Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευτηχώς είμαι σε διήμερο brake από 5x5 

τα ποδια είναι σαν τσιμέντα.

900 υψόμετρα με φιξ ροδα και δεν μασάμε.

Διαδρομή: Κέντρο - Πλαγιάρι - Τρίλοφος -  Κάτω Σχολάρι - Νέα Καλλικράτεια 

επίσης μόλις έμαθα μέσω ενώς προγράμματος του κολλητού μου στο μεταπτυχιακό Αγγλία θα συμμετάσχουμε το Μάιο Λονδίνο - Γαλιά, τρείες μέρες (δεν ξέρω αν θα βγει τόσες μου είπε 150km/day σε χαλαρό ρυθμό όμως) με ποδήλατο για φιλανθρωπικό σκοπό ΦΑΚ ΓΙΕΑ.
Screen_Shot_2016_10_13_at_19_55_26.png

• Like 2
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Σε κάθε άθλημα η λεγόμενη αντοχή είναι διαφορετική. Ναι όντως χρειάζεσαι ανάσες και πνευμονία, γι αυτό το λόγο όλα τα αθλήματα που περιλαμβάνουν κίνηση εντάσσουν στο πρόγραμμα εκγύμνασης και το τρέξιμο.

Αλλά από κει και πέρα το κάθε τι είναι διαφορετικό.

Π.χ στο BJJ μπορώ να ρολαρω συνεχόμενα έξι γύρους των τεσσάρων λεπτων. Με μοναδικό διάλειμμα τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν στην αλλαγή του αντιπάλου σου σε κάθε γύρο.

Οπότε έχουμε 4*6=24 λεπτά

Λογικό. Ανάλογα το άθλημα αλλάζει και η καμπύλη στο αναερόβιο και αερόβιο κατώφλι.

-------------------------------------

4*6=24 λεπτά BJJ συνεχόμενα ???????

wtf ? εσύ είσαι pro βρε φίλε

Δεν σε αμφισβητώ και χαίρομαι που διαβάζω ανθρώπους εδώ μέσα που είναι πολύ πάνω από όσους έχω γνωρίσει ποτέ.

Όπως ο φίλος τις προάλλες που διάβαζα για τα 150-200 συνεχόμενα pull ups   

• Like 1
Δημοσ.

4*6=24 λεπτά BJJ συνεχόμενα ???????

wtf ? εσύ είσαι pro βρε φίλε

Δεν σε αμφισβητώ και χαίρομαι που διαβάζω ανθρώπους εδώ μέσα που είναι πολύ πάνω από όσους έχω γνωρίσει ποτέ.

Όπως ο φίλος τις προάλλες που διάβαζα για τα 150-200 συνεχόμενα pull ups

Ναι συνεχόμενα, αλλά καταλαβαίνεις πως στη καμπύλη απόδοσης δεν είσαι και τα 24 λεπτά όπως ήσουν στους πρώτους γύρους.

Οι προ είναι πολύ παραπάνω. Μην βλέπεις τον χρόνο ως χρόνο αλλά δες το σαν συνάρτηση με την απόδοση. Όσα περισσότερα λεπτά η απόδοση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο περισσότερο το προ-ιλικη.

Άλλωστε αυτό τους κάνει προ.

• Like 2
Δημοσ.

Friendly Tip

"The human body will always be far more than a bunch of pretentious outside-in mathematical equations. Things like recovery needs, maximum versus optimum work capacity, internal biochemical and hormonal environments, refeeds to replenish glycogen stores and to optimize metabolism – these qualitative elements can't be number-crunched. They can only be assessed and observed."

Το βρήκα κάπως "επίκαιρο" για το νήμα και το 'κλεψα από αυτό το άρθρο  :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Αφου σ αρέσουν πήγαινε ΑΒ και χτύπα κατι βιολογικές ντοματες που έχει φέρει

τις παίρνω τώρα τελευταία και έχω κολλήσει με την γεύση τους, ξαναθυμήθηκα τι γεύση έχει η ντομάτα ..

Bρες μανάβη που έχει ντομάτες Τρίπολης κι αν βρεις και ειδικά από Μανθηρέα ακόμα καλύτερα, οι πιο νόστιμες ντομάτες...

• Like 2
Δημοσ.

@γροσερισοπ 

γιατι εχεις τοσο πολυ elapsed time? αραζες πουθενα? :P

εγω πηγα ενα χαλαρο πεντελη-μαραθωνος χθες αλλα φυσαγε υπερβολικα και ημουν με ενα αμανικο μονο χαχαχα

πες Name ρε αν θες στο strava

Δημοσ.

Τρωω φρουτο πρασινο μηλο καθε μερα και πολυβιταμινη 

τι πολυβιταμινη παιρνεις?θελω να παρω κ εγω μια αλλα δεν ξερω αν οντως βοηθαει σε κατι

Δημοσ.

[...]

επίσης μόλις έμαθα μέσω ενώς προγράμματος του κολλητού μου στο μεταπτυχιακό Αγγλία θα συμμετάσχουμε το Μάιο Λονδίνο - Γαλιά, τρείες μέρες (δεν ξέρω αν θα βγει τόσες μου είπε 150km/day σε χαλαρό ρυθμό όμως) με ποδήλατο για φιλανθρωπικό σκοπό ΦΑΚ ΓΙΕΑ.

[...]

Αυτά είναι, τέτοια γουστάρω! Άντε ρε, μακάρι να πας και να περάσεις καλά!

Δημοσ.

η μοναδική ντομάτα που έφαγα το καλοκαίρι ήταν δια χειρός (ακα καλλιέργεια) πατέρα 

υπέροχη, όντως γεύση ντομάτας.

και γω το καλοκαίρι του 2015 δεν έτρωγα ούτε φρούτα ούτε ντομάτες στο βωμό των πακς 

• Like 1
Δημοσ.

Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, στο καρπούζι, στην παπάγια και στα ροζ γκρέιπφρουτ. Ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται στον οργανισμό. Διατροφικά, βρίσκεται πλούσιο στις ντομάτες και ειδικότερα στον τοματοχυμό.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες σχετικά με το λυκοπένιο, που έχουν αποδείξει ότι εμποδίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης εμποδίζοντας τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Λήψη 7mg ημερησίως για 8 συνεχόμενες εβδομάδες μείωσαν έως και 60% την κακή χοληστερόλη. Επίσης μειώνει την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη που είναι συνδεδεμένη με την καρδιαγγειακή νόσο. Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία κατά του καρκίνου από ότι η β-καροτίνη ενώ η πρόσληψη μεγαλύτερης ποσότητας λυκοπενίου φαίνεται να μειώνει τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά 40%. Για παράδειγμα, οι καπνιστές με χαμηλά επίπεδα λυκοπενίου, έχουν ποσοστά καρκίνου τέσσερις φορές μεγαλύτερα από όσους προσλαμβάνουν περισσότερο λυκοπένιο.

Πέρα από τον καρκίνο του πνεύμονα, το αντιοξειδωτικό αυτό προστατεύει δραστικά από τους καρκίνους του μαστού και του στομάχου. Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το λυκοπένιο έχει θετική δράση στην προστασία του προστάτη και στο ουροποιητικό σύστημα των γυναικών.

• Like 1
Δημοσ.

τι πολυβιταμινη παιρνεις?θελω να παρω κ εγω μια αλλα δεν ξερω αν οντως βοηθαει σε κατι

Τις vital παιρνω επειδη κανω συγκεκριμενη διατροφη να παιρνω απο εκει οτι στοιχεια μου λειπουν .

• Like 1
Δημοσ.

Πρωι πρωι με τη δροσούλα έβαψα την κουζίνα. Όσο περίμενα να στεγνώσει το 1ο χέρι για να περάσω 2ο ετοίμασα φαί (2 για την ακρίβεια, η μικρή πριγκίπησσα δε τρώει ρεβίθια, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Φώτης φαίνεται...).

Θεωρώ το ανέβα-κατέβα στην σκάλα ικανοποιητικό ζέσταμα και τώρα βουρ για προπόνηση ποδιών, να δοκιμάσω την άσκηση του Γιώργου με το ποδήλατο.

Btw, βρήκα τι να κάνω για να σκοτώνω την ώρα. Θα εξασκούμαι στο να στέκομαι στο ένα πόδι. Χάλια πράματα, μαξ 30 δεύτερα κράτησα. Θέλω να πάω στο λεπτό κι έπειτα να το πετυχαίνω με κλειστά μάτια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωι πρωι με τη δροσούλα έβαψα την κουζίνα. Όσο περίμενα να στεγνώσει το 1ο χέρι για να περάσω 2ο ετοίμασα φαί (2 για την ακρίβεια, η μικρή πριγκίπησσα δε τρώει ρεβίθια, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Φώτης φαίνεται...).

Θεωρώ το ανέβα-κατέβα στην σκάλα ικανοποιητικό ζέσταμα και τώρα βουρ για προπόνηση ποδιών, να δοκιμάσω την άσκηση του Γιώργου με το ποδήλατο.

Btw, βρήκα τι να κάνω για να σκοτώνω την ώρα. Θα εξασκούμαι στο να στέκομαι στο ένα πόδι. Χάλια πράματα, μαξ 30 δεύτερα κράτησα. Θέλω να πάω στο λεπτό κι έπειτα να το πετυχαίνω με κλειστά μάτια.

Η μικρη ειναι σε πολυ καλο δρομο  Γιαννη .

Το πρωτο βημα προς τον γαστρονομικο πολιτισμο ειναι να αποποιηθεις τα οσπρια  και ειδικα τα παντελως ακυρα τυπου ρεβιθια -φακιες κτλπ :)

Πλατη σημερα εχω εγω  και διαδρομο κανα μισαωρο  αλλα ειπα να πρωτοτυπησω και θα φαω κοτοπουλο  με "ροζι " καστανο   :P

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Είσαι άρχοντας! Περιμένω εντυπώσεις από την άσκηση!

Σημείωση: στο video μιλάει για 10 φορές. Και να μην αντέξεις να βγάλεις και τις 10 φορές, ΔΕΝ πειράζει.

Δημοσ.

θα φαω κοτοπουλο με "ροζι " καστανο :P

Αντε μπράβο, γίνεσαι άνθρωπος και συ σιγά σιγά :P
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...