Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα αυτο το βιντεο, και θύμωσα πολυ!

Αναρωτιέμαι πόσο πουστοψυχα παιδάκια κυκλοφορούν δίπλα μας και πόσο γ#$@%ι πραγματικά τους χρειάζεται ...

Συγχύστηκα βραδιάτικα ..

Ευτυχώς "is home and doing well".

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Σφίξαν τα πραματα. Τώρα πια κρυώνεις και μόνο που στέκεσαι με το μαγιό, πριν καν μπεις στη θαλασσα. Αλλα παραμένει υπέροχη και πλήρως αναζωογονητική εμπειρια.

• Like 1

Αν έχετε θέμα και κουτουλάτε στην προπόνηση (ή ακόμα και στο ζέσταμα) μπορείτε να κάνετε κάτι να "ξυπνήσετε" το κεντρικό νευρικό σας σύστημα.

Έχω δει ότι εκρηκτικές ασκήσεις ή ασκήσεις που σε κάνουν να ισορροπείς σε ξυπνάνε.

Εκρηκτικές ασκήσεις φανταστείτε από jumping jacks και split jumps μέχρι και άλματα και push ups παλαμάκια. Τα πρώτα δύο, για 15-20 επαναλήψεις και 2-3 σετ ειναι μια χαρα.

Απο ισορροπία μπορείτε να δοκιμάσετε να στηριχθείτε στο ένα πόδι και να δειτε αν σταθεροποιηστε. Μετα κλειστα τα ματια, που ειναι ενα κλικ πιο δυσκολο.

Δεν ειναι πανάκεια. Δεν περιμενω να δουλεψει 100%. Αλλά όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, μία στο τόσο βοηθά μια εκρηκτικη΄άσκηση ή μία ισορροπίας.

Τώρα αν δεν εχεις κοιμηθει καλα, δεν εχεις φαει καλα, εχεις στρεσσαριστει στη δουλεια, εχεις τσακωθει με κοσμο, εχεις ανεβασει κιλα ολη την εβδομαδα και πας για προπονηση παρασκευη βραδυ, ε.

• Like 2

[...]Ναι ρε Γουιζι, τόσο απλό κι ούτε μου κοψε. 8 επίπεδα έχει το ποδήλατο, στο 1 το είχα. Φαντάζομαι τι παλούκι θα γίνει στα επόμενα. Θενξ μαν!

Χα! Ωραίος ρε, καλές προπονήσεις! Περιμένω αναθεωρημένες εντυπώσεις! :-D

Εγώ την έκανα σήμερα το πρωί στο δρόμο. Συνολικά, πρέπει να μου πήρε 30 λεπτά (10 λεπτά ζέσταμα, 10 λεπτά η άσκηση [περίπου] και 10 λεπτά χαλάρωμα). Στα τελευταία 2 "περάσματα" άυξησα τη δυσκολία "ρίχνοντας" πιο βαριά ταχύτητα - άουτς!

Επίσης, για το "νεκρό χρόνο" που έχεις

[...]

Στα περι γυμναστικής, εχω πολύ νεκρό χρόνο όσο οι μαθητές διορθώνουν. Τριγυρνάω σαν την άδικη κατάρα πάνω απο τα κεφάλια τους. Μπορώ να κάνω τίποτα κρυφές ασκησεις; Καμια ισομετρικη; Να δυναμώσω εγω, να ησυχάσουν λίγο κι αυτοί!

[...]

θα σου πρότεινα το εξής: Για εκγύμναση των προσαγωγών, ενώ είσαι καθιστός, πάρε μια μπάλα του tennis και βάλε την ανάμεσα στα γόνατά σου. Σφίξε την μπάλα για 10 δευτερόλεπτα, χαράλωσε για 10 δευτερόλεπτα και σφίξε ξανά. Μπορείς να κάνεις όσα sets θέλεις/αντέχεις, μέχρι να "πονέσουν" οι προσαγωγοί σου. Εάν πιστεύεις ότι τα 10 δευτερόλεπτα σφίξιμο είναι λίγος χρόνος, δοκίμασε να ξεκινήσεις με 15 και βλέπεις. Επίσης, επειδή η μπάλα του tennis είναι σκληρή και μπορεί να πονέσουν τα γόνατά σου, θα σου πρότεινα να την τυλίξεις γύρω γύρω με ένα κομμάτι πλέγματος αεροθυλάκων (bubble wrap εις την κοινή ελληνική :-D ) και θα είσαι ΟΚ.

Τέλος, απορία:

Τεοκο, γουιζι, μιας και πιάσατε το θέμα των pull ups, να σας πω πώς πήγα από τις μαξ 5 στις 13 έλξεις σε 7 εβδομάδες που το εφαρμόζω.

Κατ αρχάς να σημειώσω ότι σε σχέση με το βίντεο που ανεβάσατε, εγώ στο κατέβασμα δεν τεντώνω εντελώς τα χέρια. Φτάνω κάπου στο 80-90% του κατεβάσματος κι έπειτα ξανάπάνω. Αν τεντώσω εντελώς καμια φορά μπαλαντζάρω δεξιά-αριστερά ή μου βγαίνει αυθόρμητα να σπρώξω με τα πόδια. Οπότε δεν κατεβαίνω εντελώς, τέλος.

Λοιπόν, κάνω 2 φορές τη βδομάδα, 3 σετ * αποτυχία. Όσες επαναλήψεις δηλαδή σε καθε σετ μέχρι να μην έχετε κουράγιο για άλλη. Ας πούμε ότι κάνω 8-6-5. Σύνολο 19 έλξεις. Στην επόμενη προπόνηση της ίδιας βδομάδας, στόχος είναι να κάνω τουλάχιστον τις ίδιες συνολικά επαναλήψεις. Δηλαδή 8-6-5=9-5-5, κτλ.

Στην 1η προπόνηση της επόμενης βδομάδας θα αυξηθεί ο αριθμός αυτός πάση θυσία! Αφού έκανα 19 έλξεις την 1η βδομάδα, τώρα θα κάνω 20, ο κόσμος να χαλάσει. Θες πείσμα, νευρομυική προσαρμογή, το ότι είμαι σε θερμιδικό πλεόνασμα, συνδυασμός αυτών, dont care, δουλεύει. Κι όπως έγραψα, σε λίγες εβδομάδες έχω υπερδιπλασιάσει τις προσπαθειες σε μια δύσκολη άσκηση που ποτέ στο παρελθόν, ποτέ, δεν είχα κάνει πάνω από 8 επαναλήψεις. Στις 5 ένιωθα να μου κόβονται τα χέρια...

Στόχος πλέον οι 20 επαναλήψεις -φαντάζομαι θα έρθει κάπου τα Χριστούγεννα- κι έπειτα το 3*20 -αυτό θα αργήσει, μετα το 1ο σετ είμαι εξουθενωμένος- οπότε και θα ξεκινήσω τον ίδιο κύκλο από την αρχή σε πιο δύσκολη έκδοση για να φτάσω κάποια στιγμή στις έλξεις με το ένα χέρι.

Αγαπάμε -κάποιοι- καλισθενική προπόνηση  ;)

Μεταξύ των sets επαναλήψεων (8-6-5) αφήνεις χρόνο ξεκούρασης; Εάν ναι, πόσο χρόνο αφήνεις;

• Like 1

Άκυρη ερωτησουλα.. Εχω για το ποδήλατο αλλά δεν ξέρω πως λέγονται.. Θέλω ένα μπλουζάκι από αυτά που απορροφούν τον ιδρωτα-περνάει πιο εύκολα αέρας.. Γιατί με τα μακό (κανονικά κοντομανικα) γίνομαι μούσκεμα. Ξέρετε πως λέγονται; για να μην πάω εντελώς στα χαμένα σε μαγαζί..

Άκυρη ερωτησουλα.. Εχω για το ποδήλατο αλλά δεν ξέρω πως λέγονται.. Θέλω ένα μπλουζάκι από αυτά που απορροφούν τον ιδρωτα-περνάει πιο εύκολα αέρας.. Γιατί με τα μακό (κανονικά κοντομανικα) γίνομαι μούσκεμα. Ξέρετε πως λέγονται; για να μην πάω εντελώς στα χαμένα σε μαγαζί..

Dry fit

• Like 1

μμμμ δεν είναι ακριβώς ισοθερμικό αυτό που ζητάει μάου, στα μαγαζιά θα καταλάβουν αν τους πεις "τεχνικό συνθετικό αθλητικό μπλουζάκι"

• Like 1

Ναι ισοθερμικο έχω.. Αλλά γίνεσαι μούσκεμα εσωτερικά.. Εχω ανάλογο αλλά για ποδηλασία και δεν θέλω να το βάλω στο τζιμ Γιατί είναι λίγο περίεργο. Εννοώ τσέπες σχέδιο κλπ Χαχαχ οπότε έλεγα να πάρω ένα απλό κοντομάνικο ίδιας "τεχνολογίας"

Χονδρικά χονδρικά τα ισοθερμικά είναι για να αποβάλουν τον ιδρώτα και να σε κρατάνε στεγνό κ 'δουλεύουν' όταν είσαι σε κίνηση! Κάτι τέτοιο δεν ψάχνει ?

• Moderators

Χονδρικά χονδρικά τα ισοθερμικά είναι για να αποβάλουν τον ιδρώτα και να σε κρατάνε στεγνό κ 'δουλεύουν' όταν είσαι σε κίνηση! Κάτι τέτοιο δεν ψάχνει ?

Τα ισοθερμικα κρατανε τη θερμοκρασια σου στεθερη τα τεχνικα αποβαλουν ιδρωτα και στεγνωνουν πολυ γρηγορα

• Like 1

Τα ισοθερμικα κρατανε τη θερμοκρασια σου στεθερη τα τεχνικα αποβαλουν ιδρωτα και στεγνωνουν πολυ γρηγορα

Δεν υπάρχουν συνθετικά τεχνικά ισοθερμικά ? Νομιζω ναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...