Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή.

Ότι είναι τέρμα ελιτίστικο και μεγάλη ψωνάρα όποιος βάζει φώτο.

Η ουσία είναι όμως ότι εκτίθεσαι και άρα με τα δικά μου μυαλά το έχεις πάρει σοβαρά το πράμα.

Τότε να σε διαβάσω, να ανταλλάξουμε κουβέντες και συμβουλές.

Τους virtual τούμπανους τους βαριέμαι αφόρητα.

Κανένας δεν κορόιδεψε κανέναν άμα είναι χοντρός ,αδύνατος πολύ η οτιδήποτε άλλο.

Ισα ισα καμιά φορά έχουμε άλλη ιδέα για τον εαυτό μας από την πραγματικότητα και καλό είναι να ακούμε καμιά φορά τους άλλους.

Επειδή αναφέρθηκε, ποτέ δεν είπαν βάλε φώτο σε έναν ποδηλάτη που μιλάει για αυτό συνέχεια.

Σε αυτόν όμως που μιλάει για macros,διατροφές,dead lifts,επικλινείς πάγκους και τροχαλίες εε καμιά φορά ζητιέται και η φώτο τους

αυτά.... 

Το bold ήταν "σπόντα" για μένα; Όχι τίποτα άλλο, επειδή έβαλα παλαιότερα φωτογραφία(ες) (μία, δύο, δεν θυμάμαι) - την οποία τράβηξε άλλος ποδηλάτης, επειδή όταν είμαι στο ποδήλατο προφανώς και δεν τραβάω selfies!!! :-D Ασφάλεια πάνω απ' όλα!

Εάν αντέχετε το θέαμα της τριχωτής γάμπας (καμία σχέση με του Spect~ ή του γροσερισοπ), δώστε μου 1 μήνα ακόμα, για να επανέλθουν σ' ένα αποδεκτό (για μένα) επίπεδο και να ανεβάσω φωτογραφία, δεν έχω πρόβλημα. :-)

• Like 2
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα WIzzy αναφερεται στον γροσερισοπ και εννοει οτι δεν του ζηταμε φωτογραφιες γιατι απλα μιλαει για το ποδηλατο και ζηταει συμβουλες ενω την ιδια στιγμη δεν δινει συμβουλες για το πως να κανει καποιος βαρη ή τι να φαει κτλ. Με λιγα λογια δεν το παιζει ειδικος!

Σημερα εχει καθισματα και lunges ! Αντε να δουμε πως θα παει !

Δημοσ.

Αυτά εντελώς φιλικά, γιατί μπαίνω και γω πολύ συχνά άσχετα το ότι δεν γράφω. Δεν γράφω γιατί είναι λίγο εκτός του "τομέα μου", υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται με αυτό μια ολόκληρη ζωή και ξέρουν τι γράφουν οπότε προτιμώ να διαβάζω.

Οι "τομείς" μου έχουν να κάνουν με ρινγκ, ταταμι και λίγο κλουβί στα γεράματα.

ΑNHLIKOS να γραφεις πιο συχνα εχουμε ατομα εδω μεσα που ασχολουνται με το αντικειμενο σου οπως ο Alex που συντομα θα χρειαστει την βοηθεια σου καθως τον βλεπω να τσακιζεται (χοχοοχοχ).

• Like 3
Δημοσ.

ΑNHLIKOS να γραφεις πιο συχνα εχουμε ατομα εδω μεσα που ασχολουνται με το αντικειμενο σου οπως ο Alex που συντομα θα χρειαστει την βοηθεια σου καθως τον βλεπω να τσακιζεται (χοχοοχοχ).

Θα τσακιστώ ξανά σήμερα αν και είμαι ήδη τσακισμένος. Το καλάμι ξεπρίστηκε αλλά πονάει ακόμα αρκετά. Στην πρώτη προπόνηση έκανα με αγωνιστικού τύπου καλαμίδες .. 

Top-King-Shin-Guard-Socks-150x150@2x.jpg

Για πιο χαλαρες προπονήσεις είναι οκ τις φορούσα και παλιότερα αλλά όταν κοπανάν το καλάμι για 10 γύρους στο sparring είναι τρίχες. Γελούσανε οι άλλοι εκεί μου είπαν που πας με αυτά δεν θα μπορείς να περπατήσεις. Πήγα και αγόρασα αυτές τις πυρινικές 

venum-fusion-kickboxing-shin-guards-blac

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τσακιστώ ξανά σήμερα αν και είμαι ήδη τσακισμένος. Το καλάμι ξεπρίστηκε αλλά πονάει ακόμα αρκετά. Στην πρώτη προπόνηση έκανα με αγωνιστικού τύπου καλαμίδες ..

Top-King-Shin-Guard-Socks-150x150@2x.jpg

Για πιο χαλαρες προπονήσεις είναι οκ τις φορούσα και παλιότερα αλλά όταν κοπανάν το καλάμι για 10 γύρους στο sparring είναι τρίχες. Γελούσανε οι άλλοι εκεί μου είπαν που πας με αυτά δεν θα μπορείς να περπατήσεις. Πήγα και αγόρασα αυτές τις πυρινικές

venum-fusion-kickboxing-shin-guards-blac

Χαχαχαχα μεγάλο λάθος οι πρώτες επικαλαμιδες :P , μπορεί να φαντάζουν τέλειες, ελαφριές που αγκαλιάζουν το πόδι, αλλά ύστερα από κάποια χτυπήματα την ακούς σχεδόν σαν να φοράς ένα χοντρό τζιν. (Που λέει ο λόγος)

Άσε που έχουν ένα κενό ανάμεσα στον κουντεπιε και το καλάμι, σχετικά μεγάλο εκεί που ενώνονται με λάστιχο, όπου έτσι και πάει κάνας αγκώνας καταλάθος πάνω σε άμυνα φουσκώνει το πόδι στο δεκάλεπτο.

Χίλιες φορές οι δεύτερες. Δύσχρηστες ναι αλλά με τα πόδια στη θέση τους, μέχρι να ψηθούν τουλάχιστον.

Καλή αρχή Αλεξ!

Επεξ/σία από ANHLIKOS
  • Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς το καλάμι χαμηλά λίγο πάνω από κουτουπιέ είναι σχετικά ψημένο από παλια... εκεί δεν με νοιάζει. Η μέση του καλαμιού είναι που την ακούω τρελά ακόμα και να με φυσήξουν.

O λόγος είναι γιατί το καλάμι είχε ψηθεί από σάκο που χτυπάς πάντα το ίδιο σημείο.. Το sparring που κάναμε παλιά είχε αρεκτή επαφή στα χέρια αλλά δεν είχε πολύ "καλάμι σε καλάμι" επαφή (που βρίσκει από την μέση και πάνω) οπότε εκεί είναι τελείως άψητο.

Γενικά kick boxing με muai thai έχουν αρκετά διαφορετικό στυλ τεχνικής και προπόνησης παρόλο που (με εξαίρεση γονάτων και αγκώνων) έχουν ίδια χτυπήματα. 

Kick boxing είναι περισσότερο χέρια ενώ muai thai περισσότερο πόδια η μπορείς να το πεις σαν 50/50 ισορροπία χεριών ποδιών

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά εσύ έχεις βαλθεί να τους στείλεις όλους στο διπλανό νήμα της δισκοκήλης!

Κοίτα, όταν μιλάω με άτομο που νομίζει ότι κάνει βάρη και τρέφεται καθημερινά με γαριδάκια και δράκουλινια είναι καθαρά δικό μου το λάθος για τον χρόνο που σπαταλάω μαζί του, εσύ δεν φταις πουθενά.

~~~~~

Προπονησαρα σήμερα!

Βγήκαν 8φορές τα 100 στον επικλινη σχετικά πολύ εύκολα και ας μην είχα φάει καλά!

Ψυχολογία παίδες! Ψυχολογία.. Ανώτερη από καλή διατροφή, καλόν ύπνο, ανώτερη από τα πάντα!

Πόσα κιλά κάθισμα βαθύ και deadlift κάνεις?

Τα βάρη δεν είναι μόνο για τον καθρέφτη, είμαστε και μερικοί που μας αρέσουν τα νούμερα στο τετράδιο. 

Όσο για το thread της δισκοκήλης έχει καμία περίπτωση από βάρη? Δεν έχω δει ακόμα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Άιντε με τα ad hominem

Α και που σαι, ο πάγκος σκοτώνει. Για την ακρίβεια είναι η πιο θανατηφόρα άσκηση . Πρόσεχετε παιδιά, μακριά από τον πάγκο.

Δημοσ.

μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο και είναι ώρα για την πρώτη παραγγελία συμπληρωμάτων μου 

η οποία θα περιλαμβάνει υγρό μουρουνέλαιο 500ml,βιταμίνη D3 5000 iu,μελατονίνη 3mg και μαγνήσιο glycinate chelate 100mg

To είπα γιατί είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι έγινε από το video. Ούτε εγώ είχα καταλάβει ακριβώς τι παίχτηκε. 

άλεξ θέλεις να μας πεις ποιό σημείο σε δυσκόλεψε να καταλάβεις τι έγινε?

εκτός αν το έγραψες έτσι,οπότε πάω πάσο

Σε αυτόν όμως που μιλάει για macros,διατροφές,dead lifts,επικλινείς πάγκους και τροχαλίες εε καμιά φορά ζητιέται και η φώτο τους

αυτά.... 

κι εγώ εξήγησα με παράδειγμα απ την προσωπική μου εμπειρία ότι δεν μπορείς να καταλάβεις απο μια φωτγραφία πόσα κιλά σηκώνει ο άλλος

εκτός αν εσύ μπορείς  οπότε αλλάζει το πράγμα

Δημοσ.

Γενικά kick boxing με muai thai έχουν αρκετά διαφορετικό στυλ τεχνικής και προπόνησης παρόλο που (με εξαίρεση γονάτων και αγκώνων) έχουν ίδια χτυπήματα.

Kick boxing είναι περισσότερο χέρια ενώ muai thai περισσότερο πόδια η μπορείς να το πεις σαν 50/50 ισορροπία χεριών ποδιών

Μεγάλη αλήθεια!

Μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια. Πχ στο κικ δεν σε πειράζει να βρεθείς στο κορ α κορ. Θα κλειστεις, θα αντεπιτεθείς, θα την κάνεις με πλάγια βήματα.

Αλλά στο Τάι μπορεί να βρεθείς με κανα αγκωνα ανάμεσα στα μάτια, με καμία λαβή κάτω και πάει λέγοντας.

Ακόμα και οι κλωτσιές είναι διαφορετικές, αν παρατηρήσεις στο Τάι πολλές φορές το κάτω μέρος του ποδιού έχει διαφορική θέση απ ότι στο κικ, είναι πιο ενεργό με τα δάχτυλα να κοίτα μπροστά σχεδόν γιατί το χτύπημα σκάει με το καλάμι.

(Να διευκρινίσω πως δεν έχω κάνει Μουάι Τάι)

• Like 2
Δημοσ.

Επαιρνα και εγω ετοιμη βρωμη με φρουτα, αλλα σχεδον ολες οι εμπορικες εχουν απειρη ζαχαρη μεσα, γιαυτο και φτιαχνω πλεον την δικη μου granola.

attachicon.gifIMG_20161009_130256.jpg

Ειναι απο βρωμη, φαγοπυρο, κινοα, λιναροσπορο, σταφιδες και καρυδια. Και το μειγμα μου ειναι απο μελι ανθεων, ταχινι, πολτο απο μηλα, αχλαδια και ροδια. Αντι κακαο εβαλα χαρουπι σκονη μαζι με κανελλα κευλανης.

Το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με αυτα του εμποριου, εχω ενεργεια για ολη την ημερα και βγαζω κανονικα ολο το προγραμμα.

Θα δοκιμάσω κάτι παρόμοιο τις επόμενες μέρες, δυστυχώς δεν βρίσκω χαρούπι (σκόνη) εδώ Θεσσαλονίκη...

...στη Κρήτη στο χωριό παλιά τρώγαμε συχνά χαρουπόμελο και μ' αρέσει πολύ, ενώ μια από τις πιο ωραίες μου αναμνήσεις είναι μια περιπετειώδης εκδρομή (το λέω έτσι γιατί παρεμβάλλεται κανονικός κατσικόδρομος - όταν είχαμε πάει εμείς τουλάχιστον ) στο πανηγύρι του Αη Γιάννη του Γκιώνα στη Κίσσαμο πριν κάμποσα χρόνια, στον περίβολο του οποίου υπάρχουν σε ένα σημείο σειρές από χαρουπιές...

...δύσκολα τρώγονται τα χαρούπια ωμά, αλλά με λίγη θεληση όλα γίνονται...

Εν τω μεταξύ, αναζητώντας διαφοροποίηση στη γεύση, πήρα και σκέτη σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη...πολύ καλή πηγή Ινών, αλλά και πρωτεΐνης...

...πήρα την Παυλίδης στα 3€ τα 250γρ, που είναι πιο ακριβή, αλλά υπάρχουν και άλλες που αξίζουν, πχ η Γιώτης (προσοχή έχει δύο, η δεύτερη είναι γεμάτη υδατάνθρακες) που στα 125γρ στοιχίζει μόλις 1,10€...υπάρχουν και κανά δυο άλλες Ολλανδικές με εξίσου καλά χαρακτηριστικά, η ακριβή Van Hotten και μια άλλη που φέρνει το MyMarket στα μόλις 1.05€ τα 125γρ.

...βασικά στην Παυλίδης πληρώνεις και τη συσκευασία, αλλά δεν με πείραξε, προτιμώ το μεταλλικό κουτάκι με το κάλυμμα με ασφαλές κλείσιμο, παρά να παλεύω συνέχεια με τη σκόνη σε σακουλάκι...όταν τελειώσει μπορεί να αποθηκεύω κανέλλα ή κάτι άλλο εκεί

...δοκίμασα να την προσθέσω και σε ρόφημα πρωτεΐνης και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό...

Τα συστατικά της Παυλίδης ανά 100γρ

• 27γρ - Εδώδιμες ίνες
  • 20.5γρ - Λιπαρά (κορεσμένα 12.5γρ)
  • 19.5γρ - Πρωτεΐνη
  • 13γρ  - Υδατάνθρακες (0.4γρ σάκχαρα)
  • 1.73γρ - Αλάτι

Και χωρίς καθόλου ζάχαρη δεν τη βρηκα διόλου πικρή

Δημοσ.

άλεξ θέλεις να μας πεις ποιό σημείο σε δυσκόλεψε να καταλάβεις τι έγινε?

εκτός αν το έγραψες έτσι,οπότε πάω πάσο

Το βίντεο το είχα δει και παλιότερα και η εντύπωση μου ήταν ότι κάτι πήγε στραβά από εκεί που ξεκινάει το ανέβασμα της λεκάνης (μεταξύ 0:02- 0:03). O τύπος σε εκείνο το σημείο μένει κόκαλο και αφήνει την μπάρα να πέσει λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν είχα προσέξει την μπάρα να τον χτυπάει στην σπονδυλική στο βίντεο, είναι κάτι που διάβασα στον internet αφού έψαξα τι έγινε.

Αν το κατάλαβες εσύ καλώς, εγώ νομίζω οι 8 στους 10 δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς έγινε με την ποιότητα του vid και τον τρόπο που εκτελεί την άσκηση οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κόλλησες τόσο πολύ σε αυτό που είπα σαν να είναι κάτι περίεργο. 

• Like 3
Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα WIzzy αναφερεται στον γροσερισοπ και εννοει οτι δεν του ζηταμε φωτογραφιες γιατι απλα μιλαει για το ποδηλατο και ζηταει συμβουλες ενω την ιδια στιγμη δεν δινει συμβουλες για το πως να κανει καποιος βαρη ή τι να φαει κτλ. Με λιγα λογια δεν το παιζει ειδικος!

Ίσως, απλά επειδή αναφέρθηκε σε "έναν ποδηλάτη", είπα να γράψω 1-2 διευκρινίσεις.

Δημοσ.

Αν το κατάλαβες εσύ καλώς, εγώ νομίζω οι 8 στους 10 δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς έγινε με την ποιότητα του vid και τον τρόπο που εκτελεί την άσκηση οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κόλλησες τόσο πολύ σε αυτό που είπα σαν να είναι κάτι περίεργο. 

τι να σου πω ρε Αλεξη

δε νομίζω οτι 8 στους 10 δε μπορούν να ξεχωρίσουν που πέφτει η μπάρα

τελος πάντων,η λέξη κλειδί είναι το crossfit,αυτό προκάλεσε το ατύχημα

Δημοσ.

τα γόνατα της κοπέλας είναι μια χαρά γιατί όλη της την ζωή γυμνάζει τα πόδια της,όχι τους τετρακέφαλους της,επίσης ξέρει να φροντίζει το σώμα της με σωστή αποθεραπεία

πάντως από τα λίγα που ξέρω είναι λάθος να ανεβαζεις τα κιλα και τα γονατα να κλείνουν προς τα μεσα...αν συνεχίσει να το κανει ετσι εχει αυξημένες πιθανότητες (οχι σιγουρα) να καταλήξει με χρόνιες παθήσεις στα γόνατα..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...