Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη το δοκιμασα, τεχνικη deadlift απο λογια και βιντεο δεν καταφερα να μαθω, γι αυτο και παρατησα την ασκηση.

Τωρα γιατι πλακωνεστε ειναι δικο σας θεμα, δεν το περιμενα παντως.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Γιάννη με το pelvic tilt πως τα πάς? Το έχεις?

Προφανώς αν κάποιος νιώθει πως δεν έχει μια άσκηση μπορούμε να συμβουλέψουμε για κομμάτια της άσκησης αλλά και κινήσεις που προηγούνται. 

Αν δεν μπορεί κανείς να κάνει pelvic tilt, να νιώθει τους δικέφαλους μηριαίους να διατείνονται , να κρατάει τους ώμους κάτω με τους πλατύς ραχιαίους , να κρατάει το λαιμό του σε ουδέτερη θέση σα να βάζει ένα μπαλάκι κάτω από το σαγόνι του και να πετάει το στήθος του έξω παράλληλα με όλα αυτά , δεν είναι ακριβώς έτοιμος να ανέβει σε βαριά κιλά στο Deadlift με ασφάλεια. 

Γιαυτό πρέπει να ρωτήσει , να δοκιμάσει , να δει βίντεο στην τελική να προσλάβει personal σχετικό με όλα αυτά. 

Βέβαια πρέπει να ξέρεις και τον personal που είναι σχετικός με όλα αυτά. 

Ε εδώ σας προτείνουμε βιντεάκια, εμείς που τα κάνουμε όλα αυτά, με τύπους που είναι σχετικοί με την συγκεκριμμένη άσκηση για να ξέρετε ποιος personal είναι άσχετος. 

Αν νομίζει κανείς όμως πως οι παραπάνω προπονητικές οδηγίες είναι μόνο για το deadlift κάνετε μεγάλο λάθος. Ισχύουν για την κωπηλατική σε πολλές θέσεις, στα stiff legged , στα καθίσματα, γενικότερα υποδηλώνουν έλεγχο του σώματος σε οποιαδήποτε θέση. 

Όταν αυτά δεν εκτελούνται κάθε άσκηση είναι επικίνδυνη καθώς δεν έχετε έλεγχο του σώματός σας σε οποιαδήποτε θέση (και δεν είναι τα μόνα εννοείται). 

Και να τονίσω, πως αν μετά από τόσο καιρό αρκετοί δεν τα κάνετε , δεν μπορείτε να τα κάνετε κατά βούληση , είτε όλα ταυτόχρονα είτε μεμονωμένα εφόσον σας ζητηθεί, δεν έχετε τον έλεγχο του σώματός σας , είστε κατουσίαν αρχάριοι. 

Τι να το κάνω το κοτόπουλο και το ρύζι όταν ο άλλος δεν μπορεί να ''τραβήξει με τους αγκώνες'' , δε μπορεί να ενεργοποιήσει τους γλουτιαίους ή να κρατήσει την σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση? 

Τι να τους κάνουμε τους δικέφαλους πάνω σε στατικό ποδήλατο σούπερ σετ με πιέσεις ώμων με αλτήρες όταν δεν ξέρεις την τεχνική Valsava ή να σταθεροποιείς-ενεργοποιείς τους κοιλιακούς σου?

Δεν έρχεται κάποιος εδώ μέσα όμως και ρωτάει ''πως κάνω valsava?'' Ρωτάει πως ανεβαίνω κιλά στο κάθισμα. 

Δε ρωτάει πως ενεργοποιώ τα πόδια μου στις πιέσεις πάγκου. Ρωτάει πως ανεβαίνω κιλά στον πάγκο. 

Και τι θα του πούμε εμείς?

Μην κάνεις πάγκο σκοτώνει? Μην κάνεις κάθισμα , θα πάθεις καρκίνο στα γόνατα? Μην κάνεις Deadlift θα ψάχνεις τη μέση σου?

Εδώ , και τα ξέρουν καλύτερα οι δρομείς , βγαίνει η κάθε κωλόγρια με παπουτσάκια 20 ευρώ και τρέχει στην άσφαλτο σαν ξεβιδωμένη , και παίρνει και γόνατα και μέση στην πλάτη και εμείς διυλίζουμε αν το Deadlift εγκυμονεί κινδύνους. 

Ε όχι ρε φίλε, αν δεν ξέρεις να κάνεις Deadlift , σημαίνει πως δεν ξέρεις να σηκώνεις πράγματα από το έδαφος και αν δεν είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ, θα σου χρειαστεί. Η άγνοιά σου θα σε τραυματίσει. Καλύτερα να ξεκινήσεις να κάνεις μπας και δυναμώσεις μπας και μάθεις μερικά πράγματα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του γυμναστηρίου

Και με αφορμή τα λόγια του Γιάννη πιο πάνω, Γιάννη, αν δεν ξέρεις ή καταλαβαίνεις πως γίνεται το Deadlift, αυτομάτως εγώ θεωρώ πως οποιαδήποτε κίνηση κάνεις να σηκώσεις κάτι, είναι επικίνδυνη για σένα. Γιατί δεν ξέρεις ποιοι μυς ενεργοποιούνται για να το κάνεις με ασφάλεια. Κακώς το έχεις αφήσει.

Αν δεν είναι fitness ο έλεγχος του σώματος, τι στο διάολο είναι? Αν έχεις τη θέληση να τρως αγγούρι μπριζόλα ρύζι μπανάνα μια ζωή?

• Like 1

Για όσους ξεκινάνε πάντως 5χ5 σαν εμένα προτείνω το starting strength: Basic barbel training.

διόρθωσα αρκετά πράγματα από εκεί μέσα στο deadlift και με έκανε να σκέφτομαι τη φάση σαν χάρακας.

4) κατέβασμα που είναι σημαντικό πολύ.
1) σωστό position φτέρνες, κορμός ακόμα και στις μύτες των ποδιών. με κοινά λόγια πρέπει να υπάρχει συμμετρία.
2) σωστό τέντωμα πλατης και lats χρησιμοποιώντας παράλληλα καλά τους πίσω μυς από το πόδι

3) και φυσικά ανάσα.

φυσικά θέλει πολύ διάβασμα, εμπειρία αλλα το σημαντικότερο για μένα όσο ανεβαίνουν τα κιλά:

να βρεις τον εαυτό σου μεταξύ εσένα και των κιλών. και όσο ανεβαίνουν πιστεύω τα κιλά καταλαβαίνεις πως και γιατί.
κανένα βιβλίο δεν θα στο μάθει αυτό.

• Like 3

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα σκουότ και οι άρσεις θανάτου πιο πολλά παίρνουν παρά δίνουν σε κάποιον που ασχολείται με το fitnes.

Φυσικά υπάρχει και το competitive power lifting και η άρση βαρών που εκεί είσαι συνειδητοποιημένος και παίρνεις το ρίσκο σου.

Και το λέω αυτό όχι από προσωπική εμπειρία γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτά. Απλά εδώ που κατοικώ υπήρχε ένα από τα πιο παλιά σιδεράδικα στην Ελλάδα.

Εξακολουθώ να βλέπω ανθρώπους που γυμναζόμασταν από τα τέλη της δεκαετίας του 70.

Ούτε ένας από τους πορωμένους που έτυχε να μιλήσω δεν είναι ίσιος.

Άλλος με 20 χρόνια προϋπηρεσίας την τσίμπησε την σπονδυλολίσθηση .

Καθένας με τις γύρω-γύρω εμπειρίες του βέβαια.

Για αυτό είναι τα forum για να λέει ο καθένας τις δικές του

Υ.γ και μια που μιλάμε και για μαχητικά αθλήματα όλες αυτές οι πολυαρθρικές βοηθάνε βέβαια, μην τις βγάλω και άχρηστες :)

.......

Alex πως πήγε η προπόνηση ,ζείς ;; Χαχα

• Like 5

Και εγώ βλέπω όλες αυτές τις παλιοσειρές να μη ξέρουν να εκτελέσουν μια πίεση ώμων με μπάρα. Να σπαρταράνε σαν τα ψάρια στους πάγκους φορώντας ζώνη όλη την προπόνηση , να λένε, ''επικίνδυνη άσκηση κάνεις φίλε'' και όταν πάνε να κάνουν μια κωπηλατική να θέλω να τους βγάλω βίντεο για να γελάω σπίτι. 

Γιατί καλή η θέληση και η πόρωση αλλά θέλει και γνώση. Όπως και το αντίστροφο. 

Για όσους ξεκινάνε πάντως 5χ5 σαν εμένα προτείνω το starting strength: Basic barbel training.

διόρθωσα αρκετά πράγματα από εκεί μέσα στο deadlift και με έκανε να σκέφτομαι τη φάση σαν χάρακας.

4) κατέβασμα που είναι σημαντικό πολύ.
1) σωστό position φτέρνες, κορμός ακόμα και στις μύτες των ποδιών. με κοινά λόγια πρέπει να υπάρχει συμμετρία.
2) σωστό τέντωμα πλατης και lats χρησιμοποιώντας παράλληλα καλά τους πίσω μυς από το πόδι

3) και φυσικά ανάσα.

φυσικά θέλει πολύ διάβασμα, εμπειρία αλλα το σημαντικότερο για μένα όσο ανεβαίνουν τα κιλά:

να βρεις τον εαυτό σου μεταξύ εσένα και των κιλών. και όσο ανεβαίνουν πιστεύω τα κιλά καταλαβαίνεις πως και γιατί.
κανένα βιβλίο δεν θα στο μάθει αυτό.

Ούτε εγώ να το έγραψα.

• Like 1

Σήμερα είχε πολύ κόσμο και οι επαγγελματίες fighters κάνανε sparring μεταξύ τους οπότε ναι ζω. Είχε clinching το μάθημα (δηλαδή μάχη ενώ ο ένας κρατάει τον άλλον από το κεφάλι, κυρίως γόνατα)  κάτι το οποίο αγνοώ τελείως καθώς δεν υπήρχε στο kick boxing, και δούλευα περισσότερο τεχνική. Για 3 λεπτά ανέβηκα στο ring μαζί τους όπου ένα παιδί 60 κιλά με πέταξε κάτω 2 φορές.  

Πονάνε ακόμα και τα φρύδια φυσικά αλλά δεν βγήκα κάνα νοκ αουτ οκ είμαι.

Θα χρειαστεί πολύ motivation να συνεχίζω γιατί η προπόνηση είναι πολύ σκληρή και η ηλικία μου πολύ μεγάλη. Προς το παρών 2 φορές την εβδομάδα και βλέπουμε. Ευελπιστώ σε κανένα χρόνο να είμαι σε καλή φόρμα και ελπίζω αρτιμελής. Ευτυχώς ο κορυφαίος pro fighter στη σχολή είναι υπάλληλός μου και τον έχω χώσει να με προσέχει γιατί ξέρει ότι δεν μπορώ να πηγαίνω στην δουλειά με μαύρα μάτια, έχω meetings press releases, interviews ktl. 

Ο αυχένας είναι λίγο off γιατί αναγκαστικά αντικαθιστώ την έλλειψη τεχνικής μου με δύναμη και πρακτικά ο άλλος κρεμιόταν επάνω μου. 

.......
Alex πως πήγε η προπόνηση ,ζείς ;; Χαχα

• Like 4

Υπερβάλεις Ντάκον.

Το ζουμί ειναι στο progressive overload. Αυτό σημαίνει πως πρεπει να κινείσαι στα όρια σε καθε άσκηση. Εκεί η τεχνική ειναι που θα κανει τη διαφορα, ανάμεσα στα αλλα, στο αν θα τραυματισθείς ´η αν θα δυναμωσεις.

Στην πραγματική ζωη δε χρειάστηκε ποτε ούτε να σηκώσω κάτι τρομερά βαρύ απο το έδαφος ούτε φυσικά να κάνω κάθισμα με ογδόντα κιλά στους ώμους. Δε ζούμε στην νεολιθική εποχή, υπάρχουν εργαλεία πια.

Κι είμαι άνθρωπος που κάνω δουλειές έτσι;

Γι αυτό προτιμώ bw ασκησεις. Σε δυναμώνουν με ελάχιστο ρίσκο τραυματισμού, εκτός κι αν εισαι εντελώς γκαου όποτε κινδυνεύεις οτι κι αν κανεις.

Υ.Γ. Φώτη, απο μέσα πέφτουν τα κάστρα.

Αν δεν πέσει η συνάντηση την περίοδο Χριστουγέννων τον Δεκέμβρη,μέσα αν χωράω.

Εννοείται να έρθεις, όλοι οι καλοί χωράνε !

----

Φώτη αφού θα λείπεις μεσα στις γιορτές, να κανονίσουμε πιο πριν μαζί με αλεξ, μαργαρίτα (πριν αρρωστήσει χαχαχαα)

τεοκος και συ φίλε αν θες έλα να γνωριστούμε! Τζον κ Νικο κρίμα που δεν είστε Αθηνα ..

• Like 6

Dakon εγώ προσωπικά δεν αφορίζω καμία άσκηση ανεξάρτητα αν ο ίδιος την κάνω ή όχι (π.χ. full deadlift επιλέγω να μην κάνω, όταν θέλω κάνω Romanian). 

Όταν κάποιος ξεκινάει στα βάρη και έρχεται εδώ να ζητήσει συμβουλές όμως, όταν του πούμε πάνε κάνε την Χ , Ψ άσκηση και πρόγραμμα θα μας ακούσει και θα το κάνει, γιατί ξέρει ότι ασχολούμαστε, ενδιαφερόμαστε και οι συμβουλές που θα δώσουμε θα είναι σωστές. 

Εγώ συμφωνώ με τον μαους ότι το squat και το deadlift δεν είναι ασκήσεις για κάποιον που πατάει το πόδι στο γυμναστήριο πρώτη φορά. Ας πάει, ας ξεκινήσει με ελεύθερα και βασικές πολυαρθρικές ας στρώσει το σώμα του λίγο κάνα χρόνο. Ο εντελώς αρχάριος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο πίεση μπορεί να αντέξει το σώμα του και πότε η τεχνική του είναι λάθος. Είχαμε μέλος στο θέμα παλιά που έπαθε δισκοκοίλη από barbel row και ο φίλος που και που περνάει μέρες στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να κουνηθεί, και μάλιστα ήταν και πολύ προχωρημένος.

Από τον δεύτερο χρόνο που κάποιος έχει ασχοληθεί λίγο με τα βάρη, θα καταλάβει ποια πορεία θέλει να ακολουθήσει και κατά πόσο η powerlifting ασκήσεις η αυτού του είδους προπόνηση είναι αυτό που ζητάει. Θα το καταλάβει και θα το αναζητήσει και από μόνος του. Εσύ μπορεί να έχεις την ιδιοσυγκρασία και την ωριμότητα να είσαι προσεκτικός και να κάνεις τα πράματα σωστά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα παιδί 18 - 20 χρονών να είναι το ίδιο οπότε φυσικά πρέπει να ακούσει για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδος ασκήσεις ώστε να είναι πιο προσεκτικός, μόνο καλό θα του κάνει. 

Μάλιστα με τέτοιες ασκήσεις πιο πολύ αποτρέπεις κάποιον εντελώς αρχάριο από το να ασχοληθεί γιατί φυσικά ο average κόσμος θέλει όσο δυνατόν λιγότερη πίεση και κίνδυνο. Είναι το ίδιο με κάποιον να θέλει να μάθει κάποια πολεμική τέχνη και να τον χώνεις με το καλημέρα σπαρινγκ με ένα προ, δεν θα ξαναπατήσει στη σχολή. 

Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι φυσικά υπάρχει χώρος στο θρεντ για όλες τις ασκήσεις, όλες τις τεχνικές ακόμα και τις πολύ προχωρημένες όπως αυτές που αναφέρεις αλλά αυτές οι συζητήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες σωστά. 

• Like 5

Γιάννη οι μέσες βγαίνουν στις περισσότερες περιπτώσεις από χρόνιες συνήθειες

Αλεξ η γνώμη σου μετράει αν δεν τρως γαριδάκια. Ελπίζω να με καταλαβαινεις .

• Like 1

Εγώ συμφωνώ με τον μαους ότι το squat και το deadlift δεν είναι ασκήσεις για κάποιον που πατάει το πόδι στο γυμναστήριο πρώτη φορά. Ας πάει, ας ξεκινήσει με ελεύθερα και βασικές πουαρθρικές ας στρώσει το σώμα του λίγο κάνα χρόνο και από τον δεύτερο χρόνο που έχει ασχοληθεί λίγο, θα καταλάβει ποια πορεία θέλει να ακολουθήσει και κατά πόσο η powerlifting ασκήσεις η αυτού του είδους προπόνηση είναι αυτό που ζητάει. Θα το καταλάβει και μόνος του.

Οχι ρε σιγά , τι να ξέρει ο μαυς, ο τυρογαριδακιας έχει γνώσεις και γελάει μάλιστα με αυτούς που βλέπει στα γυμναστήρια να κάνουν προπόνηση!! Μάλιστα ..

Απλά ας τελειώσει εδώ το θεμα, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί, ξεκίνησε σαν πολιτισμένος διάλογος για το αν οι άρσεις και τα καθίσματα τραυματίζουν, στην συνέχεια βλέπω το άτομο ξέφυγε οκ ας κλείσει εδώ, εξαντλήθηκε  ..

Συμφωνούμε Ντάκον. Κυρίως βγαίνουν γιατί ο κοσμος οταν παει να σηκώσει κάτι απο κάτω αντί να κανει κάθισμα επιλέγει να σκύψει. Και πόσες άλλες τέτοιες λάθος κινήσεις συν φυσικά την έλλειψη εκγύμνασης.

Αγαπάμε γαριδάκια ρε. Απλά δεν τα τρώμε γιατί ειναι ανθυγιεινά. Αλλα μας λείπουν.

Περιμένουμε το επόμενο γκιγκα σετ με λάστιχα ποδήλατα και καναπεδες από το Μεσσία του bioscience να γελάσουμε και μεις λιγάκι.

Κάτι μου λέει δε θα περιμένουμε πολύ

Εννοείται να έρθεις, όλοι οι καλοί χωράνε !

----

Φώτη αφού θα λείπεις μεσα στις γιορτές, να κανονίσουμε πιο πριν μαζί με αλεξ, μαργαρίτα (πριν αρρωστήσει χαχαχαα)

τεοκος και συ φίλε αν θες έλα να γνωριστούμε! Τζον κ Νικο κρίμα που δεν είστε Αθηνα ..

Θα ψηνα να ερθω να σας ξεφτυλισει ενας που κανει Junkfood διατροφη...σε μονοζυγο, διζυγο με επιπλεον βαρη και χωρις..

στo ενα χερι θα κραταω το burger και με το αλλο θα σηκωνομαι...χαχαχα  :cry:

Περιμένουμε το επόμενο γκιγκα σετ με λάστιχα ποδήλατα και καναπεδες από το Μεσσία του bioscience να γελάσουμε και μεις λιγάκι.

Κάτι μου λέει δε θα περιμένουμε πολύ

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...