eliasjuve Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Αγόρασα πρόσφατα whey από γνωστό μαγαζί και μου έλεγαν ότι δεν κάνει να την πάρω με γάλα γιατί αργεί την απορρόφησή της και κάτι τέτοια. Απ' ότι κατάλαβα ήθελε να μου πουλήσει γάλα αμυγδάλου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δε σου είπαν ψέμματα.... Οκ δεν απαγορεύεται να τη παρεις με γάλα, αλλα αν θες άμεση απορρόφηση καλο ειναι να την παρεις σκέτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasjuve Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δε σου είπαν ψέμματα.... Οκ δεν απαγορεύεται να τη παρεις με γάλα, αλλα αν θες άμεση απορρόφηση καλο ειναι να την παρεις σκέτη. Έχω δυσανεξία ούτως ή άλλως στο γάλα και δεν το έχω σαν 1η επιλογή. Το θέλω μόνο για να είναι πιο πηχτό το μείγμα γιατί με το νερό είναι άστα να πάνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Αγόρασα πρόσφατα whey από γνωστό μαγαζί και μου έλεγαν ότι δεν κάνει να την πάρω με γάλα γιατί αργεί την απορρόφησή της και κάτι τέτοια. Απ' ότι κατάλαβα ήθελε να μου πουλήσει γάλα αμυγδάλου. To ότι η απορρόφηση μπορεί να είναι αργή δεν είναι απαραίτητα κακό...εξαρτάται το πώς θες να παίρνεις/χρησιμοποιείς τη πρωτεΐνη. Για παράδειγμα - Λίγο πριν την άσκηση: εδώ θέλεις άμεση/γρήγορη απορρόφηση οπότε καλύτερα είναι να την αναμίξεις μόνο σε νερό - Αμέσως μετά την άσκηση: εδώ μπορείς να κάνεις και τα δύο, και να την πιεις σε νερό και σε γάλα...θα απορροφηθεί λίγο πιο αργά, αλλά επειδή θα είναι αμέσως μετά δεν σε προβληματίζει και τόσο - Αργά/Καθυστερημένα μετά την άσκηση (πχ 1 ώρα μετά, αλλά πριν έρθει ακόμη η ώρα για γεύμα) : εδώ καλύτερα πάλι να τη πιείς σε νερό, για γρηγορότερη απορρόφηση - Πριν τον ύπνο: σε αυτή τη περίπτωση καλύτερα να με γάλα, ώστε να απορροφηθεί πιο αργά και να τροφοδοτεί το σώμα σου με πρωτεΐνη ενόσω αποκαθίστανται οι μύες (κυρίως συμβαίνει κατά την ώρα του ύπνου) - Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ως συμπλήρωμα πρωτεΐνών (είτε το πρωί, είτε ενδιάμεσα στα γεύματα) : Μάλλον καλύτερα με γάλα, ώστε να παρέχεις "σταθερή ροή" πρωτεΐνών στο σώμα σου κατά την διάρκεια των ημερήσιων δραστηριοτήτων σου. Θα μπορούσες, επίσης, να πάρεις διαφορετικά είδη πρωτεΐνών γάλακτος για εξειδικευμένες χρήσεις, πχ - Whey Isolate για αμεσότερη/γρηγορότερη απορρόφηση - Caseine για πιο αργή/σταθερή απορρόφηση Ωστόσο, - η Whey Isolate σε σκέτο νερό έχει μια οσμή σιροπιού για βήχα, πιο "φαρμακευτική" - η Caseine δεν παλεύεται σε γάλα, γιατί γίνεται πολύ πυκνό και γλυκό το αποτέλεσμα...αν έχεις Καζεΐνη δλδ δεν χρειάζεται να την αναμιγνύεις σε γάλα, είναι υπερβολή. Ωραίες ιδέες! Thanks man! Edit: Να μην ξεχνάμε και τη συνταγή του Γιάννη! Κι αυτή εδώ η συνταγή είναι πολύ καλή, χωρίς ψήσιμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαβάζω σεντόνια αλλά επειδή έπεσε το μάτι μου και για να μην μείνει έτσι πρέπει να πω πως το βράδυ αμέσως πριν τον ύπνο πρωτεΐνη πίνουμε μόνο με νερό, όχι με γάλα!Όλες τις άλλες ώρες μια χαρά πίνεται η πρωτεΐνη και με νερό και με γάλα, το πως θα την πιούμε εξαρτάται από το τι αποτελέσματα θέλουμε να έχουμε από την χρήση της.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Απο περιεργεια, γιατι οχι Μαους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαβάζω σεντόνια αλλά επειδή έπεσε το μάτι μου και για να μην μείνει έτσι πρέπει να πω πως το βράδυ αμέσως πριν τον ύπνο πρωτεΐνη πίνουμε μόνο με νερό, όχι με γάλα! Όλες τις άλλες ώρες μια χαρά πίνεται η πρωτεΐνη και με νερό και με γάλα, το πως θα την πιούμε εξαρτάται από το τι αποτελέσματα θέλουμε να έχουμε από την χρήση της.. Απο περιεργεια, γιατι οχι Μαους; Εκτιμώ την προθυμία σου να μην αφήσεις "να μείνει έτσι" κάτι στο οποίο έπεσε πάνω το μάτι σου, αφού δεν διαβάζεις..σεντόνια, αλλά έχω την ίδια περιέργεια με τον προλαλήσαντα, δώσε μας και την επιστημονική εξήγηση, να μαθαίνουμε. ...γιατί ΜΟΝΟ με νερό πριν τον ύπνο η πρωτεΐνη; ...και μιλάς γενικά για τη πρωτεΐνη, χωρίς διαφοροποίηση μεταξύ Whey & Caseine;; ...και λες γενικά ΟΧΙ γάλα, χωρίς διαφοροποίηση ως προς τα λιπαρά;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Εντελώς επιγραμματικά τζον γιατί το γάλα μένει στο στομάχι μας για 2-3 ώρες και γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε χωνέψει, δεν πρέπει να βάζουμε δηλαδή τον οργανισμό μας στην διαδικασία της πέψης ενώ κοιμόμαστε! Γιαουρτάκι και καζεΐνη αν θέλουμε αργή αφομοίωση, όχι γάλα.. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 άσε ξύπνησα και εγώ για 100άρι χλμτρο bike αλλά δείχνει κάτι 5 βαθμούς που να πάρει. τι απότομη πτώση είναι αυτή. Ρε ημουν με Νike κολαν τρεξιματος και κοντομανικο τεχνικο μπλουζακι απο πανω και δεν ειχα παρει αντιανεμικο ο μλκς το ειχα ξεχασει .Μεχρι να παω στο αμαξι για να φυγω τον ειχα δαγκωσει κανονικα ειχα μεινει στις καλοκαιρινες πρωινες θερμοκρασιες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ρε ημουν με Νike κολαν τρεξιματος και κοντομανικο τεχνικο μπλουζακι απο πανω και δεν ειχα παρει αντιανεμικο ο μλκς το ειχα ξεχασει .Μεχρι να παω στο αμαξι για να φυγω τον ειχα δαγκωσει κανονικα ειχα μεινει στις καλοκαιρινες πρωινες θερμοκρασιες . Έτσι την πάτησα χθες το βράδυ βγήκα έξω με ένα πολύ ψιλό μπλουζάκι και έκανε πολύ κρύο το γαμηδι, πρέπει να τσίμπησα κρύωματακι τρέχει η μύτη! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ρε ημουν με Νike κολαν τρεξιματος και κοντομανικο τεχνικο μπλουζακι απο πανω και δεν ειχα παρει αντιανεμικο ο μλκς το ειχα ξεχασει .Μεχρι να παω στο αμαξι για να φυγω τον ειχα δαγκωσει κανονικα ειχα μεινει στις καλοκαιρινες πρωινες θερμοκρασιες . Δικος μου ! Βλεπω απο το παραθυρο καλο καιρο και λεω κομπλε θα παω με κοντα. Βγιανω εξω και ειναι 3 βαθμοi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Έτσι την πάτησα χθες το βράδυ βγήκα έξω με ένα πολύ ψιλό μπλουζάκι και έκανε πολύ κρύο το γαμηδι, πρέπει να τσίμπησα κρύωματακι τρέχει η μύτη! Δικος μου ! Βλεπω απο το παραθυρο καλο καιρο και λεω κομπλε θα παω με κοντα. Βγιανω εξω και ειναι 3 βαθμοi Καλα βασικα με παιρνει να πηγαινω και 1 ωρα αργοτερα ξερω εγω στις 7 αντι για 6 να εχει βγει και λιγο ηλιος.Βεβαια δεν παω καθε μερα ετσι την βδομαδα παω 2 φορες αυτη την περιοδο . Αν ομως σουκου παω Παρνηθα για προπονηση παιζει να μην παω και καθολου . Νταξει εσυ spect πας συστηματικα εισαι κανονικος δρομεας εγω ειμαι εποχιακος για συγκεκριμενες περιοδους και δουλευω μικρα διαστηματα πιο πολυ για συντηρηση και λιγοτερο για εκρηκτικοτητα . Την αντοχη την δουλευω στο βουνο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ρόζι μπιφτέκι από κοτόπουλο αυγά ντομάτα αγγούρι πιπεριά κρεμμύδι ομελέτα τα πάντα όλα 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patrickdrd Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Εντελώς επιγραμματικά τζον γιατί το γάλα μένει στο στομάχι μας για 2-3 ώρες και γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε χωνέψει, δεν πρέπει να βάζουμε δηλαδή τον οργανισμό μας στην διαδικασία της πέψης ενώ κοιμόμαστε! Γιαουρτάκι και καζεΐνη αν θέλουμε αργή αφομοίωση, όχι γάλα.. εντελως επικαιρο για μενα, εκανα την μλκια χθες και εκει που ετοιμαζομουν για τρεξιμο με πιασε λιγουρα για γαλα μαζι με κατι καινουργια cornflakes που πηρα, τσακ παρτην ξυνιλα (γυρισμα αναποδο) του γαλατος στο λαρυγγα πανω στην διαδρομη χωρια που δεν μπορουσα να τρεξω μετα απο 3-4km εκανα μια σταση για ανασες, μετα ομως το πηγα σερι γιατι... βγηκα στα αντοικτα κι οπως ειπαν κ οι προλαλησαντες ειχε κρυο αερα, οποτε δεν ειμασταν για να σταματαμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Εντελώς επιγραμματικά τζον γιατί το γάλα μένει στο στομάχι μας για 2-3 ώρες και γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε χωνέψει, δεν πρέπει να βάζουμε δηλαδή τον οργανισμό μας στην διαδικασία της πέψης ενώ κοιμόμαστε! Γιαουρτάκι και καζεΐνη αν θέλουμε αργή αφομοίωση, όχι γάλα.. Για άλλη μια φορά, φτιάχνεις απόλυτους κανόνες από σχετικά πράγματα, χωρίς διαφοροποίηση...και κυρίως χωρίς τεκμηρίωση. Το γιαούρτι μπορεί πράγματι να είναι πιο εύπεπτο από το γάλα, ειδικά για εκείνους που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη... ...αλλά αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, δεν υπάρχει κανόνας που να αποτρέπει ή να απαγορεύει το γάλα πριν τον ύπνο. Γάλα και Γιαούρτι έχουν την ίδια επενέργεια στον ύπνο λόγω της τρυπτοφάνης, ενώ το γάλα έχει υψηλότερα ποσοστά μελατονίνης από το γιαούρτι, κατά τ' άλλα τα συστατικά είναι εν πολλοίς κοινά και στα δύο (calcium, sodium, potassium, magnesium, vitamin B/C/D) ...δεν το συνηθίζεις, αλλά εφόσον επικαλείσαι κανόνα, σου ζητώ και απόδειξη...παράθεσε μια μελέτη ή πηγή (γραπτή έστω, αν πρόκειται για επιστημονικό σύγγραμμα Παν/μιου) που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό σου, ότι ΔΕΝ πρέπει να πίνουμε γάλα πριν τον ύπνο... Γιατί εγώ δεν έχω υπόψιν μου ούτε βρίσκω κάποια τέτοια ιατρική προτροπή, το αντίθετο μάλιστα (με εξαίρεση το θέμα της λακτόζης που αναφέρθηκε). Μερικοί ανάξιοι σύνδεσμοι και πάλι - The midpoint of sleep is associated with dietary intake and dietary behavior among young Japanese women. - Diet promotes sleep duration and quality. - Sleep Hygiene and Recovery Strategies in Elite Soccer Players. - Effect of low and high glycaemic index drink on sleep pattern in Children εντελως επικαιρο για μενα, εκανα την μλκια χθες και εκει που ετοιμαζομουν για τρεξιμο με πιασε λιγουρα για γαλα μαζι με κατι καινουργια cornflakes που πηρα, τσακ παρτην ξυνιλα (γυρισμα αναποδο) του γαλατος στο λαρυγγα πανω στην διαδρομη χωρια που δεν μπορουσα να τρεξω μετα απο 3-4km εκανα μια σταση για ανασες, μετα ομως το πηγα σερι γιατι... βγηκα στα αντοικτα κι οπως ειπαν κ οι προλαλησαντες ειχε κρυο αερα, οποτε δεν ειμασταν για να σταματαμε Για πριν την άσκηση σαφώς, δεν κάνει το γάλα... ...μιλάμε όμως για τον χρόνο αποκατάστασης, και συγκεκριμένα για πριν τον ύπνο... μεγάλη διαφορά φρονώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις