Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Μαργαριτα  ηθελε αλογουρα ρε...

Ισχύει, βαριομουνα άπειρα ν ασχοληθώ εκεινη τη μέρα, ήμουν ξύπνια απο τις 5 , όποτε ουτε ίσιωμα ουτε τίποτα :P

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Tους εκανες ολους ποδηλατες wizzy  .Εχει ο φιλος μου ενα πολυ καλο mountain bike του εχει παει 4κ+ αλλα εγω εαν εκανα μονο κουρσα θα εκανα η' κανα downhill τα  αλλα ειναι φλωρικα . [...]

Όχι ρε, τι έκανα, απλά στην αρχή ήμουν ένας ε, μετά άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλοι!

για κάνα enduro σε κόβω εσένα fotis!! 

Να δω τον Φώτη καβάλα σε enduro bike να κατεβαίνει "κομμάτια" τις πλαγιές του Υμηττού και τι στον κόσμο!!!

Για πριν την προπόνηση με βάρη ? Είναι big no no. 

Το argument μου είναι γιατί να ανέβουν τόσο ψήλα (όσο τους πάει το HIIT) οι παλμοί πριν την προπόνηση ?

Από ζέσταμα κάνω το bare minimum. Αν αρχίσω με άρσεις π.χ. κάνω μερικές δυναμικές διατάσεις για προσαγωγούς και οπίσθιους μηριαίους για να "φύγει" το tightness και μετά αρχίσω με 60 κιλά 5 reps, 100 κιλά 3 reps, 120 1 rep, 140 1 rep και μετά ό,τι μονές κάνω. Έχω περάσει και από το άλλο στάδιο όπου έκανα το λιγότερο μισή ώρα "ζέσταμα". 

Man, εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα το σώμα σου, τις απαιτήσεις του και περί της προπόνησης με βάρη, γενικώς.

Το επιχείρημα του HIIT πριν την προπόνηση ήταν αυτό που είπα στην αρχή - ζέσταμα. Άλλους τους βολεύει, άλλους όχι. Εξ άλλου, μην νομίζεις ότι παίρνει πολλή ώρα. Το πολύ 4 λεπτά πάνω στο ποδήλατο, ανεβαίνουν οι παλμοί - πέφτουν οι πρώτες στάλες ιδρώτα - και τέλος. Εάν πιστεύεις ότι δεν ταιριάζει πριν την προπόνηση με βάρη, ΟΚ, πάω πάσο - όπως είπα και πριν, ξέρεις καλύτερα από εμένα. :-)

• Like 3
Δημοσ.
bpg010.jpg

Aυτο το έλιωνα πιτσιρικάς που ήμουν στον όγκο, το ειχα καθημερινά στο μενου, γενικοτερα παρα πολλοι βόιδιμπιλτερς σε περίοδο όγκου το τσακίζουν, Δήμητρα ψαγμένη σε βρίσκω !
---
Τεοκος εννοείται το θυμάμαι φιλε, Αργυρούπολη απο τα πιο παλια κ μεγαλα γυμναστήρια για την εποχή του !
---
Μαργαρίτα προχωράς η πατάς την γάμπα ? ":)
  • Like 7
Δημοσ.

Aυτο το έλιωνα πιτσιρικάς που ήμουν στον όγκο, το ειχα καθημερινά στο μενου, γενικοτερα παρα πολλοι βόιδιμπιλτερς σε περίοδο όγκου το τσακίζουν, Δήμητρα ψαγμένη σε βρίσκω !

Μau για πες εσύ πως το έτρωγες αυτό? Με νερό σκέτο?

Δημοσ.

Μau για πες εσύ πως το έτρωγες αυτό? Με νερό σκέτο?

Εγώ με γάλα το ανακάτευα , το χτυπούσα με καμιά μπανάνα στο μπλέντερ και γινόταν τζετ !

το χεις δοκιμάσει ετσι ? βαλε κ λιγο μέλι να πάρει γεύση , απλά παραγίνεται τούμπανο να ξέρεις ..

Ti νερό?  Για όγκο μιλάμε :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ με γάλα το ανακάτευα , το χτυπούσα με καμιά μπανάνα στο μπλέντερ και γινόταν τζετ !

το χεις δοκιμάσει ετσι ? βαλε κ λιγο μέλι να πάρει γεύση , απλά παραγίνεται τούμπανο να ξέρεις ..

Ti νερό?  Για όγκο μιλάμε :)

Το δοκιμασα με γάλα αλλά μου φαινόταν τελείως άνοστο οπότε δεν το ξανα εκανα. Θα δοκιμάσω αν ειναι να βάλω και μπανάνα και μέλι και θα δω.

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτήσω; ένα σκουπάκι της impact whey με γιαούρτι μπανάνες μήλα ξηρούς καρπούς πριν το 5χ5 εγκρίνεται;

φυσικά μετά θα πέσει πάλι μάσα, απλώς μπερδεύτηκε το πρόγραμμα σήμερα με τα meals

συνήθως έπαιζε τρία ασπράδια και ένα τοστάκι ολικής 3ς φέτες γαλοπολα και 1 κασέρι.

αλλα το φάγαμε είδη :P

Δημοσ.

να ρωτήσω; ένα σκουπάκι της impact whey με γιαούρτι μπανάνες μήλα ξηρούς καρπούς πριν το 5χ5 εγκρίνεται;

φυσικά μετά θα πέσει πάλι μάσα, απλώς μπερδεύτηκε το πρόγραμμα σήμερα με τα meals

συνήθως έπαιζε τρία ασπράδια και ένα τοστάκι ολικής 3ς φέτες γαλοπολα και 1 κασέρι.

αλλα το φάγαμε είδη :P

Φαε ρε ενννοειται δεν εχεις ανναγκη εσυ ,καις πολλες θερμιδες και θες να παρεις κιλα.

Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για αύξηση μυϊκής μάζας (γυμναστική με βάρη και αντιστάσεις 3 φορές την εβδομάδα, σε φουλ ένταση 1 ώρας), που να μην περιέχει δημητριακά για πρωινό και γενικά, όσο είναι δυνατόν πιο εύγευστο;
​Σκουπ πρωτείνης δεν παίρνω και δε θα παίρνω, οπότε όλη η απαραίτητη πρωτεϊνη θα προέρχεται από τα γεύματα.

​Ισχύει ότι δεν πρέπει να τρώμε υδατάνθρακα μετά τις 19:00;
Αυτός ο κανόνας ισχύει ανεξαρτήτως του πότε κάνεις τη γυμναστική σου και ανεξαρτήτως του πότε πέφτεις για ύπνο;

Δημοσ.

Προσωπικά δοκιμάζοντας

- και καλή αερόβια πριν τα βάρη

- και απλό ζέσταμα πριν τα βάρη

οι επιδόσεις μου είναι αισθητά καλύτερες μετά από καλή αερόβια...

...δύο βδομάδες τώρα το δοκιμάζω εναλλάξ και πάντα βγαίνουν τα βάρη καλύτερα όταν έχει προηγηθεί αερόβια...

Για μένα αυτό σημαίνει 20-22 περίπου λεπτά διάδρομο

- 5 λεπτά περπάτημα, στη βαθμίδα 6-7 για προθέρμανση

- 5 λεπτά ελαφρύ τρέξιμο, στη βαθμίδα 10 για καλό ζέσταμα

- 4 λεπτά στη βαθμίδα 12-13 για να αρχίσει να τρέχει ο ιδρώτας και να βρω καλό ρυθμό

- 4-5 λεπτά στη βαθμίδα 14, για ανοίξει καλά ο διασκελισμός

- 2 λεπτά στη βαθμίδα 10 για να πέσουν οι σφυγμοί

- 2 λεπτά ακόμη περπάτημα, σταδιακά από βαθμίδα 8 μέχρι 5

...όποτε το έκανα αυτό

- είτε ανέβασα κιλά στις μεγάλες μυϊκές ομάδες

- είτε έβγαλα πιο εύκολα τα σετάκια, σε ασκήσεις όπως δικέφαλους, τρικέφαλους καθώς και σε ασκήσεις που δεν βάζεις εύκολα επιπλέον βάρος, όπως εμπρόσθιες άρσεις με αλτήρες (για ώμους).

Στο τέλος το θεωρώ άσκοπο να κάνω αερόβια (από ελαφρύ τρέξιμο και πάνω),

...ούτε για καλό ζέσταμα είναι πλέον,

...ούτε για "αποθεραπεία" μετά τη καταπόνηση με βάρη είναι να αρχίσεις να τρέχεις...

10-15 λεπτά στη βαθμίδα 6-8 είναι αρκετά στο τέλος για να φύγει το όποιο σφίξιμο

Θέλω να πάω όμως μια μέρα να δω πόσο μπορώ να το σπρώξω στον διάδρομο

Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για αύξηση μυϊκής μάζας (γυμναστική με βάρη και αντιστάσεις 3 φορές την εβδομάδα, σε φουλ ένταση 1 ώρας), που να μην περιέχει δημητριακά για πρωινό και γενικά, όσο είναι δυνατόν πιο εύγευστο;
​Σκουπ πρωτείνης δεν παίρνω και δε θα παίρνω, οπότε όλη η απαραίτητη πρωτεϊνη θα προέρχεται από τα γεύματα.

​Ισχύει ότι δεν πρέπει να τρώμε υδατάνθρακα μετά τις 19:00;
Αυτός ο κανόνας ισχύει ανεξαρτήτως του πότε κάνεις τη γυμναστική σου και ανεξαρτήτως του πότε πέφτεις για ύπνο;

Για το τελευταίο...

Πώς είναι δυνατόν να ισχύει τέτοιος απόλυτος κανόνας για κάποιον που κοιμάται 23.00 και για κάποιον που κοιμάται πχ 1.00;;

Εξαρτάται επίσης από το πρόγραμμα της ημέρας, πώς είναι δλδ δομημένα τα άλλα γεύματά σου

- και σε χρόνο

- και σε περιεχόμενο...

...προσωπικά το βλέπω υπερκανονιστικό έως ανόητο να σκέφτεται κανείς με τόσο απόλυτους κανόνες, όπως Χ υδατάνθρακες μετά τις 19.00

Προσωπικά προσπαθώ να τρώω το βραδυνό 2-3 ώρες πριν πέσω για ύπνο...

...λίγο πριν κοιμηθώ θα πιω 1 scoop καζεΐνη (αργής απορρόφησης πρωτεΐνη γάλακτος) διαλυμένο σε νερό, γιατί θεωρείται ότι το μεγαλύτερο μέρος της μυϊκής αναδόμησης (μετά από προπόνηση) γίνεται κατά το διάστημα του ύπνου/ της ξεκούρασης του οργανισμού...

...οπότε εκεί θες ένα "γεύμα"

- πολύ χαμηλό σε θερμίδες

- υψηλό σε πρωτεΐνες

που θα θρέφει τον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μπορείς να το ανακατέψεις και σε γάλα (αν έχεις ΄την κοινή Whey πρωτεΐνη) για να έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά φρόντισε να είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Δημοσ.

Για το τελευταίο...

Πώς είναι δυνατόν να ισχύει τέτοιος απόλυτος κανόνας για κάποιον που κοιμάται 23.00 και για κάποιον που κοιμάται πχ 1.00;;

Εξαρτάται επίσης από το πρόγραμμα της ημέρας, πώς είναι δλδ δομημένα τα άλλα γεύματά σου

- και σε χρόνο

- και σε περιεχόμενο...

...προσωπικά το βλέπω υπερκανονιστικό έως ανόητο να σκέφτεται κανείς με τόσο απόλυτους κανόνες, όπως Χ υδατάνθρακες μετά τις 19.00

Προσωπικά προσπαθώ να τρώω το βραδυνό 2-3 ώρες πριν πέσω για ύπνο...

...λίγο πριν κοιμηθώ θα πιω 1 scoop καζεΐνη (αργής απορρόφησης πρωτεΐνη γάλακτος) διαλυμένο σε νερό, γιατί θεωρείται ότι το μεγαλύτερο μέρος της μυϊκής αναδόμησης (μετά από προπόνηση) γίνεται κατά το διάστημα του ύπνου/ της ξεκούρασης του οργανισμού...

...οπότε εκεί θες ένα "γεύμα"

- πολύ χαμηλό σε θερμίδες

- υψηλό σε πρωτεΐνες

που θα θρέφει τον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μπορείς να το ανακατέψεις και σε γάλα (αν έχεις ΄την κοινή Whey πρωτεΐνη) για να έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά φρόντισε να είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Kι η δική μου λογική αυτό λέει, πολλοί γυμναστές επιμένουν όμως ότι υπάρχει ένας κύκλος στον οργανισμό σου, που λειτουργεί ανεξάρτητα του πώς επιλέγεις εσύ να κοιμάσαι.

​Εγώ, επειδή συνήθως κοιμάμαι μεταξύ 1 και 2, το βραδινό γεύμα μου το τρώω μεταξύ 9 και 10 και μέχρι τον ύπνο θα ξαναφάω κάποιο παξιμάδι, ένα γιαουρτάκι, καμιά μπανάνα, κανένα νεκταρίνι, οπότε δεν αφήνω μεγάλο κενό, μέχρι το πρωί.

​Με το πρωινό δεν τα πάω καλά, γιατί δε μου αρέσουν οι βρώμες, τα δημητριακά κοκ, οπότε τρώω ένα τοστάκι, όχι και ό,τι καλύτερο.

Γενικά προσπαθώ να τρώω κάθε 3-4 ώρες, με το μεγαλύτερο γεύμα μου να είναι το βράδυ (συνήθως η γυμναστική μου είναι το απόγευμα).

​Δεν προσέχω πάρα πολύ το τι τρώω, δηλ. δε μετράω θερμίδες, πρωτείνες κοκ, όμως τρώω 9/10 φορές φαγητό που έχω μαγειρέψει εγώ και όχι απ'έξω.

​Δε θέλω να προσθέσω οποιοδήποτε σκουπ, θέλω ό,τι παίρνω να το παίρνω από τις τροφές που τρώω, γι'αυτό θα ήθελα και κάποια πρόταση διατροφικού πλάνου, λίγο πιο πλούσιας, αν κάποιος γνωρίζει, γιατί τα περισσότερα που έχω βρει, είναι πολύ άνοστα...

Δημοσ.

Φιλε μου το τυρι έχει πολύ πρωτεϊνη μέσα. Έχει και λιπαρά βεβαια αν πάρεις όμως το χαμηλών πιστευω για πρωϊ εισαι εντάξει. Οποτε αφου δεν γουστάρεις γιαούρτια και βρώμες θα παιξεις ειτε με αυγά ειτε με τοστ και τυρί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...