποτε τον βολεύει. 

Για την ακρίβεια, ο Φώτης το κατάλαβε σωστά. Η ερώτησή μου ήταν διατυπωμένη λάθος. Ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ του τέλους της προπόνησης και της στιγμής κατανάλωσης της πρωτεΐνης, έτσι ώστε η τελευταία να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάπου διάβασα ότι μετά το τέλος της προπόνησης, οι μύες μας "πεινάνε" για πρωτεΐνη για τα επόμενα 45 λεπτά, αλλά αυτή η δήλωση δεν στηριζόταν σε κάποια επιστημονική/ερευνητική απόδειξη, εξ ου κι η απορία μου.

Ο λόγος που ρώτησα ήταν επειδή, ειδικά τις φορές που πηγαίνω στη δουλειά με το ποδήλατο, μέχρι να κάνω μπάνιο, να αλλάξω κτλ, περνάει ένα δεκαπεντάλεπτο - μπορεί και παραπάνω - από την στιγμή που θα κατέβω από το ποδήλατο μέχρι τη στιγμή που θα είμαι έτοιμος για να πάω στο γραφείο. Επομένως, εάν υπήρχε κάτι, κάποια μελέτη η οποία θα τύγχανε της εμπιστοσύνης σου και υπαγόρευε κατανάλωση πρωτεΐνης εντός π.χ. δεκαπέντε λεπτών από το τέλος της άσκησης, θα έπρεπε κάνω κάποιες αναπροσαρμογές για να μπορέσω να ικανοποιήσω την προϋπόθεση των 15 λεπτών.

Επομένως...

Wizzy εγω χρησιμοποιω τον κανονα της μισης ωρας  ,δλδ οτι και να γινει και γκομενα να μου κατσει εντος  30 λεπτων μετα την προπονηση πρεπει να πιω πρωτεινη  οπου και να ειμαι  η΄να φαω κατι με μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης .

Αυτη την περιοδο που δεν πινω πρωτεινη σκονη  θα φαω κατι σιγουρα μετα  αμεσως μετα το  gym.

... το μισάωρο που προτείνει ο Φώτης με βολεύει, κατά κάποιο τρόπο. Έχω αρκετό χρόνο για τα πιο πάνω και για να πιω την πρωτεΐνη με την ησυχία μου στο γραφείο.

Γιώργο 10 με 15 λεπτά μετά την προπόνηση είναι το ιδανικό για την σκόνη σε νεράκι.

Να ηρεμήσεις, να πέσουν λίγο οι παλμοί και χτύπα την.

[...]

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως εξήγησα, τα 10 με 15 λεπτά είναι πρακτικά ανέφικτα, εκτός κι αν αλλάξω κάποια πράγματα. Θα διατηρήσω στα υπόψιν την πρότασή σου και βλέπουμε. Εάν την εφαρμόσω, θα ενημερώσω - αν και, μεταξύ μας, στο επίπεδο (το ποιο; Χα!) που είμαι, δεν νομίζω να καταλάβω διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης πρωτεΐνης σε 15 λεπτά ή σε 30 λεπτά από το τέλος της άσκησης.

• Like 2
Δημοσ.

Μιλας για το "αναβολικο παραθυρο"...

Διιστανται οι αποψει εξ οσων θυμαμαι.

Εκει 40-30' ηταν η τελευταια που θυμαμαι. Τα χω διαγραψει, ομως, οσα papers ειχα να σου στελνα. Σορρυ.

Προσωπικα, αν δν επινα πρωτεινη μεσα σε 30', το στομαχι μου με εδερνε.

• Like 1
Δημοσ.

Wizzy, μην σε απασχολεί το να "προλάβεις" να πιεις πρωτείνη. Πάρε εσυ την απαιτούμενη ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα γίνει η δουλειά.

Ενδιαφέρουσα συνταγή:

• Like 1
Δημοσ.

Wizzy, μην σε απασχολεί το να "προλάβεις" να πιεις πρωτείνη. Πάρε εσυ την απαιτούμενη ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα γίνει η δουλειά.

Ενδιαφέρουσα συνταγή:

κάντην και στείλε μου ένα κιβώτιο :D 

• Like 2
Δημοσ.

κυκλοφορεί ίωση ρε αλάνια; τι πράμα είναι τούτο. πήγα χθες γυμναστήριο ειμουν στα έτσι. να δω πως θα πάω αύριο 

καλημερες

ναι κυκλοφορεί και είναι σε έξαρση, όχι κάτι ανησυχητικό τα γνωστά εποχιακά. 

Καλημέρα 

Δημοσ.

Αμα τα λεω εγω!!!

Αμα αρχισουνε και οι γριπες θα δειτε γλεντια...

Πιασιμο-πονος σημερα αριστερα στη πλατη , απο τη κωπηλατικη λογικα. Αυτο παντως που πιανομαι μονο απο τη μια, τη πιο αδυναμη πλευρα, εχει γελιο :P

Δημοσ.

Αμα τα λεω εγω!!!

Αμα αρχισουνε και οι γριπες θα δειτε γλεντια...

Πιασιμο-πονος σημερα αριστερα στη πλατη , απο τη κωπηλατικη λογικα. Αυτο παντως που πιανομαι μονο απο τη μια, τη πιο αδυναμη πλευρα, εχει γελιο :P

κλαίωωωωω make my day.... λοβ γιου 

• Like 1
Δημοσ.

Ερειπια ειστε :Pεχω να κρυωσω αρρωστησω 7-8 χρονια .

Eφαγα μια dominos  χτες κολαση  με διπλο πεπερονι γιατι ειχαμε movies night σπιτι μου .

Φυσικα σημερα για να εξιλεωθω  εχει ρυζι καστανο και τονο μεσημερι βραδυ και καμμια ωρα αεροβια ακυρωσα και εξοδο για σημερα το βραδυ και ολα αυτα για μια pizza  εκει καταντησαμε ...

με βοηθάνε στο να διατηρήσω τα φυσιολογικά για εμένα επίπεδα δύναμης/ενέργειας , δεν μου δίνουν κάτι έξτρα 
αν και πιέσεις ώμων και 90kg έχω ρεκορ αλλα σε όγκο . τα συμπληρώματα δεν θα κάνουν κανέναν να βαράει 80 και 90 kg πιέσεις ώμων , αν δεν φτιάξεις μυς με τα χρόνια απλά δεν 
το γράφω για όποιον διαβάζει , μη πάει κανείς κ πετάξει τα λεφτά του , αν δεν υπάρχει κάτι να διατηρηθεί απλά κάνεις μια τρύπα στο νερό και ας είναι και pre-workout που προσωπικά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά , θα έχεις λίγη παραπάνω ενέργεια , so what? και ένας espresso την ίδια δουλειά κάνει 

μην βαζεις τοσα πολλα ρε ωμους  δεν εχει νοημα με πλαγιες εκτασεις και παρομοιες ασκησεις  θα κοψει να τονιστει ,απο το πλαι τουμπανιαζει ο ωμος .Και αν τους παρεις στο χερι ειναι κλασικος τραυματισμος που δεν θα ισιωσει ποτε  μονο θα βελτιωθει και θα σου κοψει οριζοντιο παγκο κτλπ 

• Like 6
Δημοσ.

Ειχα παει καποια στιγμη σ έναν ολιστικό γιατρό στα β.π ο οποίος είχε σαν superfood τη ροβίτσα. Δε λέω νόστιμη ηταν, και γενικά η προσέγγιση του για τον τροπο ζωής ηταν σωστή.. Δε ξανά πάτησα ομως, όταν έπαθα ερπητική ουλοστοματίτιδα , με 39 πυρετό και γεμάτο αφθες όλο το στόμα, κι αυτος έλεγε οτι έχω μια ίωση και να φάω κοτόσουπα!!!

Φωτη πάω amigos σήμερα , χτες βράδυ έφαγα απλά ενα γιαούρτι...

• Like 1
Δημοσ.

μην βαζεις τοσα πολλα ρε ωμους  δεν εχει νοημα με πλαγιες εκτασεις και παρομοιες ασκησεις  θα κοψει να τονιστει ,απο το πλαι τουμπανιαζει ο ωμος .Και αν τους παρεις στο χερι ειναι κλασικος τραυματισμος που δεν θα ισιωσει ποτε  μονο θα βελτιωθει και θα σου κοψει οριζοντιο παγκο κτλπ 

ναι απο σήμερα άλλαξα στυλ προπόνησης , όπως τότε που έκανα το καλό cut, δεν με παίρνει για τραυματισμούς 

• Like 1
Δημοσ.

μια τώρα οι γρίπες, μια οι βροχές, μια κάτι ανέμια τρελά, βλέπω το ποδήλατο και θέλω να κλάψω..

Νεαρέ! Σε πιάνω "αδιάβαστο"! Δεν έχεις ρουχισμό για πιο κρύες ή/και βροχερές μέρες; Πώς μπορείς;  :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...