Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω τα εχω κοψει τα squats  δεν εχουν να μου προσφερουν κατι στην φαση που ειμαι ,περισσοτερη ζημια ειναι πιθανοτερο να κανουν απο το να με ωφελησουν .

Τι εννοεις "στη φαση που εισαι" ?

Τα καθισματα προκαλουν προβλημα στα γονατα in the long run? Ακομα και αν γινεται σωστα η εκτελεση;

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος με έχει αρρωστήσει τελείως...μπαίνω να πάρω καμιά ιδέα για πιο "δημιουργική μαγειρική" και καταλήγω να ξερογλείφομαι βλέποντας καμιά δεκαριά βίντεο στη σειρά

http://www.youtube.com/watch?v=kcaAkNjTTyM

Έχεις βάλει δύο φορές το funny video, λείπει το αυθεντικό

Δημοσ.

Γιάννη δεν έχω αντίρρηση να δοκιμάσω κάτι καινούργιο απλά θέλω να ξέρω τι θα αποκομίσω 

θέλω να πω αυτήν η άσκηση μοίαζει με καθίσματα με το βάρος του σώματος,πολλά παιδιά κάνουν για ζέσταμα,εγώ πάντα ξεκινάω με άδεια μπάρα

Καθε άσκηση πιάνει τον μυ απο διαφορετική γωνία κι έτσι θα νιώσεις πιάσιμο σε σημείο που πριν δεν έχεις νιωσει, στην κορυφή του μυ, λίγο πάνω απο το γόνατο. Κανεις μια φορά και θα δεις σε τι αναφέρομαι.

Επίσης η μια άσκηση δεν αποκλείει την άλλη Ντάκον. Δεν προτείνω Hindu στην θέση προβολών αλλα μαζί τους + σπλιτ σκουοτ + αόρατα καθίσματα + σούμο σκουοτ.

Αυτό ειναι το δικό μου προγραμμα πάντως,

Δημοσ.

Τι εννοεις "στη φαση που εισαι" ?

Τα καθισματα προκαλουν προβλημα στα γονατα in the long run? Ακομα και αν γινεται σωστα η εκτελεση;

Στην φαση που ειμαι εχω  χρονια καταπονησης ,πολλες βαριες προπονησεις ,και εχω φθασει το σωμα μου καποιες φορες  πολυ πανω απο το οριο .Ημουν τυχερος και δεν ειχα ποτε καποιο τραυματισμο .

Η σωστη εκτελεση παει περιπατο  για την συντριπτικη πλειοψηφια οταν αυξανουν τα κιλα.

Οι περισσοτερο εδω μεσα εχουν 2-3 χρονια που κανουν squat .

Aς ερθουν σε 15 χρονια να μου πουν αν  εχουν  επιβαρυνθει  τα γονατα τους και παντα με την προυποθεση πως εχουν μια βελτιωση και αυξανουν προοδευτικα τις επιδοσεις τους και δεν πανε 10 χρονια και 10 χρονια ειναι ιδιοι .Εχει   δλδ καταντησει   η γυμναστικη για αυτους το"δικο τους δημοσιο " :)

Φυσικα ισχυει αυτο που ειπε ο Dakon οτι δεν υπαρχει overall καλυτερη ασκηση .Απλα δεν ειναι για ολους .

Θελει πολυ προσοχη και λιγα κιλα  ,ειδικα για αρχαριους δεν την συνιστω καν ,ουτε για πολυ προχωρημενους για τους λογους που προαναφερα.

• Like 6
Δημοσ.

Φώτη μην είσαι απόλυτος για το θέμα. 

Εγώ όταν ξεκίνησα squat πριν 3 χρόνια τα γόνατα μου ήταν χάλια ακόμα και με 5 bodyweight squat πονούσαν. To δεξί μάλιστα "έπαιζε" και μεσα στο socket λίγο από μια παλια μισο εξάρθρωση στο aikido.

Κάνω διατάσεις, μετά πολύ καλό ζέσταμα ανεβαίνοντας από άδεια μπάρα στα 40, 60, 80 και τα δένω με wraps στα max κιλά (100 και πάω). Η τεχνική γίνεται πολύ προσεκτικά χωρίς ταρζανιές όσα και να φορτώνω. Αν δεν μπορώ να κατέβω σωστά και χαμηλά δεν ανεβάζω βάρος. 

Τα γόνατα τώρα είναι τούμπανα και μάλιστα το δεξί έσφιξε η άρθρωση και δεν παίζει άλλο. Δεν πονάνε ποτέ ακόμα και από σκληρές προπονήσεις που άρχισα πρόσφατα. Αν ότι έλεγες ίσχυε 100% σήμερα δεν θα μπορούσα να περπατήσω αν αναλογιστούμε από πού άρχισα

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτο που λεει ο αλεξ ισχυει και οφειλεται στο γεγονος οτι δυνωμνεις τους μύες που στηριζουν  τα γονατα/αρθρωσεις οποτε επιβαρυνονται λιγοτερο

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, επίσης το ΟΥΓΚ ΚΟΙΛΛΑ δεν είναι ο μόνος τρόπος να προοδέυσουμε και να μην μείνουμε στάσιμοι. 

Όσο αυξάνεται το βάρος αυξάνεται και το ρίσκο κυρίως για τραυματισμό μέση αλλά μπορείς να βελτιώνεσαι με παραπάνω reps, πιο πολλά σετ, πιο μικρά διαλείμματα και drop σετ όπως σε κάθε άλλη άσκηση. Δεν είναι απαραίτητο να φτάνουμε σε σημεία κακής τεχνικής η σε περισσότερα κιλά από ότι είμαστε άνετα. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εννοειται! Εγω πχ γαμπες που παιζω με μπαρα στους ωμους παιζω με 20 κιλα ενα ενα τα ποδια ενα θα εβαζα 50 ή 60 αν εκανα και τα δυο μαζι 

Δημοσ.

Παιδια πολυ ωραια ολα αυτα που λετε  και πραγματικα χαιρομαι για σας .Ο ενας κανει 3 χρονια squat  και εσυ spect ποσα κανεις ? Ασε που εσυ δεν κανεις και συστηματικα .

Ειμαι πολυ συγκεκριμενος σε αυτα που ειπα .Δεν υπαρχει ανθρωπος  που να κανει πολλα χρονια βαρη σε καλο επιπεδο και να μην εχει καποιο προβλημα απο το πιο απλο μεχρι κατι σοβαροτερο  .Ποσο μαλλον να κανει και squat .

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κανω χρονια γενικα το θεμα ειναι οτι ποτε δεν παω για επιδοσεις (εχω παιξει 100+ αρκετες φορες) αλλα παντα παιζω επανληψεις 

Γενικα δεν την θεωρω κακη ασκηση και καμια ασκηση δεν θεωρω κακη αλλα τον κοσμο ηλιθιο. Εχω δει να κανουν κουκουρουκου ακομη και τις πιο απλες ασκησεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια πολυ ωραια ολα αυτα που λετε  και πραγματικα χαιρομαι για σας .Ο ενας κανει 3 χρονια squat  και εσυ spect ποσα κανεις ? Ασε που εσυ δεν κανεις και συστηματικα .

Ειμαι πολυ συγκεκριμενος σε αυτα που ειπα .Δεν υπαρχει ανθρωπος  που να κανει πολλα χρονια βαρη σε καλο επιπεδο και να μην εχει καποιο προβλημα απο το πιο απλο μεχρι κατι σοβαροτερο  .Ποσο μαλλον να κανει και squat .

Να καταλάβω λίγο τι εννοείς, μιλάς για φθορά των αρθρώσεων / συνδέσμων με τα χρόνια που οδηγεί σε τραυματισμό, ή μιλάς γενικά για πιθανότητα τραυματισμού από κακή μέρα?

Αν μιλάμε για το 2ο σαφώς και αυξάνει η πιθανότητα να τραυματιστούμε με τα χρόνια που γυμναζόμαστε και η καλύτερη προστασία είναι να παίζουμε περισσότερο reps και drops σετ παρά κιλά για να μειώσουμε την πιθανότητα τραυματισμού στο συγκεκριμένο session, αλλά αυτό ισχύει για οποιαδήποτε άσκηση. Εγώ το μόνο μόνιμο πρόβλημα που έχω από βάρη το έπαθα από bench press. Αυτό όμως είναι νόμος πιθανοτήτων (αν υποθέσουμε Χ πιθανότητα να τραυματιστείς από ένα session προπόνησης η πιθανότητα να τραυματιστείς γενικά από βάρη αυξάνει όσο αυξάνει ο total αριθμός προπονήσεων)

Αν μιλάμε για το πρώτο, αφού και εσύ δεν κάνεις squat για 15 χρόνια γιατί είσαι σίγουρος ότι ακόμα και με σωστή τεχνική, σωστό ζέσταμα, διατάσεις και προσοχή στο βάρος υπάρχει φθορά? Γιατί συγκεκριμένα στα squat και όχι στους αγκώνες και στους ώμους από bench press η από overhead press, με την ίδια λογική? 

Δημοσ.

Να καταλάβω λίγο τι εννοείς, μιλάς για φθορά των αρθρώσεων / συνδέσμων με τα χρόνια που οδηγεί σε τραυματισμό, ή μιλάς γενικά για πιθανότητα τραυματισμού από κακή μέρα?

Αν μιλάμε για το 2ο σαφώς και αυξάνει η πιθανότητα να τραυματιστούμε με τα χρόνια που γυμναζόμαστε και η καλύτερη προστασία είναι να παίζουμε περισσότερο reps και drops σετ παρά κιλά για να μειώσουμε την πιθανότητα τραυματισμού στο συγκεκριμένο session, αλλά αυτό ισχύει για οποιαδήποτε άσκηση. Εγώ το μόνο μόνιμο πρόβλημα που έχω από βάρη το έπαθα από bench press. Αυτό όμως είναι νόμος πιθανοτήτων (αν υποθέσουμε Χ πιθανότητα να τραυματιστείς από ένα session προπόνησης η πιθανότητα να τραυματιστείς γενικά από βάρη αυξάνει όσο αυξάνει ο total αριθμός προπονήσεων)

Αν μιλάμε για το πρώτο, αφού και εσύ δεν κάνεις squat για 15 χρόνια γιατί είσαι σίγουρος ότι ακόμα και με σωστή τεχνική, σωστό ζέσταμα, διατάσεις και προσοχή στο βάρος υπάρχει φθορά? Γιατί συγκεκριμένα στα squat και όχι στους αγκώνες και στους ώμους από bench press η από overhead press, με την ίδια λογική? 

Για το δευτερο μιλαω  και με τα squat  αυξανουν εκθετικα οι πιθανοτητες .

Επισης φυσικα και κανω 15 χρονια  φετος τα εκοψα .

• Moderators
Δημοσ.

Εχω κοψει bench press και παιζω μονο επικλινή. Ο ισιος χτυπαει στον ωμο απο οταν τον εκοψα σταματησα να εχω ενοχλησεις

• Like 5
Δημοσ.

Για το δεύτερο συμφωνώ και εγώ και νομίζω είναι αντικειμενικά υπαρκτό πρόβλημα. Δεν γίνεται να βαράμε για 10+ χρόνια και να μην έχουμε κουσούρια. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...