Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

attachicon.gif

IMG_20161008_173146.jpg

Πωπωπω τουμπανο ειναι αυτα. Απο σκλαβενιτη

Επαιρνα και εγω ετοιμη βρωμη με φρουτα, αλλα σχεδον ολες οι εμπορικες εχουν απειρη ζαχαρη μεσα, γιαυτο και φτιαχνω πλεον την δικη μου granola.

post-108899-0-36391100-1476008887_thumb.jpg

Ειναι απο βρωμη, φαγοπυρο, κινοα, λιναροσπορο, σταφιδες και καρυδια. Και το μειγμα μου ειναι απο μελι ανθεων, ταχινι, πολτο απο μηλα, αχλαδια και ροδια. Αντι κακαο εβαλα χαρουπι σκονη μαζι με κανελλα κευλανης.

Το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με αυτα του εμποριου, εχω ενεργεια για ολη την ημερα και βγαζω κανονικα ολο το προγραμμα.

• Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Επαιρνα και εγω ετοιμη βρωμη με φρουτα, αλλα σχεδον ολες οι εμπορικες εχουν απειρη ζαχαρη μεσα, γιαυτο και φτιαχνω πλεον την δικη μου granola.

attachicon.gifIMG_20161009_130256.jpg

Ειναι απο βρωμη, φαγοπυρο, κινοα, λιναροσπορο, σταφιδες και καρυδια. Και το μειγμα μου ειναι απο μελι ανθεων, ταχινι, πολτο απο μηλα, αχλαδια και ροδια. Αντι κακαο εβαλα χαρουπι σκονη μαζι με κανελλα κευλανης.

Το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με αυτα του εμποριου, εχω ενεργεια για ολη την ημερα και βγαζω κανονικα ολο το προγραμμα.

Ρίξε και τη συνταγή/οδηγίες αν μπορείς...

Προσωπικά μου φαίνεται πως τα σάκχαρα αυξάνουν πολύ με τόσα φρούτα (και τις σταφίδες), θα κρατούσα μόνο αποξηραμένο μύρτιλο και πολτό μήλου.

+1 για το χαρούπι...

ΥΓ

Βρήκα και το φτηνότερο ταχίνι που έχω πετύχει μέχρι στιγμής σε σουπερμάρκετ, στον Γαλαξία, μία από τις συσκευασίες 900γρ που έχει κοστίζει 5,20€, γύρω στα 5.8€ / κιλό

• Like 1

Η συνταγη βασιζεται στην βασικη ιδεα απο εδω

Πηρα δυο κιλα νιφαδες φαγοπυρου, δυο κιλα νιφαδες βρωμης, ενα κιλο κινοα, ενα κιλο χαρουπι σκονη, 300 γραμμαρια λιναροσπορο ενα κιλο μηλα, ενα κιλο αχλαδια, ενα κιλο ροδια, 250 γραμμαρια σταφιδες, 200 γραμμαρια κολοκυθοσπορους, ενα κιλο μελι, και ενα κιλο ταχινι.

Πρωτα προεψησα στο φουρνο την βρωμη, το φαγοπυρο και το κινοα για να παρουν χρωμα. Μετα καθαρισα και περασα στο μπλεντερ τα φρουτα. Τον πολτο τους τον εβαλα μαζι με το μελι, το ταχινι το χαρουπι και με νερο μεσα σε μια μεγαλη κατσαρολα σε χαμηλη φωτια.

Μετα βαζω το λιναροσπορο μεσα στο στερεο μειγμα, προσθετω κανελλα κευλανης και μετα σιγα σιγα ανακατευω το υγρο μειγμα.

Το συνολο των υλικων μου με κραταει περιπου ενα μηνα. Δεν ξερω τι αναγκες εχει ο καθενας, αλλα για τρεξιμο σε ανωμαλο εδαφος και λοιπες αεροβιες που κανω, με βοηθαει πολυ.

Τωρα θα πει κανεις, με χχχ λιγοτερα χρηματα παιρνει το ταδε. Δεν διαφωνω, διατροφικα ομως ειναι το ζητημα εδω. Δυστυχως οι περισσοτερες εταιριες βαζουνε παρα πολυ ζαχαρη, ακομα και αυτοι που λενε πως βαζουνε μελι, πρακτικα ειναι ζαχαρομελο.

• Like 2

Παιδια έχω ανάγκη από γνώμες. Είχα αφήσει για χρόνια τη γυμναστική και είχα φτάσει 130 κιλά. Λίγο πρίν το καλοκαίρι άρχισα λίγο διατροφή και λίγο προπόνηση. Έχω χάσει 18 κιλά σε 4 μήνες -πλεον 112 δλδ  :-D - και τσουπ πλατό. Περίμενα μια εβδομάδα τπτ. 2η βδομάδα τπτ. 3η βδομάδα τπτ. Υπολογίζω να τρρω περίπου 2000 θερμίδες την ημέρα σε 5 γευματα. Δίνω ένα τυπικό παράδειγμα μέρας: Πρωί γάλα με μούσλι (50 γρ). Δεκατιανό αραβική ολικής με τυρί light και γαλοπούλα Μεσημέρι κρέας με σαλάτα.  Κατα το απόγευμα 8 με 10 αμύγδαλα και το βράδυ πχ ένα γιαούρτη με σταφύλι και κανέλα.Νερό αφθονο. Αυτό δουλευε άψογα και μάλιστα πλέον στις προπονήσεις (kick boxing) μπάινω πολύ πιο δυνατα διότι έχει περάσει ένα άλφα χρονικό διάστημα. Θα επιθυμούσα οποιαδήποτε βοήθεια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

112kg , γυμνάζεσαι και δεν χάνεις με 2000? ή έχεις κανα θέμα με το θυρεοειδή σου ή δεν μετράς σωστά τις θερμίδες , μάλλον το δεύτερο , ιδικά αν τρως με το μάτι δοκίμασε μια εβδομάδα να φας με τη ζυγαριά κ βλέπεις 

επίσης
τα 8-10 αμύγδαλα είναι σνακ για να κόψεις την πείνα όχι γεύμα , το βράδυ μη τρως φρούτα , ρίξε κανα αμύγδαλο μέσα στο γιαούρτι σου 

Παιδια έχω ανάγκη από γνώμες. Είχα αφήσει για χρόνια τη γυμναστική και είχα φτάσει 130 κιλά. Λίγο πρίν το καλοκαίρι άρχισα λίγο διατροφή και λίγο προπόνηση. Έχω χάσει 18 κιλά σε 4 μήνες -πλεον 112 δλδ  :-D - και τσουπ πλατό. Περίμενα μια εβδομάδα τπτ. 2η βδομάδα τπτ. 3η βδομάδα τπτ. Υπολογίζω να τρρω περίπου 2000 θερμίδες την ημέρα σε 5 γευματα. Δίνω ένα τυπικό παράδειγμα μέρας: Πρωί γάλα με μούσλι (50 γρ). Δεκατιανό αραβική ολικής με τυρί light και γαλοπούλα Μεσημέρι κρέας με σαλάτα.  Κατα το απόγευμα 8 με 10 αμύγδαλα και το βράδυ πχ ένα γιαούρτη με σταφύλι και κανέλα.Νερό αφθονο. Αυτό δουλευε άψογα και μάλιστα πλέον στις προπονήσεις (kick boxing) μπάινω πολύ πιο δυνατα διότι έχει περάσει ένα άλφα χρονικό διάστημα. Θα επιθυμούσα οποιαδήποτε βοήθεια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εμένα γιατί μου φένονται ότι όλα αυτά δεν φτάνουν 2κ θερμίδες ούτε για πλάκα (1000-1200 τις υπολγίζω); εκτός και αν την σώνουν τη κατάσταση τα αμύγδαλα :lol:

• Like 1

εμένα γιατί μου φένονται ότι όλα αυτά δεν φτάνουν 2κ θερμίδες με τίποτα; εκτός και αν την σώνουν τη κατάσταση τα αμύγδαλα :lol:

δεν γράφει ποσότητες , που ξέρεις πόσο και τι κρέας τρώει το μεσημέρι ? όταν λέει σαλάτα που ξέρεις οτι δεν εννοεί χωριάτικη με λάδια? όταν λέει γιαούρτι που ξέρεις οτι δεν εννοεί 2 κεσέδες πλήρες ? κάτω απο 2000 σε αυτά τα κιλά και με προπόνηση δεν παίζει με την καμία και να μη χάνει , ακόμα κ αν χάλαγε τον μεταβολισμό του θα σερνόταν ή θα το ένιωθε πως κάτι δεν πάει καλά

αν πάλι έλεγε πως αράζει σε ένα pc όλη μέρα κ δεν κάνει τίποτα απο γυμναστική τότε ναι 

• Like 1

δεν γράφει ποσότητες , που ξέρεις πόσο και τι κρέας τρώει το μεσημέρι ? όταν λέει σαλάτα που ξέρεις οτι δεν εννοεί χωριάτικη με λάδια? όταν λέει γιαούρτι που ξέρεις οτι δεν εννοεί 2 κεσέδες πλήρες ? κάτω απο 2000 σε αυτά τα κιλά και με προπόνηση δεν παίζει με την καμία και να μη χάνει , ακόμα κ αν χάλαγε τον μεταβολισμό του θα σερνόταν ή θα το ένιωθε πως κάτι δεν πάει καλά

αν πάλι έλεγε πως αράζει σε ένα pc όλη μέρα κ δεν κάνει τίποτα απο γυμναστική τότε ναι 

εγώ τον κόβω ότι τρώει λίγο (50γρ μουσλι), 1 γιαούρτι (το αναφέρει), 10 αμύγδαλα (το αναφέρει) δλδ προσέχει με τις ποσότητες παντού. Νομίζω πως και πως στα υπολολοιπα οι μερίδες θα είναι κανονικές και όχι κάνας κουβάς. φυσικά δεν αναφέρει απλώς κάνω μια υπόθεση.

• Like 1

εγώ τον κόβω ότι τρώει λίγο (50γρ μουσλι), 1 γιαούρτι (το αναφέρει), 10 αμύγδαλα (το αναφέρει). Νομίζω πως και πως στα υπολολοιπα οι μερίδες θα είναι κανονικές και όχι κάνας κουβάς. φυσικά δεν αναφέρει απλώς κάνω μια υπόθεση.

με υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά , πρέπει να μετρήσει πόσο ακριβώς τρώει για καμια εβδομάδα κ αν δεν χάνει κ πάλι να πάει να ελένξει το μεταβολισμό του , 112kg είναι , αμα ήταν 70 πόσο θα έτρωγε? 1000 θερμίδες? αν και κρατάω μια επιφύλαξη σε περίπτωση που είναι γυναίκα 

• Like 2

με υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά , πρέπει να μετρήσει πόσο ακριβώς τρώει για καμια εβδομάδα κ αν δεν χάνει κ πάλι να πάει να ελένξει το μεταβολισμό του , 112kg είναι , αμα ήταν 70 πόσο θα έτρωγε? 1000 θερμίδες? αν και κρατάω μια επιφύλαξη σε περίπτωση που είναι γυναίκα 

καλά ναι προφανώς :P από ότι είπε μίλησα και αυτό πάλι στα "υποθετικά" απλώς μου κάνε εντύπωση.

όταν αρχάριοι αναφέρουν θερμίδες και μετά το διατροφικό πλάνο δίχως ποσότητες σε γρμ πολύ με τρελαίνει ... 
επίσης με τρελαίνει το "μέτρημα με το μάτι" 
για αυτό δεν εγκαταλείπω τη ζυγαριά μου ... δεν τα μπορώ αυτά (όπως και στα 200μετρα στρίβεις στα αριστερά, δεν μπορώ να τα υπολογίσω με το μάτι) 

καλά ναι προφανώς :P από ότι είπε μίλησα και αυτό πάλι στα "υποθετικά" απλώς μου κάνε εντύπωση.

εγώ μια εποχή νόμιζα πως είχε θέμα ο μεταβολισμός μου , λέω τι διάολο 2200 θερμίδες και δεν χάνω?

μετά μέτρησα και τα λαχανικά που έτρωγα, κοντά στις 600 θερμίδες (ντομάτες, κρεμμύδι και λάχανο ) 

γιαυτό λέω, με υποθέσεις δεν

αχαχ

εγώ τον κόβω ότι τρώει λίγο (50γρ μουσλι), 1 γιαούρτι (το αναφέρει), 10 αμύγδαλα (το αναφέρει) δλδ προσέχει με τις ποσότητες παντού. Νομίζω πως και πως στα υπολολοιπα οι μερίδες θα είναι κανονικές και όχι κάνας κουβάς. φυσικά δεν αναφέρει απλώς κάνω μια υπόθεση.

Η υπόθεση του γροσερι είναι σωστή. Λάδι π.χ. μια κουταλιά βάζω. Επίσης Vapir το κρέας είναι κοτοπουλο (ένα στιθος) ή μοσχαρισια μπριζόλα. Επίσης τον θυροειδή τον σκεφτηκα και εγώ αλλά 4 μέρες μήνες έχανα από 1 εως 1,5 κιλό την βδομάδα και τώρα έπαθα θυροειδή; Παίζει αυτό; Εγώ νομίζω ότι απλά το σώμα αντιδρά στην αλλαγή. Το θεμα είναι οτι όσο δουλευεις χωρίς αποτελέσματα γίνεται και πιο δύσκολο για την ψυχολογία σου ως αθλούμενος- παχύσαρκος που προσπαθεί.

Η υπόθεση του γροσερι είναι σωστή. Λάδι π.χ. μια κουταλιά βάζω. Επίσης Vapir το κρέας είναι κοτοπουλο (ένα στιθος) ή μοσχαρισια μπριζόλα. Επίσης τον θυροειδή τον σκεφτηκα και εγώ αλλά 4 μέρες μήνες έχανα από 1 εως 1,5 κιλό την βδομάδα και τώρα έπαθα θυροειδή; Παίζει αυτό; Εγώ νομίζω ότι απλά το σώμα αντιδρά στην αλλαγή. Το θεμα είναι οτι όσο δουλευεις χωρίς αποτελέσματα γίνεται και πιο δύσκολο για την ψυχολογία σου ως αθλούμενος- παχύσαρκος που προσπαθεί.

ναι παίζει. ένα ισχυρό θερμιδικό έλλειμμα μπορεί να προκάλεσε αλλοιώσεις στον μεταβολικό σου αδένα. 

θαρρώ πως υποσιτίζεσαι για τη σωματοδομή σου. 

ντάξει απλά μπορεί να κόλλησες, συμβαίνουν αυτά. δώσε χρόνο στον οργανισμό σου και κάνε κάποιες μεταβολές για να ξεκολλήσεις 

το χάσιμο βάρους δεν ισοδυναμεί με κόψιμο διατροφής. 

για την προσπάθειά σου που στηρίχθηκες; σε ιατρό παθολόγο-διαβητολόγο ή διατροφολόγο;

Σπλας, τρώω πολύ περισσότερο απο σένα, είμαι 70 κιλά και με το ζόρι καταφέρνω να βάλω μισό κιλό το μήνα (γω θέλω να βάλω, όχι να βγάλω).

Κατ εμε το πρόβλημα βρίσκεται στο πως περνάς την καθημερινότητα σου. Προσπάθησε να εισαι πιο δραστήριος, να περπατάς περισσότερο, να κινείσαι περισσότερο ωςτε να αυξήσεις τις καύσεις. Δώσε έναυσμα στο σώμα σου να ξαναμπεί σε κάψιμο mode.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...