vgiozo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εύκολα παρεξηγήσιμο το άρθρο Γουίζι. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει αλλά μάλλον δεν τα λέει με το σωστό τρόπο. Έτσι, γράφει σε "lifestyle" ιστότοπο και προσπαθεί να δώσει "χαρακτήρα/προσωπικότητα" στη γραφή και αποτυγχάνει παταγωδώς. ...ένα άρθρο που περιγράφει καλύτερα το πώς - ακόμη και με μια περιορισμένη σε υδατάνθρακες δίαιτα (για απώλεια βάρους/λίπους) - μπορεί να χτυπήσει κανείς τοίχο, προσπαθώντας να δώσει γεύση και ποικιλία στη διατροφή του, αν δεν προσέχει το θερμιδικό ισοζύγιο, είναι αυτό. Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς πάντως από το ελληνικό άρθρο που αναφέρθηκε παραπάνω είναι πως - χρειάζεται προσοχή στις τροφές με υψηλή θερμιδική πυκνότητα (δεν είναι πρόβλημα κατ' εμέ, αρκεί να εντάσσει κανείς συνειδητά τις θερμίδες στο συνολικό πλάνο) - η στερεά τροφή μπορεί να σε χορτάσει πολύ περισσότερο από τροφή σε υγρή μορφή - και να σου δώσει λιγότερες θερμίδες - χωρίς να χάνεις τα οφέλη των τροφών με καλά/υγιεινά λιπαρά οξέα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Έτσι, γράφει σε "lifestyle" ιστότοπο και προσπαθεί να δώσει "χαρακτήρα/προσωπικότητα" στη γραφή και αποτυγχάνει παταγωδώς. ...ένα άρθρο που περιγράφει καλύτερα το πώς - ακόμη και με μια περιορισμένη σε υδατάνθρακες δίαιτα (για απώλεια βάρους/λίπους) - μπορεί να χτυπήσει κανείς τοίχο, προσπαθώντας να δώσει γεύση και ποικιλία στη διατροφή του, αν δεν προσέχει το θερμιδικό ισοζύγιο, είναι αυτό. Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς πάντως από το ελληνικό άρθρο που αναφέρθηκε παραπάνω είναι πως - χρειάζεται προσοχή στις τροφές με υψηλή θερμιδική πυκνότητα (δεν είναι πρόβλημα κατ' εμέ, αρκεί να εντάσσει κανείς συνειδητά τις θερμίδες στο συνολικό πλάνο) - η στερεά τροφή μπορεί να σε χορτάσει πολύ περισσότερο από τροφή σε υγρή μορφή - και να σου δώσει λιγότερες θερμίδες - χωρίς να χάνεις τα οφέλη των τροφών με καλά/υγιεινά λιπαρά οξέα... το έχεις δοκιμάσει ? αν ναι τι αποτέλεσμα είχες? σε νούμερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 το έχεις δοκιμάσει ? αν ναι τι αποτέλεσμα είχες? σε νούμερα Μήπως παρέθεσες λάθος μήνυμα; Τι νούμερα θέλεις να σου δώσω, δεν κατάλαβα....για διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες λες; για μείωση του βάρους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μήπως παρέθεσες λάθος μήνυμα; Τι νούμερα θέλεις να σου δώσω, δεν κατάλαβα....για διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες λες; για μείωση του βάρους; ναι αυτό εννοώ , έχεις δοκιμάσει ? τι αποτέλεσμα είχες? όπως καταλαβαίνεις μπορείς να ακούσεις αντίθετες γνώμες , αλλοι ορκίζονται στις low carb διατροφές και άλλοι τις κράζουν , το νούμερα το έβαλα για να μη νομίζεις πως ζητάω καμια φωτογραφία λολ , απλά ρε παιδί μου σε ρωτάω αν το δοκίμασες κ αν ναι τι αποτέλεσμα είχες για να καταλάβεις δεν έχω κάποια διαφωνία μαζί σου , σε ρώτησα κάτι άσχετο , δεν έχω προσέξει τι κάνει ο καθένας εδω μέσα. Πάντως τοίχο βαράς ότι κ αν κάνεις λόγο οτι το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα , γιαυτό οι διατροφές πρέπει να προσαρμόζονται στον καθένα ξεχωριστά και στην πορεία να αναπροσαρμόζονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εύκολα παρεξηγήσιμο το άρθρο Γουίζι. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει αλλά μάλλον δεν τα λέει με το σωστό τρόπο. Μου είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθώ το λόγο που είναι "παρεξηγήσιμο" το άρθρο και μάλιστα "εύκολα" - εάν θες, μου εξηγείς. Προσωπικά, διαβάζοντας το πρακτικό παράδειγμα με το ελαιόλαδο (καθώς και τα "μαθηματικά" που το συνόδευαν) αντιλήφθηκα πλήρως τι ήθελε να πει ο αρθρογράφος. Εάν το σκεφτεί λίγο κάποιος, θα μπορέσει να "προεκτείνει" το παράδειγμα του ελαιόλαδου και σε άλλες τροφές που συμπεριλαμβάνονται στη καθημερινή διατροφή μας και να σκεφτεί τις αλλαγές ή/και βελτιώσεις που θα μπορούσε να κάνει για να πετύχει το στόχο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ναι αυτό εννοώ , έχεις δοκιμάσει ? τι αποτέλεσμα είχες? όπως καταλαβαίνεις μπορείς να ακούσεις αντίθετες γνώμες , αλλοι ορκίζονται στις low carb διατροφές και άλλοι τις κράζουν , το νούμερα το έβαλα για να μη νομίζεις πως ζητάω καμια φωτογραφία λολ , απλά ρε παιδί μου σε ρωτάω αν το δοκίμασες κ αν ναι τι αποτέλεσμα είχες για να καταλάβεις δεν έχω κάποια διαφωνία μαζί σου , σε ρώτησα κάτι άσχετο , δεν έχω προσέξει τι κάνει ο καθένας εδω μέσα. Πάντως τοίχο βαράς ότι κ αν κάνεις λόγο οτι το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα , γιαυτό οι διατροφές πρέπει να προσαρμόζονται στον καθένα ξεχωριστά και στην πορεία να αναπροσαρμόζονται Εχω περιορίσει τους υδατάνθρακες που καταναλώνω, αλλά σίγουρα δεν τους έχω ρίξει τόσο χαμηλά όσο άλλοι θεωρούν το low carb... ...κατά μέσο όρο στον μήνα (όχι σε κάθε γεύμα, σε άλλο καθόλου σχεδόν, σε άλλο λιγότερο σε άλλο -αρκετά- περισσότερο) θα είναι γύρω στο 40% του γεύματος... Ναι παρατήρησα μείωση του βάρους και βραχυπρόθεσμα μάλιστα απ' όταν άρχισα διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες (μετά το περασμένο Πάσχα), αλλά εν μέρει αυτό το αποδίδω και στη μικρότερη κατακράτηση νερού στο σώμα όταν δεν καταναλώνει κανείς πολλούς υδατάνθρακες. ...εδώ δεν μπορώ να σου δώσω ακριβές και σίγουρο νούμερο, γιατί - δεν είχα μετρηθεί ακριβώς όταν ξεκίνησα - δεν έχω κόλλημα με τη ζυγαριά και δεν ζυγίζομαι συνέχεια (πλέον)... ...είμαι σε επίπεδο που είμαι ευχαριστημένος και περισσότερο προσπαθώ να μην βάλω, παρά να χάσω.. .....υπολογίζω όμως πως μέσα σε 1 με 1μιση μήνα έριξα πάνω-κάτω 6-8 κιλά...(ας πούμε από μέσα Μαίου μέχρι αρχές Ιούλη...επίσης έχω επιστρέψει στα μεγέθη ρούχων που φορούσα στα 20χρόνια μου (τώρα 35)) ...από τα 85περίπου κιλά στα 78-80... ...αλλά Ιούλιο-Αύγουστο κυρίως πήγαινα και 5-6 φορές γυμναστήριο την εβδομάδα...τώρα έχει πέσει στις 3-4 φορές....επειδή οι άλλες μεταβλητές δεν είναι σταθερές (όπως και η ακριβής σύσταση της διατροφής) δεν μπορώ να σου δώσω ακριβές νούμερο που να εμπιστεύομαι ως ορθή ποσοτικοποίηση του ρυθμού απώλειας βάρους και λίπους... ...σίγουρα όμως έχασα από δύσκολες περιοχές, τη λεκάνη κυρίως και το πάνω μέρος του σώματος...στα πόδια δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά. Βασικά τη ζάχαρη έχω κόψει τελείως και προτιμώ υδατάνθρακες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (πχ φαγόπυρο αντί για λευκό ρύζι)... Όσον αφορά το άρθρο (που παρέθεσα εγώ), λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο, επίτρεψέ μου να το τονίσω 1) Όταν μειώνουμε τους υδατάνθρακες που τροφοδοτούν περισσότερο το σάκχαρο στο αίμα, το σώμα στρέφεται στα αποθέματα λίπους για ενέργεια 2) Καθώς χάνουμε βάρος, μειώνεται παράλληλα και η κατανάλωση των θερμίδων που απαιτείται από το σώμα για να διατηρηθεί και να κινηθεί (πιο εύκολα χάνουμε βάρους στην αρχή, πιο δύσκολα από κει και πέρα... ....έτσι επέρχεται - από κάποιο σημείο - μια πρώτη "παύση" ή πτώση τουλάχιστον των ρυθμών απώλειας βάρους... 3) Αυτοί που ακολουθούν διατροφές low-carb, στρέφονται σε άλλες διατροφικές πηγές, πχ σε καρπούς (πχ αμύγδαλα), τυριά αλλά και υγιεινά "βούτυρα" πχ φυστικοβούτυρο. 4) Το σώμα δεν νοιάζεται από πού θα πάρει τη πηγή ενέργειας, πχ από τη διατροφή ή από τα αποθέματα λίπους 5) Αν δεν προσέξει λοιπόν κανείς το θερμιδικό ισοζύγιο, η διατροφή low-carb δεν είναι πανάκεια για την απώλεια βάρους... Όταν πιάσει κανείς "τοίχο" στην απώλεια βάρους/λίπους - γι αυτό οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλοί - νομίζω πως το πιο αποδοτικό είναι η αερόβια άσκηση σε υψηλή ένταση... - καις περισσότερες θερμίδες ενώ ασκείσαι - βελτιώνεις τον μεταβολισμό σου και τη κατανάλωση ενέργειας όταν ξεκουράζεσαι (resting energy expenditure) ...πχ απ' όταν αύξησα την αερόβια άσκηση στον διάδρομο στο γυμναστήριο είδα την ζυγαριά να έχει κινηθεί καθοδικά ( -1 κιλό) χωρίς να παρατηρήσω μείωση σε μυϊκό όγκο, ή καλύτερα συνεχίζοντας να παρατηρώ "επανάκαμψη" μυϊκή στις περιόδους που έκανα σχεδόν αγωνιστικό αθλητισμό. ...αυτό που κάνω τώρα στο διάδρομο είναι - 3 λεπτά προθέρμανση σε κλίμακα 6-7 (χλμ/ώρα υποτίθεται αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα) - 2 λεπτά σε κλίμακα 10 - 5 λεπτά σε κλίμακα 12.5 - 5-6 λεπτά σε κλίμακα 14.5 - 15 (κλιμακώνω σταδιακά ανοδικά τη ταχύτητα στα 3 τελευταία επίπεδα) - 2 λεπτά στα 12 - 2 λεπτά στα 10 - 2 λεπτά σε αργό ρυθμό 7-5χλ/ώρα Ενώ άλλοι λένε να μην κάνει κανείς αερόβια πριν τα βάρη, εγώ πάλι έχω παρατηρήσει βελτίωση στα κιλά ή στην ευκολία ολοκλήρωσης της άσκησης όταν έχει προηγηθεί αερόβια. ...ίσως έτσι έχει μάθει και το σώμα μου περισσότερο γενικά κι ανταποκρίνεται καλύτερα σε σύγκριση με ελάχιστο ζέσταμα και έμφαση στα βάρη. Μου είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθώ το λόγο που είναι "παρεξηγήσιμο" το άρθρο και μάλιστα "εύκολα" - εάν θες, μου εξηγείς. Προσωπικά, διαβάζοντας το πρακτικό παράδειγμα με το ελαιόλαδο (καθώς και τα "μαθηματικά" που το συνόδευαν) αντιλήφθηκα πλήρως τι ήθελε να πει ο αρθρογράφος. Εάν το σκεφτεί λίγο κάποιος, θα μπορέσει να "προεκτείνει" το παράδειγμα του ελαιόλαδου και σε άλλες τροφές που συμπεριλαμβάνονται στη καθημερινή διατροφή μας και να σκεφτεί τις αλλαγές ή/και βελτιώσεις που θα μπορούσε να κάνει για να πετύχει το στόχο του. νομίζω πως μέχρι να φτάσει στο σημείο να πει πως μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο με ελιές, το ύφος του άρθρου ήταν πολύ "εμμονικό με τις θερμίδες" ή απορριπτικό προς το ελαιόλαδο (με καλά λιπαρά αυξάνεται και η ευαισθησία στην ινσουλίνη) και είχε ένα κάποιο χρώμα mythbusting ή σαν επρόκειτο να πει κάτι υπερβολικά σοφό.....κατάφερε να περιλάβει και "πολιτικό σχόλιο" σε άσχετο άρθρο ενισχύοντας και μια ελιτίστικη διάθεση και το "διδακτικό" ύφος το ζουμί το άρθρου που αξίζει να κρατήσει κανείς κατ' εμέ είναι - προσοχή στις θερμιδικά πυκνές τροφές, φαινομενικά μικρή ποσότητα μπορεί να επιβαρύνει αρκετά το γεύμα - οι στερεές τροφές χορταίνουν περισσότερο από τις υγρές, ενώ μας παρέχουν και τα απαραίτητα συστατικά. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2016 από vgiozo 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 https://goo.gl/UdLba0 Μία πολύ καλή έρευνα που δείχνει ότι η αερόβια πριν τα βάρη έχει αρνητικό impact στα βάρη. Είναι πολύ καλή γιατί για όποιον μπει στον κόπο να την διαβάσει θα δει ότι τα πρωτόκολλα, τόσο στα βάρη, όσο και στην αερόβια, είναι πολύ κοντά σε αυτό που κάνουν πολλοί αθλούμενοι...τουλάχιστον στο αερόβιο κομμάτι. Στα βάρη εξέτασαν την απόδοση σε squat, πάγκο, άρσεις και high pull. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μα καλά κάνουν έρευνες ακομη και για τα αυτονόητα ? Ειναι δεδομένο οτι η αερόβια πριν τα βάρη έχει αρνητικό impact στα βάρη, όπως ειναι εξίσου δεδομένο ότι τα βάρη πριν την αερόβια έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στην απόδοση της αερόβιας. Πιο ένα συν ένα ίσον δυο, πεθαίνεις! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μα καλά κάνουν έρευνες ακομη και για τα αυτονόητα ? Ειναι δεδομένο οτι η αερόβια πριν τα βάρη έχει αρνητικό impact στα βάρη, όπως ειναι εξίσου δεδομένο ότι τα βάρη πριν την αερόβια έχουν αρνητικό impact στην αερόβια. Πιο ένα συν ένα ίσον δυο πεθαίνεις! Maus πολλές φορές γίνεται ανατροπή ακόμη και στις πιό βασικές υποθέσεις. Επιπλέον έχουμε και ποσοτικά δεδομένα. Meaning αν κάποιος προτιμάει με τα χίλια αερόβια πριν τα βάρη μπορεί να δει ποιό aerobic protocol ας πούμε είχε το μικρότερο impact στα squat ή να δει γενικά πόσο χάνει από την επιλογή του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μου είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθώ το λόγο που είναι "παρεξηγήσιμο" το άρθρο και μάλιστα "εύκολα" - εάν θες, μου εξηγείς. Προσωπικά, διαβάζοντας το πρακτικό παράδειγμα με το ελαιόλαδο (καθώς και τα "μαθηματικά" που το συνόδευαν) αντιλήφθηκα πλήρως τι ήθελε να πει ο αρθρογράφος. Εάν το σκεφτεί λίγο κάποιος, θα μπορέσει να "προεκτείνει" το παράδειγμα του ελαιόλαδου και σε άλλες τροφές που συμπεριλαμβάνονται στη καθημερινή διατροφή μας και να σκεφτεί τις αλλαγές ή/και βελτιώσεις που θα μπορούσε να κάνει για να πετύχει το στόχο του. Το άρθρο είχε στόχο να καταδείξει πώς μπορεί να πάει στράφι μια διατροφή αν δε λαμβάνουμε υπόψη τις κρυφές θερμίδες. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το ελαιόλαδο αλλά το έκανε με τέτοιο τρόπο που φάνηκε να καταφέρεται εναντίον του ελαιολάδου συλλήβδην, κάτι που δε νομίζω οτι ισχύει. Ο ίδιος σαν καρδιολόγος λογικά ξέρει καλύτερα από μένα τα οφέλη του ελαιόλαδου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 https://goo.gl/UdLba0 Μία πολύ καλή έρευνα που δείχνει ότι η αερόβια πριν τα βάρη έχει αρνητικό impact στα βάρη. Είναι πολύ καλή γιατί για όποιον μπει στον κόπο να την διαβάσει θα δει ότι τα πρωτόκολλα, τόσο στα βάρη, όσο και στην αερόβια, είναι πολύ κοντά σε αυτό που κάνουν πολλοί αθλούμενοι...τουλάχιστον στο αερόβιο κομμάτι. Στα βάρη εξέτασαν την απόδοση σε squat, πάγκο, άρσεις και high pull. Το καλό με τις επιστημονικές έρευνες είναι ότι ξεκινούν με τη μεθοδολογία και μετά σου δίνουν το συμπέρασμα, σε αντίθεση με τις συμβατικές σοφίες που "σκοντάφτουν" επειδή ακριβώς βασίζονται σε άκριτες γενικεύσεις, δεν χαράσσουν δλδ τις απαραίτητες διακρίσεις που ορίζουν τί είναι πρακτικά αξιοποιήσιμο και σε ποιον βαθμό... τί μας λέει η έρευνα που παρέθεσες λοιπόν 1) Τα υποκείμενα της έρευνας ήταν κυρίως αθλούμενοι σε ασκήσεις αντιστάσεων (βαρών), κι όχι αθλούμενοι σε ασκήσεις αντοχής και αεροβικής προπόνησης ...Eleven healthy, resistance-trained men... Πιο συγκεκριμένα Two of the subjects stated preferences for aerobic training, one subject prioritized both aerobic and resistance training, and eight subjects cited resistance training as their prioritized modality. ...αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναπαράγονταν κατ' ανάγκη τα ίδια αποτελέσματα αν τα υποκείμενα ήταν ασκούμενοι στην αντισφαίριση, τον στίβοκοκ... 2) Η μέθοδος μελέτης ήταν διαφοροποιημένη: διαφορετικές ασκήσεις αερόβιας προπόνησης και διαφορετικές ασκήσεις με βάρη ...αυτό είναι σημαντικό γιατί ΔΕΝ παρατηρήθηκε σημαντική πτώση της απόδοσης για κάθε ακολουθία ασκήσεων ή η πτώση δεν ήταν ίδιου βαθμού ... πχ (σελ. 2674-5) For the High pull and squat significant differences were shown where average power was significantly lower for P1–P4 compared with control. For the bench press, a significant difference was found where average power was significantly lower in P1 and P3 compared with control. No significant differences were observed for the deadlift and push press between protocols. No differences were observed between sets 1 through 3 within each protocol for the high pull and deadlift. However, significant differences were found for the squat and bench press where average power declined between sets 1 and 3. For the push press, a trend was observed, where average power was higher in set 3 than set 1 for control and P3. Prior AE exercise did not affect high pull repetition performance in the present study....Although subjects were able to maintain repetition performance following AE exercise in the present study, the quality of repetitions (as determined by peak and average power and velocity) was significantly compromised 3) Τα αποτελέσματα διέφεραν σε σύγκριση με άλλες έρευνες, όπου δεν παρατηρήθηκε μείωση απόδοσης σε συγκεκριμένες ασκήσεις ύστερα από συγκεκριμένη αερόβια προπόνηση πχ A novel finding was that bench press performance was compromised in the present study. Previous studies have shown no reductions in bench press performance following cycling (42,46) and running (13) protocols. - Sporer and Wenger (46) reported leg press (but not bench press) performance was reduced by 25% (after 4 hours) and 9% (after 8 hours) following either interval or long slow distance cycling protocols. - Reed et al. (42) reported significant reductions in squat repetitions (6 sets to failure with 80% of 1RM), but not bench press repetitions, following 45 minutes of cycling. - De Souza et al. (13) reported significant reductions in leg press repetitions (no effect on bench press) and a trend for decreased 1RM leg press following an interval run protocol but not a continuous 5-km run 4) Η σειρά των ασκήσεων μετά την αερόβια έπαιζε ρόλο στην όποια μείωση στην απόδοση... ...που σημαίνει ότι - διαφορετική σειρά μπορεί να είχε διαφορετικά αποτελέσματα, - καθώς και ότι μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης κατά τη μετάβαση από την αερόβια στα βάρη (εδώ 10 λεπτά με επιμέρους ασκήσεις ενδιάμεσα) μπορεί να είχε μειώσει περαιτέρω την όποια απόκλιση Unique to the present study was the measurement of power and velocity during each set of RE following AE exercise. Average and peak power and velocity were significantly reduced for the squat and bench press although the deadlift and push press were not significantly affected. These data, in addition to the high pull, showed that the first 3 exercises in sequence were most negatively affected. Average power for squat and bench press were significantly reduced by 7.9–18.1% and 5.7–11.3%, respectively, whereas the 1.2–9.0% reductions in average power of the deadlift and push press did not reach statistical significance. 5) Ακόμη και με τη μείωση σε επιμέρους δείκτες/κριτήρια της απόδοσης (επαναλήψεις, ταχύτητα, δύναμη, καρδιακή συχνότητα) δεν είναι σαφές πώς μακροπρόθεσμα αυτά επηρεάζουν τη ανάπτυξη / πρόοδο στις ασκήσεις με αντιστάσεις. Further research is needed to examine if chronic RE performance with reduced repetition power and velocity leads to attenuation of maximum power development when AE precedes RE in sequence 6) Συνολικά/Συμπερασματικά, ενώ συνολικά η αερόβια πριν την άσκηση με βάρη μειώνει την απόδοση στατιστικά - ο βαθμός μείωσης ποικίλει σημαντικά ανά άσκηση με βάρη - και μπορεί να ποικίλει κατά πολύ αναλόγως της τροπικότητας της έντασης (επαναλήψεις, μέγιστο βάρος, μικρότερο διάλειμμα κοκ) των ασκήσεων με βάρη - κι εξαρτάται από το είδος της αερόβιας που προηγήθηκε (με παρόμοια κριτήρια τροπικότητας της έντασης) - καθώς κι από το μεσοδιάστημα μεταξύ αερόβιας και αντιστάσεων - αλλά κι από τη πρότερη εμπειρία του ασκούμενου σε συγκεκριμένες ασκήσεις ...συνεπώς η παρούσα έρευνα αφήνει επαρκές περιθώριο για ποικίλες διαρθρώσεις ασκήσεων αερόβιας / βαρών, αναλόγως των επιμέρους στόχων που έχει κανείς...γενικών ή ειδικών. Γενικά πάντως - δεν προτείνεται η αερόβια να προηγείται ασκήσεων που κινητοποιούν σημαντικά το κάτω μέρος του σώματος - για το πάνω μέρος οι αποκλίσεις είναι μικρότερες. Large effect sizes were observed for lower-body muscle strength and power reductions with power more susceptible to attenuation than strength (48). They reported that AE mode (i.e., running more than cycling), frequency, and duration were significantly related to the incompatibility (48). The magnitude of incompatibility depends on the individual’s training status, training modes, performance tests used, sequencing of AE and RT, and the volume, frequency, and intensity of AE and RT Μα καλά κάνουν έρευνες ακομη και για τα αυτονόητα ? Ειναι δεδομένο οτι η αερόβια πριν τα βάρη έχει αρνητικό impact στα βάρη, όπως ειναι εξίσου δεδομένο ότι τα βάρη πριν την αερόβια έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στην απόδοση της αερόβιας. Πιο ένα συν ένα ίσον δυο, πεθαίνεις! 1.2% διαφορά στην απόδοση, όμως, (ένα από τα ποσοστά που καταγράφηκε) δεν είναι και κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει κάποιον ιδιαίτερα... ...δεν καταγράφεται καν ως στατιστικά σημαντικό... Η έρευνα επίσης δεν μας λέει ποια τυχόν είναι τα συνδυαστικά πλεονεκτήματα στοχευμένης εναλλαγής αερόβιας / βαρών.... ...με άλλα λόγια κάποιος πρέπει - να ορίσει πρώτα τους στόχους του, - μετά να δει πώς αλληλεπιδρούν οι ασκήσεις μεταξύ τους - και τελικά να επιλέξει συγκεκριμένη διάρθρωση ασκήσεων, - με ορισμένες "τροπικότητες" έντασης. ...μπορεί να βγει κερδισμένος κι όλας... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crisis_Overcomer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 ^ Υπεροχο σχόλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Το θεμα ειναι να περάσετε ολοι εσείς απο την θεωρία και τις έρευνες στην πράξη ! Τότε θα διαπιστώσετε ότι η διάφορα στην απόδοση δεν ειναι στάνταρ 1.2% όπως έγραψε ο άλλος στο 'υπέροχο σχόλιο' αλλα πως η διάφορα στην απόδοση εξαρτάτε από την ένταση της αερόβιας άσκησης, από την διάρκεια της, το πόσο γλυκογόνο από τα αποθέματα του οργανισμού μας θα έχουμε εξαντλήσει και ενα σωρό αλλες λεπτομέρειες.. Θα το πω μια φορά ακομη, τον χρόνο που ξοδεύετε για αυτά τα πράγματα θα μπορούσατε να τον αφιερώσετε στην προπόνηση, οι μύες και η καρδιά γυμνάζονται με άσκηση και όχι με ιντερνετ κ θεωρία .. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 https://youtu.be/ktlTxC4QG8g?t=5m12s 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Το θεμα ειναι να περάσετε ολοι εσείς απο την θεωρία και τις έρευνες στην πράξη ! Τότε θα διαπιστώσετε ότι η διάφορα στην απόδοση δεν ειναι στάνταρ 1.2% όπως έγραψε ο άλλος στο 'υπέροχο σχόλιο' αλλα πως η διάφορα στην απόδοση εξαρτάτε από την ένταση της αερόβιας άσκησης, από την διάρκεια της, το πόσο γλυκογόνο από τα αποθέματα του οργανισμού μας θα έχουμε εξαντλήσει και ενα σωρό αλλες λεπτομέρειες.. Θα το πω μια φορά ακομη, τον χρόνο που ξοδεύετε για αυτά τα πράγματα θα μπορούσατε να τον αφιερώσετε στην προπόνηση, οι μύες και η καρδιά γυμνάζονται με άσκηση και όχι με ιντερνετ κ θεωρία .. Ποιος είπε ότι είναι "στάνταρ" το 1.2%; Το αντίθετο, μεγάλη απόκλιση ανά άσκηση και τροπικότητα άσκησης...αυτό λέει το άρθρο κι αυτό έγραψα... ...χρήσιμες είναι μόνο οι αναλύσεις που μπορούν και κάνουν διακρίσεις και πρακτικά αξιοποιήσιμες διαφοροποιήσεις γιατί επιτρέπουν την εξατομίκευση και τη προσαρμογή στους στόχους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός... ...σε αντίθεση με "συμβατικές σοφίες" που είτε είναι λανθασμένες εξολοκλήρου είτε καθίστανται λανθασμένες μέσω της άκριτης γενίκευσης... Έπειτα, κάποιοι θέλουμε ακριβώς η τεκμηριωμένη θεωρία, δλδ η συγκεκριμένη, εξακριβώσιμη και εξακριβωμένη γνώση, να "πληροφορεί" αυτό που κάνουμε στο γυμναστήριο... Η μελέτη της διατροφής και της άσκησης από τις ακαδημαϊκές πηγές και η πρακτική άσκηση δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες...είναι συμπληρωματικές... ...πολύ πιο χρονοβόρο είναι - να περάσεις χρόνο στο φόρουμ με ψιλή κουβέντα, ανταλλάσσοντας "γνώμες" χωρίς καν προσπάθεια σοβαρής τεκμηρίωσης, - παρά να αφιερώσει 30 λεπτά να διαβάσει μια μελέτη, που μετά θα τον γλιτώσει χρόνο και κόπο, δίνοντάς του τα "εφόδια" και να συζητήσει, και να βελτιώσει αυτό που κάνει στο γυμναστήριο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις