Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά με πλούσιες ιδιότητες, πχ αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιμικροβιακές, τονωτικές, ρυθμιστικές της ινσουλίνης, προληπτικές της γλυκοζυλίωσης των πρωτεϊνών (το μαύρο πιπέρι ειδικά) κ.α.

- κύμινο, γαρύφαλο, σαφράν

- κανέλα, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, πιπέρι

- κουρκουμάς, κάρι, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα

Μεγάλο είναι αυτό το θέμα...στη διατροφή υπάρχουν προτιμήσεις ιδιοσυγκρασιακές, κι επειδή πρέπει να ευχαριστιόμαστε το φαγητό μας, ας το τρώμε όπως μας αρέσει περισσότερο, όντας όμως κατά το δυνατόν πιο υγιεινό, γι αυτό καλό είναι να φροντίζουμε να έχουμε ανοιχτές "πόρτες" στη μετρημένη χρήση διαφόρων διατροφικών στοιχείων που μπορεί να φαίνονται "ξενικά" σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει...

...με μικρές προσθήκες μπορούμε να έχουμε βελτιωμένο αποτέλεσμα.

Προσωπικά μεγάλωσα σε σπίτι

- με ηπειρώτισσα γιαγιά από τη μια

- με κρητικιά γιαγιά από την άλλη

κι έχω συνηθίσει σε παραδοσιακές συνταγές με χρήση τροφίμων και μπαχαρικών που τώρα φθίνει αρκετά, καθώς επικρατούν συγκεκριμένα είδη για συγκεκριμένες χρήσεις (στο ψήσιμο κυρίως).

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Κωπηλατικη και στρατιωτικες κανεις;

όχι γιατί;

σήμερα κανονικα

προθερμανση

3χ15 ραχαια

3χ15 κοιλιακούς

3χ15 πουσαπς

Squat 5 x 5 50kg

Overhead Press 5 x 5 28kg

Barbel Row 5 x 5 33kg

Weighted Sit ups 3 x0

Goodmornings 3 x 15

ραχαια 3χ15

• Like 1

Αφου γραφεις τωρα ότι εκανες.

Στις στρατιωτικες νομιζω θα ειναι η ασκηση που θα πεσεις πρωτη σε προπονησεις, μην σε απογοητευσει ομως. Λογικο ειναι

Ένταξει vgiozo. Eμενα θα μου επιτρέψεις να μη γουστάρω μπαχαρικά. :-)

Μωρέ κάνε ό,τι θέλεις...δεν σου λέω "βάλε, ειδεμή"...σου λέω κράτα "ανοιχτά" μάτια, ώτα κτλ και απόφυγε τις κανονικοποιήσεις και τις απόλυτες συσχετίσεις και τις υπεργενικεύσεις...(λες και τα "μπαχαρικά" είναι όλα μαζί το ίδιο και πρέπει να τρως "ινδικό" για να λες πως τα χρησιμοποιείς)

...αλλά ας μην αναδεικνύουμε ιδιοσυγκρασιακές προτιμήσεις (που βασίζονται είτε σε συνήθεια, είτε σε άγχος με τις θερμίδες, είτε στη "στέρεα γνώση" που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των γυμναστηρίων - κι όχι σε ενεργητική έρευνα) σε γενικούς κανόνες για όλους, ειδικά αν αυτό που λέμε είναι λάθος...

...ο Μάου-Μάου φυσικά εγκρίνει...

Αφου γραφεις τωρα ότι εκανες.

Στις στρατιωτικες νομιζω θα ειναι η ασκηση που θα πεσεις πρωτη σε προπονησεις, μην σε απογοητευσει ομως. Λογικο ειναι

Α δεν τα ξερω με τα ελληνικα ρε συ χαχαχα

• Like 1

Βασικά εγώ εγκρίνω συμπεριφορές και όχι γνώσεις

Από γνώσεις τώρα με το γκουγκλ έχετε γίνει όλοι επιστήμονες!

----

Απο μπαχαρικά μόνο ρίγανη και πιπέρι υπάρχει στην κουζίνα μου, ολα τα άλλα δεν μου αρέσουν καθόλου

μου χαλάνε το φαγητό δεν τα βάζω!

• Like 1

Και σκονη μουσταρδα λεει στο κοτοπουλο σχαρα

Του χωνω πιπερι μπουκοβο αλατακι ριγανη σκονη μουσταρδα και μπολικο λεμονι και ειναι τεντα

• Like 3

Μωρέ κάνε ό,τι θέλεις...δεν σου λέω "βάλε, ειδεμή"...σου λέω κράτα "ανοιχτά" μάτια, ώτα κτλ και απόφυγε τις κανονικοποιήσεις και τις απόλυτες συσχετίσεις και τις υπεργενικεύσεις...(λες και τα "μπαχαρικά" είναι όλα μαζί το ίδιο και πρέπει να τρως "ινδικό" για να λες πως τα χρησιμοποιείς)

...αλλά ας μην αναδεικνύουμε ιδιοσυγκρασιακές προτιμήσεις (που βασίζονται είτε σε συνήθεια, είτε σε άγχος με τις θερμίδες, είτε στη "στέρεα γνώση" που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των γυμναστηρίων - κι όχι σε ενεργητική έρευνα) σε γενικούς κανόνες για όλους, ειδικά αν αυτό που λέμε είναι λάθος...

Oτι γουστάρω θα αναδεικνύω vgiozo.Δεν θα μου πεις εσυ. Αμα δεν σ αρεσει μην τα διαβάζεις. B)

Και σχετικά με τις ερευνες.... Ψάχνεσαι με ενα καρο αχρειαστες λεπτομερειες και τα ψυριζεις αλλα στην ουσια κάνεις εσυ μεγαλυτερο λάθος οταν σιτιζεσαι κυριως απο το λίντλ.

Μιας και άρχισες πάλι να κρινεις οτι εμεις γράφουμε λάθος πράγματα. Με λιγα λογια ... γράψε εκει τις αποψεις και τις θεωριες σου και σταματα να κρινεις τους γυρω σου.

Ο Μάου έχει βαρεθει βασικα και δεν σε εχει ξαναπαραθέσει. Κουραζεις λιγο. Ειμαι και εγω ξερολας κάποιες φορές αλλα οχι και έτσι ρε φιλε.

• Like 2

Λοιπον απο μπαχαρικα γαμανε Καγιεν και Παπρικα. Κανελα παει παντου :P Πιπερι,μπουκοβο,ριγανη επισης δεκτα!

Αλατι ουτε απο μακρια

Συμφωνώ σε όλα, εκτός από το αλάτι.

​Δεν κάνει καλό σίγουρα, όμως υπάρχει λόγος που όταν λέει κάποιος το φαγητό άνοστο, εννοεί ανάλατο ;)

​Θα συμπληρώσω στα μπαχαρικά που παρέθεσες, τον κουρκουμά, το τσίλι, το τζίντζερ, το κάρι, το γαρύφαλλο, ο κρόκος Κοζάνης, το θυμάρι και το σουμάκ.

Συμφωνώ σε όλα, εκτός από το αλάτι.

​Δεν κάνει καλό σίγουρα, όμως υπάρχει λόγος που όταν λέει κάποιος το φαγητό άνοστο, εννοεί ανάλατο ;)

​Θα συμπληρώσω στα μπαχαρικά που παρέθεσες, τον κουρκουμά, το τσίλι, το τζίντζερ, το κάρι, το γαρύφαλλο, ο κρόκος Κοζάνης, το θυμάρι και το σουμάκ.

Εγω πριν οταν εννοουσα μπαχαρικά οτι δεν γουστάρω φανταζομαι εγινε κατανοητο οτι εννοουσα τα βαρυά καρυκεύματα και μπαχαρικά. Προφανως και θα βάλεις βασιλικο - κανέλα-ριγανη και άλλα τέτοια που ειναι εντάξει.

Αλλα τωρα να βάλεις ενα κάρο αλατιά και πιπέρια στο φαγητο για να το νοστημισεις .... υπάρχουν και άλλοι τροποι να νοστημισει το φαγητο. Γνωμη μου βεβαια δεν την επιβάλλω. Μπορει να κάνω και λάθος. Αμα θελεις εσυ βεβαια βάλε δεν θα σου πω δεν ξέρεις απο διατροφη και κανεις λάθος προτιμησεις ειναι αυτες. :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...