Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τωρα το ειδα αυτο !

ο αδελφός  μου που τωρα κανει σαβουρο διατροφή, τρώει δηλαδή τα παντα ολα κ σε ποσότητες, ναι μεν είναι γομάρι 1,80 - 98κ έχει πλάτες στήθια χερούκλες κτλ  αλλά εχει και λίγο κοιλίτσα !

επειδή όμως η σκυλίσια γυμναστική δεν εχει σταματήσει ποτέ αν βαλεις το χερι και τους πιάσεις μένεις κάγκελο !

κυριολεκτικά πέτρα οι κοιλιακοί κάτω  απο το λιπος, δεν φαίνονται φυσικά, είναι  πέτρα ομως !

Ισχύει στο 1000% αυτό που λεει ο φωτης ..

Αυτο ειναι το standard για οσους γυμναζονται χρονια .

Ομως  οπως ξερεις και εσυ πολυ καλα η διαδρομη απο το ειναι σκληρο  κατω απο στρωμα λιπους μεχρι το φαινονται καθαρα ειναι τεραστια.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ε ναι 6πακ και σαβούρα δεν γίνεται τα έχουμε πει αυτά χίλιες φορές μην τα ξαναλέμε και γινόμαστε γραφικοί

Αν νομίζει κάποιος ότι με πίτσες και προπόνηση φτιάχνονται τα καρούμπαλο στην κοιλιά ας το νομίζει τι να κάνουμε τώρα.

Λοιπον αυτη την περιοδο παω 5 φορες την βδομαδα gym .

Στις 3 οπως ειχα πει εχω προσθεσει τελευταια ασκηση γαμπες ,στις αλλες 2 θα βαλω traps γιατι τα αγαπαω

Θα το κρατησω 1 τριμηνο .

Αν δεν δω 10% βελτιωση στον ογκο τους  θα ξενερωσω .

• Like 1

Ειναι ενας κυριος που ερχεται τζιμ περιπου οσο παω και εγω, γυρω στα 45-50. Σημερα μαλιστα παρκαρε μπροστα μου και βγηκε απο μια υπεροχη λευκη πορσε 911 (ναι ετρεξαν σαλια)

Λοιπον αυτον δε τον εχω δει ΠΟΤΕ να παιζει ποδια. Τον παρατηρουσα σημερα... ανω κορμος ανεπτυγμενος, χερια τουμπανα, πλατη ανοιχτη, σουπερ. Και τα ποδια ρε φιλε.. λεπτα σα τα δικα μου. Αν ειναι δυνατον δηλαδη... κανεις τετοια προσπαθεια σε τετοια ηλικια, ολοκληρωσε τη!

Τον κοιτας πανω Hulk, κατω... μπίμπι μπο.

Μου ρθε τωρα που ειπε ο Νορβηγος για γαμπες

• Like 3

και εγώ στο γυμναστήριο που είμαι όλοι έχουν ποδαράκια, ελάχιστοι είναι που έχουν ωραιο σώμα πάνω κάτω. 

Κάποιοι χάνουν το νόημα της συμμετρίας και της αρμονίας στο σώμα στον βωμό των μπράτσων....

λογικά κακά παιδικά πρότυπα τύπου ποπάι 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Spect

Καταρχάς συγχαρητήρια που βγάζεις τέτοιο απαιτητικό πρόγραμμα κοιλιακών.

Όσον αφορά όμως τη πρώτη άσκηση που παρέθεσες, hanging leg raises, έτσι όπως προτείνεται η εκτέλεσή της στην εικόνα, ​o James Grage, τον οποίο παρακολουθώ τελευταία (και φαίνεται να το κατέχει καλά) τη χαρακτηρίζει ως αναποτελεσματική για την εκγύμναση των κοιλιακών.

Το επιχείρημά του είναι ότι έτσι εκτελούμενη δεν γυμνάζει τους κοιλιακούς στο πλήρες δραστικό εύρος της δυνατής κίνησής τους (συστολής/διαστολής), αλλά μόνο στο μισό...

...ταυτόχρονα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους μύες που συνδέουν το χαμηλότερο μέρος της πλάτης με τα πόδια μας (τους hip flexors)

...προτείνει λοιπόν να ξεκινάει κανείς την άσκηση από το τελικό σημείο της προηγούμενης εκτέλεσης και να φέρνει τα γόνατά του όσο πιο ψηλά μπορεί προς τον θώρακα.

Παραθέτω το βίντεο εδώ (από το 2:27 για τη συγκεκριμένη άσκηση)

https://www.youtube.com/watch?v=nKKPQAVIqrE

@Demetra

Όσο έψαξα το θέμα των πολυακόρεστων ω3 λιπαρών EPA+DHA, νομίζω πως με αυτές τις ταμπλέτες που παίρνεις καταναλώνεις αχρείαστα υψηλό ποσοστό.

Η βιβλιογραφία καταγράφει σημαντικές αποκλίσεις επί τούτου, αλλά η επαρκής έως και η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για υγιείς ενηλίκους είναι

- από 160mg (κατώτερα κλιμάκια Επαρκούς Πρόσληψης - μη ενδεικτικής έλλειψης)

- έως 600mg (ανώτερα κλιμάκια Συνιστώμενης Πρόσληψης)

...πάντα μιλάμε για άθροισμα και των δύο, EPA+DHA

...για τις γυναίκες, αυτά τα ποσοστά είναι χαμηλότερα...

...μπορείς να δεις μια συμπυκνωμένη σαφή αναφορά εδώ ή μια λεπτομερέστερη και αναλυτικότερη εδώ (σελ. 35-38+ 260-265)

...εξαιρετικά χρήσιμη έκθεση η τελευταία, κι όχι μόνο για τα λιπαρά οξέα, αλλά συνολικά για τη διατροφή και τα συστατικά της.

Για να χρειάζεται κάποιος παραπάνω, θα πρέπει να εμπίπτει σε ειδικές κατηγορίες πχ

- εγκυμονούσα ή θηλάζουσα μητέρα (DHA)

- κατάθλιψη (εδώ ενδιαφέρει κυρίως η EPA)

- καρδιακά νοσήματα (DHA)

- κ.α.

...δεν είναι όμως όλες οι αναφορές θετικές...

Οι μελέτες δεν έχουν δώσει οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο υψηλά επίπεδα πρόσληψης Ω3 λιπαρών έχουν βρεθεί να συνδέονται με

- αυξημένη αιμορραγία

- καρκίνο του προστάτη στους άνδρες.

Σημειώνω εδώ γενικά ότι υπάρχουν δύο κύρια είδη Πολυακόρεστων Λιπαρών Οξέων

- Το Λινολεϊκό Οξύ (Linoleic Acid = LA) ή αλλιώς Ωμέγα 6

- Το Αλφα-Λινολενικό Οξύ (Alpha-Linolenic Acid = ALA) ή αλλιώς Ωμέγα 3,

-- και σ' αυτήν την ευρύτερη κατηγορία μπορούν τυπικά να ενταχθούν και τα Long-Chain Λιπαρά EPA, DHA, DPA

Για το ALA η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενηλίκους είναι γύρω στο 1,1-1,6g από τα οποία μπορεί μόνο το 1/3 ή λιγότερο να παρέχεται από τον συνδυασμό EPA+DHA

Η συνιστώμενη αναλογία Λινολεϊκού - Λινολενικού επίσης ποικίλλει ιδιαίτερα στη βιβλιογραφία και για τους ενήλικες κυμαίνεται μεταξύ 10:1 έως 5:1 (και πιο ακραία νούμερα, αλλά πολύ ακραία ίσως)

​Και μερικοί επιπλέον "μπόνους σύνδεσμοι" για τους διερευνητικούς

- Determination of the optimal ratio of linoleic acid to α-linolenic acid in infant formulas

- Long chain omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: a systematic Review

- Intake of Long-Chain ω-3 Fatty Acids From Diet and Supplements in Relation to Mortality

- Diet and lifestyle recommendations revision 2006: a scientific statement from the American Heart Association Nutrition Committee

- A systemic review of the roles of n-3 fatty acids in health and disease

αααχχ φτιάχτηκα τώρα

@ Όσον αφορά το περπάτημα

...το έχω σκίσει τελευταία....και χθες και σήμερα έκανα διαδρομή από 25ης Μαρτίου-Δελφών έως Μοναστηριού 60 (μετά τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων) σε 60-65" λεπτά.

..πήγα κι ήρθα έτσι κι ένωσα τους γοφούς μου καλά...

Ακόμη και με το λεωφορείο, μέσα στην κίνηση της πόλης και τις στάσεις θέλω γύρω στα 30-40 λεπτά, χώρια την όποια αναμονή στη στάση...

....με άλλα 20-30 "λεπτά πάω με τα πόδια και κάνω και τη γυμναστική μου...καιρού επιτρέποντος, βέβαια.

..σημειώνω βέβαια πως έχω τον μεγάλο διασκελισμό και αρκετά καλή αντοχή για να διατηρώ τον ίδιο ρυθμό/ταχύτητα γι αυτό το διάστημα.

@ Pull-ups

Όταν έκανα προπόνηση αντισφαίριση (κι ήμουν νιάτο) έβγαζα μέχρι 13 συνεχόμενες έλξεις, τώρα δύο φορές που το δοκίμασα στο άσχετο στο γυμναστήριο, κατεβαίνοντας μέχρι κάτω, τη μια έκανα 5 έλξεις, την άλλη 3....

περιέργως, ίσως, τις λιγότερες τις έκανα όταν είχα πόδια+στήθος και τις περισσότερες όταν είχα ώμους+πλάτη

...άλλαξε όμως το πρόγραμμα στο γυμναστήριο τώρα που έκλεισε γεμάτο 3μηνο και μου βάλανε τέτοιες ασκήσεις στο πρόγραμμα...

...είναι σαφώς πιο απαιτητικό, να δουμε πώς θα πάει...

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1

• Moderators

Καλα απαιτητικο - για τα δικα μου δεδομενα- δεν το θεωρω. Η διαφορα νομιζω της εκτελεσης στο βιντεο ειναι οτι δουλευει ολους τους κοιλιακους ενα η εκτελση που κανω (τεντομενα ποδια και οσο πιο ψηλα μπορω) δουλευει πιο πολυ τους κατω κοιλιακους

Ειναι ενας κυριος που ερχεται τζιμ περιπου οσο παω και εγω, γυρω στα 45-50. Σημερα μαλιστα παρκαρε μπροστα μου και βγηκε απο μια υπεροχη λευκη πορσε 911 (ναι ετρεξαν σαλια)

Λοιπον αυτον δε τον εχω δει ΠΟΤΕ να παιζει ποδια. Τον παρατηρουσα σημερα... ανω κορμος ανεπτυγμενος, χερια τουμπανα, πλατη ανοιχτη, σουπερ. Και τα ποδια ρε φιλε.. λεπτα σα τα δικα μου. Αν ειναι δυνατον δηλαδη... κανεις τετοια προσπαθεια σε τετοια ηλικια, ολοκληρωσε τη!

Τον κοιτας πανω Hulk, κατω... μπίμπι μπο.

Μου ρθε τωρα που ειπε ο Νορβηγος για γαμπες

Για κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να παίζουν περιορισμοί...πχ πόνοι στα γόνατα είναι αρκετά συχνοί...

...άλλοι μπορεί να προτιμούν να κάνουν τρέξιμο ή ποδήλατο παρά βάρη για τα πόδια.

Καλα απαιτητικο - για τα δικα μου δεδομενα- δεν το θεωρω. Η διαφορα νομιζω της εκτελεσης στο βιντεο ειναι οτι δουλευει ολους τους κοιλιακους ενα η εκτελση που κανω (τεντομενα ποδια και οσο πιο ψηλα μπορω) δουλευει πιο πολυ τους κατω κοιλιακους

Μπορεί κι αυτό, αλλά το επιχείρημά του έχει νόημα, πχ σου λέει είναι σαν να κάνεις δικέφαλο και να κόβεις την κίνηση στη μέση...ο στόχος είναι εκτελέσεις την άσκηση από το σημείο της έκτασης/διαστολής (μεγαλύτερης απόστασης) μέχρι το σημείο της μεγαλύτερης συστολής (μικρότερης απόστασης)...

επίσης μπορεί όσοι

- έχουν πόνους στη μέση

- ή θέλουν να απομονώσουν τους κοιλιακούς από τους μύες των γοφών (πχ όσοι πάσχουν από ελαφριά λόρδωση/ anterior pelvic tilt)

να ωφεληθούν από αυτόν τον τύπο εκτέλεσης

Για να χρειάζεται κάποιος παραπάνω, θα πρέπει να εμπίπτει σε ειδικές κατηγορίες πχ

εγκυμονούσα ή θηλάζουσα μητέρα (DHA)

κατάθλιψη (εδώ ενδιαφέρει κυρίως η EPA)

καρδιακά νοσήματα (DHA)

- κ.α.

αυτά τα δύο έχω :D 
δεν με πειράζει που παίρνω παραπάνω, είναι το τελευταίο που με απασχολεί σε αυτό το σημείο. 
τώρα πρέπει να βρω τη χρυσή τομή για να κατέβω στα 52 κιλά και να δουλέψω αυτά μέχρι νεοτέρας 

εγκυμονούσα ή θηλάζουσα μητέρα (DHA)

κατάθλιψη (εδώ ενδιαφέρει κυρίως η EPA)

καρδιακά νοσήματα (DHA)

- κ.α.

αυτά τα δύο έχω :D 

δεν με πειράζει που παίρνω παραπάνω, είναι το τελευταίο που με απασχολεί σε αυτό το σημείο. 

τώρα πρέπει να βρω τη χρυσή τομή για να κατέβω στα 52 κιλά και να δουλέψω αυτά μέχρι νεοτέρας 

Καλά, :-D 

από άποψη οικονομική τουλάχιστον μπορείς να γλιτώσεις 7€ στη παραγγελία.

Πήγα προπόνηση muai thai επιτέλους που κλαιγόμουν δυο χρόνια. 

Το καλάμι μου είναι διπλάσιο από το αιμάτωμα που έκανε από τα χτυπήματα πάνω σε άμυνες. 

Έπαιξα με ένα παιδί που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης από ότι μου είπανε. Έφαγα 2 γονατιές στο solar plexus, το πρώτο το άντεξα αν και λύγισα το 2ο που ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο έπεσα knock out. 

Γενικά πέρασα τόσο καλά που άλλαξα γνώμη, θα πάω 2 φορές την εβδομάδα αντί για 1. Ελπιζώ να μπορώ να περπατήσω μέχρι την τετάρτη που θα ξαναπάω γιατί τώρα δεν ...

• Like 12

• Moderators

Γαμαει το Muay Thai. Εκανα πριν 3-4 χρονια για ενα διαστημα. Καποια στιγμη ευελπιστω να αρχισω ξανα και εγω.

Μαλακια παντως που σε εβαλε με τοσο εμπειρο και για σπαρινκ κιολας απο πρωτη μερα. Μου θυμησε μια φορα που έπαιζα με ενα τυπο ο οποιος ηξερε και ενω ειχε δει οτι ημουν νεος βαρουσε λες και δεν τον ενοιαζε. Ακομη θυμαμαι αυτη που ειχα φαει στη μυτη.

Προσεχε πολυ τους αγκωνες ειναι πουστικα χτυπηματα και περνανε απο σημεια που δεν το περιμενεις ! Ειδικα αυτο το ισιο αναμεσα στα γαντια!

• Like 4

Πήγα προπόνηση muai thai επιτέλους που κλαιγόμουν δυο χρόνια. 

Το καλάμι μου είναι διπλάσιο από το αιμάτωμα που έκανε από τα χτυπήματα πάνω σε άμυνες. 

Έπαιξα με ένα παιδί που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης από ότι μου είπανε. Έφαγα 2 γονατιές στο solar plexus, το πρώτο το άντεξα αν και λύγισα το 2ο που ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο έπεσα knock out. 

Γενικά πέρασα τόσο καλά που άλλαξα γνώμη, θα πάω 2 φορές την εβδομάδα αντί για 1. Ελπιζώ να μπορώ να περπατήσω μέχρι την τετάρτη που θα ξαναπάω γιατί τώρα δεν ...

Oπα.

Αυτο μου ξεφυγε οτι εχεις πει πως θα πηγαινες .

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ  ,ζακετα να παρεις .

Ρε τι μαι ται και μαλακιες ?Εισαι σοβαρος?

Καταρχην ειναι θεμα χρονου ποτε θα χτυπησεις  και αυτο θα σε παει πολυ πισω στο gym.

Δυναμικα αθληματα τετοιου τυπου ,5χ5 και μπασκετ απαγορευονται δια ροπαλου εκτος αν εισαι πιτσιρικας η' ειναι το κυριο αθλημα ασου αυτο και το gym  η τσοντα .

Δεν ξερω αν ειπα πως δεν συμφωνω ?

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ !

Να παρει θεση  ο μαου .

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...