yannis27gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Ρε μλκς, πάτε καμια βολτα να ξελαμπικαρετε. Σαββατόβραδο ειναι, παντρεμένοι είστε και κάθεστε μπροστά στο πισι; Διατάσεις ούτε κι εγω συμπαθώ αλλα βοηθάνε. Θα αφιερώσω κανα λεπτό μαξ γιατί βαριέμαι αλλα έστω κι αυτό κάτι ειναι. 3
γροσερισοπ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 εγώ θα βγω να πάω σε ένα παρτάκι πάλι, ξεφύγαμε πολύ αυτή τη βδομάδα με τα ξύδια.. διαστροφη.
GreekMonkey Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Έχετε να προτείνετε υπαίθρια γυμναστική εκτός από τρέξιμο για εντός πόλης;
TEOKOS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μια και είμαι στην δουλειά και κατά περίεργο τρόπο σήμερα κολοβαράω.. Στο βίντεο δυναμικές διατάσεις για ζέσταμα Στο 1 link στατικές διατάσεις και φώτο από τους μύες για αποθεραπεία ,επιμήκυνση τους κ.λ.π Στο 2 link μια πολύ καλή δουλειά σε μια πτυχιακή για προθέρμανση και διατάσεις(βασικά μιλάει για το ποδόσφαιρο αλλά είναι ενδιαφέρον) https://www.davidwolfe.com/34-pictures-muscles-stretching/ http://ikee.lib.auth.gr/record/133809/files/GRI-2014-11855.pdf Και συ Φώτη που δεν τα έχεις καλά με τις διατάσεις,από ότι συμπεραίνει και το άρθρο,είσαι από τους άλλους που χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση χαχα! ***Από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας φαίνεται ότι δεν είναι σαφείς οι μηχανισμοί που ευθύνονται για τη μειωμένη απόδοση των αθλητών μετά τις στατικές και δυναμικές διατάσεις. Επίσης δεν είναι σαφείς και οι μηχανισμοί που αντιστρέφουν αυτά τα αποτελέσματα, όταν ακολουθεί η εξειδικευμένη προθέρμανση. Η εξερεύνηση αυτών των μηχανισμών, ίσως, αποτελεί πρόταση για μελλοντική έρευνα.*** 2
Fotis13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Ρε μλκς, πάτε καμια βολτα να ξελαμπικαρετε. Σαββατόβραδο ειναι, παντρεμένοι είστε και κάθεστε μπροστά στο πισι; Διατάσεις ούτε κι εγω συμπαθώ αλλα βοηθάνε. Θα αφιερώσω κανα λεπτό μαξ γιατί βαριέμαι αλλα έστω κι αυτό κάτι ειναι. Ναι ρε το Σαββατο περιμενουμε για να βγουμε ...Σιγα μην παρουμε και χαρτζηλικι απο τους γονεις να παμε εξω Μια και είμαι στην δουλειά και κατά περίεργο τρόπο σήμερα κολοβαράω.. Στο βίντεο δυναμικές διατάσεις για ζέσταμα Στο 1 link στατικές διατάσεις και φώτο από τους μύες για αποθεραπεία ,επιμήκυνση τους κ.λ.π Στο 2 link μια πολύ καλή δουλειά σε μια πτυχιακή για προθέρμανση και διατάσεις(βασικά μιλάει για το ποδόσφαιρο αλλά είναι ενδιαφέρον) https://www.davidwolfe.com/34-pictures-muscles-stretching/ http://ikee.lib.auth.gr/record/133809/files/GRI-2014-11855.pdf Και συ Φώτη που δεν τα έχεις καλά με τις διατάσεις,από ότι συμπεραίνει και το άρθρο,είσαι από τους άλλους που χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση χαχα! ***Από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας φαίνεται ότι δεν είναι σαφείς οι μηχανισμοί που ευθύνονται για τη μειωμένη απόδοση των αθλητών μετά τις στατικές και δυναμικές διατάσεις. Επίσης δεν είναι σαφείς και οι μηχανισμοί που αντιστρέφουν αυτά τα αποτελέσματα, όταν ακολουθεί η εξειδικευμένη προθέρμανση. Η εξερεύνηση αυτών των μηχανισμών, ίσως, αποτελεί πρόταση για μελλοντική έρευνα.*** TEOKE δεν βλεπω videakia που βαζουν αλλοι τα βαριεμαι φριχτα ,κατα 99% δεν θα με ενδιαφερουν ,.Βλεπω μονο αυτα που επιλεγω εγω . Βεβαια ειμαι σιγουρος πως το συγκεκριμενο εχει ουσια και κολαει σε αυτο που συζηταγαμε για τις διατασεις και το stretching. .Θα κανω διατασεις απο εδω και περα ? Οχι αφου δεν εκανα μεχρι τωρα και δεν ειχα τραυματισμο θα συνεχισω ετσι. Πρεπει να κανουν ολοι διατασεις?Ναι ειναι πολυ σημαντικο και ειδικα στις ασκησεις με βαρη . 1
yannis27gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μαϊμού, βρες ενα πάρκο και κάνε μονόζυγο, καμψεις, κτλ.
ANHLIKOS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γενικά οι διατάσεις είναι λίγο παρεξηγημένες. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομά τους και άλλοι που δεν θέλουν να ακούνε γι αυτές. Πάνω κάτω ο κανόνας είναι δυναμικές διατάσεις στην αρχή σε δυναμικά αθλήματα, όπου λίγο πολύ θα μας βοηθήσουν όσο γίνεται στην αποφυγή κάποιων τραυματισμών. Και κάποιες στατικές μετά τη προπόνηση. Στα βάρη από την άλλη, αν έχεις κάνει ένα καλό ζέσταμα δεν είναι τόσο απαραίτητες στην αρχή, αλλά μπορείς να εντάξεις κάποιες χαλαρές διατάσεις στο τέλος του προγράμματός σου για να μην νιώθεις "πιασμένος". Προσωπικά πάντα βάζω μέσα διατάσεις είτε στους "μαθητές" μου είτε και σε μένα τον ίδιο. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι κάποια πράγματα πάνε με τη μέθοδο try and error, μια άσκηση που κάνει τρομερη δουλειά σε μένα δεν είναι απαραίτητο πως θα κάνει την ίδια δουλειά και σε κάποιον άλλον. ΥΓ. στις διατάσεις δεν βάζω μέσα τα ανοίγματα όπου στα περισσότερα δυναμικά αθλήματα επιβάλλονται να γίνονται. ΥΓ2. Για μια προηγούμενη συζήτηση. Πολλές φορές οι εκπαιδευτές/προπονητές/γουατ εβερ βάζουν αρχάριους ή ημιαρχαριους με κάποιον πιο έμπειρο για να τους προφυλάξουν από τραυματισμούς. Είναι πιο συνηθισμένο να τραυματίζονται στο σπαρινγκ οι αρχάριοι διότι λόγω κούρασης μετά τον πρώτο γύρο αρχίζουν ταβερνοξυλο. Ενώ ο λίγο πιο έμπειρος αν είναι νοήμον και όχι ζωαδι, θα σε προσέξει παραπάνω. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2016 από ANHLIKOS 4
yannis27gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δοκίμασα πριν λίγο πίτσα με ζυμάρι απο κουνουπίδι, ενα βίντεο που είχε ανεβάσει παλιότερα ο σπεκτ. Πολύ καλη! 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Ναι Γιαννη ειναι μπομπα απλα πρεπει να προσεξεις να στραγγισεις καλα το κουνουπιδι γιατι αλλιως χαλαει ολη τη βαση η υγρασια. Επισης κατι αλλο που ειχα κανει και ηταν μπομπα ειχα κανει στον ατμο ολοκληρο κουνουπιδι , χτυπησα γιαουρτι με σκονη μουσταρδας (και γενικα οτι θες) καλυψα ολο το κουνουπιιδ και το εβαλα στο φουρνο και εκανε κρουστα απο πανω! Αν βρω φωτογραφια θα την ανεβασω 1
margaritagr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Εγω θα παω Λεγραινα, εχει ψαροκατασταση σημερα. Για προπονηση δεν ειμαι πρωτη μερα των...γυναικειων ημερων, οποτε.. Spect τρωγοταν αυτο? 1
vgiozo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μια και είμαι στην δουλειά και κατά περίεργο τρόπο σήμερα κολοβαράω.. Στο βίντεο δυναμικές διατάσεις για ζέσταμα Στο 1 link στατικές διατάσεις και φώτο από τους μύες για αποθεραπεία ,επιμήκυνση τους κ.λ.π Στο 2 link μια πολύ καλή δουλειά σε μια πτυχιακή για προθέρμανση και διατάσεις(βασικά μιλάει για το ποδόσφαιρο αλλά είναι ενδιαφέρον) https://www.davidwolfe.com/34-pictures-muscles-stretching/ http://ikee.lib.auth.gr/record/133809/files/GRI-2014-11855.pdf Και συ Φώτη που δεν τα έχεις καλά με τις διατάσεις,από ότι συμπεραίνει και το άρθρο,είσαι από τους άλλους που χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση χαχα! ***Από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας φαίνεται ότι δεν είναι σαφείς οι μηχανισμοί που ευθύνονται για τη μειωμένη απόδοση των αθλητών μετά τις στατικές και δυναμικές διατάσεις. Επίσης δεν είναι σαφείς και οι μηχανισμοί που αντιστρέφουν αυτά τα αποτελέσματα, όταν ακολουθεί η εξειδικευμένη προθέρμανση. Η εξερεύνηση αυτών των μηχανισμών, ίσως, αποτελεί πρόταση για μελλοντική έρευνα.*** Ελάχιστα το έχω ψάξει, αλλά οι στατικές διατάσεις θεωρείται ότι - ΔΕΝ πρέπει να γίνονται ΠΡΙΝ - αλλά ΜΕΤΑ την άθληση ...το άρθρο που είχα διαβάσει (αν βρω τον σύνδεσμο θα το παραθέσω), σχολίαζε τον τρόπο που είναι συγκροτημένοι / δένουν οι μύες μεταξύ τους και πως οι στατικές διατάσεις πρακτικά "σπάνε" τους δεσμούς αυτών των μυϊκών μικρο-ινών χάρη στους οποίους συντελείται η συστολή των μυών... ...προκαταβολικά δλδ φθείρουν κάπως τους μύες, πριν τη φθορά που επέρχεται λόγω των ίδιων των κινήσεων, μειώνοντας την απόδοση ...γι αυτό προτείνεται να γίνονται οι στατικές διατάσεις μόνο κατά την αποκατάσταση, οπότε θα βοηθήσουν κι όλας να επανακτήσουν οι μύες την ελαστικότητά τους και το πλήρες εύρος έκτασής τους.
Demetra_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Εγω θα παω Λεγραινα, εχει ψαροκατασταση σημερα. Για προπονηση δεν ειμαι πρωτη μερα των...γυναικειων ημερων, οποτε.. Spect τρωγοταν αυτο? γυναικείες μέρες ... ωραία πράγματα, εγώ δεν έχω
Fotis13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Εγω θα παω Λεγραινα, εχει ψαροκατασταση σημερα. Για προπονηση δεν ειμαι πρωτη μερα των...γυναικειων ημερων, οποτε.. Spect τρωγοταν αυτο? λολ ,εκει θα πηγαινα σημερα για καταδυσεις ,πεφτουμε εκει που ειναι τα ιχθυοτροφεια απο την αλλη πλευρα αλλα το ακυρωσα για να κανω διπλη προπονηση .
margaritagr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 λολ ,εκει θα πηγαινα σημερα για καταδυσεις ,πεφτουμε εκει που ειναι τα ιχθυοτροφεια απο την αλλη πλευρα αλλα το ακυρωσα για να κανω διπλη προπονηση . μαλακια , θα ρχοσουν για μεζε μετα! Θοδωρος και Ελενη, για ο,τι ψαρι εχουν + μια κατσαρολα μυδια Δημητρα, ζωαρα κανεις! Αυριο θα παω προπονηση, μονο κοιλιακους δε θα κανω. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις