Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και εγώ δεν κάνω squat , τα πόδια μου είναι έτσι
post-353959-0-51917900-1476173291_thumb.jpg
με μηχανήματα και είμαι ευχαριστημένος 
το squat μου μετά απο off ποδιών 2-3 μήνες πέρα απ την αερόβια ήταν 100 , σε 2-3 προπονήσεις πάει 120++ και με προσπάθεια πάει κ ποιο πάνω , so what? 

δεν ξέρω τι ψάχνει ο καθένας πάντως πλέον ψάχνω το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κίνδυνο για τραυματισμό .

Θυμάμαι στο παλιό μου gym όλοι ένας κ ένας, με 20-30ετίες στα βάρη να γυρνάνε σακατεμένοι απο τα heavy squat/bp κτλ , no thanks il pass 

• Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Έχεις βάλει δύο φορές το funny video, λείπει το αυθεντικό

Ευχαριστώ, αρχικά είχα το σωστό, αλλά για κάποιο λόγο δεν εμφάνιζε το βίντεο, έκανα ξανά επικόλληση βιαστικά και αντέγραψα τον δεύτερο σύνδεσμο ξανά...

The Protein Chef είναι το κανάλι, το βίντεο είναι

"Nutella (no bake) Protein Bars"....κόλαση...

https://www.youtube.com/watch?v=Y8HbgUqDBfg

"Nutella PROTEIN Pancakes Recipe"

https://www.youtube.com/watch?v=_gxsplaaayo

(έχω αδυναμία στη Νουτέλα και είναι το μόνο πρακτικά που με βάζει σε πειρασμό)

Εχω κοψει bench press και παιζω μονο επικλινή. Ο ισιος χτυπαει στον ωμο απο οταν τον εκοψα σταματησα να εχω ενοχλησεις

Το ιδιο ακριβως εχω κανει και εγω εδω και 5 χρονια .

• Like 1

Δε θα λεγα οτι χανω, αλλα οτι κερδιζω τα γονατα μου :P

:huh:

Μαργαρίτα αυτό είναι ανακρίβεια/αναληθές/μύθος

μύθος είναι κάτι που ενώ είναι πιστεύεται ότι είναι αλήθεια πολύ απλά είναι ψέμα

καθίσματα κάνουμε για να έχουμε δυνατά γόνατα και μέση,συν τοις άλλοις,

βαθιά καθίσματα,όχι μισά γιατί αυτά κρατάν όλη την πίεση στο γόνατο

ενδεικτικά θυμάμαι έναν πατέρα που έφερε την κόρη του στο στάδιο,μικρή ήταν,γυμνάσιο ή λύκειο πήγαινε,μιλάει με τον προπονητή

και του λέει πως ο ορθοπεδικός της είπε δεν μπορεί να κάνει γυμναστική επειδή έχει αδύνατα γόνατα,της πιάνει το γόνατο ο προπονητής και της λέει "κορίτσι μου είσαι τελείως αγύμναστη,γι αυτό έχεις αδύνατα γόνατα"

απλά προέρχεσαι από μια κουλτούρα,των εμπορικών γυμναστηρίων,που φοβάται την άσκηση και λατρεύει να παρουσιάζει πολύ απλά πράγματα ως πολύπλοκα και μπερδευτικά και ψαρωτικά 

Επίσης η μια άσκηση δεν αποκλείει την άλλη Ντάκον. Δεν προτείνω Hindu στην θέση προβολών αλλα μαζί τους + σπλιτ σκουοτ + αόρατα καθίσματα + σούμο σκουοτ.

Αυτό ειναι το δικό μου προγραμμα πάντως,

Γιάννη στο ξανάπα

για πόδια κάνουμε πίσω και μπροστά καθίσματα

όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε 

• Like 1

εξαρτάται τι θέμα

όμως δεν είναι τα βαθιά καθίσματα που το προκάλεσαν

θέλεις να μου πεις τι λόγος συντρέχει?

και σίγουρα ένας με 9 δάχτυλα δε μπορεί να γίνει πιανίστας,που λένε

Εγώ αυτό που θεωρώ πιο επικίνδυνο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το squat είναι η έλλειψη ελαστικότητας. Αν υπάρχει ελαστικότητα όλα γίνονται. Αν δεν υπάρχει εκεί είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τραυματισμούς (αν εξαιρέσουμε το τρελό φόρτωμα). 

Η ελαστικότητα για πολλούς θέλει χρόνια δουλειάς, εγώ ήμουν τυχερός και την απέκτησα από άλλες προπονήσεις. Δεν θα πρότεινα κανέναν να αποκτήσει ελαστικότητα μέσω του squat δηλαδή να αρχίσει αρτσούμπαλος και να το δουλέψει φορτώνοντας κιλά.. Άδεια μπάρα και πολύ είναι. 

Μαργαρίτα εγώ είχα θέμα με τα γόνατα και τα βαθιά squat ήταν η θεραπεία όχι ο θάνατος. 

Δε θυμαμαι Αλέξ τι θεμα είχες, εμένα ολοι οι ορθοπεδικόι ήταν αρνητικοί. Ολοι.

Και μη ξεχνάς οτι έχω ενα θεμα που μπορεί να μη με απασχολεί σ αυτή τη φάση , αλλα υπάρχει. Κι αν εγώ βασιστώ στα μη συμπτώματα και το πιέσω, θα μου βγει πολύ άσχημα στη πορεία δυστυχώς.

• Moderators

Μαργαρίτα αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις εσύ είναι καλή ενδυνάμωση στα πόδια πριν μπεις σε καθίσματα και πάντα με wraps. Όταν λεω πριν μπεις δεν εννοώ ζέσταμα αλλά ναι να κάνεις συγκεκριμένη προπόνηση στα πόδια για δύο τρεις μήνες και μόλις αποκτήσεις την απαραίτητη "δύναμη" τότε να μπεις και στα καθίσματα

• Like 3

και γω πραγματικά δεν έχω ακούσει από ιατρό να μην ενδυναμώνει τον 4φαλο ασθενής με προβλήματα γονάτου. 
τώρα για την περίπτωση και το θέμα της Μαργαρίτας, πραγματικά δεν κατέεω 

Ενδυνάμωση τετρακεφαλου ρε παιδιά δεν ειναι μόνο τα βαθιά καθίσματα... Εμένα , για να το γράψω καλύτερα, δε μου είπαν όχι καθίσματα. Στα βαθιά εστίασα. Αυτά απαγορεύονται.

Spect αυτο ήταν που μου χε πει κι η δικιά μου να κάνω , λογικά αυτο θα μου πει και τωρα. Αλλα εγώ δε ξερω αν θα θελήσω να μπω και τότε, θα δείξει...

Εγώ δεν έχω ακούσει ορθοπεδικό να προτείνει οποιαδήποτε μορφή άσκησης εκτός ασκήσεις με λάστιχα και body-weight ανεξάρτητα αν υπάρχει πρόβλημα η όχι. 

Προτείνω οποιονδήποτε έχει μικροπροβλήματα από βάρη η άθληση να πηγαίνει σε αθλητίατρο όχι σε ορθοπεδικό. 

Καμιά άσκηση δεν είναι απαραίτητη πάντως. Αν τα φοβάσαι μην κάνεις και τέλειωσε.. δεν θέλει πολύ σκέψη. 

• Like 2

Αλέξ δε ξερω αν είδες το αμέσως προηγουμενο πόςτ μου γιατί ποστάραμε μαζί. Τα βαθιά ειναι το θεμα... Ακόμα και προβολές δε μου τις έχουν απαγορευσει.

Όσο για τους γιατρούς, συμφωνώ οτι πρέπει να ειναι κατάλληλοι... Να σου πω ποιους έχω επισκεφθεί. Θέος, διευθυντής στο Μετροπολιταν και γιατρός του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Καλαβρυτινός στο Υγεία , διευθυντής κλινικής αθλητικών κακώσεων. Παντελής Νικόλαου στο Ιατρικό, πιστεύω δε χρειάζεται συστάσεις. Και bonus , ως ειδικό για τη μέση μου, Σαπκας καθηγητής πανεπιστημίου, διευθυντής στο Μετροπολιταν και αυτος.

Ε όταν ολοι αυτοί έχουν πει κάνε ο,τι δε σε πονάει , καθίσματα και εκτάσεις σε συγκεκριμένες μοίρες, ε δε θα πάω να κάνω βαθιά σώνει και ντε :)

• Like 2

Όσο για τους γιατρούς, συμφωνώ οτι πρέπει να ειναι κατάλληλοι... Να σου πω ποιους έχω επισκεφθεί. Θέος, διευθυντής στο Μετροπολιταν και γιατρός του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Καλαβρυτινός στο Υγεία , διευθυντής κλινικής αθλητικών κακώσεων. Παντελής Νικόλαου στο Ιατρικό, πιστεύω δε χρειάζεται συστάσεις. Και bonus , ως ειδικό για τη μέση μου, Σαπκας καθηγητής πανεπιστημίου, διευθυντής στο Μετροπολιταν και αυτος.

Γιατί πήγες σε τόσους γιατρούς??? Ευτυχώς που είναι πόνος στο γόνατο και όχι κάτι πιο σοβαρό γιατί θα πετούσες Ασία, Γερμανία και Αμερική :D

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...